1 down - 5 to go!

Så då var det söndag den 31 oktober. Det betyder att idag har jag varit o tävlat den första utav 6 tävlingar jag anmält mig till. Som vanligt sov jag skitkasst i natt så jag gick upp tidigare än klockan ( o jag m för den delen) ville men då kunde vi ta det sååå lugnt.
När allt väl var klart packat o Kimba fått mat o rastad o klockan började närma sig så kärde vi lugnt o stilla mot Malmös brukshundklubb. Gick in o anmälde mig - tog en promenad m Kimba o sen gick jag in o satte mig för att vänta på lottdragning. Så lite innan nie så kom Karl ingåendes =) Trodde inte han skulle komma så det var jättesnällt o efter det så kände jag mig inte alls så vilse för så ensamt det var o åka ut på tävling själv =P
Jag fick iaf startnummer 2 - Perfekt!! =)
Dags för platsliggning! O det började väldigt oroligt blev en del klydd på några ägare o hundar o så fick vi lägga om innan vi ens hade börjat så redan då kändes Kimba lite osäker. 3 väääldigt långa minuter o när vi kom ut så låg Kimba fint! Skoj tyckte jag tills Carina kom fram o sa att vi nollat eftersom hon satte sig upp o sen hade hon lagt sig igen! Damn it! O redan då kändes det lite olustigt att fortsätta men det gjorde vi. Så här kommer mina poäng!

Platsliggning: 0 - sitter, lägger sig ner
Fritt följ: 7 - pendlar position, DK arm, snet sitt
Läggande: 7 - Sent ligg, DK arm, DK upp
Inkallning m stå: 5 - trampar, DK, sent stannande
Rutan: 0
Apportering: 5 - tempo, avslut
Hopp: 8.5 - Sent sitt, snett avslut
Fjärren: 9 - DK sitt
Helheten: 9 - Piggt o glatt, något okoncentrerat
Summa: 92 poäng

Så efter jag tävlat så kände jag mig väldigt bitter får jag tyvärr erkänna =P Men när vi haft prisutdelning o jag kollade på poängen o vad som egentligen gick fel så kändes det bättre o nu känns det ännu bättre sen jag kollat på filmerna för det ser bra ut faktiskt. Helheten e jag väääldigt nöjd med! Det som e det viktigaste tycker jag faktiskt o sen hennes glada svans e också skoj o se! Här kommer filmerna!

Så nu har jag skrivit en lista på alla momenten i lk 2 på hur jag ska träna o vad som ska tränas extra mkt som ska slaviskt hållas nu när jag tränar!!! O sen e det bara att ta nya tag på de kommande tävlingarna :)
Tusen tack Karl för du kom dit där som stöd o även som filmare! Mkt snällt! :)


Fredag :)

I dag så jobbade jag förmiddag o eftermiddag fast det började lite jobbigt. Jag stod o pratade m min chef då jag plötsligt svimmade. Det var säkert 1½ år sen sist, trodde knappt att jag kunde svimma längre för förut så var dte jätteofta! Men när jag väl vaknade upp så var det inte så illa som sist men jag hade kraftiga domningar i benen men de gick över efter ett litet tag. Så jag fick ta dte lite lugnt, tog promenader m de små hundarna, fyllde i kalenderna o inbokningarna för 2011. Sen kom jag hem o åt o gick in o la mig - somnade inte men vilade. Kimba kände nog på sig även denna gången att jag inte mådde så bra för hon lämnade inte min sida 1 sekund sen jag kom hem. Gick jag 1 steg till höger följde hon m, la jag mig i sängen var hon bredvid, lille vän :)
Sen åkte jag på jobbet igen o då kändes det bättre! Fortfarande trött o lite halvlost men annars bra! Fast jag har börjat få migrän nu på äldre dar, de senaste veckorna så har jag fått såna riktiga attacker 3 ggr då huvudet spränger o det gör ont när jag tittar o jag mår illa, känns inte så bra faktiskt =P

Har även framkallat en massa bilder sen sommaren, åhh - Irland <3 En massa irlandsbilder o jag vill tillbaka, nunuNU!! =) Så det försöker jag dämpa m min Guinness o irish music på datan =)

För övrigt hoppas jag att jag sover bättre än jag gjort de sista dagarna o speciellt inatt. Tröttar ut mig till filmer men när jag släckt filmen för o sova så är hjärnan som aktivast o den tänker o tänker o det ena tanken leder till den andra o det går inte o stoppa. I m nästa film - blir trött - stänger filmen o ska sova o åter igen kommer hjärnan igång m sitt rejs! Så den nissen som nu konstruerade hjärnan glömde programmera en on/off-knapp.

Nu ska jag ut o läsa lite i "Med sikte på 10:an" nu för o få lite tips inför tävlingarna o vet hur jag ska ändra lite i min träning o sen ska jag kolla på en film. Har lite beslutsångest om vilken jag ska välja men det får bli elle-belle-bi när jag väl bestämmer mig för o sova. Ska ju faktiskt till bruks i morgon o träna lite o sen jobb på eftermiddagen =)
Hej så länge :)

Träning igår + inget kiss på mattan för vår del!

I går så kom Ingrid o Karl hit för litta hundträning! Vi började m o fika på nybakta scones o sen gick vi ut för o träna hund! Helt perfekt - när vi fikade så var det uppehåll, gick vi ut så började det regna o stundtals väldigt mkt o när vi tränat klart blev det uppehåll! Bra tyckte jag för det kan ju regna när man tävlar! Optimist - Javisst! :)
Det var iaf väldigt skoj! Det går väldigt bra för oss alla o det e alltid skoj! O jag känner mig mer än taggad på mina tävlingar!! :)

I dag var det meningen att jag skulle till skogen m Natta o deras hundar o Kimba givetvis MEN så får man ett sms att Fröken Isaksson inte e sugen på skogen för det hänger regn i luften. H-Ö-S-T stavas det o hundarna måste ut ändå =P Så jag fick åka hem o ta Kimba o bege oss ut på våran runda i Regnet men det var härligt!! =) Inte att min hund ska kissa på mattan =P HAHA"Nån som vet vad som menas m denna skylt?? Får man gå här med hundar? Får man gå här m lösa hundar? Kan husen som ligger inom detta område sätta upp en skylt om hundar förbjudet? Kan folket inom detta område förbjuda oss hundägare som går här med kopplade hundar att vi inte får gå där? Vem kan man fråga om vad som gäller på vissa ställen??"!"Glad i min fiiina rödluveregnkappa xD!""Min finis som både hör o ser en Stor flock m kanadagåsar!"


Vad har jag gjort...?

Det undrar jag jätteofta! Vad har jag gjort för o förtjäna Kimba. Hon e helt enkelt bäst. Visst så tycker alla om sin hund men jag tänker så ofta. Jag har fått den bästa utav alla. Wow vilken hon jag har! O äntligen har hon o jag kommit varann ännu närmre och jag har hittat hennes rätta knappar nu när det gäller träning. Hon e som en duracellkanin - bara går o går o går o går!

Var precis på klubben o tränade lydnad o jisses vilken hund! Går det så på tävlingarna så är vårt LP2 inte långt borta! Rutan - helt perfekt. Fria följet var hon så m mig - dock snea sitt men bättre än vad det har varit. Apporten går okej - det e ingångarna som e svåra där o sist avslutade vi med en fjärrdirigering som gick okej - lite klydd men ack sån hund <3

 

"Min fina Kimba :)!"


Måndag

I dag har jag jobbat o sen när jag kom hem åt jag o sen vilade lite för att sen kl 14 kom litta folk hit för rallyträning. Kände mig faktiskt inte inspirerad alls så vi hjälptes åt o bygga bana o kolla på varann o kommenterade på varandra så jag o Kimba fick också tränat lika mkt som de andra!
O sen har jag varit på klubben o vänt. Där var nästan inget folk, en del hade tränat innan den riktiga träningen o en del stannade hemma pga regnet o eftersom det vräkte ner så slog vi våra kloka huven i hop o besämde oss för o åka hem! Så nu ska jag göra mig en stor kopp varm choklad m belgisk choklad o sätta mig o spela tvspel!

JAAAAA!!!!!

I dag så jobbade jag förmiddag sen kom jag hem o spelade lite tvspel o när mamma kom hem så gick vi med hundarna. Vi gick en runda i byn men sen när vi kom o kunde svänga av mot månstorpsrundan så gjorde vi det för Cocos skulle få vara lite lös o springa av sig lite + att jag ville hitta Kimbas boll! Så Cocos hoppade o busade o sprang som tusan o levde livet riktigt o när vi kom ner till där våran älskade pipeboll försvann kopplade mamma Cocos o jag skickade ut Kimba på att leta bollen - varpå hon direkt gick ut o tog den??!!?! Helt fantastiskt så nu har vi hittat våran boll som försvann så tragiskt igår!
Sen hela vägen tillbaka så fick Kimba bära sin boll o vad hon var stolt + att hon fick givetvis springa o hämta den när jag slängde i väg den!
Men alla nu som varit oroliga för bollen så är den nu hittad!

Gårdagensträning och dagens promenad!

Igår så träffades jag o Karl på klubben för agilityns ena svårighet: Vippen. Jag har hela tiden bara haft målsättning att tävla i hoppklassen eftersom jag har tyckt det var läskigt att Kimba ska upp o balansera på A-hindret, balansbommen och sist men inte minst den farliga vippen. Men inför klubbtävlingen så hjälpte Ingrid o Karl mig med att försöka få upp henne på A-hindret (balansen hade vi ens inte provat förutom den llilla låga) men 1 gång över A:et så gick hon upp på den som om hon inte gjort nåt annat. Verkade som om hon till o m tyckte den var lite skoj. SÅ på klubbtävlingen tog hon både A-hindret o balansen som om det inte var några problem alls, Härligt!
Så nu e det bara vippen som ska lära in också o slalomet men det kommer väl sakta men säkert! Så hur gick det nu på vippen då. Vi tog det väldigt lugnt. Började bakifrån o lät de på trampa på kontaktfältet o då slog även vippen ner i marken så de hörde ljudet hur det låter o sen höjde vi lugnt så de fick trampa högre o därav blev ju även ljudet mer också. Men det var inga problem, varken för Kimba eller Bengt!
Sen tog vi de så de fick gå längs hela men när den vippa över så höll vi emot så den inte smällde ner men ändå lät när den slog i och de fick känna på själva rörelsen. Det gick också jättebra för båda hundarna!! =) Fortfarande en lång väg kvar men jag e klart imponerad att det går så bra som det gjorde igår!
Jag fick även hjälp med kommendering på rutan. Nu har jag hårdtränat rutan och börjar få upp fart och en liten förståelse vad rutan faktiskt går ut på så nu ville jag ha någon som kommenderar in mig så Kimba inte ska tjuva på TL:s kommentar utan faktiskt lyssnar på vad jag har o säga! Det gick också bra!
Så jag e väldigt nöjd m gårdagens träning! :)

O nu över till dagens promenad... Vi gick månstorpsrundan, den e härlig för då e hon lös på halva rundan o vi kastar boll o hon får springa mkt o det e så härligt. I dag tog jag m kameran för o försöka lära mig ta bilder på rörliga saker. Här e några bilder men de kan bli mkt bättre... Vet bara inte hur, ÄN!"Kimba!""Igen med favvisbollen!"

Sen hade jag bara kastat den på vägen o när vi kom ner till ett stycke så tänkte jag att då kastar jag ut den där så får hon leta upp den för det e ju jobbigare. Saken var bara den att när hon sprang ut så började hon leta efter den men på vägen ut så skrämde hon upp en räddhare, som hon inte märkte då utan när hon inte hittade bollen så kollade hon sig omkring och DÅ fick hon syn på den ca 20 m bort. Försökte stoppa henne men det kändes lönlöst. Så hon stack, LÅNGT. Upp mot 101:an vid gården som ligger där upp. Så då ringde jag mamma så hon kunde köra upp där o kanske få tag på henne om hon nu närmade sig vägen för jag såg inte henne. Så jag fick springa upp för backen för o se bättre då efter en stund så såg jag henne på väg ner mot där hon stack i från o då ringde jag mamma o sa att jag såg henne så hon kunde stanna hemma o jag kallade på Kimba o då kom hon till mig o då skällde jag på henne o hon skakade sig tät därefter.
Frågan e om det e för det var läskigt att springa så långt i från matte eller för att jag skällde på henne?
Vände hon för att hon inte hittade haren eller för hon märkte att jag inte var där?
När hon vände, var hon på väg mot mig eller för o lukta vart haren skuttat upp i från?
Finns det en liten vek sida i henne också som gjorde henne orolig när hon var alldeles ensam?

Så klart e det lätt o vara efterklok för när jag sen gick o tänkte så hade jag kanske skullat reagera på annat sätt när hon kom tillbaka men jag tänkte inte =P O sen efter det så höll hon sån koll på mig o lämnade inte mig längre än 3-5 meter. När jag kopplade henne så verkade hon väldigt fjäskande så kanske tog hon åt sig utav min lillalilla utskällning, Yes!

Till råga på allt så e bollen försvunnen. Så Pelle - hittar du en röd pipeboll så e det Kimbas =P haha


Agilitytävling Fyrkanten =)

I går var jag o Kimba på klubben, igen. Denna gången för att vi i Svedala skulle hålla i fyrkanten. Det är en tävling som vi samordnar med 3 andra klubbar så skiftas vi om att hålla i den så nu i höst var det vår tur. Jag o Kimba hade anmält oss till Novisklassen för Largehundar. Det var våran första tävling om vi inte räknar med klubbtävlingen.
Upp i ottan o köra till klubben för o ta fram o bygga bana och förbereda allt innan de andra folket kom. Först ut var det övreklassen Small o sen medium o sist large. När de var klara så byggdes banan om lite snabbt för att starta upp novisklassen. Den klassen där vi som inte tävlat kunde varit med, eller inte har så mkt rutin dels m tävling o även lite krångliga banor. Denna var snäll! Enkel handling o lagom lång o svår - perfekt!
Även här startades det m Small hundarna o sen medium o sist large o i largeklassen hade jag nummer 3. Vår bana gick bra. Slalomen fick vi stora problem med och det e så svårt men vi tog oss runt banan efter slalomen väldigt bra.
De som tävlade i övre klass där räkandes de 4 bästa resultaten från varje klass i hop så man skulle kunna utse ett vinnande lag från någon klubb. Den klubben blev Ystad. Fast Svedala visade sina framfötter ändå. Utav 6 klasser så vann någon från Svedala 4 av de. Det var:
Övre klass Large: Ingrid m Isa. Ett STORT grattis!!!
Övre klass Medium: Reinhold m Linus!
Novisklass Large: Jag m Kimba
Noviklass Medium: Susanne m Luna. STORT grattis till dig m!
Vi hade även Karl m Bengt som kom på 2a plats i Novisklassen Large. De gjorde en superrunda o hoppade däcket utan problem!

Här avslutar jag med 2 filmer som Ingrid filmade in! Enjoy!


Nästa agilitytävling e den 4 december ner mot sturup!


Lite humor så här på morgonkvisten!

Kopiera gärna länken! Den leder till Anna m Pelles blogg till ett inlägg där Birgitta utsattes för mig, som hund!

http://pelleerovraren.blogspot.com/2010/04/rallylydnadstraning.html

Hörde denna låten i bakgrunden på radion innan vilket fick fram några gamla minnen!

Lyckligt slut! =)

I dag har jag o Katarina, ordförande på djurskyddet malmö varit o hälsat på Sacha! Sacha e en 2½ årig schäfer som kom till Tingeling för längesen o varit där från o till men sen oktober förra året så har hon o boxern Buster bott där för ägaren har inte hört av sig, troligt sitter i fängelse. Så vi har länge letat efter nya hem till de o frågat alla vi känner o i mitten på augusti så var där en familj som djurskyddet placerat en hund hos förut (som tyvärr gått bort) som var var intresserade av en ny o de klickade direkt m Sacha.
Hade Kimba kommit överens m henne så hade hon varit min sen lääänge tillbaka men Kimba e som hon e o Sacha som hon e. Men denna familjen som har henne nu e underbara. Jag hade aldrig träffat de innan så det var kul o se hur de bodde o hur deras hundar hade det o bilda mig en egen uppfattning om de för Sacha o jag stod varann nära!
Det roliga var att när jag kom dit sprang hon rakt fram till mig, hoppade upp o ställde sig m tassarna på mig o gav mig en slick i ansiktet o sen ner igen! Sån härlig känsla! O så lugn o trygg hon hade blivit! Jätteskoj o se!
Nu kan jag äntligen släppa henne o veta att hon äntligen fått ett hem hon förtjänar!"Snyggaste schäfer!""Jag o Sacha <3. I bakgrunden ser man deras andra hund, Wilma. En rottis/schäfer/dobermann/hofavart blandras!"


Äntligen...

Just nu går min träning m Kimba väldigt bra! Har hittat ett sätt som passar henne så bra o om bara jag e strukturerad o har koll på vad jag ska belöna så reder det mesta sig! Kom för en stund sen från klubben, träningsgruppen i lydnad o idag tränade jag med Ingrid men innan vi började träna så var vi faktiskt med på platsliggningen! Jag gick i från Kimba o gömde mig o vi hade platsliggning i 5 (FEM)!!! minuter. Tyckte väl det kändes som en hel evighet men min stjärna låg som ett ljus o väldigt tryggt, Äntligen!!!
Sen började jag m Kimba o jag invigde våran nya Ruta som jag beställt från Jami, som hade inbyggt band för o hägna in rutan o sen beställde jag även 10 markeringskoner, små röda för nu ska jag träna m olika saker som "koner" för o få henne mer säker o stabil + att jag försöker skicka på längre håll än 10 meter för kommer man ut på tävling så kommer det att kännas nära!
Fria följet gick helt okej, men det e det dära m positioner, hur svårt kan det vara?? =P haha.
Vi tog även en inkallning m ställande. Belönda kvarsittande o sen kallade in eller tvärtom ordning men det går hyfsat, allt kan ju alltid bli bättre men det duger för mig!
Sen tog vi fjärren o den går bra, lika så hopp - sitt - hopp! Så i det stora hela så känns det super o jag e taggad o blickar framåt! =P"Kimba på promenaden sen igår <3!"


Orkar inte m en begravning till i år...

Usch vad jobbigt. Man vet att ingen lever för alltid men det e aldrig skoj när folk går bort. Nu e det farfar jag pratar om. Han har alltid varit pigg o frisk. Alltid varit aktiv o haft hundar o papigoja o varit nere vid sjön o varit ute o gått men med åldern så har både hörseln o synen försvunnit o nu e det nästan helt bort men han har kämpat på ändå. Han har haft problem m hjärtat ganska länge o även m för högt eller lågt blodtryck o det har varit en massa klydd med det. Allt detta känns som om det har gått så snabbt. Nu blir han anfådd så fort han reser sig o går en liten bit o det har han aldrig blivit innan o nu de senaste dagarna så orkar han inte ens gå upp, äter dåligt o bara vilar hela tiden för han e konstant yr.
Just nu sitter mamma o pappa m honom nere i Trelleborg på akuten o jag väntar på ett samtal från de för o höra hur det går för det hugger till stundtals i hjärtat på han. Vet att alla blir gamla men det är så jobbigt. Hade aldrig varit på nåns begravning förut men i år har jag varit på 2, mormor o även hennes brors begravning. Det är så jobbigt..

hårdträning o gräsklippning!

Nu jäklar känner jag mig riktigt inspirerad! Måste måstemåste verkligen få till våra förbannade ingångar, att det ska var så svårt! Så just nu hårdtränar vi o visst det går bättre men allt kan bli Ännu bättre o ska jag försöka mig på att få nån första pris nu i höst så krävs absolut bättring på en del!
Jag har precis varit ute o klippt gräset på våran träningsbana o satt ut några koner till rutor så nu ska vi ut o träna! Hej så länge!"Jag på gräsklipparen!""På avstånd!""2 av 4 rutor som står redo att springas in i!"


Träningstävling på klubben!

Har precis kommit hem från klubben. Det var träningsguppen för lydnad o vi hade en träningstävling. Var lite osäker om vi skulle vara m eller inte men vi var med! Det gick väldigt bra!! Här kommer poängen!

Platsliggning: Gjorde vi inte, de hade redan haft plats m skott när jag kom!
Fritt följ: 6.5, släpar, snett sitt, trycker
Läggande: 6, snus, DK
Inkallning m stå: 6.5, DK, går många steg
Sändande m ställande: 10, !!
Apportering: 7,5, DK
Fritt hopp över hinder: 8, DK
Fjärren; 10,
Helhetsintryck: 9

O det blev 128,5 poäng hade vi fått 10 på platsliggningen så hade vi slutat m 168,5 poäng, inte illa får jag säga!! :) O rutan var PERFEKT! Shit så lycklig jag var!!! Rakt in från 10 m, utan nån tvekan alls o ställde sig fint!


Klubbmästerskap i Agility!

Som sagt i dag var det klubbtävling i agility på klubben! Det var verkligen skoj. Det börjades med agilityklassen - tack o lov utan vippen men både balansbommen o A-hindret var där! Vi var säkert minst 15 anmälda i på alla dess olika nivåer. Från de som tävlar mkt o vet vad de håller på m till oss som nyss börjat träna o har väldigt gröna hundar o hussar o mattar också för den delen. Men vilken sammanhållning det finns i det gänget! Det e så himla härligt att umgås m allt folk där!
Kan inte rapportera hur det gick för en o en persoligen därför nöjer jag m att inrikta mig till mig själv o Kimba.  I agility klassen gick det skitbra. Jag e verkligen supernöjd! Vilken hund o kapacitet hon har! Vi fick 3 vägran o därmed diskade men hon tvekade inte en sekund när hon skulle upp på varken A-hindret eller balansen utan gjorde det som om hon inte gjort nåt annat! Så härligt! O slalomen tog vi lugnt o stilla o sen var jag slarvig i min handling så det var därför de vägranen kom, damn it men Kimba var super!
Sen gick vi in o åt frukost. Det bjöds på bröd m gott pålägg o andra goda saker o vi fick reda lite på hur det såg ut för oss efter den klassen. Sen gick vi ut, byggde om banan o startade för hoppklassen. Där var längre springsträckor o fler hinder o mer fart! Utan kontaktfältshinder.
Där gick det riktigt bra för mig o Kimba! Allt gick super! Har nästan inget mer o skriva där mer än att det var synd att den banan inte filmades för det e knappt jag tror på att det gick så bra som det kändes o dels för att jag knappt kommer i håg det heller!
När alla sprungit det loppet så gick vi in o fikade på min hemmabakade kaka som var en sockerkaka m äpple o kanel i. Bakade m extra mkt kärlek för den blev så fiin! Säkerligen god också! klubbmästare blev Helene m Chippo. Värdiga vinnare för de var så duktiga!
På vägen hem körde jag in om skogen o tog en promenad m Fluff.
För bilder gå in: http://www.facebook.com/profile.php?id=903465611#!/album.php?aid=552159&id=903465611&ref=mf

Sentimental o ensam... Inte bra alls..

I dag har varit en riktigt bra dag! Mer om det i nästa inlägg! Skulle egentligen jobba i eftermiddags men jag hade skrivit fel i min kalender så jag var tydligen ledig. Mamma o pappa skulle på fest så jag var ensam men så ringde moster o så fick jag frågat Jamie, min kusin om han ville komma hem o kolla på film m mig så jag slapp sitta ensam =P Så han kom hem till mig så kollade vi på Bandidas, väldigt skoj film! Sen kollade vi lite på shall we dance o sen körde jag han hem igen o sen fastnade jag i bilen lite o satte i gång Emil Jensen o plötsligt kom hans pianoballad som e så fruktansvärt bra o den har en sån känsla så då satt jag i bilen o bara lyssnade på den om o om igen o bara tänkte på allt o inget o sakta o säkert kom alla tårar, vet inte vart de kom i från men de vill inte sluta... Usch vad jobbigt sånt här e. Önskade just nu att nån var här så jag kunde prata m nån, sällan jag känner så hära men så e det nu. Så mkt händer i min hjärna nu, mkt som spelas upp, gamla minnen - både roliga o mindre bra, fast tyvärr flest mindre bra. Mkt om framtiden o just nu o ja det e mer än så o mer djupt men har så svårt o prata om sånt... Vill ibland bara stoppa tiden o i bland bara spola fram den. Tänker avsluta detta mindre glada inlägg m bilder på mina gamla hästar som jag har börjat sakna så mkt nu sen jag börjat umgås m folk som har hästar."Min busiga shettis Chester""Sån sötis!""Var inte gammal när vi köpte han så han körde jag in själva =) !""Jag o Wirbelwind!""Ett danskt halvblod =)!""Victory - min vackra vita springare! <3 Min första häst o helt underbar!""Nybadad o fin =) dagen efter skulle han tyvärr avlivas o då fick han vara fin!""Rullar sig efter sitt bad - kul!""Mys i morgonen solen!"

"Wibbe den vilde!""Köpte han när han var 6 år o då var han knappt inriden. När jag sålde han hade jag fått upp han till L:b o tävlat i en lagtävling i dressyr i L:b. Annars tävlade vi flitigt i L:c m hyfsade resultat!""Plask i vattenpölen!""Lite kompismys mellan staketet <3!""Lite mer plask!""Veterinärsbesiktningen innan han skulle säljas!""Jag o min älskade Wibbs!""Vi igen!""O igen!""Sista ridturen jag hade m honom!""Shit så sugen man blir o rida igen när man ser dessa....!""O lite galopp!""I sommarsolen!""Min sagohäst!" <3"En blick säger mer än 1000 ord...!""Wibbe!""Saknar Victory så...!""Dagen innan avlivningen... Usch vad hemskt det var. Då mös vi massor...!""Favoritsysselsättning på väg ut i hagen - äta pileträd!""Jag o Wibbe på tävling!""Som vi sedan vann för det gick så fruktansvärt bra!"

Nu ska jag försöka torka tårarna o ta ut våra älskade hundar på kvällsrundan o sen sova för det blir jobb hela dagen o sen hem till Natta för tvspels-kväll m folket!


Höst <3

Jag är en sån som ser charmen med årstiderna men jag har ändå en favorit. Hösten! När vi går mot mörkare tider o lite kyligare väder. Man får ta på sig en höstjacka o ha levande ljus inne. När man går ut så biter kylan i kinderna o luften e så frisk! Det e så härligt.
När jag tar Kimbas morgon tur vid 6.15 o vi får ta på oss reflexer o jackan o när man kommer ut så känner man hur man småfryser men sakta börja vakna till ännu mer.
Regnet hade man kunnat vara utan, eller nä faktiskt inte. Sitta inne i trevligt sällskap o kolla på film o dricka te o snacka skit o höra hur det regnar utanför. Eller så e det mysigt ibland att ta en långpromenad m hunden o låta henne vara lös o hoppa i varje lerpöl (som värsta retrivern men hon e renrasig briard) o springa lös på de smutsiga fälten o busa o bara älska livet!
Även mysigt när det e småstormar - speciellt när man ska sova. O allt har så fina färger. Alla löven som så småningom faller ner o ja. Hade kunnat fortsätta men jag ska avsluta med en bild på mitt söthjärta i lång kalufs!"Tagen på hösten, givetvis i törringeskogen. Hon e så fin. Saknar hennes päls för vacker e hon!"


RSS 2.0