1:a advent =)

Tänka sig att det redan är första advent =) Så snabbt tiden har gått =P
Jag vill julbaka nån helg.. E sugen på det. =P"1:a advent!"

Rallybana!

Nu e jag klar m min fortsättningsbana i rallylydnaden =) Den blev helt okej. Mycket o tänka på som sagt men jag tror resultatet blev ganska bra =) Den kändes bra att gå iaf :)

Lägger upp ritningen på banan o även youtube-klippet på oss =)


Träning på bruks =)

I dag träffades jag, Jenny o Camilla nere på klubben o tränade lite hund! Det gick faktiskt väldigt bra för alla av oss! Det var skoj o se de andra träna för det hade jag inte gjort!

För Kimbas o min del ska jag träna lite mer på apporteringen *suck* o platsliggingen gick super idag o även linförigheten där Jenny kommenterade att hon tyckte jag gick lite långsamt o när jag gick lite mer raskt följde Kimba med på ett helt annorlunda sätt :D
Sen hoppet gick super, likaså rutan m tanke på hur lite vi tränat den =P o sen ställande under gång får jag backa några steg i eftersom dte var längesen vi traglade det =P

Vi pratade om att ev träna på onsdag nästa vecka den 3 December, men jag får meddela (om ni läser det här, hör även av mig på annat sätt) att jag tyvärr inte kan då... Tyvärr. Men gärna en annan vecka!!

Lite bilder!! inte det bästa m tanke på ljuset, vädret o min gamla kamera!"Jenny o Zorro!""De igen!""Belöning vid läggande under gång!""Camilla m briarden Nouchi!""Massor m belöning efter momenten!""Apporteringsdax... Sån pälsboll :)!"

Bilder sen rallyutbildningen =)

Nu har jag kommit hem från Norra Skåneland o lagt in bilderna i datan så nu kommer lite bilder sen helgens utbildning :) Fler bilder finns på; paaamela.bilddagboken.se"Får inleda bilderna med min fluff!""Bonzo, instruktörernas hund, farbror polis!""Perron Diza!""Andra perron Trulsa!""Shappen Max!""Fin utsikt från bilen på väg till Eslöv!""Kimba som mös m husse efter helgens intensiva rally!"

~*~*~ O på tal om husse så har vi varit tillsammans i 1½ år idag!! ~*~*~*"Shoppade en godisväska, en klickerarmband o ett märgben som Kimba hade ögonen på!""Ett hundbilbälte som jag beställt =)!"

 

"Jag m mitt diplom!"

Förvirrad!

Nu har jag gjort klart min fortsättningsbana till rallylydnaden. Allt snurrar i huvudet på mig =P Det var så mycket o tänka på. Avstånd, vilka skyltar som kommer efter varandra o vilka skyltar man börjar med o avstånd mellan skyltarna, o det jobbigaste var att man hade ett visst mått att hålla sig inom. Så i morgon när jag kommer hem ska jag göra den i paddocken så får jag se fall den funkar, kan hända att jag kommer att behöva ändra den. Men det var skoj o klura o tänka ut banan =P"Så här känner jag mig!"

Positiv vs negativ förstärkning!

http://www.canis.se/bibliotek/artikler.php?id=4

Väldigt bra artikel. Om ni nu tryckt för att få den klickerkursen hos canis så kommer ni att få denna artikeln för eller senare. Men ni som inte vill har den så e den Väldigt bra o tänkvärd för alla!
Lite om hur hunden reagerar på negativ beröm (ryck i koppel, slag, hårda ord etc..) och hur en hund som får positiv beröm (klicker, godis, boll, lek etc) då man ignorerar ett fel beteende o berömmer när den gör rätt..

Artikeln e lång men värd att läsa!

Förbannad!!!

I dag skulle jag o Lord gå m Kimba till affären för vi skulle köpa ost. En bit innan vi var framme så ser jag en man o en hund. Hunden e lös. Jag kallar till mig Kimba, som är kopplad o får henne att gå snällt vid min sida o ser hunden komma närmre o närmre o under tiden ropar gubben som har den lösa hunden "ingen fara, ingen fara!!" När han väl kommer fram o ska ta sin hund så var jag irriterad o berättade för honom att "så kan du väl inte göra?! Du vet ju inte om min hund e farlig eller aggresiv osv.!"
Så svarade han bara "det ser jag ju att hon inte är?!" Sen tog han sin hund o gick o jag var så irriterad..

Nu i efterhand ångrar man sig för man skulle sagt mer! Jag skulle ju förklarat för han varför jag inte ville de skulle träffas men jag kom helt av mig...
Kimba e så fruktansvärt social, vilket e bra tycker jag Men jag vill inte att hon ska gå fram o hälsa på allt o alla. Därför vill jag ju inte hon ska göra det förräns mitt varrsågod kommando, men det e inte så lätt när folk släpper fram sina hundar.

O för hans skull, tänka så hade Kimba haft kennelhosta, löss eller whatsoever! Då hade hans hund blivit smittad, DÅ hade det väl inte varit "ingen fara, ingen fara!"?! eller..

Nä jag blev förbannad!

Kort klickerkurs från Canis!

http://www.canis.no/klickertraningskurs-se.html

Gå in på den sidan o anmäl er. Den är gratis o faktiskt ganska bra. Med intressanta artiklar o tips! Man får kurserna skickade på sin mail! Rekommenderas!

Rallyutbildningen e slut.. :/

Det e faktiskt lite tragiskt. Det var så himla skoj o jag lärde mig massor o fick en del "aha-upplevelser" o massor utav nya övningar o annat bra att träna på!

Här kommer en kort uppdatering!

Torsdagen berättade jag om då vi gick igenom, ursprung, rallyns syfte o då vi torrgick nybörjarskyltarna o sen även gick de m våra egna hundar. Det gick bra eftersom jag kunde de skyltarna.
På fredagen så gick vi igenom reglerna för nybörjarskyltar/banan. Sen gick vi en nybörjarbana m våra hundar o då filmades vi in som vi senare gick in o kollade på så vi kunde se hur vi såg ut o agerade o så vidare. Det var väldigt nyttigt. Jag tar ex inte ut svängarna o avståndet tillräkligt för Kimba, MEN det e för att jag inte tycker Kimba e så stor.. tar inte henne som en stor hund men hon e nog större än vad jag tror =P
Sen efter det fick vi se när Daniel o Bonzo gick en fortsättningsbana o det fick även vi prova på sen. O Sen den dagen avslutade vi med att gå igenom fortsättning o avancerade skyltarna. Sen torr gick vi de o slutade m att prova de m våra hundar.! Det gick okej.. Men då var det kallt o kramsnö så Kimba hade fullt av snö i tassarna o halft ovillig att gå m det så xD
På lördagen så gick vi igenom raglerna för fortsättning o avancerad. Sen gick vi ut o blev filmade när vi gick en fortsättningsbana o det var lika nyttigt i dag! Sen gick vi in o bedömde varandra. Det var skoj! Lite svårt o hålla koll på allt o så men det kommer efterhand men det var faktiskt skitskoj! Sen gjorde vi ett grupparbete, där vi skulle göra problemlösningar. Monica skrev en del "situationer" på tavlan då skulle vi skriva hur vi löste de problemen. Blev en del diskussioner o även det var väldigt lärorikt iaf för mig. Jag har inte hållt på m hunderiet alltför länge o kan inte jättemycket annat än hur jag har tränat o fått tips o ideer m Kimba o det vi har behövt hjälp med. Så då fick jag massor utav andra förslag. Skitbra tyckte jag!! O den dagen avslutade vi med att göra focusövningar. De var också himla bra! Jätteskoj. Fy tusan vad det ska tränas med Kimba nu!! :-D haha! När vi var klara med det beställde vi Kinamat o åt gemensam middag o det var trevligt =)

Söndagen, sista dagen så tråkigt. Den gick väldigt snabbt. Då dömde vi varandra igen fast "live" denna gången, även det filmades in så vi kunde gå in o berätta hur vi dömde o så. Mycket intressant!! Sen gick vi igenom lite om hur man bygger banor o hur man sätter i hop en kurs o en pedagogiskövning. När man var 2 o 2. Då hade den ena fått en bild som Monica målat o sen skulle en beskriva bilden o den andra skulle måla vad ens lagkamrat sa. Man skulle sitta rygg mot rygg så de inte kunde se =P Skoj! haha. Sen var det dags för utdelning av diplom innan vi skulle köra hem.
Något vi inte hann m var att rita en egen bana o sen gå den så det e läxa, så just nu sitter jag o ritar en bana som jag sedan ska lägga in här på bloggen så de kan se att ja ggjort den. Det var skoj men klurigt att bygga en. Ganska mycket att tänka på =P

Tog en del bilder under helgen men nu e jag hos Lord så de ska läggas in när jag kommer hem för jag glömde givetvis sladden hemma. DÅ kommer några komma här o resten hamnar på min bilddagbok.! paaamela.bilddagboken.se

Nu ska jag fortsätta rita min bana o sen gå ut o spackla o måla! Ha det bra!

jag är trööött!!

nu sitter jag här.. I morse packade jag bilen full av varma kläder o massa handdukar o sånt till kimba o mycket mjukt godis. Sen begav jag mig till eslöv för början av utbildningen.. Det var intressant o skoj. Orkar inte skriva så mycket men i korta drag så gick vi igenom nybörjareskyltarna + hur man bedömmer de. Sen torr gick vi de o provade m våra hundar. Det gick bra! Vi gick även igenom rallyns uppkomst o historia o syfte! Jag e nöjd, tyckte det var skoj o givande, bara väldigt mycket o nytt eftersom jag inte fått reda på hur man bedömmer o så på tävling o hur man räknar poäng o om o vilka moment man får göra om, så det blev lite mycket men det löser jag.. får jag hoppas.

Sen körde jag därifrån 17,30 o var hemma 10 min sen körde jag o hämtade Camilla (som också har en briard) men hon ville bara kolla på i dag, sen körde vi till svedala på bruks för o träna lite =) platsliggningen gick väl sådär =P reste sig lite men annars bra! Sen böjade jag m Kimba ute o då började vi m linförighet o det gick bra! Vänstersvängarna gick super, hon börjar få bra kontroll på sina ben o sån kontakt hon har!! ÄLskar min fluffs!!
Sen tog vi några hopp! Det går också bra!
Sen kollade jag av hur ställandet gick o det var väl sisådär... Efter 3je ggr så stannade hon o då fick hon leksak o korv o då fick dte vara nog.
Sen avslutade jag m att Camilla hjälpte mig m en budföring. Det älskar hon o då springer hon det som hon älskar o får desutom korv! Latjo tycker Kimba!!
Så jag e jättenöjd m våran träning! Hon har blivit så duktig!!!!!!

Det gick även bra för de andra som också var där o tränade. Tyvärr såg jag inte Jenny?? som hade sin Zorro, hon tränade m oss för första gången o dte hade varit kul o sen, men dte kommer fler gånger. REdan nästa vecka på torsdag kl 18 ska vi träna igen!! skoj!!!

Nu ska jag snart köra o hämta Lord o sen måste vi äta mat! Sen ska vi sooova!! Jag är så trött!! Helt slut i dag!

Hej hopp för i dag!!

Dagens skojigheter!

I dag var vi hos veterinären o gav de deras andra rabiesspruta =) Det gick bra, de e för snälla!
Sen vid lunch kom Sandra o Casper, hennes cocker spaniel/tallare blandis. Så gick vi månstorpsrundan så Kimba o Casper fick busa o springa o leka lite, sen kom vi hem o då tränade vi lite rallylydnad o då var mamma o Cocos också med. Tyvärr glömde jag kameran så det blev inga bilder :( Men de var jätteduktiga!
Tycker det ska bli skoj i morgon o nu har jag fått schemat för "helgen" o det verkar skoj o intressant :)

1 utbildning till!! :D

I dag lite impulsivt men genomtänkt o sent ute för den delen också anmälde jag mig till en rallylydnadsinstruktörutbildning. Den börjar på torsdag!! Liiite sent ute men den hade blivit inställd pga för få anmälda men när jag hörde av mig så blir vi 3 st o då kör vi på. Så på torsdag - söndag ska jag på en till instruktörutbildning :) Det ska bli skoj! Den är bara på den weekenden o sen har man ett projektarbete som e att hålla en kurs på 5 ggr m minst 5 ekipage. Sen efter det e den klar! :) Längtar tills torsdag! Känns som om det är en bra förberedelse inför den stora instruktörutbildningen som jag e lite orolig inför =P men det löser sig..

Ajja nu ska jag sova, har precis kommit hem från en symfoniorkesterkonsert.. Spännande!

Klickerskoj!

Jag älskar klickern!! Brabrabra uppfinning! Här kommer 2 videos på mig o KImba, lite hur vi använder den :P
I första har jag då en platta som hon ska upp o ställa sig på, men sen vill jag att hon ska lära använda sig sina bakben så då vill jag hon ska ta steg åt vänster =P Jag gör LITE "fel" i filmen för jag skyndar på det lite genom att flytta mig så hon flyttar bakbenen, men jag ska använda det på sätt o viss i mitt freestyle-program o det ska snart börja fixas till så jag påskyndar det en smula =PI den andra har jag mitt ridspö som jag har lite planer på att ha i freestylen också men inte säker längre, men här ska hon iaf dutta m nosen på den yttersta spetsen :)Youtube-klipp!

Här kommer min klantiga tävling i går xD Vid ca 0:45 sekunder så börjar momentet jag klantade till mig på, först tog jag 1 steg, sen 2 steg o sen TVÅ igen.... ajja :P


Debut i rallylydnad!!

o jag måste säga WOW!! Min älskade fluffs är FANTASTISK.

Kom dit o anmälde mig som kommen, sen var det dags för banvandring o banan var okej faktiskt, inte jätteklurig. Gick banan några gånger o memorerade den o förberede sig o sen tog jag ut Kimba o värmde upp, vi fick startnummer 6. Bra tyckte jag, inte för tidigt o man slipper vänta så länge =) Så så småningom blev dte vår tur, Kimba var med o på hugget så vi gick banan. Det kändes skitbra, visste småfel som man gjort, lite snus o sen blev hon lite uppmärksam på en plastband som de hade som linjer för banan, o när dte blåste lät det mycket o då var dte konstigt, men annars gick allt super. Vi hade sån bra kontakt o jag jag var såå stolt över lille Kimba!

Sen började fortsättningsklassen o då gick jag in o frågade efter protokollet för det var kallt o hade jag inte klarat 70 poäng kunde jag åkt hem, men jag klarade mitt mål som var att få över 70 poäng, så vi stannade till prisutdelningen, som tur var så hölls den inne.!

Vi var 15 i min klass o jag o Kimba kom på 4:de plats. Jag är glad! Jag fick 85 poäng, lika mycket som hon som kom 3:a men hon hade en snabbare tid. MEN det störigaste är o kommer vara Länge är att om jag inte hade klyddat till det på en skylt (som jag inte visste när jag tävlade) så hade jag vunnit! Fick 10 - eftersom jag vid en skylt tog 1 steg fel. 
Man skulle backa 1 steg - sätta hunden framför sig, backa 2 steg - sätta hunden framför sig, ta 3 steg o sätta hunden framför sig Men där tappade jag räkningen o tog bara 2 steg o utförde därav momentet fel.! Helt o hållet mitt fel men det e störigt!! 
Så jag fick mitt protokoll m kritiken på, 2 tuggeben som vinst o en rosett som man fick för man klarat 70 poäng + fick man köpa en bok som man ska fylla i när man klarat 70 poäng så de vet när man ska bli uppflyttad o så :)
Ajja, vi tar alla på nästa tävling! HAHA"Sitter redo för start!""Inne i momentet - höger spiralen!""Mitt i momentet -  enkel slalom!""Kimba ska ligga o jag ska gå ett varv runt om henne!""Läggande under gång, dock inte som lydnaden, men Kimba la sig perfekt!""Våran första rosett!! Bevis på att vi klarade 70 poäng!"

Long time no see!

Kändes som om dte var längesen jag uppdaterade men det var dte inte men ajja.!
I onsdag var jag och hämtade en bia-bädd som jag köpte av Linda. Tusen tack för det!! Den är perfekt!!
 "Kimba som provligger bädden. Äntligen en säng som hon får plats i!! :) !""Sötehund!"

Sen har jag väl inte gjort så mycket, mer än när vi precis kört ifrån Linda fick vi punktering haha xD Det var skoj! tyckte dock inte mamma =P
Men annars klickar jag m Kimba o så =) Fick ett tips att lägga Kimbas grisöra i frysen för då tog det längre tid för henne att äta upp det, men det resulterade i att....!... hon låg o kollade på det tills det itne var så kallt längre...!"

 

"Mysstund på golvet!"


Annars så laddar vi inför tävlingen på söndag. Vi ska jobba på som tusan för att jag ska kunna tävla, e helt inställd på det nu!!

No returno! :D

Känns faktiskt skönt. Nu har jag anmält mig och blivit antagen till en hundinstruktörutbildning. Var orolig o nervös inför det innan men nu när jag har bestämt mig för att gå den känns det skönt! :) Ska bli skoj o lärorikt! Nu ska jag redan nu sätta näsan i de böcker vi ska ha under utbildningens gång :)
Så den 5 December börjar den :) Spännande!!!


Helgens händelser =)

Det blev ingen spårträning i lördags. Kimba kände inte för det i fredags. Jag hade packat bilen o allt var ute o jag skulle bara in o hämta hunden för o sen bege oss till VInslöv. Men hon kom inte när jag kallade o jag tog kopplet o hon reagerade inte, mamma satte på henne halsbandet o jag skulle hämta henne men hon ville inte gå m mig o innan på dagen tyckte jag att hon grät, hon var lessen. Så hon hade inte någon bra dag så vi stannade hemma =) Istället kom Lord ner o i lördags åkte vi till skogen o gick en mysig runda o fotograferade en del =)"Jag o Kimba i skogen!""Vi igen..!""Hopp över stubbe men kameran fokuserade på stråna framför istället!""Min familj, Lord o Kimba!" <3"Lord i ett träd!""Kodakmoment *click*!""Söte-hund!""Lite balansövning, få henne till o gå på staplade träd. Så duktig!"


I går var vi inne på valputställningen! Det e alltid lika kul o kolla på söta hundar o massor utav saker att shoppa o fina briarder. Tycker inte att Kimba liknar nån där alls eftersom hon har sin charm o personlighet men alla har sån typiskt drag. Det e skoj, ska bli kul o se hur våra nästa valp kommer att bli =)
Köpte en ryggsäck till Kimba (som passar denna ggr) o 2 grisöron vars ett till Kimba o Cocos, ett reflextäcke till Cocos nu när det bli mörkt så tidigt, en matskål till Cocos o ett kex till Kimba som hon skulle få när Cocos fick sin mat. Den uppskattades..."Hennes ryggsäck!""Kexet hon fick.. Mmm så gott!"


I dag tränade jag lite klicker i uterummet. Klickar in henne på mitt ridspö som ska vara till hjälp till våran freestylelåt o sen även har pappa gjort en platta till oss som jag ska klicka upp henne på o sen ska jag få henne att snurra o lära henne använda sina bakben!"Börjar förstå det lite smått nu!""Plattan som hon ska ha frambenen på!"
(Kommer snart en film från youtube på oss)

Bruksträning i går + Nelson

I går körde jag till bruks vid 18.30 för o träna med Anna å Pelle o Malin & Guinness. Linda hade även hittat dit o det var skoj!
Vi började med en platsliggning o jag tyckte det gick bra. Det går bättre o bättre på det sättet jag gör nu =)
Sen började jag o Kimba o vi började m apportering. Det går inte framåt, meninte bakåt i heller som tur e!!
Sen blev det linförighet o hon var till mestadels m mig =P Men jag e klart nöjd! Hon ser glad ut nu o inte "ta-mig-här-i-från"-looken..
Sen blev det 3 st hopp!! Bara lydnadsklass 2 hopp. 1 st där hon hoppade i från o duttade, nästa hopp blev att jag satte henne o gick runt o belönade o det sista var som det skulle se ut - hoppa från mig, sätta sig, hoppa tillbaka! Perfekt! hon e så duktig :)
Sen blev det lite rutanträning också o det går okej =)

Det var så skoj o se de andra träna för dte var så länge sen! De var så på hugget o såg ut till att ha så skoj!!! Guinness som alltid har mycket fart o e pigg o alret o Pelle som jag nog för första gången hörde göra små ivriga ljud när Anna tränade! Det var skoj o det får vi göra om snart!

I dag hade jag en hund o bada. En modell stor hund. En berner sennen hund m namn Nelson. Han var så snäll o fin som alla andra sennen hundar. Men shit vad de fäller!!! När man fönade han så regnade det hår. DÅ var jag ännu gladare att ha en ikke fällandes hund =)

Nu ska jag snart köra upp till Lord för vi har spårning i morgon. Dock utan tränare för han skulle i väg men flitiga som vi e ville vi andra träna ändå xD


Ikeaträning =)

I dag skulle GIsela o Nicklas till Ikea o då följde jag och mamma med fast vi tog m våra hundar. Förut brukade Kimba få vara hemma men i dag fick Kimba följa m för o visa hur man ska bete sig o visa att det inte finns nånting som e farligt.!
Så vi gick fram o tillbaka, fram o tillbaka hela tiden i kasnke 30 min i luuugnt tempo o bara kollade på människor o barn o rullatorer o konstiga människor o allt. Kommer som vanligt lite bilder.

Men det e så att Cocos e lite försiktig av sig. Känner sig jättetrygg vid bilen o nära oss människor som hon känner så hon drar mot bilen o så. Kommer där massor utav människor hela tiden så e det så mycket o kolla på men möter man 1-2 personer så småskäller hon när de e en bit i från en, blir jätteosäker när de fortsätter mot en så då springer hon bakom en o när människorna gått förbi så skäller hon efter de. Stannar då folk så vågar hon knappt gå fram till människorna. Några tips på hur man får henne mer framåt o vågar utforska nya människor mer? :)
Nu ger vi vederbörande godis, men det e väldigt få människor som kan klappa henne, det behövs iofs inte men hon ska iaf inte vara rädd o osäker för att gå fram till människor."Kimba m sin cigarr!""När Kimba blivit trött på Cocos o skällt till ordentligt så vill Cocos ändå vara henne nära, gärna så tassarna nuddar varann!" :)"Haha Kimba ville inte åt det hållet som mamma xD !""Sen så!" :)"Tror hundarna e sugen på mammas glass, kolla Cocos i bakluckefönstret =P !""Kimban fick sistan!" :D

Bruksträning m skott!

I dag åkte jag tidigare till bruks för att träna lite skott. Kimb e ju väldigt skotträdd tyvärr. SÅ jag åkte dit, tog reda på hur många skott som skulle skjutas o sen promenerade jag där i från.. Gick väl en 200 m för jag visste itne hur högt det lät, men det var för nära. Då blev Kimba jättespänd o jättestressade, så jag gick snabbt en bit till därifrån o där gick jag fram o tillbaka på en gräsmatta tills alla skotten hade blivit skjutna. Ändå gick det hyfsat, berode ju på avståndet men man får ju börja nånstans =)
Sen hade vi vanlig träning utan skott o då började vi m platsliggning. O det gick bra i dag! Berömde o gick in till henne ofta o när dte kändes som bäst satte jag henne upp o gick där i från =) jättebra!
Sen började jag ha Kimba ute. Fick börja m att klippa upp korvbitar för vi hade inget godis hemma =P
Sen började jag m apporteringen o det går inte så bra xD Får träna det lite mer här hemma :P
Sen tog jag 2 st LK 2 hopp eller iaf att hon hoppade i från mig o sen belönade jag o sen avslutade jag m 1 st LK 1 hopp! Det var super!
Sen blev det lite linförighet o det gick förvånadsvärt bra! Sån kontakt o wow alltså!!!
Sen gjorde jag 2 inkallningar (raka) o då var hon nära att lyfta sig när jag gick i från henne men det gjorde hon inte men hon ryckte till.
Som avslut tränade jag rutan. Det går väl så där.. Nytt moment för oss så jag ska väl inte klaga!
Tog ut Kimba efter Helene hade tränat m sin hund för o köra en budföring eftersom det älskar hon o jag glömde det när hon var ute. Det gick ju hur bra som helst. Finns ju inget bättre än att spinga fram o tillbaka o desutom få korv!!!

Annorlunda motion o tävling!

I dag så hade jag varit uppe hos Lord o delat ut CVn i Hässleholm. Det e alltid så jobbigt ;/
När jag då kom hem var jag helt inspirerad av o prova ut o cykla m Kimba =) Så jag kläde på mig o tog på henne kopplet sen cyklade vi på cykelbanan mot ÖG o in vid ryttaregården o sen tog vi månstorpsrundan =) Då var hon givetvis lös på grusvägen men när vi kom till månstorpshemmet så kopplade jag henne sen gick jag m henne o ledde cyklen sista biten för då hade hon sprungit tillräkligt =)
Det e något jag ska göra oftare :)

Sen nu har jag precis anmält mig till Oxies rallylydnadstävling den 16 November =) Jag kan egentligen inte den dagen, men nu har jag anmält mig om i fall att jag hinner åka ner (som jag tror jag gör ;P)

Nu ska jag köra till bruks o träna lite!"Kimba i Cocos säng, helt perfekt storlek ;P (bilden e tagen från fluffcocos.blogg.se)!"

Utmanad!

Jag blev utmanad utan Anna min träningskpmis från bruks; http://pelleerovraren.blogspot.com/


Regler...
Sätt in dessa regler på din blogg och länka gärna till den som utmanat dig.

Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knasiga..

Utmana i slutet av inlägget genom nämna deras namn och länka till dem.

Låt dem få veta att de blivit utmanade!!!

1. Jag har väldigt svårt att ta kritik när det gäller något om mig själv, som jag gör fel eller kan göra bättre, men inte ex när jag tränar hund eller när jag red för då var det bara bra o få sån kritik.

2. Jag får kramp i magen när jag äter lök tyvärr eftersom jag tycker det e gott. Undatag för vitlök som går bra.

3. Jag vill i framtiden öppna ett litet hundpensionat där jag vill erbjuda hundbad o massage o även ha lydnadskurser där. Även en annan verksamhet med får men den e lite hemlig än ;)

4. Jag har ganska kort tålamod i de flesta situationer men dock inte Alla!

5. Jag älskar att spela instrument (gitarr, trummor o piano) men ser inte så mycket mening i det längre eftersom jag har såna problem m scenskräck o även att spela för vänner o familjen.

6. Jag tycker om att vara ute o gå i naturen o vara ute o fågelskåda o fotografera!

7. Jag brukar ofta få hicka när jag är mätt.

Jag utmanar:

Alla som vill

Härlig runda i dag =)

Var ute o gick m Kimba nu på förmiddagen =) Det var mysigt =) Här kommer som vanligt lite bilder! =)
"Kimba, glad som alltid!""Fin bild. Kimba smakade lite vatten!""Kimba brukar aldrig ta saker från diken o så, men hon hade svårt o motstå det när de har spritt ut hönsagösel, nog nåt ben därifrån!""Fluff posar på ett brunnslock!""O igen.. Så mysig!"

Helgens busigheter =)

I fredags var vi ju först nere i Trelleborg o gick omkring, sen på eftermiddagen körde jag upp till Lord, var väl framme runt 18.30. Så tänkte jag gå lite m Kimba så hon kasnke var lite mer välrastad tills vi skulle bort. Så då gick jag i ca 50 min sen kom Lord o då gick vi bort till Jockes farmor o farfar. Där var huset minst sagt fullt! Där var folk i alla åldrar, från 2 år till 70+ o sen även 1 hund som Kimba sa till några gånger =P Men det gick så bra! Kimba skötte sig exemplariskt hela tiden! Underbara hund!

Så i lördags gick vi upp tidigt för det var spårning igen. Denna ggr var vi nånstans vid skepparslöv. Det var så halt på vägarna på väg det så vi körde jätteförsiktgt. Så la vi ut spår till varandra o så skulle jag ta vårat spår först. Då visade jag henne det noga o hon följde det skitbra ca halva spåret men sen luktade hon på andra saker o gick o lullade i skogen o det såg jag så tydligt på hennes kroppsspråk. Det e såå bra att lägga spår till varann när man måste läsa sin hund!
O då tyckte Roger, tränaren att jag skulle lägga några motivationsspår till Kimba under veckan, kanske 50-75 m långa så hon får upp motivationen igen. O gärna använda maten som spårslut så det ska jag prova i morgon =)

I dag, söndag körde jag ner från Vinslöv o nu var det dags för sista gången av rallylydnaden. Välsigt tråkigt, nu när det började bli skoj.. Alltid så typiskt. Men det gick lika bra som alltid. Hon e duktig o tycker det e skoj! Så nu har jag bestämt mig att jag ska anmäla till tävlingen den 16 november i Oxie BK så får jag se fall jag har tid o köra ner o tävla. Vilket jag hoppas på. Det hade varit väldigt skoj o se hur det går för oss på tävling på gräs!! Nu tränar vi på asfalt så man kan ju räkna med lite snus *haha*"Kimba på ett fik i Trelle!"

RSS 2.0