Min nybadade snygging <3

I dag badade jag Kimba.. Hon har ju fått bortopererat sina analsäckar o fortfarande gnider hon rumpan i marken. Så jag badade henne fall där var smutsigt o så hon blev fräsch där för annars får jag ringa o fråga veterinär igen om vad det kan vra. Så i dag badade jag henne o hällde massor utav balsam o gjorde henne riktigt ren o fin o mjuk. Sen skulle jag föna henne men det gillade hon inte riktigt i dag. Tror det var för att bordet inte stod helt plant. Så jag gjorde henne nästan torr o sen torkade jag henne massor m handduk när vi kom in =) Nu luktar hon så god!!"Kimba i badkaret innan!""Kimba nerblötad!""Sen var det dags för o fönas!"

Spår hemma!

I dag har jag verkligen haft fullt upp hela tiden! Gjort alla möjliga saker o så =) Men nu i kväll hade jag spelat in lite i min "hemmastudio" o så gick dte itne alls bra så jag blev irriterad o gick ut i hagen o la ut ett spår till Kimba.
När vi väl skulle gå ut o spåra upp det så hade vinden vänt lite o man märkte att hon vädrade mina köttbullar i luften, men jag stod stilla o gick bara framåt när näsan var i marken. Det gick ändå väldigt bra tyckte jag. Hon började spåra mitt spår innan vi väl kom ut där jag hade lagt det. Altså hon spårade hela vägen tills där spåret började. Men annars gick det bra =) Ska lägga ett till i morgon så får jag hoppas att vinden håller sig lite bättre =P

Annorlunda Dagsrunda!

I går var inte en dag som de andra. Hon fick en lång runda, eller en del rundor, både långre o kortare. Det var nämligen så att vi var ute o fågelskådade då o jag hade ingen hundvakt så Kimba fick följa m. Vi gick nere i falsterbo o sen lite i Höllviken o lite i Ljungen. Sen körde vi till Smygehamn på lite olika ställen o sen köpte vi pizza i Skurup o tog m till Svaneholm o satte oss där o åt. Kimba var så duktig hela tiden! Lite skoj för på ett ställe vi var ute o kollade på fåglar o så. Så var det i närheten till en hage, o direkt när vi kom ut blev Kimba tokig o först fattade jag inte varför men när jag såg vad det var för djur i hagen förstod jag... Där var en hel flock m får. O det kommer ju Kimba i håg både hur de såg ut o hur de luktade så det var lite skoj =)"Kimba som e sugen på pizza, Lord o Simon!"

Spårkurs o Rallylydnad!

I går så var vi i Vinslöv på spårkurs för andra gången. Denna gången hade vi Kimba m :) Vi kom dit ganska tidigt så rastade vi henne så hon hann känna in sig lite på området o så. Sen kom där 2 till så vi var bara 3 st. De andra var sjuka. Det var skoj att bara vara så få. Vi hann m mycket mer o fick mycket hjälp. Vi började med att lägga ut ett spår. Personspår. Jag la ut det. Sen låg det i kanske 30 min o under tiden gick de andra ut sina vilt o klövspår.
När de var tillbaka skulle vi gå vårt m Kimba. Det var i högt gräs och kanske 25-30 steg ut. Har ju spårat lite m henne förut, men väldigt lite o mycket längesen så vi började kort. I börjn visste hon nog inte riktigt vad hon skulle göra men så fort hon fick nys om spåret följde jag efter o efter ett tag så gick det okej.
Så frågade han om vi vill lägga ett till bara så han kunde se om hon förstod det bättre då o med hans hjälp. Så då gick Lord ut ett spår o sen gick han m henne den gången. O då fattade hon lite snabbare vad hon skulle göra. Så med övning kommer det gå lysande sen!
Vi kom också in på skotträdslor o pratade ltie om det. Så eftersom han e jägare o har skottGlada hundar så tog han ut en hund, Boss. De busade lite o när de minst anade sköt han av ett skott. Boss blev skitglad o sprang in i skogen o skulle kolla vad de hade skjutit o Kimba sprang runt m svansen mellan benen o visste inte var hon skulle ta vägen. Vi nonchalerade henne lite men försökte kasta boll m hundarna men hon ville inget alls. Drogs sig mot bilen hela tiden. O då bröt vi. Skulle han skjutit igen skulle han vara 200 m borta o Kimba skulle lugnat sig helt. Men efter 20 min hos han hade hon inte lugnat sig o fortfarande efter 1 h när vi var på ett annat ställe varhon inte helt lugn än. Så det får vi jobba lite m =)"Lord o Kimba i väntan på att hn skulle komma o vi skulle spåra!""Kimba o Boss lekte!""Snart skulle han skjuta..!"


Sen körde vi inom Granngården i Vinslöv så köpte jag en hundbädd i storlek L. Den såg stor ut så den köpte jag men min hund var lite större så den var för liten för henne. Att de inte kan ha saker för oss m Stoora hundar!!"Stackars lille Kimba i sin bädd!"

Sen kom vi då hem, var hemma hos mig i kanske 20 min o sen bar det ner till Trelleborg för rallylydnadskurs. Då vi Kimba loj o seg. Dels efter spårningen men även för skottet. Men vi kämpade på sakta men säkert. Tog det lite lugnt men det gick hur bra som helst. Sen var det fika o då hamnade hundarna i bilen o nock tusan smällde grannstället raketer i kanske 5 min. Efter det låg Kimba o skakade i bilen o jag fick inte ut henne. Jag fick bära ner henne o sen drog hon i början mot bilen. Men sen gick vi en bana som han hade satt i hop o det gick skitbra o sen slutade vi för då. Kimba hade helt enkelt fått nog för den dagen! Men hon var så duktigt!!"Jag o Kimba vid en skylt!""Min fina stil när jag vill Kimba skulle sitta framför mig! Inte lätt när hon e så inkörd på "Fot" bredvid mig. Nu när hon helt plötsligt ska sitta framför en så e det jättekonstigt så då satte jag upp benet som en vägg för hon skulle sitta rakt. Kan säga att efter några ggr så satt hon där. Lite motviligt men dock!""Sen skulle vi som kunde platslägga hundarna medans vi gick banan han hade byggt upp. Skoj att man har en ganska säker platsliggning på henne. Det jag blev förvånad på var att hon sa inte ett dugg!! Nu var denna inte som på bruks men jag var i från henne kanske 5 min o hon pip o gnyde inte! :D O hon låg kvar hela tiden!"

Target!

Ska klicka in Kimba på en nostarget på en pinne i stället. För att få upp nosen på henne! Så i dag hämtade jag en jängstav i pappas buss o satte på en antennboll så nu ska jag se fall vi får det att funka :D Resultatet:"Våran nostarget!"


Stranden =)

I dag åkte jag o mamma ner m hundarna till Höllviken för o kolla på stranden o så =) Där satt vi o fikade o hade det mysigt en stund o sen lekte de vid vattnet o busade i sanden o Kimba hittade äckelsaker att rulla sig i i tången. Men vadtusan! De e hundar o får enligt mig leka o ha det bra, jag kan bada henne när hon börja lukta för illa!"Mysstund vid stranden!""Härligt att rulla sig i saker som luktar illa!""Skönt att få bada i havet, det var längesen!""Sötebild på min skrattandes Kimba som älskar livet!""Hoppelihopp!""Alltså denna hund... Älskar hon så!"

Släktforskning :)

Satt för nån dag sen o sökte på Kimbans släkt på Google o sen på bilder! På mammans sida fanns där inte alltför mycket men på hennes pappas sida fanns där mycket =) här e bilderna! Stiliga gener hon har =)"Kimbas pappa!""Kimbas farfar (tyvärr liten bild!)""Kimbas farmor!""Kimbas farmors far!""Kimbas farmors farfar!""Kimbas farmors farmor!""Kimbas morfars far!"

Bruksträning i går :)

I går var jag på bruks. Har hela veckan inte velat åka dit o har inte känt för det alls, men man lär sig ju ändå lite saker var gång som man snappar upp så jag lastade in Kimba i bilen o körde dit. Började m o rasta Kimba o sen gick jag in o satte mig o väntade på att vi skulle gå ut för platsliggning. När vi satt där inne uppdaterade Ylva tävlingsbarometern så nu står där stort o tydligt att Linda o Avanti tagit LP1. Mycket skoj att det äntligen kommit upp där!
Sen gick vi ut o hade platsliggning. Jag har börjat om helt m våran platsliggning. Hon ligger alltid kvar säkert men ligger o gnäller o ylar så nu ska jag göra den ännu tryggare! Stod ca 1-1½ m från henne. Kollade inte på henne o hon låg o kollade på allt annat o hon sa inte ett ljud så då blev det mycket beröm när tiden var klart!
Sen när det var min tur att ta ut o träna m Kimba så började jag m lite slalom som uppvärmning, viktigt nu när det börjar bli kallt ute. Sen körde vi lite linförighet. Gick väl okej. Gräset var för högt så där blev lite snus, men emellanåt gick det riktigt bra! o det var då jag avslutade!
Eftersom Kimba inte e så glad i lydnad så visade Karin hur man kunde träna in linförighet/fritt följ framifrån. Det lät väldigt skumt men faktum e att det nog fungerar. Har hunden framför sig sen backar man själv o fortsätter ha hunden framför sig så har man godis i ena handen o klickern i andra. Och så fort när hunden tar kontakt m en istället för att kolla på godiset så klickar man o ger godis. Sen kan man prova svänga o så o klicka så fort hon tar kontakt! Verkade funka iaf o Kimba tyckte det var skoj m något nytt, hon var helt med hela tiden!!
Sen körde jag lite inkallningar. Hon har börjat m o lägga sig ner när jag går i från henne så det e där vi tränar nu. Går tillbaka o berömmer 3 av 4 gånger. Sen fick jag tips att när jag ska gå i från hunden vid ex, inkallning, platsliggning o sånt, att jag skulle börja m höger ben då så man gör skillnad på det. Det blev lite förvirrat i början när jag skulle börja tänka om så då blev Kimba också förvirrad men det ska nog lösa sig :)
Sen började vi med ett helt nytt moment! Rutan!! De berättade olika sätt hur man kunde börja m det o eftersom gräset var så högt så rekomenderade de inte att lägga nåt i gräset så man fick snus. Så då i stället skulle man gå in i mitten, o sen gå ner eller niga o sträcka ut armarna på båda hållen o sen bara skicka från kort avstånd o hon gick rätt in o då sprang jag efter o busade o gav morötter :)
Så nu ska jag träna in med pinne som target. Så ska hon dutta på den för att å upp hennes nos från marken eftresom hon gärna snusar! Sen skulle jag börja m det i stället när jag skulle börja skicka från längre avstånd. Så nu ska vi träna på det!

En liten sammanfattning från i går var att det var mycket roligare! Fick en massa bra tips, har säkerligen tyvärr glömt o skriva m alla o nu ska Kimba börja tycka det e skoj igen!

Oj detta blev ett långt inlägg o tyvärr har jag ingen bild xD

Äntligen!

Här för ett tag sen beställt spishandduk o grytlappar m Briard på från Tradera (älskar den sidan!). Så nu i dag så kom de äntligen. Det kan vara kul o ha när vi ska flytta hemifrån! :D O det har jag längtat till länge. Trivs jättebra hemma men att flytta till ett eget hus o inreda det själva o så! Skoj! Men det lär tyvärr dröja ett tag till =P"Spishandduk + 2 grytlappar!""Motivet lite närmre. Fanns bara m kuperade öron men det fick gå!"

Morgonmotion!

I dag vaknade vi o åt frukost o sen tog vi på oss inlinesen o åkte en runda i Vinslöv. Där e så mysigt! :D Kimba tycker det e skoj att motioneras på rullor fast hon vill hela tiden att det ska gå snababre än vad jag vill, så det e det vi håller på att tjata nu att hon ska springa i mitt tempo, annars går det bra :)"Fastnar i varje vattenpöl!""Sen fick hon så klart springa lös också lite!""Lord följde också m ut o åkte!"

Gårkväll =)

I går vid 19.06 tog jag bussen upp till Vinslöv för vi skulle upp till Lord en stund =) Kimba e så lugn o fin när vi tar oss igenom hela skåne :) kommer lite bilder :)"På bussen från V Ingelstad till Malmö!""På tåget från Malmö till Hässleholm!""På tåget från Hässleholm till Vinslöv!"

Äntligen uppe, 21.00

Mer shopping o bilder!

I dag har jag varit i malmö o hämtat min Briardbok. Beställde den i maj men fick inget svar så nu beställde jag den igen eftersom jag gärna vill ha den. Men så blev jag uppringd av en från Akademibokhandeln i Malmö som sa att boken går inte att beställa o de kommer inte att få in de men där var en bokhandel i Stockholm som hade 1 ex kvar i Severige om jag ville ha det, o det ville jag så klart! Så den hämtade jag i dag.
Sen fortsatte jag ut till Arken Zoo o handlade Kimbamat + tuggeben + bajspåsar + koner till nu när jag ska börja m rutan. Så för att slippa störa de andra på bruks m de så köpte jag egna =) det kan vara bra o ha :) Sen åkte jag ner till banken o satte in lite pengar =)
När jga kom hem packade jag min träningsväska m alla träningssaker, koner, apportbockar, godis, bajspåsar, handduk o annat bra =) Sen fixade jag sistan i bilen o det blev väl bra. Lite vanesak men nu slipper jag lådan bak hos henne :)"Kimba som vilar o vill ha kli på magen!""Shoppingresultatet i dag!""Mina 2 briardböcker, finns vad jag vet inte fler.. på engelska iaf!""Min träningsryggsäck till bruks!""Min bil nu, får se fall jag trivs m det men nu har jag massor av plats o lägga saker i!"

Skogen igen!

När man går hemma o har inte allt för mycket o göra så varför inte köra till skogen igen?! Jag älskar skogen på hösten. Den e så mysig o man får fina bilder o kimba tycker det e mysigt m variation. Busa o leka i skogen. Lukta nya dofter, balansera på stenar, stubbar o stockar. Massor utav skoj! Kommer ytterligare lite bilder!"Kimba i sin nya mysbädd i bilen!""Mysigt i skogen tycker Kimba!""Då e man så glad!""Stå på stubbe o posa o balansera lite!""Sen får hoppet avsluta bilderna för nu!"

Vallning!

I dag åkte jag till Lödde o skulle prova på vallning för första gången. Kimba har/hade aldrig sett får innan så när vi kom dit o hon fick fårlukten i näsen, det var spännande tyckte hon. Så gick jag o kissade henne o sen gick vi in mot fåren. Men först så vallade hon de lite m sin hund, så fåren visste att de skulle gå i hop i en grupp. O under tiden så satt Kimba o skällde konstant när fåren sprang omkring o hunden "jagade" de.

Sen gick vi in i hagen o jag satte på henne en lina o tog av mitt koppel, så skulle jag har ca 3 m lina o sen skulle jag gå mot fåren för o se fall Kimba var intreserad av de eller oom hon inte skulle bry sig. Men min Kimba gillar allt som rör sig, så då hade jag lite problem o hålla henne. 4 st baggelamm som sprang framför en som man var nära på o få tag på gång på gång, kunde det bli roligare?! Blev ändå väldigt imponerad o framförallt glad för när hon ändå bara hade fårlukt i näsan o hade 4 st får framför sig så la hon sig när jag sa ligg. Klart hon kastade inte sig ner o la sig, men hon la sig sakta men säkert o det trodde jag inte när jag hade sån stor störning! Då blev jag glad!!! :D

När hon (tränaren) såg att intresset fanns där så hämtade hon en fålla som hon vallade in fåren i så fanns det ingen risk att Kimba fick tag på de. O när de väl var i sin fålla så kunde jag ha Kimba lös. Då skulle jag gå runt o runt om fållan o få Kimba först till o gå med mig o ha intresse för fåren. Sen skulle jag försöka ha henne mittemot mig. Det gick väl helt okej. Svårt för jag visste inte riktigt vad jag skulle göra o Kimba visste inte alls vad hon skulle göra så emellanåt sprang hon sina runder i fårhagen för då slapp hon fundera på vad hon skulle göra m fåren.

Sen fick hon vila lite o andra vallade o då satt Kimba o skällde av frustration hela tiden o sen efter ett tag blev det vår tur igen o då började Kimba bli trött i sitt hjärnkontor o då sprang hon i väg i hagen igen o spårade efter den andra hunden som vallade i hagen innan.

Här kommer lite bilder för er som inte orkade läsa hela texten, o för er andra också så klart!"Hade henne först i lina men släppte det så hon inte skulle hamsa in sig!""Sen ville man skälla lite på de!""Sen gick vi runt o runt för o se fall hon hade intresse, vilket hon hade!""Skälla lite till!""Sen prova ha henne mittemot mig, gick helt okej!""Sen började hon bli trött o visste inte vad hon skulle göra så då började hon spåra där hunden innan hade varit ute o vallat fåren!""När de andra vallade var Kimba frustrerad o satt o höll en orkester!"

Mysbild!

Här kommer bara en söt liten mysbild på Kimba o Cocos. Efter 1 dag låg de så här. Kimba e lite bordus mot henne så man får passa de hela tiden. Hon menar inget med det men Kimba känner sig fortfarande busig o valpig o hon förstår inte att hon e så stor som hon är. Sen busar de lite o sen blir Kimba så trött på henne =)"Myspys på köksgolvet!"

Älskar o shoppa!

Nu börjar det bli lite kallt ute o jag o Kimba e ju i väg o tränar o spårar o e ute o kör massor så därför har jag tänkt på länge att skaffa en tjockare dyna att ha i bilen så där inte blir så kallt när man har öppet lite i bakluckan. Så i dag skulle mamma ändå in o köpa lite saker till Cocos o då följde jag m o skaffade mig en dyna. Nu är där så mjukt o skönt i bakluckan o nu ska hon nog få mer värme än innan. Tog en dyna som hade typ "plast" fast inte riktigt på baksidan så värmen skulle behållas =) Ajja det blev bra iaf!!
I morgon ska jag även ta ut en sak som ska hänga på bilgallret för o ha saker i då slipper jag ev ha lådan som står bak hos henne, men bild på det kommer i morgon!! =)"Dynan i köket!""O ute i bilen, så mysigt!"

Hämtning av Cocos!

I förgår (onsdag) så körde jag o mamma upp till mjölby o sov där på hotell, o sen i går (torsdag) så hade vi bara 20 mil upp kvar till deras lille Cocos. Vi var uppe hos de runt 10.15 tiden. O så skrev de papper o vi busade m valpsingen o kollade på söta mamman :D Sen runt 11 körde vi där i från för o bege oss 60 mil neråt V. Ingelstad! Vi var hemma runt 18.30. Kn säga att resan var dryyg!! Men Cocos var superduktig o skötte sig så bra. Sov nästan hela vägen o kissade när vi stannade. Här kommer lite bilder =)"Mamma Nellie!""Mamma o Cocos!""Cocos!"

Äntligen.. igen!! :D

I går vad jag på bruks. Kimba var jätteduktig o det gick superbra för oss. Hon e verkligen taggad nu så nu ska vi ta dte lugnt o försöka behålla det så länge som möjligt! :D Annars var dte väl okej, hände lite saker som gjorde mig lite nere o lessen men ska ändå fortsätta o bita i hopa för vi lär oss alltid något nytt o lite bra tips iaf o sen e det bra träning i övrigt!

I dag så försvann ruvan på Kimbas mage, eller mamma drog av sistan för den biten som satt kvar fast satt fast hennes hår. Såret o alltihop ser väldigt bra ut. Så i dag gick vi månstorpsrundan o då var hon lös! Shit vilken hund! Hon var så duktig o hon tyckte det var så härligt! O sen gick det skiitbra i kopplet också. Så glad för henne! :D

Ska inte på vallning i dag eftersom i morgon skulle vi egentligen hämta Cocos men eftersom det är 60 mil dit så blev det långt o köra på en dag så då kom mamma på att vi skulle köra til mjölby o sova över o köra de 20 sista milen o sen hämta henne o sen köra hem så blir dte lite mindre, så snart sk vi köra mot Västerås! :D Ska bli skoj m en valpsing! :D Så jag fick ringa upp henne m vallningen så på lördag ska vi dit i stället =) Skoj skoj!

Som vanligt tog jag en del bilder ute på vår promenad =) Tänker lägga in en del bilder! Alltså, ni får säga till om det blir tråkigt eller jobbigt att jag lägger in så många bilder, men jag Älskar o ta bilder o jag Älskar min hund, så nu får antingen stå ut, säga till eller tycka om det :)"En vilandes Kimba!""Hon fick en "tandborste" o då ville hon ligga på gräset o smaska den i sig!""Ute på promenad. Lycklig att vara lös... igen!""Glad o förvirrad sötis!""Min glada snéa fluff!"

Happilyhappy!! :D:D

Nu har jag varit ute o powerwalkat m Kimba, eller ja ungefär.. Vi hade varit hos morfar nere i byn o Kimba var lite jobbig i kopplet så hon var rastad, kissad o bajsad o så tänkte jag att jag kan lika gärna gå en runda när jag väl e ute o går o då tusan höll vi ett högt tempo. Där var inte tid för snusa eller göra något behov utan vi bara gick.. Hon verkade nog att tycka dte var skoj, fast lite sur blev hon när hon itne fick hoppa o busa mot katten då jag låssades som om den inte fanns o bara gick. Sista biten hem fick hon lov i kissa på. När vi kom hem var både hon o jag lika trötta xD haha

Annat skoj var att jag har fått tag på ett nummer. Så ringde jag dit, presenterade mig o frågade om hon höll på m fårvallning m hund o så. Jättetrevlig tjej/dam/kvinna jag pratade m o det hade hon. På lördag skulle en kurs börja men då har jag ju spår så därför hade hon lite så, "prova-på". De 2-3 första ggr verkar de inte kunna valla sa hon men iaf så bestämde vi att på onsdag kl 19.00 ska jag vara hos henne för då ska vi se om hon är intresserad o hur det går o efter det ska vi prata o bestämma hur vi ska fortsätta! :D Jätteskoj!! Äntligen!

Så nu är jag happilyhappy!! :D

Mysrunda i skogen =)

I dag körd ejag Lord till bussen sen fortsatte vi ut till Törringeskogen. Den e inte så stor tyvärr men vi fick iaf en annan runda än de vanliga =) Tog en massa bilder o tänker dela m mig av några stycken. Blev en massa sötebilder! :D Hon var även lös en stund. Första gången på 2 veckor. O på tal om det e det exakt 2 veckor sen hon blev opererad. Skönt =) o snart e hon helt återställd bara såret på magen snart blir läkt så :)"Sötehund!""Sitta fint o se söt ut, Kimbas specialare!""Vad e bättre än en höstbild i skogen?!""Stå o posa lite e så skoj!"

Rallykurs m hund! :D

Som sagt, i dag fick Kimba lov o följa m på rallylydnaden. Mycket roligare m hund! :D o speciellt när det gick så bra som det gjorde! Sån kontakt o energi i henne!! Det var faktiskt skoj. Verkar lite förvirrat fortfarande men absolut mycket roligare eftersom man nu själv tränade skyltarna o hade hund m sig, då kändes det mer som det hade nån mening! O Kimba var super duktig :D Helt stolt m hur hon skötte sig! Helt exemplariskt! Hon hade saknat o träna o göra nåt, det märkte mig! :D

Nu e vi på G igen!! :D På tisdag blir det lydnad på bruks, då m Hund också! :D ännu roligare det m! :D
Hon ska ändå ha huva på sig minst 1 dygn till eftersom där e et lite sår på magen som var överlappat. O det e bättre o ha huva några dagar för mycket än o få problem sen :) Bara kul att vi kan träna o snart vara lösa m :D

Veterinären o Shoppingtime! :D"Min förvirrade fluffboll!"


I dag var vi hos veterinär m Kimba, hennes stygn skull tas :) Men så när jag vaknat, duschat o la mig lite igen tog jag av henne huvan så vi kunde kela lite o sen märkte jag att såret på magen blödde, det var blod på filten. Shit så nervös jag blev! Antagligen har en ruva som var på magen innan fastna i filten o rivets av, men jag blev skitnervös!!
Men vi åkte ner till veterinären o det var en snäll en som hjälpte oss =) började m stygnen vid rumpan o då stod hon uppe på bordet o när vi skulle ta de på magen vile jag helst inte tvinga ner henne på sidan, men hon var för spänd för att få henne att "ligga sidan klia magen" där inne så vi fick tyvärr tvinga ner henne ändå o då kollade hon på såret men det såg bra ut, det hade läkt i hop fint fast det var en bit som hade överlappat en annan så där var ett sår.. mindre trevligt ;/ men alla såren såg fina ut men hon hade reagerat på matrialet på stygnen så hon ska ha huva i 2 dygn till =) sen så! :D Det var skönt!
Frågade en massa frågor bla om jag fick ta m henne till rallylydnaden i morgon o det fick hon :D Så nu ska det bli ännu roligare!
Var på shoppinghumör så jag körde in till Jägerszoo i dag, Sandra var m.. O kimba också :D Det blev 2 halsband, ett vanligt läderhalsband, tänkt till rallylydnaden o ett halvstryp, bara för o prova eftersom jag inte har något sånt =P Det blev även en del lösgodis till henne =P"2 Halsband o lite godis!"

Är även ganska smått beroende på att sitta o kolla runt på tradera. Där finns det mest till bra priser. Bla köper jag böcker där, mkt billigare än i affärerna =P Här e bilder på de jag köpte senast! 2 e hyfsat nya o 2 e lite äldre bara för o veta hur det var då eftersom man själv e lite ny inom det m hunderiet. O på måndag i bästa fall får jag det andra jag beställt, fast det e inga böcker o det har m briard o göra ;)"Den väluppfostrade hunden, Din hund - praktisk hundbok, Hundpsykologi o Lär känna hunden!"

Weeeiii!! :D

I dag kunde jag ha vårat vanliga halsband på hennei stället för selen!! :D Så glad jag blev, redan i går då jag märkte att hon inte springer mer :D Nu kan vi Nästan ha såna sköna promenader som förut utan något dragande :) Härligt!
Hon drar fortfarande mer än innan men nu känns det mer som bara mycket överskottsenergi!! :D
O sen när jag tränade i går! Shit så längesen det var! Hon var verkligen på hugget o hon älskade det! :D o jag m för den delen :D:D
Ska nog köra till Jägerszoo o köpa 2 nya halsband :D E på shoppinghumör nu till min fulff! :D Glad att hon mår mycket bättre! :D o i morgon ska stygnen tas :)
Hon har även "varit duktig" e ggr.. dvs, hon går till sin låda i köket o drar ut den så får hon en godis =) det var också längesen! :D Min fluff mår mycket bättre! :D

Lite träning :)

Nu håller Min Kimba på att komma tillbaka.. Nu vill hon inte bara ligga på madrassen utan nu ska här hända saker hela tiden =P
Var iaf ute m henne i hagen o sen avslutade vi m o träna lite på gräsmattan.. Sån kontakt hon hade! Det lev både lite lydnad (bra tips o övning från förra tisdagen på bruks) o sen även lite moment träning från rallylydnaden.. Men sen tog godiset slut så vi gick in kort efter det.. Ska prova lite andra saker m henne senare =)
SKOJSKOJ!!!

Bra dag :)

I dag var jag uppe hos Lord på förmiddagen, tidigt körde vi till Magle o sen lite andra ställen o fågelskådade o så :) Himla bra skådningsrunda! Fick många nya arter o bilder! :D
Sen kom jag hem, såg att min nya gitarr kommit! Så glad jag blev.. Det är min sista gitarr till min samling, nu "behöver" jag inte fler. Nu har jag en av varje! Ackustisk nylon, ackustisk stål, halvauckustisk, egitarr o nu äntligen en 12strängad m! :D
 

Sen kom morfar o körde mama o pappa till sturup o då gick jag en runda m Kimba, en som brukar ta 30-35 min tog i dag 1 h! Hon har som sagt samlat på sig såå mycket energi o det e inte det lättaste o göra sig av m när hon inte vill o får inte göra så mycket, så det blev koppelträning.. eller nä, vr ggr hon drog sprang hon ett varv runt mig, så slapp jag röra mig o det blev hon som fick springa.. i början var det snabbtsnabbt hon skuttade runt men det blev långsammare o långsammare =) mot slutet gick det okej... Längtar tills vi varit o tagit stygnen o allt kan återgå till det normala, inte kul att gå m henne i koppel nu.. men bara o kämpa på. Men annars kommer hon tillbaka mer o mer. Kom o möte mig vid bilen när jag kom hem, brukar hon inte göra o sen skutat omkring glatt i huset, så snart kanske vi kan börja göra nåt försiktigt.. om hon vill dvs..
Annars har det inte hänt så mycket annat =) Vi ligger o myser o kollar på film i köket i vår mys"hörna" som inte e en hörna
 =)

Måndag =)

Idag var det 2 ggr som jag gick en "vanlig" runda m Kimba o inte bara puckopromenader i hästhagen. Det går väl, men inte bra. Hon har samlat på sig Så mycket energi eftersom hon inte fått gjort nåt nu på mer än 1 vecka. Inga problem inomhus, då bara ligger hon på sin madrass o hon vill inte gå ut på promenader. i dag var första ggr hon skällde som hon brukade o till o m gick o hälsade en snabbis när Gisela kom. Det var skoj! Men ute däremot, då märker man av hennes höga energihalt i sig. Jag försöker leka m henne m de aktiveringssakerna jag fick låna av Anna, försöker klicka in henne på en musmatta, gömmer godis o andra nosarbeten, men hon vill inget. När jag tar fram nåt så bara sitter hon, o då e dte inte så lätt att försöka aktivera henne. Ska bli så skönt när hon får springa lös igen så hon kan bli av m lite överskottsenergi. Är lite inne på att köpa ett löpband ;D thihi!!
Men vi käpmar på på våra runder o snart ska hon väl intressera sig för saker hon gillade förut :)
I dag har jag på första gången på väldigt länge gett henne lite Bowenterapi. Vill verkligen ta tag i det igen så hon fick, Dynamic Body Balancing, en genomgång på hunden som man kan ge varannan vecka. När jag kan den utan o innan till blir det problemområdena :D
Nu ska vi ut på promenad igen :D Hej så länge!

Lördag, 2 kursstarter + valpbesök!

I går, lördag så var det en rolig men väldigt intensiv dag! Vi gick upp 8.00 hos Lord, för att 9.00 befinna oss en bit utanför på kursstarten till vår spårkurs. Vi kom dit o där stod han ute m sin hund o hälsade på oss när vi kom körandes. Där var väldigt fint o vädret hade vi väldigt tur m. Från att ha ösregnat när vi vaknade o sen det blev till o m lite solsken så ska man inte klaga.
Vi började m o gå in o prata lite om hur kursen skulle gå till o hur han hade lagt upp den o lite vad vi hade gjort o sen fyllde vi i en lapp om mål o erfarenheter o sånt =) Sen gick vi ut o de som ville ha personspår gick ut det o sen fick man även prova på vilt o klöv spår. Jag o Lord hade så klart inte Kimba m oss men vi var där ändå o lyssnade o kollade. Vi ska börja m personspår men vi ska absolut prova på vilt o klöv spår senare också!
Sen gick vi in i stugan igen o gick igenom vilka dagar vi skulle vara där för nu kom han träningssäsong igång m hans egna hundar också så det kommer inte bli varenda lördag tyvärr, men nu hinner Kimba friskna till ännu mer!
Han höll på m spår o hade varit instruktör på Brukshundklubb o var även jakt intresserad. Men han verkade så mjuk o använda bra metoder ändå, det jag var mest nervös för. Men det viktigaste sa ha det var att behålla glägjen i hunden när den skulle spåra.! O det låter bra eftersom vi endast gör detta för skojs skull o för att sysselsätta oss!
Sen hann vi tyvärr inte stanna klart eftersom det gick över på tiden o eftersom vi ändå inte skulle gå ut o spåra upp spåren vi lagt tackade vi för oss o körde ner till Höör o åt sen vidare till Hörby till Eva för o kolla på valpisarna! Här kommer lite underbara valpbilder o man blev helt förälskad!

  


   


 

Vi var hos henne runt 12.15. Kan ju erkänna att man blev lite valpsjuk! Så många underbara små valpisbriarder på en o samma gång! Jag hade kunnat ha huset fullt!! Man fick såna "mamma-valp-känslor" igen.. Tur mammas hund kommer snart =P Valpen i tunneln är den hund som hon har kvar att placera ut som fodervärd, den som jag o Lord egentligen skulle tatt men kunde tyvärr inte av denna kullen. Men hon var hos oss hela tiden, lämnade inte oss på hela tiden så vi kände nån sorts connection, men vi var tvugna o än en gång säga nej, fast det var svårt!
Sen körde vi därifrån en timme senare dirket ner till Trelleborg eftersom Rallylydnadskursen kom i gång i dag också!! Kom ner där o var där en halvtimme för tidigt eftersom det var inte lönt o köra hem om, så vi satt i bilen o väntade. Sen kom alla då presenterade vi oss o sen gick runt o kollade o pratade om vad de olika skyltarna betydde som vi skulle lära oss denna gången. Sen skulle vi vara 2o2 o gå runt, den ena skulle vara förare och den andra hund, sen skulle man skifta, det var lite spännande =P Tycker fortfarande dte ser lite lulligt ut eftersom man kommer från lydnaden men ska absolut bli skoj o prova m Kimba! Tror dte kommer gå hur bra som helst! :D Så eftersom vi inte hade Kimba m hit ner heller så får jag träna lite smått där hemma när jag märker hon blir bättre o piggare.
Sen körde vi hem o hade kräftskiva i vårt nybyggda uterum som invigning =P"I väntan på klockan skulle bli 15 då rallyn skulle börja!"

Älsklingshund =)"Min älsklingfluff!"


Lille Kimba, hon e verkligen inte sig själv. Vart steg hon gör som e i riktning till som hon betedde sig innan så blir jag överlycklig. Kissar o bajsar inte så mycket som innan så jag blir ju helt glad när hon väl gör något utav det. Om hon ens lyfter huvudet när någon kommer o ringer på dörren blir man skitglad, nu småskäller hon men reser sig fortfarande inte. När hon lugnt o stilla gick 1 m från sin mat till avställningsytan där jag fixade till hennes tabletter istället för o snabbt springa bort till madrassen. Ingenting e hon sig lik m, vet att det har sin övergång men det e jobbigt för både henne o oss andra som inte e van vid att hon beter sig så här =/
Men på fredag ska jag till veterinären o ta bort stygnen! Skönt o sen hoppas vi att kunna återgå till vårt normala =) Men hon e ändå så bäst :) Så mysig o underbar!! <3

Min lilla sjukling =)

Det blir bättre o bättre. I natt sov vi några timmar längre. Vi sov på samma madrass hela natten =) Det var så mysigt :)
Hon har även kissat 2 ggr i dag ( 1 mer sen i går) och hon har bajsat. Även det smärtar i både henne o mig =/
I går fick hon även prova på ena aktiveringssaken som vi fick låna av Anna men hon var så slö så hon såg inget större intresse i den, får prova igen när hon blivit lite piggare :)"Här vi spenderar mesta dels av tiden!""Förstod att det var något speciellt m hållet men dock inte mer!""Mamma fyllde år i går då fick hon en blomma av morfar, det liknar en Desert Rose!"

ERFARENHETER HJÄLP!!

Vill bara veta vad ni har för erfarenheter o tankar om o använda sele istället för vanligt läderhalsband eller strypkoppel. Nu sen Kimba blivit opererad beter hon sig som en IDIOT ren ut sagt. Vet inte om det e för hon försöker springa i från smärtan o allt kliandes, eller om det gör ont när hon väl ska kissa eller bajsa eller vad det e men hon får inte luft. Jag har haft problem innan m att hon drog o jag har aldrig haft problem o hålla henne men nu går det inte, hon drar så jag får problem. Försöker hålla mig lugn, tar tillbaka henne bredvid mig men innan jag har hunnit lyfta mitt ben e hon framme o kväver sig själv.
Har hört både för o nackdelar om sele.. Allt från att de hjälper jättebra till att de tycker det blir ännu skönare att dra eftersom nu inget sitter runt om halsen.. vad tycker ni?!
Klockan 10 i morrn ska jag infinna mig på jägerzoo o köpa en sele för o prova o bilda mig en egen uppfattning så vi ha det tills hon e frisk för detta går inte, vi måste kunna ha en promenad m luft i halsen...

1 dagen hemma..

Fick hem Kimba igår o i natt var det lite jobbigt. Har sovit på en madrass i köket o hon har legat bredvid mig hela natten nästan o då har jag legat o klappat henne o pratat lugnt till henne. Låg hon inte på madrassen så låg hon på golvet precis bredvid, så hon kände det tryggt att jag låg ute hos henne =) så det blev inte mycket sova i natt men några dagar överlever man =)
Så i dag har hon ätit o druckit lite. Hon e lite slö o nere men det kan man förstå. Så fort hon kommer ut på grusvägen sätter hon sig ner o kasar på rumpan o det e ju inte bra, så jag har fått gå massor av runder ute i hagen, för det e bättre om hon nu hinner kasa att hon gör det på gräs i stället. Det tog lång tid innan hon kissade i dag, var ute flera flera gånger innan hon till slut satte sig ner o kunde. Likaså m o bajsa.. Då satte hon sig ner o försökte men fick så ont så hon gnydde till o kollade bak mot rumpan o sprang i väg. Men nu äntligen har hon kunnat det också. Så jobbigt att se på att det gör så ont o inte kunna göra så mycket åt det. Men om ca 10 dagar e hon helt bra o då e det skönt =) Fram tills dess så kommer vi att klara detta :)

Hemkomst o kursstart!

I dag har varit en seg dag.. Mamma kom in o väckte mig vid 9 för då skulle jag göra frukost till hon o morfar som håller på o lägga golv i uterummet. Så det gjorde jag.. sen gick tiden så lååångsamt. Fixade disken, läste, satt vid datan o bara gick runder i huset. Sen körde jag ner till Gisela o Nicklas lite o spelade Guitar hero o tog lite filmer o åt scones o drack te. Körde så jag var hemma lagom till 13 då jag skulle ringa till veterinären, o de sa att hon mådde så pass bra o var pigg så hon fick komma hem.
Sen körde vi till Vellinge för jag skulle till tandläkaren o sen blev det lagom att direkt köra till djursjukhuset så vi var där runt 14.40. Det blev klydd m försäkringsbolaget, eller itne klydd, de var bara sega m o skicka en lapp till djursjukhuset så vid 16,50 fick vi äntligen träffa Kimba. Då hade vi väntat mer än 2 timmar i väntrummet!!!! Det var segt! O Kimba blev så glad när hon såg mig, o då var det svårt o hålla henne lugn =) Men hon mådde så bra o såren e så fina!

Var hemma en liten stund o sen begav jag mig till bruks för träningsgruppen skulle börja i dag. Där var så många jag inte kände igen. Men det var skoj, fick en del tips o så! Sen körde jag hem, eller inom Anna för jag fick låna lite aktiveringssaker nu när Kimba ska ta det lugnt o använda hjärnan lite i stället!

Nu ligger hon o gnyr i köket o det e så hjärtskriande så nu ska jag gå o sova i köket m henne :) Gonatt!

jobbig dag...

Kimba stannade som sagt över på djursjukhuset o väntan i dag har varit jobbig. Så för att jag inte skulle deppa alltför mycket så bjöd mamma på bio =) Vi o Gisela var o såg på Mamma Mia. Den var skoj, blev en del skratt! Men nu när man kom hem igen till tomheten så blev det jobbigt.. Ska snart o sova för då går tiden snabbare o sen vet jag inte vad jag ska göra i morgon förmiddag men vill hitta på nåt så mitt humör e lite uppe iaf =P Sen vid 15 tiden ska jag in o hämta henne! Längtar redan o har allt framförmig hur glad hon kommer bli :)

Äntligen!

Har varit en jobbig dag i dag... Gick upp 6.15 o gick en runda m Kimba så hon var välrastad. Vid 7.10 körde vi in till Malmö Djursjukhus där hon skulle bli opererad. Vi anmälde oss o kort därpå kom veterinären o ledde in oss i ett rum så stod vi o pratade lite o hon berättade en massa o svarade på våra många frågor, e lite nervös. Sen tog hon Kimba o då gick vi till bilen.
Väl hemma var det tyst o jobbigt så jag gick o la mig för tiden skulle gå snabbare o för jag var helt slut. Väcktes ganska nyligen av min mobil som ringde o Det var Karin, veterinären som ringde! Då blev jag så glad. Kimba e operead o hon mår bra o allt har gått bra. Så frågade hon mig om jag ville ha hem henne i dag eller hon skulle stanna över. O självklart vill jag ju ha hem henne men vill de att hon ska stanna får hon göra det, så vi kom fram till att hon stannar över natten så de har koll på såren så ska jag ringa i morgon vid 13-13.30 för o höra hur hon mår o om jag kan komma vid 15-16 och hämta henne :)
Tråkigt o tomt att inte få hem henne men hon mår bra o det e Absolut det viktigaste!

Här kommer 2 bilder, 1 på den berömde Alf o en på en Highland Cattle unge, eftersom det e vad folk har påpekat att Kimba e lik =P haha, min fluffs!

 

                              "Alf!"                                                 "Highland cattlekor!"

RSS 2.0