Mormor <3

I dag är det 9 månader o 14 dagar sen du lämnade oss ensamna här. Men i dag är det också din födelsedag som vi tyvärr inte kan fira i år utan bara får tända ett ljus och minnas dig. Julen har precis passerat men då var saknade enorm eftersom det är ingen jul utan dig, ingen jul om det inte var som förr med massor av klappar kring eran gran, som man inte fick klättra i. Men ändå så flöt julen på ganska bra utan så mkt ledsamheter som jag trodde det skulle vara. Men jag har än inte förstått att du är borta, att jag aldrig kommer att träffa dig igen, det känns så fel - jättefel!
Grattis på din dag. Ska gå upp o tända ett ljus för dig på kyrkogården senare!

Julafton =)

Inte den snabbaste på o uppdatera men här kommer lite bilder från våran jul. Det var bara jag, mamma,pappa, Gisela o morfar. Första gången vi var så få. Kusinerna var uppe i Sundsvall o sen var det även första året utan mormor. Det var tomt för det var hennes absoluta favorithögtid. Men vi lyckades göra dagen trevlig ändå =) Vi åt GOD mat, spelade julklappssspelet, delade ut julklappar och även spelade vi ett sällskapsspel!



"Månen <3!"



"Förätten som morfar stod för. Avokado m egengjord räkröra - MUMS!"



"Huvudrätten som mamma gjorde. Baconlindad fläskfile m potatisgratäng o gröna långa grönsaker o svampsås - GOTT!"



"Cocos gick o tjuvade julklappar!"



"Sen fick jag kallat på Kimbapolis så höll hon vakt!"



"Mamma under julklappsspelet!"



"Gisela o pappa!"



"Morfar!"



"Söta lilla Cocos!"



"Sen även efterrätten som Gisela fixade - chokladmousse m contrö i - JÄTTEGOTT!"

Det jag fick i julklapp var: En musikalbok med massor av låtar o ackord i! En underbar badmössa, chokladkartong o X-cider från kollegan o pengar från farmor o farfar o morfar som jag ska ta till min fotokurs :)! O sen fick jag även en 3 dagars biljett till SWEDEN ROCK!!! Det ni folk ;) Tusen tack för ALLT! :)


God Jul!

Ville bara önska alla läsare en riktigt GOD JUL!! =)



"Vår lilla Lussekatt <3!"


Julbord m jobb!

I går var jag på strandbaden nere i Falsterbo. Denna gången var det julbord med jobb. Landade först till hos Ulrika o Danne o sen körde vi o hennes föräldrar för o hämta upp Lisa o hennes man Anders o sen körde vi till falsterbo. Harregud vilket ställe det har blivit. Så stort o så himla fiint!! Vi gick till vårt bord o då var där en kille som stod o sjöng, o under hela kvällen så hade de såna små uppträdande. Det var några som var där, kanske inte o serverade men ändå jobbade där. Himelans trevligt!
Maten var super god, likaså drickan! Fast det absolut bästa med kvällen var att jag äntligen fick min dans! Dock började vi med nån knäböj - klapp - dans men det var skoj o den blev sen en följa-john dans. Verkligen skoj! O sen fanns där 2 granar precis vid entren, o herregud, de var roliga. Den ena stod i ett gatt - den lille o den stora stod intill ett hörn o den var Hög, säkert 3 meter, om inte mer. O där dansade jag o Lisa runt. Först började vi m den lille några varv, både framifrån o bakifrån o sen tog jag den stora o drog sedan Lisa med mig o senare även Ingrid o Anders o då kom vakten in där o kollade på granen som då stod o svajade, haha!
Sen var det nån som sa att den stora granen såg ensam ut o då skulle jag ta den lille granan o ställa bredvid men då var det en sån plast i hop satt gran så när jag tog tag o lyfte så var det 3 delar varav 2 delar ramlade av + alla kulorna, HAHA. Mest otur var ju att vakten kom in o frågade om vi klädde granen =P Ajja kvällen var väldigt lyckad o jag hade superskoj!
Vi hade beställt taxi till kl 23, men den kom ca 1 timme senare så jag kom i säng vid 1 tiden o sen var det jag som stod på schemat idag så då var man lagom pigg när klockan ringde i morse. Både för o eftermiddag också!



"Jag o Lisa!"


Julbord m bruks!

I torsdags var jag på julbord med bruks. Först hämtade vi upp Linda, vidare för o hämta upp Karl o sen sist landade vi till vid Ingrid för att sen ta oss ut till Nötesjö wärdshus. Det var en bit ut på landet fast vägarna var ganska bra. Trevligt sällskap var det o maten var god. Dock så fick jag inte någon dans kring granen då heller, det hade satt pricken över i:et.
När vi sen hade ätit o alla skulle hem så fick vi puttat ut 3-4 bilar, haha för de satt fast. Det var så skoj!



Fv. Linda, Ingrid, Katarina, Gösta, Torbjörn o Karl


Måndag o Tisdag =)

I  måndags så jobbade jag förmiddag o sen på eftermiddagen så åkte jag o Natta in till stan för o shoppa julklappar! Det gick bra men kunde gått bättre. Kom fram till att det är så mkt lättare o köpa till sig själv xD haha. Sen tog vi var vanliga fika sen var jag tvungen att ta mig hem för jag hade agilityträning på kvällen.

O ojojoj vilken hund jag har!!! På träning så kan man absolut inte klaga på farten!! Snabbt går det o smidig e hon, bara lite eller ganska mkt handlings-arbete för våran del + att hon ska lyssna o göra som jag vill utan att springa o försöka ta våran extern belöning först! Märkte även att jag måste klippa hennes morgontofflor innan måndag för de snubblade jag på, stackars hund xD

I tisdags så var jag o Natta i väg i stan igen, vi kom in o hamnade på espresso house. När vi suttit där 1 timme eller nåt o snackat så såg vi Karl gå förbi så han slog sig ner o började prata m oss o sen bestämde vi att han skulle med oss hem o baka men vi skulle först handla lite fler julklappar o ingredienser till lussebullarna o knäcken. Han gick på sitt håll o vi på vårt håll så skulle vi höra av oss när vi började bli klara o när den tiden kom så ringde o ringde jag honom men ingen svarade så vi var på väg mot informationen för o kalla på honom i högtalaren, HAHA men då tyvärr ringde han.
Väl hemma hos mig så gjorde vi en sats lussebullar o så hade Karl köpt med sig saker till att bygga pepperkakshus. Vi gjorde ett slott. Men tyvärr så han vi inte sätta i hop det så det skulle vi göra dagen efter. Men vi gjorde lussebullar o de blev goda. Knäck hann vi inte heller med.
Dagen efter kom tyvärr inte Natta så jag o Karl m hjälp av Gisela satte i hop det för att senare dekorera det! Urtjusigt blev det så här kommer bilder!! =) Enjoy!



"Underbar passform!"



"Vårt fiiina slott!"


Söndag

I dag gick jag upp o körde direkt i väg för o hämta Karl innan vi begav oss till Staffanstorps hundklubb för att kolla på Ingrid o Bettan som skulle tävla agility. Även Annsofi var där och tävlade med lilla Svea så de fick vi också sett! Det är alltid skoj att titta på agility-ekipage på alla dess nivåer! Jag blir alltid så inspirerad o önskade att jag hade haft något ställe att träna på nu när det är så mkt snö, men man kan inte få allt så jag är därför väldigt nöjd att få tillgång till ridhus 1 ggr / vecka iaf!
Men iaf så tyckte jag att ni tjejer var väldigt duktiga! Skoj att se på folk som man känner!!

När jag kom hem där i från så åkte jag nästan direkt till morfar o jamie o bakade pepparkakor sen blev det liite tv-spelande m jamie också. Har nämligen hittat en ny värld på Mario till Wii så nu har jag fullt upp m tv-spelet igen xD

Sen har vi varit nere hos farmor o farfar o ätit julmat o myst o haft trevligt =) Sen blev det en liten promenad bort till willys o tillbaka o det var Halt kan jag lova! Hade byxorna suttit lite lösare hade jag garanterat gått ner i splitt eller spagat =P haha.

Nu e klockan mkt o jag ska hoppa i sängen, ska påbörja en ny bok m Paulo Coelho. Snart har jag tagit mig igenom alla hans böcker som jag har med han, wihoo! Sen e de bara att läsa om :) Fast kanske får ta nån bok emellan. Det har varit en ganska bra dag idag faktiskt.

The unnamed feeling takes me away


Fina lilla Nelly <3

I dag fick tyvärr Nattas lilla fluff, Nelly somna in. Tänker på dig Natta, vill du prata så finns jag här! Skickar lite kramar.




Tänder ett ljus för dig Nelly här ikväll <3


Liten film på hur mkt Kimba gillar öronrens!



Stackars lilla Kimba som fick kanske 4-5 droppar för att rensa hennes öron. Hon gillar det Icke!


Kvalitets-tid!


Fröken Gråsparv!

Ville bara göra ett litet inlägg till Natta! Som alltid ställer upp, som finns där när man behöver henne både när det gäller att prata men också för våra trevliga fika-tillfällen, romantiska middagar, promenader, resesällskap o film/spel/musikal-kvällar! Tack för det! :) Tycker om dig!



"Natta =)!"


Promenad i snön =)

Har nästan precis kommit in från en promenad m mamma o hundarna! Det var mysigt! Här kommer lite bilder! :)



"Men först en bild på Kimba o Hälge!"



"Våra Fluffsar!"



"Min finis!"



"Haha, Kimba som en seg råtta!"

Glömde skriva att på sällskapsspel-kvällen i söndags så var det givetvis jag o Karl som vann ALLA gångerna. Haha!


Dagens skratt! ENJOY!

Förra året så hade vi en släktträff med kusiner o nästkusiner o resten av folket från mammas sida. Det var väldigt trevligt. Vi hade lekar o hittade på en massa skojiga saker. Men ena skojigheten stod jag o några till av. Vi hade nämligen månaden innan varit på husvagnssemester och där fanns det lite olika morgonaktiviteter som jag o Alexandra o Angelika var med på. Bland annat så deltog vi i afrikansk dans! Vi skrev ner stegen och visade på eftermiddagen för våra föräldrar o syskon. Sen sa vi att vi skulle även visa denna enormt snygga uppvisning på släktträffen.
Så idag när jag städade så kom denna låten på spotify o tankarna flög genast till den varma sommardagen förra året och nu tänkte jag dela med mig utav den! I bland måste man få bjuda på sig själva och det gjorde vi i allra högsta grad här! Folket som är med o dansar är fv. Kusin Alexandra, mitt X Lord, Jag, Fredrik - Alexandras pojkvän och sist o minst kusin Angelika.





Rap Das Armas - Lucana!



"Jag o min knähund <3!"



"Lille Fluff!"


Haha...

Vad ful Kimba var när jag rakade ner hela henne o behöll huvudet långt!



Stackars hund som hon såg ut!!!


Glömde en uppdatering!

I söndags så skulle Natta ha adventsfika m sällskapsspel! Alltid lika trevligt att träffas! Jag åkte in till henne lite tidigare men det blev lite tajt m tiden mot slutet. Vi hade nämligen varit på ett ställe i malmö m utförsäljning o sen körde vi in till DK för att fylla upp lite lager här hemma. Sen hade jag planerat allt så att jag skulle hinna gå m Kimba, crosstraina o duscha innan men så fick jag ett sms av Natta som undrade om jag ville följa m henne o handla innan o det e ju klart att jag ville så då tog jag Kimba på en joggingtur o duschade o sen styrde bilen mot Coop o efter det mötte vi upp Karl o körde till stugan.
Där gjorde vi (läs: Natta) mat. Köttbullar, prinskorvar, potatis o cafedeparissås. Det var gott. Efter en liten stund så kom Martin o senare så kom Hardy för att slutligen Ia ramlade in o gjorde oss kompletta! Då så spelade vi 2 sällskapspel o drack glögg, åt pepparkakor o Nattas svettiga julgodis o clementiner! Mkt trevligt det dära! :)



"Ljushuvet-Martin o tradia-Ia!"



"Hardy o Karl!"



"Karl o Natta!"


Måndag o tisdag!

I går så jobbade jag både för och eftermiddag. Kom lite försent till agilityträningen tyvärr men så blir det ibland. I går var nämligen instruktörerna där igen, yihoo! Alltså de är vääldigt diktiga o inspirerande men hade jag vetat deras nivå o vad jag vet idag skulle jag inte anmält mig för min o Kimbas nivå o kunskap e på tok för låg för deras. Men den är väldigt individanpassat och de ger tips och kritik utifrån varje ekipage, vilket är super så fastän vi inte är på samma nivå så får vi ju ändå ut maximalt mkt ändå och vi kämpar på!
Andreas hade en bana som vi sprang där det var en del kniviga svängar, A-hindret o små andra fällor kändes det som men vi tog oss igenom den ganska bra kändes det som! Fick lite tips, provade igen o så klart gick det ännu bättre!
Hos Victoria så var det lite mer sån träning som jag känner att vi behöver massor utav! Framåt övningar o lite handling (vilket det var hos Andreas i allra högsta grad men på för hög nivå). Där fanns 3 stationer där vi skickade hunden på framåt o hunden hoppade/sprang in i tunnlar i lite olika kombinationer fram till en matskål. Nu har vi även ännu mer börjat på att få tajta svängar efter hindret, måste bara komma på 2 nya kommandon för de o börja befästa det.
Men vad härligt det är att träna inomhus! Vilken lycka - det skulle man haft tillgång till hemma för nu tränar man agility 1 ggr / vecka o det e på måndagskvällarna o då utvecklas man inte fullt så mkt som man hade kunnat =P

I dag har jag för övrigt varit o provjobbat på Sunset Boulevard som ligger i Danmark. Det gick bra o trevligt folk jobbade där också. Dock hade jag ganska mkt problem med danskan men det kommer väl så småningom =)
Nu ska jag ta min lilla Fluff på en promenad o sen får crosstrainern sig en omgång o sen ville Gisela spela tvspel, vilket jag inte säger nej till! :)

Tomtehoppet! =)

I dag styrdes bilen mot Sturup för det var dags för en inoficiell agilitytävling aka Tomtehoppet! Det var verkligen skoj! Vilken skillnad på stämningen på agilitytävlingar o lydnadstävlingar. Kollade på small o medium o när väl large kom igång så var där folk man kände + skulle ställa upp själv. Bad en som Ingrid känner att filma o det var hon bra på fast hon kände inte igen mig m tomteluva så någon film där blev det inte, HAHA. Men det var inget o se. Kimba var så loj o travade sig igenom banan. Hon hoppade knappt o hon trippade så fint över långhoppet o ville inte in i tunnlarna utan sprang fram o luktade på julbocken, min lilla Fluff <3. Det gick inte alls bra men jag tyckte det var jätteskoj o lärorikt xD
Kommer lite filmer på annat känt folk!



"Anna o Zandi!"



"Ingrid o Isa!"



"Ingrid o Isa!"

Tyvärr så mår Bengt inte så bra i sin rygg så Karl lånade en flattehund!



"Karl o Kaos!"



"Karl o Kaos!"


Torsdag!

I dag så gick jag o mamma en runda upp till scouterna o vände. Vi plumsade i ca 70 cm drivor nästan hela vägen. Det var ganska jobbigt! Men båda hundarna var lösa hela rundan, skoj!



"Våra finisar i snön <3!"



"Det var konstigt att jag gjorde en snöängel!"



"Mitt snöiga monster!"

Nu i eftermiddag så har jag tränat inne med hundarna. Vi tränade en massa konster o även metallapporten m Kimba. Det går framåt, trots att hon låter så konstigt när hon tar den, haha!


RSS 2.0