Filmer!

Här kommer en film på mig o Kimba o en på mamma o Cocos när vi tränade agility för nån dag sen =)
"Jag o Kimba!""Mamma o Cocos!"

O en avslutande bild på Kimba som precis blivit nerrakad <3"Min Fluff <3!"


Grattis min blogg!

I dag fyller min blogg 600 inlägg. Det e inte dåligt!
Firar det m att lägga ut en bild på mig tagen nyss. Undra vilken sida jag suttit med mot solen =P O ursäkta mina smått röda ögon men jag e trött!


skoj!

Alltså vill ni göra något skoj med era hundar så börja träna agility. Mamma o jag var precis nere på klubben m våra lurviga o de fullkomligt älskar det! Till o m min "gamla" surkärring blir som på ung igen! Hon e så taggad o bara vill o vill hela tiden. Underbart o se!
Var på agility träning i går o det gick jättebra =) Som sagt, det e skoj o se att ens hund har så skoj! Hon e väldigt lättlärd o gör allt för att det ska bli så bra som möjligt.
I dag började vi m o gå en liten runda o sen gick vi ner o började träna o det e kul att lille Cocos också älskar det. Hon e verkligen en riktig agilityhund! Liten, Snabb o smidig. Hon bara flyger över allt!
Skulle haft kameran m men kom på det när jag redan låst o slått på larmet o då var jag för lat för o gå in o hämta den. Men vi ska dit fler gånger så bilder kommer!
På söndag ska vi tävla =) Ganska skoj. Det e 12 nybörjare anmälda o jag har värvat 4 av de! Bra kämoat får jag säga! Tack o skoj att ni ska ställa upp!

Tål att tänkas på..!

Växthuseffekten – mediedrama eller reellt hot?

Är det här med växthuseffekten så allvarligt som medierna får det att låta som dagligen i våra tidningar? Vad är det då som har påverkat vårt klimat för att det har uppmärksammats så här mycket? Har det varit vi människor som har varit så oförsiktiga mot jorden eller är det rent av dags för ett nytt klimatbyte?

Nu ska jag sträcka mig långt bak i tiden, rättare sagt 208 miljoner år. Då var det en geologisk period som kallades för Jura och det var då vi hade dinosaurier på jorden. Då var klimatet varmt, fuktigt och behagligt. Jorden blev grönare, öknarnas utbredning minskade och syrehalten i luften var högre. Så varför ändrades klimatet då och varför dog dinosaurierna ut? Det kan vi inte skylla på människorna! Alltså måste det ha varit miljön och tiden som gjort det själv.

Om vi inte går så långt tillbaka utan bara sträcker oss tillbaka ca 10000 år då istiden slutade i Sverige. Var det vi människor som påverkade det då? Det har jag svårt att tro eftersom då fanns det inga människor i Skandinavien. Därför måste det ha varit tiden och miljön som har tyckt att det då var dags att byta klimat igen. Där emellan har vi haft en rad olika klimatförändringar som skett automatiskt.

Jag tror alltså att det är jorden som själv ändrar klimatet här på jorden. Det är inte meningen att vi ska ha ett och samma klimat på jorden alltid utan för att det ska bli förändringar och kunna föra evolutionen framåt så ändras klimatet. Jag tror visserligen att det är vi människor som har skyndat på processen extremt nu under 1900 – talet då vi har bidraget med att släppa ut mycket koldioxid och andra växthusgaser. Det gör vi genom att köra bil och flyga så mycket som vi gör. Även våra industrier släpper ut mängder med koldioxid och det började redan på 1750 – talet då industrialismen började. Det har då lett till att jordens medeltemperatur har ökat ca 1ºC de senaste 100 åren och vattennivån stigit med ca 10-20 cm. Detta är något som jag absolut tror hade hänt ändå men vi människor har som sagt påskyndat det väldigt mycket.

Jonas Pettersson skrev en debatt ”Bluff om klimatet” i Aftonbladet den 20 augusti 2008 där han bland annat tog upp att vi i Sverige får en väldig ensidig bild av klimatdebatten. Vilket jag absolut håller med om. Det pratas väldigt mycket om miljön och klimatförändringarna och de flesta politiker är insatta i miljöfrågor utan att egentligen komma någon vart. De påstår att vi människor håller på att förstöra vår jord men de kommer inte fram till någon lösning och på dem låter det som om något radikalt måste ske men som inte händer. Om det nu är vi människor som har påverkat det så mycket så tycker jag att bland annat biltillverkningen ska upphöra så vi får åka mer kollektivt, att vi ska börja odla delar av vår egen mat själv igen så som vi gjorde förr i tiden så att råvarorna inte färdas så långt med transporter. Att vi slutar resa för nöjets skull och istället hitta våra fina smultronställen i vår närhet så vi kan spendera vår lediga tid där istället och ta oss dit på cykel givetvis. Vi kan även försöka dra ner på våra industrier som står för mycket utav utsläppen.

Nu är vi på väg in i en ny och varmare tid på jorden, orsakat av den globala uppvärmningen eller jordens naturliga temperaturcykel är upp till var och en att tycka fritt om men jag tror absolut att det är dags för ett nytt klimat. Efter denna värmeperiod som vi är på väg in i så tror jag att en ny istid kommer att bryta ut. Inte idag och inte i morgon men om 20000 – 30000 år. För det är så som är naturligt för jorden.
En uppsats jag skrev i höstas om växthuseffekten.


Besök på Tingeling!

I dag var jag på Tingeling fast inte i syfte i att jobba, inte på det vanliga sättet iaf! Jag skulle nämligen klippa o raka till Ulrikas hund, Nikki! Det var väldigt skoj o göra en lite frisyr på henne! Här under kommer lite före o efter bilder! Men först några andra."Sam sitter o kollar på fåglar eftersom hon inte fick gå ut iom hennes svans, men den e nästan bra nu!""Jag hade Kimba med mig till Tingeling för där var inte så många hundar idag så det passade bra. Men där fanns ingen kul kompis till henne o hon var olycklig där. SÅ argt hon skällde när jag lämnade henne i hagen, haha!""Fick även provat om hon funkade m Sacha men som jag redan visste så gick det inte alls, men nu har jag gjort så mkt jag kunnat. Satte henne sen i en box i nya avdelningen men där ville hon inte sitta så jag tog in henne till köket så hon såg mig när jag höll på o fixa Nikki :)!""Fick inga bra bilder alls, för hon ville inte som jag xD Här e iaf Nikki, en kinesisk nakenhund m hår. Helt underbar hund. Före!""Efter. Ser mkt valpigare ut nu!""Före!""O efter! Långa öron o svans, kortare ben o mage o lagom kort på ryggen! Hon blev dunig som ett litet lamm <3!""Döskön stajl! Hon ville ligga hela tiden, men det funkar ju inte. Så då gör man det bästa av saken när jag håller upp rumpan så funkar det ändå! Hihi <3!"


Ännu mer Åhhh

I går körde jag o Gisela o kollade vart huset i Villie låg. Det låg inte som jag föreställt mig från bilderna. Det låg väldigt inklämt vid en gård o massa hus o lite trångt men dte hade varit ett perfekt första hus till mig o Kimba o invändigt var det ju sååå fint.
I dag körde jag o visade mamma det på väg hem från Trelleborg o då kom vi igenom massa andra småbyar och såg ett annat litet hus tillsalu. Tänkte då att dte var ett renoveringsobjekt eftersom det såg ut som det utifrån men gick in o kolla på det när vi kom hem o det var absolut beboligt invändigt. Lite hade man fått fixa till men annars var det fint!

Här e det iaf. Hade lagat putsen o målat om det sen hade det varit perfekt för mig o Kimban. Åhh :(

http://www.svenskfast.se/Templates/ObjectView.aspx?objectid=3OIJA049UPCJ3K8U

Rallyträning!

I dag kom Birgitta o Chillie o Anna o Pelle ner till mamma o mej så tränade vi lite rally. Vi har alla nämligen anmält oss till en tävling nästa söndag på Lunds bk. Så i dag fräschade vi upp minnet lite. Det var väldigt trevligt =) Filmade när de gick banorna. Kanske e skumpit o inte alltid i bild för jag kollade inte i kameran men det får gå endå!"Birgitta o Chillie!"

"Anna o Pelle!"
"Mamma o Cocos!"


Grillpartaj hos Natta =)

I fredags var jag på grillpartaj hos Natta! Det var väldigt trevligt att träffas igen. O träffa en del andra också från gamla klassen + annat folk som jag inte kände! Alltså det var skoj!"Adam tv. Dessis pojkvän o Hardy th. Nattas pojkvän!""Dessi o Edward!""Ia o Dessi!""Jonathan th o hans kompis till vänster =P!""Robert, som inte ville var am på bild =P!""Natta, jag o Ia!"

Nästa gång tar vi rockband hos mig!


åhhh

Om jag bara hade haft en säkrare inkomst....

http://w4.objektdata.se/pregen/094/OBJ26906_1039711094/wp.htm


Musicquiz!

I går så åkte jag, mamma, pappa, Gisela, morfar o Jossakossa till lyktorna i Trelleborg för att gå på musicquiz! Temat var rock \,,/"Först en bild på Kimba som myser m stackars Sam, kolla hennes svans :( hon har typ svansbråck!""Åt ryggbiff m bakad potatis o sås o grönsaker, det var gott!""Mamma =)!""Morfar =)!""Gisela o pappa =)!""Josefin =)!"


Fluga!

Bra Emma o Anna! Liiite fel, inte jag som varit så flitig utan det e min lille kusin Jamie som håller på m sånt! Så nu har några fluger utav Kimba o Cocos!! :)"Här ser man bättre!""En till!""Sista!!!"

Tyckte det var lite kul att visa :)

Gissa vad!!!?"Vad är detta.....?!"

Mamma får inte gissa!

Träna m Kimba!

Har precis kommit in från lite agility o lydnadsträning m Kimba! Tog m mig vår fina guinnessboll. Det var längesen vi lekte m den!
Så m den kunde vi få in lite tempo o lite ordentlig lek YEAH!!! ;D Så vi tränade lite slalom o det gick bra :p o sen tog vi lite hopp o lite handling od et går bättre o bättre! Min finis <3
Sen tränade jag lite positioner o fritt följ! YES! o det gick så bra!
Efter det gick jag till hall o vände o då såg vi en hare o Kimba såg den o jag tog fram godis o lockade på henne o busade m godiset. Skitbra! Jag e så glad!!! :)

Mera shopping!

Det e kul o shoppa när det e BILLIGT. Då e det enda gången jag shoppar xD haha. Nu var vi iväg igen o jag fick mkt för pengarna! Här kommer bilder o priser, före o efter =P eftersom jag e sjuk o så sunkig så syns inte huvet =P"Varm o skön vinterjacka 600 :- nu 150!!""Vår o höst jacka att gå m hundar i, vatten avvisande, 400 :- o nu 100 :-!""Mysig fleecejacka, 300 :- o nu 75 :-!""Tunnare fleecetröja, 150:- o nu 34.50 :-!""Ett par snygga converse, 800 :- o nu 400 :-!"

Alltså ett värde av 2250:- betalade jag 800:-. Då e det skoj o shoppa!!! :D


RSS 2.0