Tröstshoppat! :)

Innan i dag när jag satt o vänta på att jag skulle bli hämtad av Anna för vi skulle bege oss till klubben för valpkurs så satt jag o kollade runt på lite olika sidor. Det kan bli dyrt ibland. Ibland var det absolut idag. Det blev ett besök på engelsons sida - dumt gjort! Efter det så blev det ett besök hos Canis - ännu dummare gjort! Dessutom så gick en del traderaannonser ut just IDAG också! Så passande! Så där blev det vunnit en del, 4 rättare sagt vunna. Dvs att nu har jag köpt upp hela min lön nästa, haha! Lätt kommit o ännu lättare förgånget.
MEN nu har jag ju faktiskt något att längta o se framemot när mina saker ramlar ner i brevlådan. Får försöka hitta något positivt ju! Så nu känns det bättre! Bilder kommer när jag fått sakerna i lådan!

Lördag!

I dag skulle jag, mamma o pappa till torupsskogen m hundarna men i bilen så satt vi o snackade om Lönhult o att pappa ville köra dit nu nån helg o helt plötsligt så åkte vi dit i stället för torup. Vi gick en långrunda i skogarna däromkring i stället o det var jättemysigt! Kimba var lös hela tiden förutom då vi gick utmed en väg. Vi gjorde även lite sök o uppletande övningar! o det gick bra o det är så skoj!"Kimba uppe på en vedhög <3!"

När vi kom hem så lastade jag o mamma in alla saker som stod i garaget o körde ner i salongen för nu fick äntligen min bil plats i ena garaget! Nu slipper jag skrapa rutor o komma ut i en kall bil på morgonen! I morgon har jag planer på o städa den vilken den e i Stor behov av! Men tiden rusar alltid i väg så jag får helt enkelt se vad jag hinner med!
Efter det så började jag äntligen att måla min hippie-gitarr! Har markerat ut m blyerts på vissa saker men inte kommit längre. Dock är färgorna inte så färgglada som jag önskade men man kan inte få allt. Jag ska iaf hålla utkick efter andra färgor när jag tänker på det o är i såna affärer?! haha vilket e aldrig! Men det e skoj iaf o låta sin kreativa sida flöda ibland =P


Kimba o Frasse"Frasse håller på o töntar sig o Kimba blir lite konfunderad på om man verkligen ska hålla på sådära?!""Sötingar!""Kimba tog ut lite mer avstånd - hon visste ju inte vad som var fram eller bak =P!""Okej, hon har hittat huvet o då kan man leka lite till?!"

Filmerna är här:"Kimba o Frasse =)!""Lite mera!"

SÅÅ intressant!

Hittade en kul sida o kollade runt på. Här är iaf lite diagram på Kimba i förhållande på hur ett medelvärde som briarden ligger på!"Som det står över så är det röda medelvärdet och det gröna ifyllda Kimbas resultat från MH:et!"
Tycker hon följer det ganska bra"Aggrisivitet"
I aggrisiviteten ligger Kimba lite högre än medelvärdet"Jaktintresset"
I jakten ligger Kimba lite under medelvärdet - vilket jag inte tror men vem tusan vill springa efter en trasa??"Lekfullhet!"
Kimba är lite mer olekfull än medelvärdet"Nyfikenhet/orädsla"
Här ligger Kimba lite högre än medelvärdet"Socialitet!"
På den sociala biten ligger Kimba lite under.

Jag tyckte detta var jätteintressant o få reda på =) Min lilla Fluff följer ändå medlet väldigt bra!


Onsdag! =)

I dag e det onsdag o jag har varit ledig heeela dagen! Jag fick iaf sovit så länge som jag kunde utan att min mobil skulle väcka mig! Hade i gårkväll m hjälp utav mamma satt för folie utanför mitt fönster så Sam, katten inte hoppar upp på mitt fönster mitt i natten o vill bli insläppt! Vid 9.30 vaknade jag iaf o gick upp. Åt lite frukost o sen körde jag till vellinge för att gå på banken. Hade fått utbetalningskort från 2 av tävlingarna som blev inställda i vintras så de flyttades till mitt konto =)
Sen gick jag o handla på toppen för att senare köra bort till Jossakossa för o träffa henne lite längre än sist (ca 45 min). Så Kimba fick följa med för Leon, hennes son älskar djur o har börjat förknippa mig med "Vovven". Vi började m o dricka te o prata o vi satt o prata länge os en gick vi en liten runda i det fiiina vädreto sen gick vi tillbaka hem o satte oss o kollad epå en film där de fått m typ alla bra skådisar. Dock e det en film som man måste se fler ggr eller utan att hålla koll så Leon e snäll mot Kimba. Men Heath Ledger var m, Jude Law, Johnny Depp o Colin Farrell - ni förstår vilken film! haha. Sen fick jag tacka för mig för o köra hem för jag skulle hem o göra lasagne för vi ska ha möte på klubben =)
Så nu står jag här i köket o gör lasagne o fixar sallad o sjunger o dansar till min superbraiga musik! Väldigt skoj!  O just nu känner jag mig väldigt glad =) Här kommer lite bilder =)"Kimba o Leon =)!""Sen tröttna kimba o ville vidare!""Sitta o mysa m vovven när vi kollade film =)!" "Josefin =)!""Kimba blev trött på o vara lekkompis en hel dag så mot slutet så ville hon inte alls följa m honom =P haha!"


Söndag =)

Då var det söndag idag igen o i morgon e det dags för en ny vecka. Shit vad tiden går snabbt... Hinner inte med!
Idag var jag jätteflitig på jobb. Gjorde jättemkt o det blev så fint. Var faktiskt riktigt duktig om man får säga så ibland om sig själv. Kände mig nöjd när jag körde där i från.
Hann vara hemma i 15 min, byta om o packa sakerna som skulle med till valpkursen. Hämtade Anna o tog en sväng in om donkan för vi hade inte hunnit ätit. Sen fixade vi allt o var lagom klara tills kursarna kom. Vi började ute med lite kontakt o sitt o ligg övningar. Sen tog vi lite gå fint övningar. Sen delades de upp i 2 grupper och då hade vi inkallningsövningar.
Därifrån körde jag o lämna Anna o sen direkt till morfar för o äta o sen skulle vi spela Bingolotto. Men trött som jag var så spelade jag första bingo o sen körde jag hem. Nu har jag varit hemma ett tag o det e såå skönt o vara ensam hemma ibland, händer typ aldrig. Så nu har jag spelat instrument o sitter nu i sängen o ska snart sova. Eller kolla på film så klart! Jag har iaf kommit en bra bit på en sak som jag bestämde mig för o göra. I år ska jag faktiskt ha gjort klart en egen låt. Har en låång tid på mig men som sagt så flyger tiden iväg!
Fick ett mail innan i dag som jag precis läste. Jag har 6 ungdomar anmälda till min aktiverings/allmänlydnadskurs. Andra kursen det kommer att bli som allmänlydnadsinstruktör men den första som jag kommer att hålla själv. Shit så nervös jag känner mig nu! Men det löser sig!
Nu ska jag återgå till gitarr en stund innan filmen kallar!

Torsdag!

I går var det torsdag, logiskt eftersom det e fredag idag =) Då började dagen m att jag gick upp o körde till Vellinge för o handla fika o sen begav jag mig till jobb för vi skulle ha möte! Det var gott o trevligt o vi fick snackat en del. När tiden börja rinna ut så återgick de andra m o jobba o jag körde hem.
När jag kom hem så ringde min mobil. Det var Jossakossa! Alltid lika skoj för henne pratar jag tyvärr inte så ofta med. Jag ska iaf o fika o prata skit hos henne på lördag en snabbis för denna gången var det hon som var fullbokad o jag heelt ledig!!
Efter jag pratat m henne så tog jag min Kimba på en promenad. Solen sken, jag såg barmark över allt. Så jag laddade min träningsväska o begav mig ut i byn för långrunda o träning! Tränade Rutan, Inkallning m stå, kvar sittande och hmm, det var en sak till min just i skrivande stund så sviker minnet mig. Bra gick det iaf! Kan berätta att nu e jag anmäld o har betalt till 2 tävlingar. Ska bara få platsen trygg o säker o sen booorde det inte var en omöjlighet!
Jag hade massor utav vårkänslor igår på vår runda iaf! O när jag kommit hem så körde jag på jobb för o jobba några timmar för o sen ta mig till Natta för våran sista spelkväll. Det var lika trevligt som alltid. Lite musikquiz, sällskapspel, trevligt sällskap o mat sitter väl aldrig fel?
Ha det nu så jätteskoj i Thailand Natta! Vi ses om 3 månader o ladda nu riktigt upp inför den 22 April ;)

Älskade lille Cocos <3

Ville göra ett inlägg till vår lille Cocos, eller egentligen mer riktad till min mamma! Meningen var för ca 3 år sen att jag skulle flytta och då ville mamma ha en liten hund för det annars skulle bli lite ensamt när pappa jobbade. Hon tyckte att briarden e ju fina o trevliga men starka, väldigt starka både mentalt o fysiskt. Fanns då en mindra variant så det blev en liten schappe. De var o hälsa på henne o några veckor senare så var jag o mamma upp o hämtade hem henne.
Underbar liten valp. Tänk om alla valpar hade varit så, shit vad skönt det hade varit. En valp som i stort sett var rumsren när hon kom hem, bets inte så mkt o bara var helt perfekt! Men hon hade såsmåningom lite andra problem. Cocos var nämligen väldigt osäker o rädd för människor, bilar och hundar. Det visade hon helt naturligt genom att göra utfall - o tänk vad bra. När hon gör utfall så försvinner ju bilen, människorna kommer ju inte fram o ägarna till hundarna tar de i från henne. Hon vinner ju hela tiden på sitt beteende vilket gör att hennes utfall och osäkerhet växer. I utfallen då blockeras hon och blir väldigt svåråtkomlig.
Först gick vi på valpkurs på bruks utan någon större förbättring.
Sen blev det en massamassa besök på Hand med hund. Fick inte den hjälpen vi behövde där iheller.
"Är det nån som kan hjälpa er så är det Jeppe Stridh". Vi/Mamma änmälde till kurs hos honom. Gick där 8 gånger tror jag. Väldigt bra övningar hade han men hans ryck o slit i kopplet passade inte oss men nu har vi egna erfarenheter om honom.
Provade en "metod" som kallas Amichien Bonding. En metod som jag tror mkt på om man börjar med det när man har en valp. Funkar säkerligen även när man redan har en hund med ingrott problembeteende men det tar tid. Lång tid.
Sen bokade vi en tid hos Jan Gyllensten. Han som har hjälpt oss med Cocos mest. Han hjälpte oss att komma in i hennes bubbla på ett bra sätt och kunna bryta henne. Även när det ringer på dörren så har vi 2 hundar som sitter som ljus - helt underbart."Cocos <3!"

I 1½ år så sov Cocos i stort sett bara på natten, de resterande 16 timmarna så hade vi en hund som sprang, fram o tillbaka, kollade till alla, o kunde absolut Inte koppla av, inte ens i sitt hus. Vi hade en hund som Aldrig låg på sidan o kopplade av. Vi trodde aldrig det skulle gå. När hon väl låg ner så så fort vi bara andades tyngre eller rörde oss liite så for cocos upp o började trava runt i huset igen. Jag vill inte veta vad hennes vilopuls låg på där. Stackars hund - vilket krig det borde varit för henne inombords.
Efter varje promenad så grät mamma för att det gått så dåligt. Kunde inte gå en promenad utan utfall - minst ett. Mamma mådde så dåligt o det var ofta bråk o diskussioner här hemma. Vi skämdes för hennes beteende. Vi kunde inte stanna o prata m folk vi kände i byn. När vi fick möte vände vi. Vi kunde inte ta hem folk till oss för hon betedde sig illa. Det blev att hon hindrade oss väldigt mkt med vad vi ville göra. Hon kunde inte följa m på ex bilträffar eller när vi skulle på andra ställen utan Cocos styrde vad vi kunde o inte kunde göra."Vår underbara o pigga schappe!"

MEN!

Det är snart bara ett minne blott! Nu för tiden går mamma promenader i byn - ja var som helst utan några utfall. För absolut vara beredd hela tiden men vi kan stanna o prata med folk o inga utfall alls mot bilar längre. Hundar är det vi kämpar med fortfarande som är lite kvarstående problem men skam den som ger sig!
Nu kan mamma komma hem nästa lessen efter en promenad för att det går så bra. O vem hade kunnat tro att Cocosnöten skulle kunna ligga på sidan, vi kan krypa fram till henne o gosa in huvudet o bara mysa med henne o hon Ligger kvar. Låter kanske inget speciellt men för oss e det enorma framsteg! Alla småsmå saker räknas för oss. Från att varit så lessna så att avlivning varit ett alternativ till att vi nu bara har en liten tokhund kvar. Fler o fler folk kan klappa henne - dock bara utvalda! Folk kan komma hem till oss men då råder det strikta regler. Följs de kan Cocos vara ute hos oss men gör inte folk som vi säger måste vi tyvärr stoppa undan henne för att undvika att halka ner på vår långa väg som vi nu kommit. Hon kanske inte kommer bli helt "normal" men det gör inget! Hon skakar inte alltid i bilen nu när vi ska åka, bara ibland. Jag har haft henne med till skogen utan mamma o m Kimba o det går jättebra! Veterinären går också bra utan att vara alldeles för rädd. O Cocos kan till o m stå o lukta när folk passera, dock på ett lite längre avstånd men ändå! + att svansen är i stort sett alltid avslappnad nu på promenaderna!!"Mamma o Cocos <3!"

Så Mamma. Nu är Cocos 2½ år och de sista månaderna har Cocos utvecklats mkt på. Både m hennes problem o mentalt. Hon har lugnat sig betydligt. Du har gjort ett superjobb m våran lilla Cocos. Ville bara du o alla andra ska veta det! Så mycket som Du o vi i familjen har kämpat o nu äntligen börjar det mesta gå bra och Cocos är inget monster längre :) Det har varit värt all tid o energi för roligare hund än henne får man leta efter.


hoppsan

BTW. Förra inlägget blev mitt 700rade inlägg :)

Operation Vittringspinnar!

I dag - äntligen såg jag liite barmark utanför mitt fönster o då tog jag med mig lite godis o en massa vittrningspinnar för nu jäklar ska vi börja träna det momentet! Känns som om detk ommer ta lite tid o träna in så det e lika bra att börja nu. Köpte ju en massa föremål på IKEA för ett tag sen men den idén har jag lagt åt sidan utan nu provar vi ett annat sätt, mer effektivt hoppas jag! Det kändes bra iaf, hon slog på näsan o det var väl meningen i det momentet? =P Tog 2 dåliga bilder med min mobil!"Duktiga hund!""Kämpar med sin nos, vilket sinne!"

I går så var vi iaf på second hand runda i stan, blev inte så många ställen som vi trodde för några var stängt men en del blev det. Trevligt trevligt! Jag gjorde några fynd! Dels hittade jag en såå fin kastrull som jag inte kunde motstå o sen även 3 hundböcker. Eftersom jag inte har några såna så fick jag ju köpa de!"Min fina kastrull!""De böckerna jag köpte. Spännande med Inki Sjöstens bok, när ens idéer sinar så kan man kolla där!"

När jag kom hem därifrån åkte jag till skogen m våra hundar för o gå en runda där m Karl o Bengt. Det gick bra. Kimba var lös ganska mkt o var mestadels snäll mot Bengt. Fast sen fick Kimba nog spår på nåt för då stack hon, var borta en stund o sen såg vi nåt i skogen - en hare men ingen Kimba som kom nån stund efter o spårade den stackare haren men då fick jag tag på henne o då kopplade jag henne för jag vågade inte ha henne lös där mer. Vi får träna mer på våran antijagträning! Därefter fikade vi! Trevligt :)

När jag kom hem tog jag bara det lugnt. Orkade o kände inte för att åka ut på bar-runda men hoppas ni hade trevligt ändå ;) haha! Nä men nästa gång om sisådär 3 månader Då följer jag m! Satt o kollade på utbildningar o försökte tänka på framtiden, ett ämne som alltid får mig att må lite dåligt men i bland måste man tänka på det. Det var tills moster ringde o sa att morfar mådde dåligt igen.
Han åkte in på sjukhus akut i måndags. Då hade han fått en hjärtinfarkt o sen ringde han till mamam så körde de in. Låg inne tills i fredags em o då kom han hem men fick åka in i går natt igen. Fast denna gången till malmö för akuten i trelleborg hade stängt. Usch det e så jobbigt. Tänker på dig morfar, kommer in o hälsar på i morgon!! <3

Nu iaf ska jag snart bli hämtad utav Anna så ska vi åka till klubben för o hålla vår första valpkurstillfälle! Ska bli spännande :)


Filmer från dagens träning!

I dag träffades jag o Karl hemma hos Ingrid för o ta en tur till ett närliggande ridhus för lite lydnadstränign. Snacka om att jag har abstinens med våran träning!!! Snön hindrar det mkt! Men iaf. Promenaden dit var okej, stackars lille Bengt - förlåt för min surkärring!
Jag hade tagit med min videokamera för det är så nyttigt att se hur det faktiskt ser ut! De andra 2 "ville" inte men det tror jag faktiskt att de ville så Nästa gång tas den med igen - denna gång för att få med er på film! Lägger inte ut alla för där blev en del. Tar de bästa och eller roligaste!"Vårt fria följ som jag e sååå nöjd med!"

"En rutan som jag belönade men tveksam till om jag skulle. Gick in på rätt håll men med lite serpentiner innan!""Provade att skicka till rutan 2 gånger o det gick faktiskt väldigt bra. Hoppas att det börja sitta lite mer o mer!""Sen tog jag även 1 inkallning m ställande vilket jag blev väldigt nljd med! Ett moment som i bästa fall också börjar ta sig!"

Längtar iaf till det börjar bli lite barmark så man kan träna mer o på fler ställen. Måste lägga ner mer tid på våran platsliggning...


Måndagens träning!

I måndags så var det dags för agilityträning igen! Hade egentligen planer att åka dit tidigare men ibland e det svårt att dra sig från trevligt sällskap så jag kom lite sent i från Natta o var vid ridhuset 10-5 min innan 19 så jag hann bara träna liiite lydnad innan o det gick super! Stå börja faktiskt sitta bättre o bättre. Positionerna går faktiskt också bättre. Läggandet e klockrent. Vi har börjat på stegförflyttning som kommer i 3an o lite andra saker som kommer i 3an. Gäller att börja träna, bara synd vi inte klara m 2an än, men snart så!!!
Agilityn, ja just det! Den gick också bra! Min lilla dam börjar ta mkt egna initiativ o m hennes motor i bland o selektiva hörsel så blir banan inte riktigt som det var planerat från början, men vi kämpar på hörslen o handlingen o sen blir det nog skitbra! Lägger ut en film på den banan som inte gick såå bra men ändå okej!Efter vi tränat klart tog jag lite lydnad igen o jag längtar ännu mer till lite bättre väder, e såå  träningssugen! Nä nu får jag ta mig i kragen o gå ut o skriva om "belöningssätt" inför valpkursen på söndag! Det ska bli spännande!

Trodde aldrig jag skulle säga det

Jag är absolut Inte trött på snön. Jag gillar snön o kylan men så som det ser ut nu, skridsko-bana överallt. Det e ju livsfarligt o gå utanför huset! Men jag längtar faktiskt till allt detta har försvunnit o det börjar finnas gräsytor så man kan träna hund igen. Visst det går o träna hemma o även har det funkat bra i snön MEN nu vill jag träna hund på riktigt! Känner mig superduper inspirerad men känner att snön hindrar en, eller så det bara en dålig bortförklaring för lathet! Skillnaden e hårfin.
Nu ska jag till Natta o kolla på film o därifrån göra ett besök på agilityträningen!

Takida"Deadlock"

 

"Never alone always alone"


Lite dans kring granen e aldrig fel!Tänkvärt...

Fick ganska nyligen reda på, eller läste en blogg o nu faller andra bitar på plats också att min rumskompis som jag hade på en utbildning i Vallentuna förra hösten, Mikaela 22 år - Lika gammal som mig har tyvärr gått bort. Vet inte vad som har hänt men det skedde några dagar innan jul. Hon var en helt underbar person, pigg o glad o skulle göra så mkt i sitt liv o hade redan gjort jättemkt o kämpade verkligen för Alla hundars bästa. Hon blev 22 år!!! Skrämmande! Usch vilken jobbig kväll detta blev också. Man får sig en verklig tankeställare när sånt här händer...  Vila i frid! Tänker på dig!


Filmtajm!

Här kommer då filmen på Kimba o Alice!


 

"Kimba o Alice =)!"

Vad e det nu för fel på chihuahuan?? Jag har efter 22 år kommit fram till att storleken räknas inte! Jag har blivit charmad av även små!! Det tog tid men jag kan iaf erkänna det!


Har storleken någon betydelse??

Jag trodde det men har idag blivit bevisad eller övertygad eller charmad så jag tror inte det stämmer, inte till 100% iaf!
Tänker nu publicera 10 utav de raser som jag är väldigt förtjusta i o hade kunnat tänka mig! Kanske inte just nu men i mitt liv!! =)
Börjar givetvis m störst först!Irländsk varghund!
Storlek: 81-86 cm i mankhöjd o runt 50 kg
Världens största hund!
En sån hade inte suttit felBriard - kommer ju alltid o vara en persolig favorit!
Storlek: 56-68 cm o väga runt 35 -45 kg.
Det blev otippat min första hundras när Kimba flyttade in o det kommer att ta TID innan min sista briard flyttar ut!Irländsk röd setter
Storlek: 55-65 cm
Tänk o ha en sån hära o mysa med. Som lever i sin bubbla som älskar mys!Golden Retriever
Storlek: 51-61 o väga runt 27-36 kg.
Har ju alltid hört till mina favoriter sen våran fina lilla Kelly.
Att ha en sån i sitt hus igen e jag säker på att jag kommer att ha!Brun Labrador Retriever
Storlek: 54-57 o ha en vikt runt 25-34 kg
En tradig o mkt vanlig hund de dära labbarna som jag inte skulle vilja ha! MEN det var tills jag blev charmad av denna hund ovan - Pelle. O sen har jag träffat en massa andra bruna chokladhundar o de e helt underbara! Så en brun labbe hade jag absolut velat ha!Australian Shepherd
Storlek: 46-57 cm o väga runt 16-32 kg
Liten o nätt hund med mkt motor som hade passat perfekt till agility! Jättemysig o överfina hundar!Stabyhound
Storlek: 50-53 cm o väga runt 20-25 kg
Har tyvärr bara träffat 1 men han charmade mig totalt. Helt underbar! O vackra e de också!Amstaff
Storlek: 43-48 cm
De e så vacka o så fina o mysiga. Tyvärr har de fått en tradig stämpel men jag hade gärna haft en liten amstaff!Schapendoes
Storlek: 40-50 cm o runt 15 kg
En ras som e farlig att skaffa för de blir lite beroendeframkallade o man vill bara ha fler o fler! Mkt pigg o underbar hund. Har läääänge velat ha en liten schappetik som ska heta Smilla när hon kommer vet jag inte men hon kommer Det vet jag!Chihuahua
Storlek: Kan variera mkt men de e små!
Världens minsta hund!
Har blivit charmad av dessa småsmå varelser! Helt underbara! När en sån här kommer in i mitt liv vet jag inte, antagligen när jag e gammal men att ha en sån o mysa med e ju så härligt!

Fredag

I dag så började dagen m att jag körde mot Ingrids håll i Svedala för vi skulle träffas för o träna i ett närliggande ridhus! Traskade i djup snö en bra bit o då fick min Kimba vara lös o det gick skitbra m Ronja. 2 kärringar men de höll sig i skinnet. Kimba gick ca 50 cm i från utan o äta upp henne!? Framsteg på HÖG nivå - bredvid en tik! Som också e en surtant. Jag e förvånad!
När vi väl kom till ridhuset var där folk så vi gick en liten promenad o sen gick vi tillbaka o då var där tomt!! Så jag började o det gick faktiskt väldigt bra!! Ska nog anmäla till tävlingen i ridhuset, måstemåste! Rutan o inkallning m stå gick bra. Likaså FF o platsliggningen som jag gjorde gick också bra!
På vägen hem gick vi samma väg tillbaka o då fick Kimba hälsa på Alice. Film kommer inom kort! Men här kommer några bilder!"Kimba o Alice!""Ingrid o Alice!""Sötehäst <3!""Jag o Alice!"

Hant bara hem så kom Natta o Amanda så körde vi ut på en fotorunda till havet i Falsterbo o sen även skanör! Det var trevligt! Amanda var för kallt kläd o jag badad benen. Lite kallt men vad gör man inte för o roa alla andra! Såg en man med en briard som inte var så social o gillade nog INTE att jag började gå o prata m honom =P"Havet i Falsterbo!""Natta o Amanda!"

Sen kom jag hem, badade för o få upp lite värme i mina fötter o sen körde jag o hämta Karl o sen Natta o sen körde vi till Marc för o kolla på film o sen efter det blev det donkan innan vi nu körde hem. Trevligt trevligt.
Nu ska jag o sova, känns som om det kommer bli en lång natt, känner mig så lessen nu - vet ej varför men det var tur att det höll sig hela dagen o kom nu på kvällen/natten så att folket slapp det.


Torsdag

Bara lite kort om i går så körde jag o Karl till Teba o shoppade lite. Det blev tuggeben, reflex, extra koppel, leksaker till min o Cocos o lite annat. Sen blev det fika på espresso house! =)

I dag så gick jag o Kimba ner till Anna, Peter, Alvin o Pelle. Först hade vi tagit en promenad o sen landade vi nere i byn för att planera en valpkurs som Anna egentligen skulle hålla men efterfrågan var stor o då kan man inte vara en person o då blev jag tillfrågad =) Skojskoj!! Så vi fick planerat massor o det känns jättebra! Alltid spännande tycker jag! Annars var det kul att se hur snäll Kimba var. Först var hon lite olydig för hon ville inte sitta still när jag skulle ta bort snön från henne o sen fick hon ligga lite på en handduk tills Peter tyckte synd om henne o då fick hon komma in o så snäll hon var mot lille Alvin. Sen la Peter honom o åkte nånstans o sen var Kimba borta o då var hon inne hos Alvin o kollade så han levde för han luktade ju så spännande!! O hon vad så försiktig fast väldigt pussig-nödig :)

Här kommer lite bilder!"Liten shoppingbild på lite av det som inhandlade =)!""Den optimala Kimba-leksaken! Favoritpipebollarna med skosnöre så man kan kampa med henne!""Bild från i morse då Cocos inte ville ha sin mat men gärna Sam o Kimba men Kimba väntar snällt tills kissen e klar för att sedan se fall det blir något över till henne =P!""O Kimba som stolt visar upp sitt tjusiga täcke!"

Bara fall nån har missat det så ska jag o Gisela till Dublin den 15 April till den 18 April!!!


Nu måste jag göra det igen...

MEN WOW vilken hund jag har!!! Var på agilityträning i går igen o e det något Kimba älskar så är det det! Slalomen börjar gå som en dans, farten går absolut inte att klaga på. Nu tusan e det mitt handlingsarbete som ska storslipas. Tänka på var mina armar o ben o axlar o huvud är -inte lätt men ack så skoj!!!
I går tränades farten på 2 banor o det gick skiiiiitbra! Slalomen likaså fast hon behöver hjälp men söker sig aktivt till varje port då hon inte får nån klick o belöning - UNDERBART! Däcket är inga problem. Har lite svårt att skicka henne i från mig men det kommer. En svår kombination lyckades vi bra med. Balansbommen swischar hon över - dock var hennes morgontofflor för långa uppmärksammade Ingrid så hon inte snubblar på de där uppe. Fast de har jag klippt i dag.
Så det jag måste detaljträna är kontaktfälten - nu har hon fått sånt sug framåt så den gråa ytan måste sitta! O givetvis då handlingen men det kommer!!! Ojojoj vad jag var glad i går. Ja o idag också!! Kan jag leva på ett tag <3
Avslutar med en film som Ingrid filmade förra aglityträningen!


Fler bilder sen nyår!

Var hos Natta igår, efter vi landat på mediamarkt o donkan o fika på espresso house så gick vi hem till henne för att vi skulle byta bilder sen nyår! Här kommer några som hon tog! Enjoy!"Sitter i djupa tankar under middan =P!""HAHA helt underbar bild!""Deras råttor Troja till vänster o Zita till höger!""Amanda aka Berta som försöker stapla muttrar!""Vi fick leta gummiband i blommorna när vi skjutet på burkarna, eller berdvid!""Natta som sitter o ber för maten vi har ätit under kvällen!"

Anledningen till att mannen var utan tröja/skjorta var att när vi skulle ta upp pengar från strumpebyxorna så underlättade det att inte ha något på armarna som sinkade tiden! Haha!


Paulo Coelho

*Tears are words waiting to be spoken*

*Never give up. When your heart becomes tired, just walk with your legs - but move on*

*Keep your sense of humor about your mistakes. But don't repeat them*

*If you must say yes, say it with an open heart. If you must say no, say it without fear*

*The difference between the impossible and the possible lies in your heart*

*Happiness is something that multiplies when it is divided*


Nyår 2010

I går så var det faktiskt nyår. De första timmarna spenderades på jobb! Där var vi full styrka idag för att alla skulle hinna få promenader o massa annat så i 3.5 timmar promenixade jag med hundar där. Efter det så var det snabbt in till stan o fixa sistan som behövdes för kvällen. Det var skoj för vi blev jagade av väktaren. När vi gick utanför H&M så började larmet gå o väktaren drog sig mot vårt håll, fortsatte in efter oss på Lindex o höll koll men log mot oss, sen gick jag o Natta vidare men Gisela stannade kvar o då gick han ut o kom först lite efter men ångrade sig o behövde nog gå på toa (han märkte väl att vårt tempo inte var det snabbaste) o sen när vi efter en liten stund satt på pölsemannen o åt kom han gåendes förbi Igen! Det roliga var att Natta o Gisela hade hållit på o byta påsar o klydda inne på H&M (vilket jag inte visste) o när larmet gick så tänkte jag springa där i från men Natta o Gisela ville inte. Ojojoj, det var skoj =P
Sen kom jag iaf hem därifrån. Gjorde ett byte m mamma - jag tar Cocos på promenad o mamma fixade min efterätt som jag skulle ha med mig. Lastade in Kimba o Cocos i bilen o körde till bokskogen där jag mötte upp Karl o Bengt. Så gick vi en liten promenad där o min kärring var faktiskt riktigt snäll :) Gick även jättebra m lilla Cocos! Men hon tyckte Bengt var lite stor emellanåt!
Därefter körde jag hem, duschade o klädde mig o fixade till allt o packade påsar o efterrätt o sånt o pappa körde mig till kratten där kvällen skulle avslutas! Skulle vara hos Natta o hennes föräldrar o gäster. Det var mkt trevligt o det roligaste var att de hade planerat massa lekar så vi hade tävling!! Me like! :D Fler bilder kommer på det för Natta var ju inte med o tävlade utan var sån som fotade o filmade. Men skoj var det iaf! Ska bara sno bilder från Natta - föreslagsvis på måndag?? Sen kommer de ut senare men håll tillgodo m dessa 3 så länge :)
När klockan var dags att avsluta kvällen för min del så gick jag hem. Först 1 km motvind på en isväg. Då det blev 1 steg fram o 2 tillbaka! O sen sidovind i ca 2 km o frågan e vad som e jobbigast. Usch vad jag blev utblåst! Medvind hade jag de sista 100 m när jag vände ner på våran grusvägen o då var det skönt! Kom hem vid ca 2 o promenaden tog 45 minuter! Tackar alla för en mkt trevlig dag!! :)"Skulle skjuta m gummiband på ölflaskor så de ramlade ner. Det var svårt!""Sen skulle vi ta upp 1 enkrona i varje strumpeben utan att hjälpa till m händerna utan händerna skulle vara oberoende av varanda! Där var jag så grym!""O Natta som hade fullt upp m o fota o filma!"


RSS 2.0