Glad o mindre glad...

I går när jag o Lord var ute o gick m Kimba har vi henne lös som vanligt nu för tiden *stolt* Så hade vi gått förbi hus m barn o katter o då var hon kopplad för deras ungar tycker Kimba e läskig =P men iaf så släppte jag henne igen o vi hade gått en bit då jag såg ett djur, stor katt eller hare. Så Lord kikade på den i sin kikare o konstaterade att det var en kisse vi såg, vi gjorde det så diskret men Kimba e inte dum utan förstod att det var något spännande o hennes syn e nog lite bättre än våran i bland så då stack hon, ja tusan vad hon älskar o jaga katter, o då började jag o Lord springa åt andra hållet o hon hade faktiskt lite koll på oss medans hon sprang o kollade bakåt åt oss ändå o det hade jag Aldrig nånsin trott att hon skulle göra så det var skönt, men medans vi sprang så har jag alltid m mig en visselpipa o då sprang jag o visslade samtidigt o när hon hörde visselpipan då vände hon direkt o när hon såg oss springa på andra hållet kom hon i ännu snabbare fart mot oss. Tyvärr så fick hon inte få nåt o äta men det blev en himlans massa beröm utav ord, klappar, glada miner o pussar o allt på en gång o sen hade hon en matte som var minsta sagt glad!
"Älsklingshund som bara blir bättre o bättre på o vara lös o allt!"Något som e mindre skoj är att i morgon ska Kimba opereras för sina analsäckar o sen ska hon kastreras samtidigt. Eftersom det e en operation som då rör tarmar o bajseriet m analsäckarna så har hon nämligen inte fått äta på 48 timmar, o det känns Länge. Så fredags kväll var det senaste hon åt sin mat. Nu har hon bara fått välling o vatten. Det har känts jobbigt o sitta o äta m henne vid sig. Skönt att det e i morgon som hon ska opereras o sen ho nska börja få mat igen!


Tidsfördriv =)

Sitter o kollar runt på briardsidor o hittar hela tiden kul saker =)

Att leva med Briard (skrivet med kärlek)

  • Någon som gör allt för att roa dig och få dig att skratta är aldrig längre än en armlängd ifrån dig.

  • Du behöver aldrig mera ha torra nariga fötter eftersom dina strumpor ständigt är blöta.

  • Du behöver aldrig mera sova ensam.

  • Inget rum eller ingen tidpunkt är nog privat för en Briard. De är med, alltid, överallt!!

  • Ringklocka vid dörren är helt onödigt. Din Briard har redan ylande talat om för dig när det kommer någon!

  • Du behöver aldrig plocka upp tappade mackor, kakor, köttbitar och annat ätbart.

  • Du behöver inte fundera över vilket hörn i soffan som är det bästa för det är redan upptaget!

  • Får de inte plats i sängen, soffan bredvid dig går det absolut lika bra på.

  • Din Briard har en enastående förmåga att överse med dina fel och brister.

  • Men framför allt: DU ÄR ÄLSKAD 24 timmar om dygnet!!!

 


Hundhoroskop!

VATTUMANNEN 21 januari - 19 februari =
uppfinningsrik, temperamentsfull, originell och social. En hund född i detta tecken är glad och lekfull men också nyckfull och oberäknelig, har ett ombytligt temperament. Han är otroligt företagsam och uppfinningsrik. En Vattuman behöver en ledare med starka nerver och tålamod. Ledarskapet får inte vara strängt och auktoritärt utan vara byggt på vänskap och förtroende men det måste förstås finnas gränser som ska hållas, t ex vem man ska hälsa på och när, vad man ska jaga och när. Rutiner tråkar ut honom. Den här hunden trivs och anpassar sig lätt i sociala sammanhang. Förutom "hjärngympa" behöver Vattumannen daglig fysisk aktivitet för att få igång blodomloppet. Att få springa i skog och mark passar honom perfekt. Även cykelmotion 'är en bra motionsform men det är viktigt med massage och stretching för att undvika muskelskador. Benen, blodcirkulationen och nervsystemet är känsliga punkter och Vattumannen har oerhört lätt för att bli nervös, rastlös och stressad. Viktigt att redan från valpåldern lära in avslappning och finna balans mellan aktivitet och vila. Vattumannen passar bra ihop med aktiva sociala naturälskande personer, gärna födda i Tvillingarna, Lejonet och Vågen.


I brist på annat o göra lägger jag upp Kimbas horoskop, vilket inte stämde så mycket, bara småsmå delar.Har inte träffat Kimba, varken i går eller i dag än så länge så det känns lite tomt. Snart kommer Lord hem från jobbet o då ska vi sätta oss på tåget till Malmö o äta nåt snabbt där o sen vidare ner mot Trelleborg för o se Anna spela live m sitt band! Det ska bli skoj! Sen i morrn kommer det bilder på Kimba igen! :)

Valpbilder =)

Har int ehaft så många eller bara 1 faktiskt valp bild från uppfödaren, den som låg ute på internet när vi skulle köpa valp. Men så i går sökte jag på google på, Star Haven Briard. Jag fick då upp Tjabo, Kimbas pappas hemsida o där fanns bild på Sasha, Kimbas mamma + en del valpbilder, de e inte jättebra tyvärr men jag blev ändå glad av o se några =) Kommer dela m mig av en del här :)"Kimba o hennes syskon i en hög!""Hungriga valpisar!""Igen + mamma Sasha!""En liten Kimba + hennes syskon!""En liten Kimba!""Mamma Sasha, McMarra's Mazetti Xll!""Stilige pappa Tjabo, Dreamers Bohemia Elite!"

Gott o nyttigt godis?

Nån som vet eller nån som har nåt recept eller tips till godis som man kan belöna mycket m utan att det e för fett?!
Nu när vi går våra rundor så använder jag mig mycket utav klickern, mest när hon är lös men även i koppelträningen, o då går det lätt att det går mycket godis."Vill inte ha en tjockishund!"

Ny bloggare!

Nu har jag o kanske min syster tjatat lite på mamma att hon också ska börja blogga eftersom nu hon också har en liten fluffs! :D Så besök gärna hennes blogg, men hon lär nog inte vara så aktiv men ändå, http://fluffcocos.blogg.se/

Bilder sen promenaden =)

Innan när Kimba var fullpälsad hade hon MYCKET livsglädje, hon var alltid pigg, framåt, glad o spred sin livsglädje till tusen! Nu när hon e nerrakad e hon ännu gladare, jag tycker det känns som det, hon rör sig Mycket smidigare o hon beter sig lite annorlunda o blir ännu gladare o så när man kommer hem, bara lite lite som hon ändrat i sitt kroppsspråk som får den känslan =) o nu när hon även får vara lös o springa o busa det har också påverkat henne en del o dte känns som om hennes o mina band mellan oss bara blir starkare o starkare hela tiden, jätteskönt!
Har även varit på bruks i dag o tränat m Anna, Malin o Annas mamma Birgitta =) Det var skoj, alltid lika kul. Jag satsar bara för o ha kul m Kimba o hon Älskar budföringen! Att få springa snabbt o få köttbulle för det gör det hela ännu bättre! Sen gjorde jag lite hopp i från mig, även m bra resultat =)
Så här kommer lite bilder på min fluffs!"Sötehund!""Kimba fluffs!""Vackraste hund!""Hela fluffsen!"


Träningsgruppen?!

Hur många e det som har anmält sig till den? Den på tisdagarna i Svedala? Det har nämligen jag gjort, sa att jag inte skulle träna mer lydnad men kunde inte motstå det eftersom det var så skoj i våras =) Så nu till hösten hade jag tänkt träna lite nya moment o göra de jätteskoj! o sen Även de andra "gamla" också o även försöka få de skoj =P

Den börjar iaf 2/9 men då e Kimba nyopererad så hon får vila men jag kör dit ändå =)

Yeah!

Kom hem från Lord för en stund sen, sen lagade jag mat o sen tag jag Kimba på en promenad :) Har varit så himla trött i dag så det fick bli en hyfsat kort rund, hon får få längre i morgon =) Håller på o läsa Cesar Millan - Be the pack leader, just nu. Den e på engelska för den e inte översatt än, men jag kunde inte motstå o köpa den när jag var i Dublin, förstår inte 100% men dock 85-90% o det e mer än jag trodde jag skulle förstå, men tror ändå jag ska köpa den på svenska när den väl kommer ut =) O han e alltså så bra! Jaja, nu kommer lite bilder sen dagens promenad :)"Såg en häger på åkern o det förvånade mig att hon inte provade att springa efter den fastän hon snart märker att flygandes saker hinner man inte i fatt xD!""Fick posa på en bild också, tyvärr ser man inte så tydligt på denna bilden att här i från sett det vänstra örat är ca 4-5 cm högre upp. Ett Mycket gulligt skönhetsfel!"

Mysdag!

I går regnade det lite igen fast inte så mycket som i lärdags som tur var! Så då fick hon en lång härlig promenad igen o hon e så lycklig det syns på hela henne! Så kul o se :) Få springa o busa o leka i allt smuts e ju något av det roligaste hon vet!
 
"Mys på golvet e ju också härligt!""Att springa ut o hämta äpple o sen in i trädgården o sen busa runt e en annan favoritlek, fast nu höll vi på m annat o hade inte tid att leka men hon kom m sitt äpple o då kunde man ju inte säga nej, så då blev det lite busa m äpplet lek!"

Blöt promenad :)

Var ute på promenad m Kimba i dag ( eller ja, det e vi dagligen) men det e inte ofta det regnar så mycket som det gjorde i dag =P När vi gick hemifrån regnade dte nästan inget alls så jag satte på mig en regnjacka o Kimba sitt regntäcke o sen promenerade vi =) Mennästa gång ska jag inte vara sån väderoptimist o tro att det ska sluta regna utan ta på mig regnbyxor o något bättre än converse på fötterna ;O Har lite problem o få m mig Kimba ut på promenad när dte regnar ute men när hon ser alla roliga vattenpölar o kladdiga åkrar finns det inget som kan stoppa henne o när vi e på väg hem vill hon bara heeem! Då blir hon trött på regnet igen o vill in i värmen :)"Lycklig i regnet!""Yeah, älskar o springa o busa o smutsa ner sig!""Vattenpölar, så roligt!""Så söt, blöt o alldeles underbar!""Mysigt m vatten!""Nu ville hon gå vidare xD!""Hemma i värmen!"

Ryggsäck!

Har länge tänkt på att skaffa en ryggsäck till Kimba så när vi åker på utflykter så kan hon hjälpa till o bära så hon får en liten uppgift o så. Men det har inte blivit av. Men i dag när vi var nere i trelleborg gick jag in i djuraffären o så bara uppenbarade sig en sån där, så då köpte jag den, Kollade så man kunde spänna in o ut den o spände in den på max eftersom den såg lite stor ut, men när jag kom hem o provade den på Kimba så var den för liten, inte ens på max utspänt passade den henne xD Jag tycker hon verkar stor men brukar alltid vara mindre så nu när hon e klippt ser man ju hur stor hon egentligen e men så passade den inte, så den får ligga tills Cocos blir stor så får jag köpa en ny =P"Ryggsäcken som var Kimbas för en stund men inte längre!"

Äntligen!

Nu känns det bättre o bättre att gå m Kimba lös o fortfarande har det inte hänt att hon sett något vilt än men det lär komma men hon har sprungit i väg till ett par stenar som låg längre bort o även ställde sig o började gräva o då fick jag snabbt som tusan gå o gömma mig o då blev hon förvirrad när hon märkte att jag var borta! O så lycklig hon blev när hon väl hittade mig! O då blev det massor av beröm o så men sen lunkade hon iväg igen men med mer sån träning tror jag att även hon kommer bli lite mer lydig o ha bättre koll på mig :)"Fluffs på promenad!"

Fixat till i stallet!

Jag har som sagt inte hästar längre o nu har jag tagit hem mina saker från Tingeling eftersom jag sakta o säkert ska dra mig upp mot norra Skåne. Men så länge satte jag upp mina baderi- saker i stallet. Fixade till Charlie, en cockerspaniel för nån dag sen o nu ska det stå så för dte blev himla bra!"Badkaret m schampoo o saker på golvet!""Trimbordet o ett bord bredvid m alla saker + fön o klippmaskinen!"


Så snart e det dags för Kimba att bli fin i sin päls, fast bara m badning o lukta gott o en liten service m kloklipp o dra bort öronhår o raka mellan trampdynorna :)

Lillasyster!! :D:D

Kimba ska få en lillasyster! Mamma o pappa ska nämligen köpa hund! De tycker det är så tomt när jag ibland tar Kimba o åker upp till Lord i massor utav dagar, ingen säkerhet alls, ingen som skäller när här kommer nån o här e allmänt tomt. Alternativet att de skulle köpa Kimba var uteslutet så nu har de äntligen bestämt sig för o köpa en egen liten fluffs. De var o kollade på henne i söndags uppe i Köping vid västerås. Med tanken att de skulle köpa den största valpen (eftersom de vill ha en så stor valp utav den rasen som möjligt) o den med mest svart i sig, blev det att de tog den som var bland de minsta o med mest vit i sig. Visst är det konstigt :) Hon är iaf jättesöt! Hon är av rasen, Schapendoes. Det är en minibriard! Fäller inte, också en vallhund, lika hårig o lite pigg o busig fast 15-20 cm mindre eftersom mamma tycker att Kimba är för stark! Vi ska hämta hem henne den 18 September o det ska bli spännande. Hon har fått namn Cocos!"Lille Cocos som är ute o upptäcker den stora världen, här 5 veckor gammal!"

Ännu en sötebild!"Kimba på månstorpsrundan!"


I Irland blev jag förvånad/imponerad/inspirerad på hundfolket där för alla hade nästan sina hundar lösa, så om de var mitt inne i stan eller i en by eller i en park så var de lösa. Vissa hundar sprang fram till andra hundar men inte till människor o de verkade vara så naturligt o ha de lösa så mycket. Så då tusan tänkte jag att Kimba ska inte gå o behöva vara kopplad hela tiden utan hon ska också får springa lös o busa o njuta av sitt liv. Så nu sen jag kommit hem så har hon varit lös på VARJE runda. Absolut inte hela men iaf en bit! Så nu behöver jag lite hjälp, jag har nämligen fått hjärnsläpp...!

Hon blir så glad när hon e lös o så pigg o tar sina runder o det gör inget hon kommer direkt på inkallning o ibland hinner jag stoppa henne innan hon dyker efter något spår. Än så länge har vi inte träffat på något vilt utan nöjt oss m spåren men det lär säkert också komma eftersom Kimba går o snusar hela tiden.

*När hon har sprungit efter något eller bara hittat något kul i buskarna o tagit en liten runda o sen kommer tillbaka ska man berömma massor då?

* När det väl händer att hon får syn o sätter i väg efter något vilt, då e det inte ens lönt o skrika för då e hon helt blockerad, ska man berömma henne när hon kommer tillbaka eller ska man berätta för henne att det var fel?

*Jag har även börjat gömma mig när jag har henne lös, o då ska jag väl berömma massor när hon kommer o letar upp mig?

*Det hände en gång att där kom 2 joggare m 1 snygg labbehane men då satte jag Kimba ner o väntade tills de joggat förbi o sen gick vi lite sen släppte jag henne för hon brukar inte bry sig så mycket om hundar, men denna labben var nog skitsnygg för hon började springa till de o då kallade jag på henne så de visste att hon inte var hos mig. Men då sprang hon fram till honom, luktade på honom men sen kom hon när jag kallade på henne o hon hade hälsat, ska jag då berömma eller ska jag berätta att det var fel?

*Hon brukar ta lite lyckovarv då o då, antagligen för hon älskar o vara lös, tror ni det bara är ni i början eftersom hon är van vid att bara vara kopplad på våra runder så hon njuter ordentligt så lyckovarven blir mindre o mindre när hon märker att hon är lös oftare?

Hoppas ni förstod mina frågor o hoppas ni vill svara på de för jag har hjärnsläpp, jag berömmer henne alltid när hon har kommit till mig i alla dess situationer ovan men jag kasnke inte ska det utan hon kasnke måste få reda på att det är fel som hon har gjort?!

Annars är jag jätteglad att jag äntligen vågar ha henne lös + att jag inte för panik o blir orolig då hon tar ett litet lyckovarv. Tack!

Kan också berätta att jag har en fotoblogg där jag lägger in fina bilder på natur o fåglar eftersom det är ett annat stor intresse! http://worldofnature.blogg.se/

MMS-bilder!

Tänkte också dela med mig av de bilder jag fick på Kimba de 9 dagar jag var borta. Mamma skickade nämligen ett MMS om dagen på min Fluffs så bytte jag bakgrundsbild på mobilen dagligen till den nya på Kimba :)"Onsdag 6/8""Torsdag 7/8""Fredag 8/8""Lördag 9/8""Söndag 10/8""Måndag 11/8""Tisdag 12/8 - Gisela kramas m Kimba""Onsdag 13/8 - Kimba vilar hos pappa""Torsdagen 14/8"

Back to Sweden

Back to Sweden! Här kommer lite kort information o lite bilder sen resan!

         

Onsdagen den 6 Åkte vi från Vinslöv o till GBG för o ta flyget därifrån. Vi landade i Irland runt 15 o sen hämtades vi där utav Lords släkt. De bodde lite söder om Dublin i ett villa område o äntligen hade jag kommit till Irland som jag velat i hur många år som helst! Vi tog en liten promenad i deras område o fotade fåglar o natur o så eftersom djur o fotografering e våra största intresse. Helt plötsligt kom där en bil körandes o frågade vad vi fotograferade o vi svarade då fåglar. Så ville hon se våra bilder eftersom hennes barn hade varit ute i trädgården o de påstod att vi hade fotograferat de. O i de kvarteren hände det att barn blev kidnappade så vi skulle passa oss för det. Men när vi kom tillbaka så hade de vi bodde hos aldrig hört talas om något liknande så hon var nog lite paranoid men vi undvek att fotografera fåglar i närheten av hus ;DTorsdagen den 7 så åkte vi in till Dublin o kollade runt lite o sen åkte jag o Lord ut till en ö o kollade på fåglar sen när vi kom tillbaka så mötte vi upp de andra så gick vi till en kinesisk resturang o åt någon speciell rätt o efter det sjöngs det kareoke. Gisela fyllde även år så jag missade hennes födelsedag, så Grattis i efterskott!

       

Fredagen den 8 åkte jag, Lord o hans pappa Anders till Guinness bryggeriet o kollade runt. Förstår inte så mycket men det var mitt 3de besök på ett bryggeri så det e skoj. Efter det gick vi till Pheonix Park, Europas största park. Den var gigantisk! Vi gick runt o kollade o hade hört talas om vilda hjortar skulle vara där så vi frågade lite folk på vägen o sa var de höll till, men eftersom hjortar brukar vara ute vid grynning o skymmning så trodde vi inte vi skulle få se de o letade inte så mycket efter de men vi hittade iaf en hjord av de som var säkert på 150 hjortar, både kron o dovhjorta. O vi kom ca 2 meter i från de o de var öronmärkta så de var ju inte riktigt vilda men det var iaf skoj o se =P

       

Lördagen den 9 så åkte alla, Lords familj o även hans mosters familj till Bray, en stad några mil söder om Dublin. Där gick vi runt lite, där var ett tivoli o ett högt berg som vi började gå upp i men sen blev vi av m de 2 små minsta på typ 12-13 år så då fick vi gå tillbaka o några började klättra upp efter de. Sen åt vi o gick på stranden lite. Mysigt!

   

Söndagen den 10 åkte jag, Lord o Anders till Nordirland till Belfast. Vi checkade in på vandrarhemmet o på matplatsens vägg satt där en bild på Travis Barker, min favorittrummis bland de andra stora kändisar som John Travolta, Samuel L Jackson, Elvis o massor av andra! Men sen gick vi bara runt o kollade in staden, deras kändaste "pariser"-hjul o sen åt vi, tog det lugnt o gick sedan o sov.

   

Måndagen den 11 så åkte vi på en jätterolig utflykt längs hela kusten i nordirland! Där var så fint o vackert o allt var så bra! Reseledaren hade sån typisk fin dialekt. Vi stannade o kollade på lite borgar o gick över en hängbro o stannade på Bushmills whiskey disteleri i shopen o kollade o sen huvudattraktionen var några stenar som var formade på något konstigt sätt av naturen men så långt hann inte jag o Lord för vi hamnade vid en kust m massor av fåglar + att vi inte e intresserade av kultur o platser.Tisdagen den 12 var den absolut tråkigaste dagen. Då gick vi runt i trågiga Belfast, den tråkigaste staden jag varit i, vi hade inget o göra, hittade inget snapsglas m Belfast på o det ösregnade hela dagen, hade sovit dåligt på natten o var blöt frös o var kall. Längtade hem en massa. Men vi kom tillbaka till Dublin o deras familj o då hoppades vi på att nästa dag skulle bli bättre.

 

Onsdagen den 13 så åkte bara vi i Lords familj ner till Kilkenny! Den mysigaste staden jag nånsin varit i! Så gammal o trång o jättefin! Där gick vi runt o shoppade lite o åt o där smakade jag Bulmers som min kompis Sandra pratat om sen hon var där i våras. Det var väl ganska okej! Hittade den första o enda djuraffären i Irland som jag såg så där var jag ju bara tvungen o gå in i!Kimba älskar morötter o hon älskar pipleksaker så där hittade jag en pipleksak som liknar en morot, kan det bli bättre? Så den skulle hon få eftersom jag varit borta från henne så länge. Köpte även ett koppel som alla som hade hund i irland gick om kring i. Ser inte så bra ut men jag köpte ett för o testa. En kedja, inte så lång o m ett läder handtag, bild kommer längre ner. Ajja, en trevlig o mysig dag förutom vi hade duggregn hela dagen.

   

Torsdagen den 14 så åkte vi in till Dublin Zoo o kollade runt o sen gick vi ut o åt sushi, då man satt runt en rullband i mitten där det stod olika sushirätter på så tog man en tallrik utav de man ville ha så roterade bandet hela tiden, precis så man sett i filmer! Det var spännande o gott. Efter det gick vi ut o shoppade o senare åkte vi hem o packade o tog det lugnt.Fredagen den 15 så gick vi upp klockan 6 för taxin skulle komma 6.30 o hämta oss. Planet skulle gå 9.35 men det var försenat till 9.50. Vi landade i GBG runt 13 o var på GBG:s central runt 14.15 o då gick vi ut o åt o gick i  centrum lite för vårt tåg gick inte förrens 17.50. Sen bytte vi tåg i Alvesta o sen var vi i Hässleholm vid 21.15 o 21.50 landade vi till i Vinslöv där min underbara Fluffs stod o väntade! Hon hade inte glömt bort mig o hon var så glad för o se oss! Så runt 22.00 körde vi hemåt o 23.45 var vi äntligen hemma! En jobbig dag men Kimba fick sin leksak som hon älskade! Tyvärr hittade hon den väldigt tidigt på lördags morgon så då fick man inte sova så länge men vad gör det nu när jag äntligen e hemma hos henne? :)Detta blev då shoppat. Kopplet överst som jag pratade om, har inte provat det än men ville ha ett eftersom alla nu hade sånt där nere, morotspipleksaken, Heath Ledger bok, Irish tin whistle eftersom jag älskar musik o spela instrument, ett par solglasögon eftersom jag blev av m mina andra så e dessa likadana fast bruna m peacemärket i stället för svarta, kunde inte motstå köpa Cesar Millans bok men vet inte om jag kommer att klara av sån engelska men värt ett försök eftersom jag inte vet när den hade tänkt o översättas o i värsta fall får jag ju köpa en svensk också, 2 irländska skivor, en worrying stone o en guinness fotboll till Kimba.

hemresa

i morgon 6.30 kommer taxin o hamtar oss sa e vi pa flygplatsen vid 7.15 o sen vet jag inte riktigt nar planet gar men vi e i sverige runt 12. sen ska vi ta oss in till GBG centrum o vanta pa tag saa lange men sen aker vi tag o 21.50 stannar vi i vinslov o dar ska mamma o pappa mota mig o ha fluff m sig! :D ska bli skoj o traffa henne, har saknat henne sa. ska forsoka ta bild pa nar jag traffar henne :D blir inte sa latt men vart ett forsok :) nu ska vi o sova, har packat klart allt o vagt vaskor o liknande :)

God natt sa hors vi i morgon eller lordag :)

Irland!

Nu har jag tillfalle o uppdatera bloggen lite snabbt! Det finns inget AAO har sa nu far klura ut det anda :) pa fredag kvall/natt kommer jag hem sa pa lordag kommer en uppdatering om vad som har hant. Halsar iaf pa Lord moster o hennes familj i Dublin, mycket trevligt. Vill ocksa ha slakt utomlands. Men vi har aven gjort en tripp till NordIrland, Belfast o sa. Min mamma e iaf snall o skicka ett mms dagligen pa Kimba, saknar henne sa men snart ska jag fa kramas m henne. det ska bli mysigt. Men pa lordag kommern en langre uppdatering sa vi hors da igen :)

ha det lika bra som jag har det har nere :) hej hopp!


Hundförarväst/ar!

I dag fick jag äntligen min hundförarväst som jag väntat på i X antal månader. Beställde en till mig o en till Lord. Men saken är den att de är för stora för oss. De är av storleken S och de passar oss inte så nu ska de säljas. Där är som sagt aldrig använda så priset är, 250 :- /St. Kan läsa mer om de på: http://www.engelsons.se/jakt-fritid-klader/index.php?do=prod&art=1144&parent01=2259&parent02=&parent03=&sida_nr=

Ska även sälja min "gamla" hundfön. Måttligt använd. 2 Munstucken ingår. Fungerar hur bra som helst till vanligt hemmabruk! Priset för den är 400:-, inköpt på Satchmos hund o katt i Lund.


Förbannad!

I går skulle jag o mamma o handla på Maxi ute vid Toftanäs precis innan vi gick in hörde vi ett ihållande skällande o vi såg snabbt var det kom i från, mitt ute på parkeringen stod en bil m rutan nere kasnke 5-10 cm o en liten spetsliknande hund hoppade oroligt omkring i bilen så larmet gick igång hela tiden. Vi kunde ju inte m vårt samvete gå o handlai detta utan vi såg vart hunden kollade o gick i affärerna o bad de ropa ut att en hund nog inte hade dte så bra i sin bil. Så ut från en affär kom där en nonchalant ung kille m ett namn jag inte kan uttala o verkade inte bry sig ett dugg. O han bara hade till svars att hunden brukar skälla o hoppa runt när han lämnade den. Sen gick han ut o satte sig i sin bil o bara satt där. Verkade som om han väntade på alla vi upprörda (8 st) skulle gå därifrån. Sen kom vi in på Maxi o det var den 4:de hunden den dagen som de hade fått ropat upp som satt i sin bil!

Jag blir så lessen/arg/förbannad.. Vet inte vilket ord man ska använda till såna personer. Såna människor borde inte få ha hund.Varmt i bil
TidYttertempSkugga/SolTemp i bil

08.30

14° C

skugga

19° C

09.30

18° C

skugga

38° C

10.30

20° C

blandat

47° C

11.15

20° C

sol

58° C

12.00

23° C

sol

62° C

13.30

22° C

sol

85° C"Exempel på hur varmt det kan vara i bilen efter att den stått en stund. En hund tål inte hög värme lång tid utan att få värmeslag. Mellan 20 och 50 minuter tar det i 49 graders värme innan hunden får livshotande skador. En bil som står i skuggan, när det är ca 25 grader i skuggan ute, får en inne-temperatur på 49 grader efter i genomsnitt 48 minuter. Minsta uppmätta tid det tog för temperaturen att gå upp så långt var 28 minuter. En hund med med en inre kroppstemperatur på 42 grader riskerar att dö utan snabb och effektiv veterinärvård."

RSS 2.0