Stolt matte =)

I dag så hade jag en tid hos Jan Gyllensten. Hade sökt hjälp hos honom med Kimbas jaktproblem. Skulle vara där klockan tio i dag så jag körde tidigt eftersom jag inte visste hur väglaget var men jag var där uppe tidigt så Kimba hann få sig en ganska lång promenad =) Det var mysigt.
Jag fick börja med att ta in Kimba i hans träningshall. Där inne stod han så Kimba skulle få hälsa på honom. Så Kimba gick fram och luktade snabbt sen var hon klar och ställde sig hos mig. Då skulle jag gå bort ca 5 m o koppla loss för att se vad hon gjorde. Jag tog smidigt av halsbandet och Kimba fortsatte att hålla sig till mig o kolla på mig.
Sen skulle jag gå inne i hallen m henne. Om jag ville gå fot eller utan kommando men han ville se lite hur hennes förighet var så jag sa bara Kom sen gick jag och Kimba hängde på. Sen skulle jag leka med henne! Alla som hört talas om Jan vet att Leken är nycklen till allt. Om inte allt så väldans mkt! Efter det så gick vi in!
Där inne berättade Jan vad han hade sett och hur/varför han kommit fram till det.
Han sa att han såg en trevlig hund som tog kontakt med 4 ben i marken. Han tyckte vi hade en fin relation och Kimba var väldigt kommunikativ och frågade mig hela tiden. Han tyckte hon var följsam och harmonisk. I leken såg han att hon har mkt jakt och kamplust. Leker gärna och mycket. Kommer tillbaka m saken, släpper ogärna springer gärna och hämtar den när man kastar den igen. Han målade upp en modell och berättade att Kimba tillhörde den sista gruppen. Trygg hund men med mkt stor motor. Dock sa han också att han brukar ha riktiga problemhundar så en skala från 0-10 där 10 e de värsta man kan tänka sig så låg Kimba på en svag 2:a. Det var ovanligt att han hade dessa hundarna. Visst hon e ju ingen problemhund men det e problem för mig. Så där inne pratade vi mer om våra problem efter han berömt oss mkt för den mysiga hunden. Känns kul att höra såna saker när det är utav en människa man ser upp mkt till.
Så han berättade vad/hur o varför och vilka övningar vi såsmåningom skulle ut o träna vidare på. Han var jättepedagogisk och frågade så jag hängde med och tyckte allt lät bra. Underströk massor att vi inte ska korrigera henne o det ska inte bli något obehag på något sätt utan bara lugnt och tryggt men bestämt berätta vad hon får och inte får göra. Vilket jag tycker är så bra men behöver hjälp med.
Sen gick vi in i hallen igen så hade jag fått låna ett strypkoppel utav honom eftersom vi kom in på mina promenader som inte funkar så bra så det kollade vi också lite på. Återigen sa han att vi skulle inte rycka o slita i henne för när jag hör strypkedja så låter det inte bra. Men sen gjorde vi en gå-övning inne i hallen och det kändes bra. Sen började vi med jaktproblemen. Vilket bestod av min kravställning i leken. Sen ska jag hela tiden utöka svårigheten. Det gick jättebra! Kände mig riktigt nöjd över min fina lilla hund idag! Hon e kanske inte så hopplös ändå =P
Så nu skulle jag hem o träna träna o sen får jag se närmre sommaren bokar jag nog en tid till för att utveckla o kolla på det stadiet vi kommit till då. Sen fick jag lite andra småtips också som kan hjälpa mig i min träning för tävling! =)

På vägen hem stannade jag på Zooaffären i Lomma. Där köpte jag ett strypkoppel, 2 tuggetandborstar till hundarna för Kimba var så duktig! O även en "pall"/hus för Pippin. De var faktiskt väldigt bra med sina priser =)

Så jag e så stolt över min lilla älskade hund! Hon var så duktig. Nu e det bara matte som ska träna och vidareutveckla detta för att det ska bli bra! =)

Dags för uppdatering!

Det har nog hänt en del sen jag uppdaterade sist. Senaste inlägget handlade om Pippin. I dag e det faktiskt 3 veckor sen han flyttade hem till oss =) Det hände något jätteroligt igår. Det var att han lyckades rymma från sin bur. Han hoppade upp på burtaket och vidare ner på golvet o då var han ute. Första gången kom mamma o frågade om Pippin skulle vara i hela rummet, vilket han självfallet inte ska vara så jag satte in han i buren igen. Sen gick jag o kolla på ett Lost avsnitt hörde en smäll av nåt slag o han var ute igen. Då fick jag klippa upp strajpsen så han skulle komma in men först skulle jag ju fixa med ett komposttgaller till så han inte kom upp på taket. När det var klart skulle jag försöka få in han i buren. Då var det precis som om han visste att han inte kunde komma ut mer för han vill inte in. Som han busa med mig då =P

Något mer som hänt är att Karl la bud på ett hus i Genarp men när motparten la högre hela tiden så får man ju dra sig ur. Det gick några dagar, en vecka tror jag det var sen fick han ett samtal av mäklaren igen som berättade att de inte längre var intresserade utav huset. Dagen efter var vi där m deras byggare och kollade igen på vad som behövs fixas. Dagen efter där i fredags alltså var vi och skrev papperna. Vi får nycklarna den 15 Mars! Det ska bli så himla roligt! Äntligen! O det bästa av allt e att få träffa Karl dagligen då o hädanefter även om våra scheman inte alls passar ihopa =) <3

Även i fredags så skulle jag jobba efter vi varit i lund hos mäklaren. Hade redan på förmiddagen eller tidigt fått huvudvärk som blev värre hela tiden som gjorde så ont att jag mådde illa. Men tog en ipren och hoppades på det bästa. Åkte till jobb o mådde fortfarande dåligt så jag plockade lite disk och diskade sen fick jag åka hem, jag skulle bara ner o byta om. Väl där nere så svimmade jag och snabbt på plats fanns en passagerare som skulle till London men som var läkare. Han i sin tur kände en överläkare på Trelleborgs sjukhus så han kunde gå in o läsa av mitt bandspelar-EKG och det såg bra ut. Några dubbelslag men inget jag hade något bekymmer med för då skulle jag tryckt på en knapp, vilket jag inte gjort. Så jag fick ringt Karl som kom o hämta mig så fick jag åka hem till han o sova.
Hela helgen har jag nästan bara legat eller iaf tagit det så lugnt för hela min kropp har gjort så ont. Bara man nuddat den nätt eller kläder legat mot har det gjort ont och en ihållande huvudvärk.
Så igår ringde jag till vårdcentralen och det slutade med att jag fick en telefontid då en doktor ska ringa mig och vi ska prata om hur vi ska gå vidare med mina svimmningar. Igår hade jag bara liiite ont i kroppen men jag fick en dunderförkylning så antagligen var det det som var på väg att bryta ut i helgen.
Nån som har nån bra kur mot förkylning???

Över till något roligare:

Vi var på Karls jobb för att träffa hans chef o hennes man för att prata om malinois. Jag ska nämligen byta ras så småningom och kollar runt på lite olika raser och vill ha riktig koll innan jag gör nåt. Mallen har ju alltid varit fin att titta på, speciellt de mörkamörka med svart mask. Men är det en ras som jag kommer att klara av? Träffade två utav deras tre och de lyckades absolut att charma mig. Kan säga att jag är sugen!
Även Berger Des Pyreneés har jag kollat på och funderar på. Har planer att åka in till malmö internationella för att kolla se o prata m folk där.

I går var jag hos veterinären med Kimba. Han skulle få kolla i rumpan eftersom hennes analsäckar är bortopererade och hon fortfarande luktar illa och där kommer äckelsekret ut så får vi ni kolla upp det. Hon skulle även vaccineras och kolla ett fölsemärke hon hade på sin sida. Han kände inget fel m analsäckarna utan allt var borta som det skulle men han hölll med på att det fortfarande lukta så som det inte skulle. Hon vaccinerades o det gick bra. Han kollade på hennes fölsemärke o vi bokade in en operation för att ta bort det, så nästa vecka på torsdag ska Kimba opereras.

Nu ska jag o ge hundarna mat. Så jag får se när nästa uppdatering kommer.


RSS 2.0