Söndag o första advent =)

I dag gick jag upp 6.00 - nä man e inte riktigt klok o på en helg! Det e faktiskt min helt lediga helg på evigheter. Faktiskt ganska skönt.
Men iaf. I dag gick bilen till svedala för jag skulle följa m Karl som skulle tävla i svalöv. Min tävling i skanör/falsterbo blev inställd o där var itne mkt snö alls i svalöv. Efter alla strykningar så var de bara 6 tävlande kvar o platsliggningen var kaos. Började m att en hund reste sig direkt när förarna hade lämnat - går fram till en annan hund som inte e sen på att upp o hoppa. Då blir grannen till den första hunden också leksugen o lägger sig o varpå den 4 hunden som låg bredvid hund 2 upp också. DÅ när alla hundarna är uppe o det har gått ca 20 sekunder bryter domaren!!! Hade man inte brytit direkt när hund 1 var på väg o sniffade på hund 2? Ajja, Bengt o hans granne schäfern låg snällt kvar (o åt snö =P)
När sen Karl var inne så gick det bra fast på linförigheten så var Bengt Jättesugen på snö! Fast de andra moment gick bra. Lite små missar här o där men så blir det alltid. O sen fick han nerdraget betyg på ett Mkt långsamt ner på läggande, men hallå, man kan inte jämföra en BS m en BC ;S O det roligaste eller tramsigaste var ändå när han fick "olydnad" på helheten o poäng 9. Stackare! Mycket taskigt skrivet men så e ju inte fallet.
O här kommer hans film! =)"Karl o Bengt i Svalöv!"

Nu hela eftermiddagen har vi spelat Mario till Wii. Alltså det spelet e så himla skoj. Fast nu har jag klarat det 3 ggr så nu får jag snart köpa ett nytt spel xD
Nu e jag jättetrött o ska faktiskt lägga mig o läsa o sen sova. Jobbedag i morgon! O Ja, det e första advent i dag o snart e det jul. Så mysigt :)


666

Så många inlägg har jag gjort i min blogg nu. Onödig info men nu vet ni ;)

Lite musik på kvällskvisten!"Holy Diver!""Eye of the storm!"

Ett band Anna tipsade om. I början var de bara okej men för ett tag sen då min musik blev så tråkig i bilen satte jag i skivan jag fick av henne o nu går den varmt! De blir bara bättre o bättre, e så lessen jag missade de när de spelade i Malmö. Underbara!


Mysdag igår!

I går så jobbade jag förmiddag. Det gick bra o var härligt! Lagom m hundar o lugnt o skönt men ändå saker att hitta på! Sen kom jag hem o busade lite m Fluff o sen åkte jag, mamma o syster in till stan för att gå på spa. vi hade fått det i alla hjärtans dags present utav pappa så nu tog vi slag i saken o  bokade dag o åkte dit! Jag fick börja o våran spabehandling började m floating. Då hoppade man in i ett ägg-liknande skal som var fyllt med så salt vatten så att så fort man la sig där inne så flöt man. Det var en upplevelse. Jag försökte koppla av o somna men min hjärna e så full av aktivitet så det funkade tyvärr inte. Tiden kändes att gå långsamt så när jag tyckte att tiden gått länge så började jag prova lite saker där inne, det var spännande! Men när man hatar vatten o har ganska mkt klaustrofobi så var kanske inte detta det mest optimala men jag hade asbolut kunnat tänka mig att prova igen!
Nästa sak efter det var en helkroppsmassage. Det var skönt! Sen avslutades det med en ansiktsbehandling! Då medan masken satt på o verkade då höll jag på o somna. Shit så trött jag var. På såna ställen e auran så lugn o det e så himla skönt! När jag var klar så väntade jag på mamma o Gisela o under tiden så läste jag i min bok. Snart e den slut! Ska bli spännande o se hur den slutar!
När alla var klara så kom pappa o hämtade oss så körde vi till Jensen böfehus o åt middag! Det var gott o jättemysigt! Tusen tack pappa för presenten o maten o allt! O även mamma. Tycker om er!

När vi satt där på resturangen så ringde min mobil så var det Camilla, hon jag hade varit på intervju hos i tisdags. Hon ville att jag skulle komma om ca 1 vecka o provjobba. Så jag fick 4 dagar då! Jag e såå glad! Nu kanske jag kan börja känna mig lite gladare o se en större mening m mitt liv. Håller nu alla tummar jag har att det ska gå bra!

Torsdag!

I går så träffades Karl o jag nere på Skanör o Falsterbos brukshundklubb. Vi skulle träna lite lydnad men det gick inte alls bra. Visst det går upp o ner men våran träning gick mkt framåt innan men nu har något hänt. Jag får sätta mig ner o försöka analysera om det e något jag gör galet. Det har iaf gått bättre för båda av oss men i det stora hela gick det väl okej. Vissa moment bra o andra dåliga. Men jag tror faktiskt att jag stryker mig från tävlingen på söndag. Är inte helt säker än men det lutar väldigt mkt åt det hållet så jag får se hur hon e i morgon.
Efter vi tränat klart så hade han tagit med bullar o lussekatter o jag fixade te o varm choklad o marshmellows. Det var både gott o trevligt =)"Karl O Bengt!"

Därifrån körde jag direkt till Josefin (min tidsplanering hade spruckit sen 1 timme tillbaka). De har ju flyttat o förra gången blev våran fika väldigt impulsiv så jag hann inte fixa en inflyttningspresent så det fick hon idag! Kimba fick följa med in så hon slapp ligga i bilen de timmarna som spenderades hos henne. Vi körde o hämta hennes son Leon o han o Kimba blev kompisar direkt. Leon var så himla gullig för han så var Kimba precis som en kompis. Han gick omkring o skulle visa Allt för Kimba eller vovven som han sa hela tiden. Han skulle visa hans säng, hans filtar, leksaker, läsa böcker för henne, Kimba skulle bygga klossar m honom, köra m bilar (men då hade Kimba lagt sig mitt på bilmattan så då fick ju bilarna köra över henne) o sen klappade jag bort hennes lugg o som han skrattade när han såg hennes ögon o var på o pillade o skulle också ta bort all hår o kände på tänder o jag vet inte vad. Men bästa kompisar blev de när vi fikade =P"En för Leon o en för Kimba. En för Leon o en för Kimba!""Kimba städade även gärna efter honom!""JossaKossa!"

Nu hade tidsschemat spruckit på 3 timmar. Hem o lämna Kimba o sen köra till Nathalie, där det blev ännu mer fika o skitsnack o nerrakning av hund o tv-tittande o musiklyssnande o bara allmänt ta det lugnt! Så härligt! Så himla skoj att vi har börjat umgås igen!! :)

 

"Världens bästa Natta!""Det bjöds givetvis på te!""Nelly fick sig en omgång m trimmern!"

Men sen hände en sak. Jag hade inte ätit någon mat på hela dagen så vi bestämde oss för att köra till McDonkan för o äta. Vi gick ut till våra bilar som var fulla av snö så vi skulle skrapa rutor. Natta blev klar först o satte sig i sin bil för hon skulle bort om sin syster o lämna en sak. På min bil hade dörren till föraren fruset fast även låset på den sida. Så kloke Kaj hoppade in på passagerarsida, satte i nycklarna o satte värmen på full speed o hoppade ut igen o började skrapa rutor. När jag var klar o skulle hoppa in (på passagerarsidan för o komma till ratten) så kom jag inte in i min bil. Jag var utelåst, nycklarna satt i bilen, det var jättekallt ute, Natta hade kört o där stod jag. SOm tur var hade jag min mobil på mig så jag fick ringt Natta som vände o sen ringde jag mamma o pappa men de sa att morfar skulle in o lämna Jamie vid tåget så han kom in o lämnade extra nycklarna. Hujeda mig som det kan gå!!"Utsikten vi såg i ca 30 min. Vilken tjusig bil den dära, haha!"


I'm a dick

I'm addicted to you!


Tisdag!

Lite kort om de senaste dagarna. Kimba e så mysig nu i sin nybadade päls! Hennes päls har en sån perfekt längd nu, lagom kort, mjukmjuk o man kan verkligen gosa i den nu! Så idag var det Cocos tur att bli fin i sin fluffpäls! För kammade vi henne o tog bort alla tovor o sen blev det badet o eftersom hennes päls e så lång så fick vi föna den efter! Nu e den också så mjuk o hon har fått utegångsförbud i några timmar, haha!

Men i går så var det dags för första träningstillfället med Viktoria o Andreas. Det var intressant o givande. Vi började med en bana som var längre o svårare än vad vi nånsin tränat innan. Svåra svängar o kluriga kombinationer. Men jag tyckte att vi tog oss igenom den bättre än vad jag trott. Sen delades vi upp i 2 grupper, stora för sig o mellan o små för sig. Sen delade de banan i 2 delar så tränade vi en del av den långa banan fast bara halva, haha - kompicerat men ni fattar! o sen bytte vi bana. Det vi då tränade på var framåtsändande, snäva svängar o säkert nåt annat som jag inte kommer i håg just nu.
O vilken taggad hund jag har! Harregud vad Kimba älskar det. Det går inte o ha henne ute när de andra tränar för då skriker hon! Kul att hon gillar det!

I dag har jag varit på anställningsintervju o jag håller alla mina tummar jag har att det går bra! Hade varit så himla skoj!
Nu ska jag o mamma snart på föreläsning m Jan Gyllensten. Han har ibland såna kvällsföreläsningar som handlar om olika saker. I dag har jag för mig att där handlar om hundens beteende o mentalitet.
Men först ska jag ut o spela lite Wii. Har faktiskt varit o köpt ett sådant så nu kan jag spela Mario hur länge/ofta o mkt jag vill utan att nån (läs: Natta) kallar mig beroende, haha.

Hej så länge!

Tävling i Skurup =)

Jag har då aldrig varit med om en sån kaosartad tävling förut som den jag upplevde i dag nere i Skurup! För det första så efter gårdagens väder hade gjort det så blöt på apellplan o när så många tävlande ska klampra runt där ute så resulterar det i lera. Sen sköt de massa saker eller fyrverkerier, vet inte vad de sköt mend et smällde precis innan vi skulle in på platsliggningen. Osäker blev jag om jag skulle lägga eller inte, men vi gick in där o fick vår plats men hon var inte med mig o hon satt helt snett vänd mot bilen o jag kunde inte kommendera henne att ligga så jag gick ut därifrån - tätt efter mig kom en annan också som inte heller kunde. 2 andra hudnar reste sig. Så såg båda våra platsliggningar ut ungefär.
I lydnadsklass 1 var det värre. Då en flatte lekte livet ute på planen som avslutades i deras mkt inbjudande lilla sjö precis bakom o då var goldenhunden inte sen på att hänga med när de väl blivit kommendera att lägga hundarna. Golden tog sen en tur in o lekte m hunden på lk 3 banan o lite senare var där även 2 andra hundar från lk 1 som var o röjde inne på lk 3 planen. En efter en gick de ut från platsliggningen o snart var där bara 3 hundar kvar.
Men iaf. Jag hade såna problem att få Kimba till bilen! Som hon drog o skakade m svansen mellan benen - usch vad jag tyckte synd om henne. Behöver alltid hjälpa henne upp i bilen men i såna här situationer så ska det gå snabbt (vilket inte e min starka sida) så då hoppade hon upp själv o låg klistrad till sätena mot baksätet men där fick hon ligga.
Gick upp för o kolla på när Karl tävlade. Tyvärr hade han nollat platsen pga Bengt ställde sig o skällde (jag missade tyvärr den). Sen när de var inne på apellplanen så gick det lite bättre. Snea sitt på linförigheten la sig inte på läggandet. Inkallning blev lika bra som alltid o ställandet var där heller inget fel på. Apporteringen var fin, lika så hoppet, men tyvärr så räckte det inte till ett förstapris pga 0:orna men nästa gång så!!

 

Nu e Kimba iaf nuduschad! Luktar som en sommaräng gör hon o nu e hon såå mysig! Duschen var perfekt till att bada hundar i! Som belöning (förutom korvarna i duschen) så fick hon en grisfot som vi hade fått utav Karl. Den blev mer än uppskattad! Först förstod hon inte vad hon skulle göra med den men sen så! Bättre än julafton! Hälsar o tackar från Kimba o även för metallen som vi ska hårdträna på nu!"Min nybadade söthjärta!""Poserar fint m sin grisfot!""Matte, sån har jag aldrig fått innan, ska jag verkligen äta den??!""Den var kanske rätt god ändå. Kan till o m hålla den m tassen!""Mmmmmums!""Deras fötter e ganska lika varandra xD haha. Kolla hennes öga!"


Surkärring?

Denna gången är det inte Kimba jag syftar på utan våran älskade lilla Cocos-nöt! Akta er för henne när hon har mens! Surare kärring får man leta efter då. Kimba råkade komma för nära hennes mat när vi kommit hem o varit o tränat o i vanliga fall hade hon inte brytt sig men hon sprang snabbt som tusan o morrade undan Kimba o åt lite mat o då precis kom Sam, katten in som alltid e hungrig men inte ens hon fick komma nära.
Hundarna fick för en stund sen var sitt tuggeben o när Kimba tröttnat så la hon sig o vilade o hade båda benen hos sig o då rör inte Cocos de så jag tog benen o la ut de på golvet o Cocos tog de o när Kimba reste sig o gick förbi benet så rusade Cocos fram o morrade mot min stackars hund!
Tänk att det finns lite temprament i våran lille hund =P Akta er för henne!!

Torsdag!

Idag var egentligen min lediga dag men jag fick hoppa in o jobba förmiddag - för pengar behövs! Efter det när jag kom hem så gick jag o sov i 2 timmar för jag frös så fruktansvärt mkt så det var härligt att sova lite. Sover som bäst mitt på dagen! Sen när jag vaknade så spelade jag lite keyboard o gitarr i väntan på att jag skulle bege mig till klubben för o träna lite m Karl inför tävlingen på lördag!! Började med att gå en runda med Kimba i Svedala. Det e så tradigt att alltid gå samma runder hemma omkring. Sen började vi träna!
Karl fick börja med Bengt o det går så bra för dem! Så skoj o se! De har inget moment som de har problem med utan alla sitter som de ska, finns bara så detaljer men sånt finns alltid!
Men det gick faktiskt ganska bra för mig o Kimba också. Hon var vääldigt taggad. Alltså mkt taggad! Väldigt skoj tycker jag! Vi började m fritt följ där hon i början inte var fullt m mig men efter en stund så kändes det riktigt bra! Sen tog vi läggande under gång vilket också gick bra. Sen blev det lite apportering o det e ett moment som vi alltid har haft problem med. Nu tar hon tack o lov apporten så nu får vi finslipa på ingångarna, men de tar sig sakta men säkert! Sen tog vi några rutor o de går bra. Bättre o bättre - Äntligen!! O sen blev det lite inkallning m stå som också gick bra! Vårt svåraste moment, usch vad svårt! Sen tog vi lite fjärr o det går bra o lika så hoppet! Sen avslutade vi med en platsliggning o det gick också bra. Där fick Karl gå o vara störig o jag tog en promenad runt klubbstugan o när hon låg fint så fick hon bollen bakom  o sen avslutade vi där!
Nu e det som sagt tävling nere i Skurup på lördag! Det känns bra, taggad som vanligt haha menhoppas ändå på att vi gör en bättre prestation än vanligt!

Nu ska jag ta min bok o en kopp te o gå o läsa lite. Älskar läsa Paulo Coelho's böcker. De får en att må bra. Ser iaf kanske en liiten ljusning snart o just nu e jag inte fullt så nere som igår - vilket e skönt! :)

Höga och/eller många krav?

Det kan inte var lätt att vara hund. En vanlig sällskaps hund ska inte hoppa på folk, inte göra utfall mot varken hundar eller människor, inte dra i kopplet, inte jaga, inte skälla på folk, skälla när den är i trädgården... Listan går att göra låååång men jag väljer att stanna där. Alla har olika många/få krav på sin/a hund/ar och kraven är också olika höga och man är även olika konsekventa m sina krav. Stackars hund - den måste vara totalt förvirrad.
Tänker på det ibland...! Mitt enda stora problem jag har med Kimba som jag känner (hade nån annan haft henne hade de säkert hitatt fler, men som sagt så e det ju hur man tycker o tänker o hur man vill ha sin hund) det enda som jag då känner e koppeldragandet. Hon får gå i kopplets längd men inte o dra - gärna gå fint bredvid en. Det känns även som om dragandet kommer o går i perioder. Nu när det blivit lite kyligare ute o högre luft o lite mer... underbart så har hon nog kommit in i nån period för hon e mer vild än tam o drar mer än vanligt o e såå taggad på all träning - vilket e skoj!
Men det e inte mysigt att ha en 34 kg (ja, så mkt väger hon men både matte o hund kämpar tillsammans just nu) klump i kopplet. Så får hon syn på en katt eller fasan o vill gärna jaga. Jagandet har absolut blivit bättre (hallelulija, som vi kämpat) men det e som sagt inte riktigt som jag vill ha det än men det kommer! Men de ryck som hon gör e inte så mysiga eller om hon får syn på ett djur bakom oss o då ställer hon sig på sina bakben o yl/skäller frustrerat, ser inte klokt ut. Men söt e hon iaf!
Har precis varit ute på promenad m båda hundarna. Det gick bra o då kom lite såna hära tankar upp.

Så det jag kort o gott ville få fram var att det kan inte vara lätt att vara hund =P
Nu ska jag ut o mysa m Fluff innan jag ska ha min sista rallygång! =)

Tisdag!

I dag så sov jag helt okej länge! Äntligen! Sen så åkte jag, mamma o syster till stan o gjorde lite ärende. Fick inhandlat ett regnställe, hårfärg (ska snart färgas igen!) hmm, sen var det nåt mer men minnet sviker mig ibland. När jag kom hem började jag på att städa min toalett för den är nästan helt klar nu! Nu väntar vi bara på att duschväggen ska komma så pappa kan sätta upp den sen kan jag äntligen använda den som förut! Mkt grann blir den iaf!
Sen promenixade jag o mamma m hundarna - vilket vilddjur jag har, herrejisses... Sen när vi kom in igen körde vi till Vellinge o hämtade paket som kommit från cdon där jag bla beställt Annie the musical. Kan det bli bättre än en musikal med en BRIARD i?? =P haha. Dock var filmen inte den bästa musikalen jag sett o inte heller var briarden den finaste men det e allt skoj när ens favoritras dyker upp ibland. Jag såg filmen givetvis hos min trogna musikalvän Natta! Vem annars?? =P Vi lagade mat, pannbiff, potatis o grönpepparsås. Väldans gott o trevligt också.
Nu ska jag o sova för jag ska upp o jobba i morgonbitti. Men här kommer några bilder på min nyrenoverade toa!! =)"I tänt ljus!""O i mörker - såå mysigt :)!"


Vilken träning o vilken HUND!

Fy tusan vad bra det gick på agilityn idag! Vilken taggad hund jag har o vi tog vippen utan några problem alls!! =) Jag höll emot lite men det hade nog inte behövts! Det kommer jag leva på länge! Lika länge som jag nu lever på min fina 10 på rutan på svedalas tävling! Kimba e så bäst i bland :)

Nu ska jag faktiskt gå o tillåta mig själv att läsa lite! =) Nighty Night!

Veckans planering =)

Måndag: 8-12 - jobb
             14.00 - till Istvan
             14.30 - Med Natta till veterinären - AVBOKAT
             19.00 - Agilityträning
             22.00 - pensionärsjävlar på TV

Tisdag:  14.00 - Till Lund m Natta o Ia - Ändrade planer. INSTÄLLT

Onsdag: 8-12 - jobb
             19.00 - Sista rallylydnaden

Torsdag : HELLEDIG :)

Fredag: 7.15 - 12.15 - jobb
            14.45 - 18.15 - jobb


Där det är luckor så är det bara att boka in!

Dagens avslutning på bruks =)

I dag hade jag o Katarina avslutning för våra kurser + Annsofi´s nybörjar agility på klubben. Vi hade 4 olika stationer. På första stationen hade vi en rullator o en rullstol, där hunden antingen skulle åka i rullstolen eller gå bredvid rullatorn - upp o vända vid en kon på en boll på o tillbaka. Det var skoj o se, lite besviken att vi inte fick se Bengt i rullstolen =P
Andra stationen var den roligaste tyckte jag. Det var hela havet stormar. De gick i en ring o så var jag DJ haha o skötte musiken. Dagen till ära lite Flogging Molly. När musiken tystnade så skulle de sätta hundarna. Den hund som satte sig sist åkte ut. Där var det väldigt spännande för vissa hundar e så snabba men där vann Susanne m Luna o Annsofi kom 2a!
Sen den tredje stationen skulle det plockas frolicar m papperslappar i. På lapparna stod där nummer o de skulle sedan räknas för o se vem som fick högst poäng.
Sista stationen var en agility/rally-stafett med lite agilityhinder o några rally skyltar."Annsofi o Bianca!""Karl o Bengt!""Susanne o Luna!"


Puben igår!

Efter min avslutning här hemma så hämtades jag så småningom upp utav Natta o vidare mot Svedala för o hämta Ia för o sen köra till malmö. Väl där inne skulle vi träffa en kompis till Ia som hette Kristina för att sen ta oss mot puben. Det blev Fagans som ligger vid Åhlens, den var irländsk o skulle ha liveband - vad mer kan man begära. Det var väldigt trevligt. Men innan vi hamnade där så gick vi inom BK för att ta skydd mot kylan i väntan på Kristina. Natta tog en café latte o jag en varm choklad o Natta ville ha en kaffesked o fick en pinne m hål i, haha!"Alla har vi våra definitioner på sked, min ser dock inte ut så!!!"

För övrigt var det bara så mysigt o sitta o dricka gott (Guinness givetvis) o ha trevligt sällskap o snacka litta skit! Fast ens tankar gick ju till Irland mer än en gång o åhh vad jag vill dit igen o igen. Men det dugen att få en känsla av det här också lite oftare än vad jag åker dit iaf =P Jag tror inte att man kan vara deprimerad i Irland, bara en känsla jag får, haha!"Kristina - trevlig prick hondära o Natta, ja det e inget större fel på henne heller!""O Ia e också okej givetvis!"

Avslutar med en låt som de spelade o när den var spelad så var kvällen fullständig. En låt från filmen PS I love you :) Som utspelar sig delvis på Irland. Jag tar gärna en filmkväll på den igen snart!"Galway girl!"


Lördag

I dag så gick jag upp hyfsat tidigt för o förbereda det mesta inför morgondagens avslutning. Det ska bli skoj. Sen åkte jag iväg o tränade agility m Ingrid, Karl o en annan som hette Bettan. Det var trevligt o bra gick det också! Vi tog fram vippen för o träna lite på den o det går bara bra det också."Karl o Bengt =) Nu e vippen inga problem alls för lille Bengt!"

Sen åkte jag hem för att ha rallyavslutning på min "kurs" här hemma. Satte upp en rally bana. Annsofis bana faktiskt. Den blev uppskattad för den var rolig. Det gick bra o skoj var det. Sen grillade vi o åt vi gott!

Nu sitter jag o väntar på att bli hämtad av Natta för o sen hämta Ia o sen blir det puben!


Massage-tajm!

I dag var det Kimbas tur att få massage. Blev lite stressigt att sluta 12.15 o hem hämta odjuret o ha massagetid 12.30, tur man har en snabb bil, haha! Men Kimba med Kimba gick det faktiskt bra. Var lite orolig m hennes nacke för att har en tendens att periodvis dra ganska mkt, fast det får hon inte men provar iaf. Men lite stelhet i nacken var där men inget alamerande. Även lite stel framtill, i höfterna o vadarna som då kommer från dragandet men som sagt så var det inte så mkt - vilket kändes skönt!
Ulrika tyckte att hon var välmusklad, att hon hade mycke magmuskler vilket inte är så vanligt. Men det var bra tack vare hennes karp rygg så att magen hjälper till o stärker ryggen. Hundar med karp brukar få lite problem med ryggen o speciellt vid början av karpen, men hela hennes rygg var bra med muskler - även vid hennes början.
Så vi ska fortsätta och träna så som vi gör Fast bli ännu bättre på att stretscha efter träningspassen, fått några ny sätt att prova på. Min lilla fluff =)

De senaste dagarna! =)

En liten kort uppdatering om de senaste dagarna. I lördags va jag som sagt på törringe. Väldigt roligt får jag säga! Först åt jag o Natta här hemma o sen blev det att jag fick vara chafför åt Iapia o robert o en didrik innan vi till slut landade på törringe. Efteråt så var jag fyllechaffis till litta folk innan det bar hemmåt till sängen. Lite bilder!
"Robert o Didrik!""Natta, Ia o Didrik där bak!"

O igår så var Natta, Ia o jag ute o åt på Elyseé o sen landade vi till på Espresso House innan vi till slut gick in o kollade på bio. Det var väldigt god mat o även chai latten på fiket var såå god o filmen var väldigt skoj. Alltså så var det en toppen kväll. Den var välbehövlig!"Tönt-trion på Espresso House! =)"

I dag så träffades jag, Ingrid o Karl o tränade hund nere i Skurup där vi fick oväntat besök utav Birgitta m sina bruna hulliganer! Vi tränade iaf lydnad o det gick väldigt bra för oss alla men jag tänker bara ta en kort uppdatering om min träning. Fria följet gick okej i början men väldigt bra mot slutet. Hopp - sitt - hopp går bra allt förutom ingången. Rutan är klockren! Shit vilken hund. Inkallning m stå - hur kan det vara så svårt? Tips mottages GÄRNA! Ska faktiskt läsa lite tips om det momentet som bara har kofficient 2, TVÅ!

Sen har jag varit o ätit mat hos Natta eller hos hennes föräldrar men Natta lagade mat, mkt gott får jag säga. Sen avvek jag en stund för o åka på HUS-möte o sen återkom jag igen o nu e jag hemma o ligger faktiskt m datan i sängen för o kolla runt lite, samla mod o information. Varför ska jag alltid vara så feg o osäker av mig. Blir så trött på mig själv...

Nighty night!


Lydnadstävling på klubben!

I går så var det tävling på klubben i lydnad. Jag kände mig bakis o gnällig (förlåt för det) bestämde mig för att inte tävla men att åka o titta på Karl som skulle debutera i ettan m Bengt. Men det blev iaf att jag ställde upp. Lite oturligt så tog jag startnummer 3 o Karl nummer 4 men jag hann precis tävla klart, slänga in hunden i bilen o springa fram till Ingrid som var på väg för att börja filma honom.

Min tävlingsinsats var okej med tanke på hur jag mådde, haha. På platsliggningen låg hundskrället helt perfekt ända fram tills vi blev ombedda att återgå till hundarna för när hon fick syn på mig blev hon så glad att hon reste sig o kom emot mig. Domaren kom fram o berättade att det var en 10 fram tills hon då reste sig o då blev det genast 0 - damn it! Sen när det var min tur så var det dags för fritt följ, det gick sådär i början, hon var inte riktigt med mig förräns på slutet, sen läggande under gång gick också bra. Inkallande m stå gick inte så bra utan hon tog för många steg. Rutan var PERFEKT! Apportering gick så där, haha. Glad att jag ens fick poäng på den =P Hoppet gick bra! o likaså fjärren. Men mest nöjd e jag så klart för helheten igen!!

Platsliggning: 0 - reser sig
Fritt följ: 7 - orolig pos, snusar, sakta sne sittningar
läggande: 8.5 - något sakta ner
Inkallning m stå: 0 - dk, många steg
Rutan: 10 - !!!!!!!! :D:D:D:D
Apportering: 7 - dk, tempo in
Hoppet: 9.5 - något sakta sitt
Fjärren: 8.5 något tröga förflyttningar, dk
Helhet: 10 - Bra samarbete!

Så de moment vi får poäng på är ju bra o jag e såå glad! =)  Här kommer min tävling!Karl skulle debutera där med Bengt. Finns inte så mkt o säga mer en Wow vilken debut. Allt gick så klokrent - vilket team! Så himla skoj o se! Med 171 poäng o pallplats som 2a! Grattisgrattis! :) Här kommer hans film!


Bitter...

Ja nu e det ju så hära att jag har spelat Mario Bros till Wii kanske 2 gånger o har blivit fast. Det e verkligen superskoj. Skrev ett fint logginlägg till Martin som har koll på wii o spel o sånt o frågade om man kunde spela orginalspel på wii-konsoler som de har hållit på o klyddat met. Svaret var ja.
Dumma jag åkte o köpte Mario till Wii - utan att ens ha konsolen för att jag skulle kunna spela det hos Natta o Hardy tills jag fått råd o köpa mig en egen konsol.
Det bara visade sig att när vi satte i spelet så fungerade det inte. SÅ nu har jag ett spel som e typ det roligaste som jaginte kommer att kunna spela på länge - hur tror ni min känsla e i min kropp just nu???

Precis, nu ska jag sova.

Eller försöka iaf...

Ohh what a night

Usch dessa nätter... Kom hem ganska sent igår, eller min sovklocka hade ringt o jag skulle upp tidigt. Kändes ångesten komma krypandes så jag fick tacka för mig o köra hem. Har de senaste dagarna provat m valerina forte, naturnånting som ska hjälpa vid lindrig oro o sömnbesvär. 2 dagar funkade de bra men inte i natt. För natten var inte bra. Det tar 1 timme för de att börja värka. Så direkt när jag kom hem tog jag de o la mig sen för o kolla klart på en film. När den var slut så släckte jag tvn o försökte sova! klockan 00.30 fick jag sms utav Natta: "sover du hemma?" Varpå jag svarade att, jo det gjorde jag o frågade om det var nåt speciellt? Tänkte o andra sidan att det händer inte fullt så ofta att jag sover borta så att hon måste fråga vart jag sover, HAHA! Fick efter nån minut svar med en massa förlåt o att hon skickat fel. Helt okej för min del, det var lite skoj!
En timme senare så har jag inget minne av vad som hände.Helt plötsligt sprang nåt på golvet men kom inte framåt - det visade sig att det var Kimba. Hon var hellost o så fort jag släppte henne (höll upp frambenen så hon inte skulle springa) så nästan ramlade hon ihop. Sen var det helt tänt på mitt rum o mamma stod i dörren o frågade vad som hände. Jag fick klä på mig lite kläder o släppa in katten som hoppade på fönstret. Släppa ut henne o kolla hur Kimba mådde. Då haltade hon lite på sitt ben o hjässade jättemkt o verkade ömma i vänster bak. När jag såg att hon lugnade sig lite försökte jag få lite sömn men inte tusan gick det. Upp o kollade till Kimba så hon låg på samma ställe, hur hon andades o om hon verkade må bra o så - tre gånger innan jag kunde få ro i kroppen på den saken o sen tog det ett bra tag till innan John kom.
Men här e jag. Går snart på eftermiddagspasset. Har precis sovit en liten stund o den stunden var skönare än hela natten. Men jag ser framemot kvällen! Då ska jag direkt in till Natta där Ia också kommer dit i bästa fall o så ska jag in om elgiganten o hämta mitt Mario Wii spel så ska vi 3 spela lite sånt, äta, prata skit o kolla på idol tydligen. Men det ska bli trevligt!!
Now back to wörk!

Gårdagens skogspromenix o dagens socialisering!

I går så blev det av att åka till skogen m Natta. Tyvärr så kom inte Ia men hon får följa med en annan gång! Vi gick en promenad o vi fotade o hon hade även stannat på käglingemacken o handlat gifflar så vi kunde fika xD haha! Här kommer lite bilder!"Hoppas. En "gammal" bild. När jag var hos Natta förra veckan. Här stämmer jag hennes gitarr!""hmm, en gammal bild till! Ia, Hardy o jag!""Säg har du nånsin gått gonom skogen - klockan tolv mitt i natten någongång? För då kanske du vet vad som finns där för det är spöken jag talar om....!""Jag kände mig som havsjungfrun fast i skogen xD!""Koncentrerad!""Åhh skogen. Jag älskar gå i skogen på hösten!""Kimba o Mindy i skogen - full fart!""Mitt söthjärta!""Glo förbi snubbla ner på knä. Och plötsligt en chans. Varför tänker jag klarare här??!""Härligt! :)""Söta lilla Mindy!""Tack för sällskapet Natta :)!"

O i dag så behövde jag strängar till min gitarr. Råkade spränga Nattas så då tog jag min o satte på hennes o då var min helt plötsligt utan - hur kan det komma sig...?? haha! Så jag fick alltså ta dit 1 gitarr till för o kunna spela hos henne o hemma kvar har jag iofs 3 andra men inte så sköna som de jag hade hos Natta så i dag fick jag köpt strängar o även hämtat hem min nylonsträngade så den kan bli komplett igen. Men sen fikade vi på expresso house! Lika gott o trevligt som alltid!! =)"Mmmmums - Chai latte!""Natta fick ett hjärta på sin vanilla latte =)!"


Första inomhusträningen =)

Har för ett tag sen kommit hem från våran första inomhus träning i agilityn. Var lite tveksam på om jag skulle köra dit i dag faktiskt. Var väl inte riktigt på humör egentligen. Massor av tankar i huvudet konstant o det får en ibland på inte så bra humör tyvärr. Men vi tog oss dit iaf o det gick bra. Kimba tycker det e så skoj o har sån fart. Vippen går faktiskt bara bättre o bättre o nästa gång så ska jag inte glömma klickern o godiset. Ett under att jag kom i håg att ta m hunden!!
Men vi var iaf i 2 grupper o tränade på 2 olika stationer o det gick bra! Sen slutade vi m en längre bana. Spännande!

Nu ska jag faktiskt påbörja en ny bok o hoppas att det kan få mig att somna lättare! Tar en Paulo Coelho bok som jag velat börja på så länge men jag blir ju aldrig klar m den jag håller på m. Den e så seg.. Ajja.. Nu borde jag dra mig bort härifrån!

RSS 2.0