Promenad i Trelleborg

I dag var jag nere en stund hos Gisela =) Skulle kolla på en sak o då hade jag Kimba m.. Hon älskar katter o nu har de ju Simba =P Jag har aldrig hört Kimba låta som hon gjorde i dag.. Jag undrar vad deras grannar tänkte.. Som hon ylade, gnyllde, småskällde av ren frustration för hon inte fickhälsa på katten xD
Sen när jag var klar där så gick jag en runda i Trelleborg. Vi bara gick o gick o det gick så bra! Hon var så duktig i dag, vi var borta i 1 h o 10 min :) Härligt. Tog så klart lite bilder från rundan! Enjoy!!!



"Våran katt Sam. Härlig stil i soffan! o lite gäspig också :) !"



"Kimba räcker tunga o posar!"



"Sen gäspade hon, sån sötis!"



"Ännu en mysig höstbild på min fluffy!"



"Kimba framför en mölla!"



"O sen Kimba bakom möllan!"

Fackelvandring i skogen!

I dag var det fackelvandring i skogen. Där var säkert 100-150 människor i alla dess åldrar + lite ungar o hundar! Det var så mysigt. Vi köpte 2 facklor. Pappa höll en o jag höll den andra o Kimba o Mamma hade hand om Cocos =) Så gick man en runda på ca 20 min o i miten ungefär så kunde man stanna o fika o så om man ville =) Vi stannade till där lite o sen fortsatte vi till slutet där man kunde grilla o där var underhållning av pappas kusin som berättade gamla sagor o historior om vättar o troll o underhöll m sin gitarr, men vi åkte hem då =) Det var så mysigt!!!



"Mamma m stackars lille Cocos i en väska, fall hon skulle bli trött på att gå fackelvandringen!"



"Ronnie o pappa innan vi började gå!"



"Facklor så långt man kan se... MYSIGT!"



"Mamma m Cocos i knäet när vi satt o fikade utan fika!"



"Kimba min lilla fluffs var också m!" <3

Bruksträning i går =)

I går var jag på bruks o tränade igen =) Då bad jag om hjälp m platsliggingen. Hon gnäller som sagt mycket om jag går i från henne o står på avstånd från henne så nu de senaste gångerna har jag börjar om o försöka trygga upp platsen genom att stå nära henne men hon har ändå gnällt emellanåt. Så nu ska jag variera avståndet o gå ut, stå där en stund, berömma om hon e tyst o gå in o belöna =) Det funkade okej i går :)
Sen började jag m o ha Kimba ut o vi började m det tråkigaste xD Linförighet! Det gick ganska bra. Hon har börjat få så bra kontakt igen men det jag måste träna på det är att hon ska hitta sina bakben! Vi har nmligen problem vid våra vänster svängar att hon inte riktigt hänger m där, så det ska tränas på! men annars var hon duktig!!
Sen tog vi 2 vanliga hopp som gick super! Sen satte jag in min nostarget o gjorde 2 st början till lydnadsklass 2. Fast hon hoppade bara ut  sen sprang jag över o berömde!
Sen fick jag ju ge mig på apporteringen, det är ett svårt moment!! fick henne inte att bita över den i går så nästa gång ska jag prova ta apporteringen först då hon e riktigt på G o köttbullegalen! Då hoppas jag hon tar den :P ska även träna lite m den nu under veckan.
Men nu när det mesta går så bra e jag rädd för att träna lite hemma för jag vill inte att hon ska tröttna på det igen nu när hon väl tycker det e okej :P

Mysig superrunda igen =)

Nu har jag o Kimba precis kommit in från våran låångsuperrunda igen =) Mysigt att hon kan springa lös stora delar av den =) I dag gick vi nog snabbare, eller jag stannade inte o fotta så mycket så i dag tog den bara 1½ h :)



"Min fina fluff!"



"Finis!"



"Kimba på väg ner från en grushög!"


Sandra, se till o få lille Casper frisk så vi kan träna lite =) Kul att du kom m den iden! Ska bli skoj!!

I kväll e det bruks igen =) Se fall hon e pigg tills dess. Nu ligger hon helt utslagen på uterumsgolvet xD

Helgens kurser =)

I går var det både spårkurs o rally på eftermiddagen, ett himla körandes genom hela Skåne xD

Men spårningen gick okej. Det har gått bättre men vi hittade slutet! Hade lite strul i början av spåret, men när hon tog vinkel o vinklade till nsta raksträcka så då tusan gick det bra! :D

Sen körde vi därifrån ner till mig o skivade köttbullar o var hemma lite o sen följde mamma o Cocos ner till Rallyn o även Lord som var m ju =)
O det gick väldigt bra. I början tyckte jag inte det var så skoj. Men nu e dte väldigt skoj, speciellt nu när vi går banor inte bara skyltar. Då blir det mer o tänka på o så!



" Lägga hunden ner, sen gå ett varv runt om henne!"



"Läggande under gång..!"



"Hade en diskussion om just, läggande under gång!"



"Cocos som lekte m Chili, en border collie valp på 4 mån!"


Det ska snart vara en rallylydnadstävling, den 16 November, samma dag som svedala ska ha sin lydnadstävling. Hade varit ett svårt beslut o ta men eftersom vi hela den helgen ska fixa till o bygga om i Lords annex så vi sen ska bo där upp så får jag tyvärr hoppa över båda. Får ut o tävla igen till våren. Om inte det blir nån lydnad i december tror jag där finns nån =P

Just nu går det mesta så bra m Kimba! Hon e så himla duktig o jag tycker det e så skoj!! :D

Träningstid hemma =)

I dag var mamma snäll o agerade fotograf under tiden jag tränade m Kimba. Hon var så himla duktig i dag! :D



"Nu förstår hon till 100% vad som menas m den, så nu har den kommit till hjälp i ett moment!"



"Håller på o träna Kimba med att "Gå fot" framifrån =) Spännande men det funkar!"



"Börjat träna på lydnadsklass 2 hopp. Nu kommer min nos-target in i bilden!"



"Sätter henne på andra sidan o jag kommer efter m klickern i högsta hugg. Kallar inte in henne på hopp tillbaka än utan vill att hon ska komma i från lite o sitta på andra sidan några gånger först!"



"Inkallningarna går super. Längesen hon la sig ner nu faktiskt!"



"Slickar sig samtidigt som hon ska lägga sig ner. Hon e en riktig kvinna hon!!"



"Det går framåt m apporteringen. Biter tag om den!"



"Ser ni, hon lyfter den från marken!!!!!"



"O då blev det massa bus o köttbullar. Hon var riktigt på G i dag o ville till o m leka aktivt m leksaken!"

Valla fåglar xD

Var på promenad i dag, eller som alla dagar. Men i dag hade Kimba ovanligt mycket spring i benen =) Hon sträcker ut ordentlit o har så mycket livsglädje när hon får vara lös o busa :)



"Hundratals måsfåglar sitter på fältet i lugn o ro....!"



"Ända tills räserKimba sätter fart....!"



"Då sitter de inte så lugnt längre.....!"



"Tillbaka kommer det en överlycklig Kimba för hon har vallat fåglar...!"
(Nu e det dags att börja m lina när hon ska vara lös, för fåglarnas skull)


Sen nu i eftermiddag tränade jag lydnad m henne hemma för första gången på flera veckor. Det gick super. Tränade mest operant inlärning. Nostargeten, linförighet framifrån, hopp över hinder m nos-targeten på andra sida dvs hon hoppade i från mig o sen även apportering då hon lyfte bocken från marken!!! :D:D GLAD
Tog ut tass-targeten också men det funkar inte lika bra så nu hädanefter ska jag bara använda nos-targten till det som går.!

Spårdags!

I går la jag ut ett långt spår till Kimba, mkt längre än vad jag brukar o det gick väl okej =P
Hon gick ju inte 100 % där jag la spåret men det gick ändå okej :P



"Gick bra i början, då låg vinden på rätt!"



"Vinkel går inte så bra än, men nu vet jag ju var den e o då stannar jag!"



"Sen gick det okej, lite zic-zac, antagligen för det blåste lite konstigt!"



"Men till slut kom vi fram till köttbulleskålen!"



"Sen blev det pusskalas!"

Veterinär + Trelleborgsbesök :D

I dag var jag o mamma hos veterinären m våra hundar =) Det gick jättebra. De e så snälla o duktiga! De skulle vaccineras mot rabies o få pass så man så småningom kan ta m de utomlands =) Bad även de kolla på Kimba för hon gnider sig fortfarande på rumpan o nu sen operationen fiser hon mycket mer. De sa det var luft i tarmarna o hade inget m det o göra, så jag tror det kom eftersom hon låg stilla o rörde inte på sig tillräkligt under den tiden. Men nu får hon ju mkt motion men det har inte blivit bättre. Fick även utskrivit ett recept på en salva för hon var lite irriterad kring huden runt rumpan som jag skulle prova o ge henne i 1 vecka.



"Mamma m hundarna utanför veterinären!"


Sen körde vi om Svedala hem o köpte bullar o kaka sen åt vi frukost o sen körde vi ner till Trelleborg o hämtade Gisela. Sen körde vi till en park för o miljöträna m hundarna =) Det gick också jättebra =) När vi gått där en stund körde vi ner till Dalabadet o gick på en brygga o kollade på havet =) Sen körde vi hem :)



"Jag o Kimba i parken!"



"Hopplahopp! Jag o Kimba in action!"



"Mysig höstbild på älsklingsfluffhunden!"



"Vi 4 på bryggan!"



"Jag o min Fluff!"

Bruks!

Var på bruks i dag. Det gick väldigt bra. Från början var hon väldigt livlig o busig så det var jätteskoj!
Linförigheten gick okej. Har gått bättre men ska inte klaga!
Sen tog vi 2 hopp. De gick perfekta! Så himla bra var de.
Sen blev det inkallning. Tog 2 st men berömde farten. O sista gången så satte jag henne, gick i från henne o sen gick tillbaka o berömde att hon faktiskt Satt upp.
Sen blev det lite Rutan-träning. Det gick himla bra. Kollade av fall hon hade förstått vad "Rutan" betydde, men dte visste hon inte helt. Gick lite i från mig men var osäker på vart hon skulle hänn så det får vi träna mer på :)
Sen ville jag kolla av hur väl hon kunde läggande under gång eftersom det var X antal månader sen vi provade det, o det gick super! La sig direkt. Kastade sig dock inte ner men tog ingen extra steg :)
Sen blev det apportering *suck*. Det går sakta men säkert :) det e ett skitmoment tycker vi båda men snart har vi ett gripande över apporten! *Yeah*
Sen avsolutade jag m en budföring så hon fick springa lite o få köttbulle för det! Det älskar hon! :D



"Haha, så sant så sant så!"

Söndag m rally!

Lite seg uppdatering men i söndags var jag på rallylydnad igen. Det blir faktiskt roligare o roligare. Jag o Kimba får bättre kontakt o hon tycker att även den vanliga lydnaden på bruks har blivit mycket roligare, så nu har jag satt ett mål m Kimba. Det e att m henne ska jag få ett LP 1. Men om det blir nästa år eller om 3-4-5 år spelar ingen roll. Men det e iaf målet m henne :) Tror att det e ganska logiskt. Kanske svårt att uppnå men det ska vi kämpa för.
Men åter till rallyn så gick det bra som vanligt. Har fortfarande svårt för att sitta framför mig men visste, det går framåt. Sen ar han satt upp en bana som vi avslutar m nu varje gång o det e super skoj. Skyltarna kommer m typ 2 m mellan varann så man hinner knappt tänka så mycket utan e fukuserad hela tiden o det e skoj.!
Fick reda på nu sist att Kimba gick in i pass-gång under ett moment o sen hade hon svårt o ta sig ut från det. Visste jag inte om att hon brukar göra, eller så e det första gången. Jag har iaf inte sett det förut.
Försökte även att släppa efter lite på mitt kroppsspråk o använda hela mig själv mer. Det e svårt men även m det kämpar vi på m!
Det e kul iaf! Lite trist att kursen e slut om 2 veckor...

Nu ska vi i väg lite igen! Hej hopp!



"Kimba som liten!"

Bästaste hund!!

I dag e det lördag igen. Det betyder att det har varit spårkurs!

Kom dit där i dag vid lite innan 9 där vi skulle samlas o sen körde vi tillsammans till stället ute i skogen där vi skulle lägga spår.
Vi fick snitslar o varandras belöningar/mål. O sen skulle vi gå ut spår till varandra. Det är så skoj. Speciellt när man ska ta sitt spår o lita på hunden o inte veta vvart spåret är, bara var det börjar. Mycket intressant o lärorikt o kolla på hundens kroppsspråk o så. Kimba har avancerat väldigt mycket. Hon har sån energi o e så samarbetsvillig o bara älskar skogen o spåra. Så i dag sa tränaren att vi ska prova en sak m Kimba. Våra spår hemma brukar vara runt 50-60 m + 1 vinkel. I dag sa han till han som skulle gå ut spåret att, gå en 150 m o lägg en vinkel. Min o Lords kommentar var i kör o i stil m "Oj!" o jätteglada =P
O när det var vår tur o ta spåret (jag gick m henne denna ggr) så visade jag henne spåret o sen kom hon bort sig lite i början men sen så! Ja tusan vad bra det gick. Inga problem alls, upp på en kulle, genom lövhögar o risbuskar o runt om stenar o så.! Helt förvånad blev jag att hon ens hittade slutet o att hon hade gått i stort sett precis där han hade gått.! Vid vinkel kände jag att hon kom bort lite, visste inte riktigt vilket håll han hade gått på, så då försökte jag se fall han hade satt upp nån snitsel men hittade ingen så det var bara att lita på min fluffs! Vilket jag gjorde rätt i! O när han pratade m oss när slutet var funnet så sa han att hon var så duktig, o vi skulle vara stolt över vår hund o inte vara rädd för att göra det svårare när hon fattar vad det gäller =) O då var jag som en sol resten utav kursen. Hon var så duktig!! :D

Sen ville vi även prova på ett blod/vilt spår. Så då fick jag en pet-flaska m blod o en klöv i ett rep o sen promenerade jag rakt ut i skogen o droppade blod o drog klöven. Det var inte så långt o utan vinkel. Mest bara för o se fall hon var intresserad av det. Det spåret tog Lord m henne o det var hon väldigt intresserad av!! Men hon tyckte det var konstigt i slutet när det inte fanns nån skål m köttbulle utan en klöv. Så då fick vi berömma henne så hon förstod att det var hennes belöning.

Så nu ligger det en flaska blod i Lords föräldrars frys o en klöv i min bil som jag har till o lägga fler såna spår m. Men ska ändå hålla mig till flest personspår. Hon e så duktig lille fluffs!! <3

Ajja, detta blev ett långt inlägg, enjoy om ni orkar läsa hela :)


Kort uppdatering!

I tisdags var jag på bruks. Platsliggningen går väl så där. Står i kopplets längd fortfarande o nu för tiden e platsliggningen ca 5 min o när det har gått för lång tid börjar Kimba gny lite.
Sen började jag ha ute Kimba. Började m linförighet o det gick bra =) Hon tappade ibland men det går ändå Mycket bättre än innan när dte inte alls gick bra =P
Sen tog jag en inkallning o den gick super!! Så himla bra blev den, o hon la sig inte ner o det e ett steg i rätt riktning =)
Sen tog jag ett hopp över hindret o det gick också bra.
Sen avslutade jag m apporteringen. Den har jag tränat lite på så nu biter hon över den o det e bra! Jag ska bara vara snabbare, roligare o inte så lugn när jag belönar henne så det får jag träna på =P

I går fixade jag till en hund =) En Kinesisk nakenhund m hår =) Hon var så söt. En 9 mån omplaceringshund. Full av tovor o så så magen fick rakas ner o likaså benen, men kroppen redde jag ut tovorna o även de vid öronen. Tunnade ut pälsen så den e lättare att hålla ordning på. Men hon hade nog inte blivit badad innan så då var hon vild. Men tillslut gick det m bra o hon hade nog inte blitt fönad heller, men när vi slutade m det låg hon lugnt o fint ner =) En super hund!

I dag vaknade jag tidigt, hade problem o sova =/ så då väckte jag Lord så tog vi en promenad m Kimba. Så himla härligt! O nu har jag nästan precis kommit hem m henne från en till runda nu i kväll. Kände för att gå ut o gå o Kimba tackar ju aldrig nej till en promenad :)

Jag har även satt upp Kimbas "hus" som jag käpte när hon var valp, men när hon var valp var hon inte så skoj så vi fick ta ner det för hon höll på att bita sönder det så nu satte jag upp det o vill att hon ska lära sig ligga i den så hon fick letat godis i den o då e det ju lugn när man hittar godis på golvet hela tiden :)


Långlång runda =)

I dag skulle jag o Kimba egentligen följa m mamma o Cocos ner till Trelleborg o gå omkring. Visst det e verkligen bra träning för min glada o sociala Kimba men då hade jag behövt göra mer m henne o jag kände för o gå ut o gå. Så vi gick en ny runda som vi inte gått innan på ca 7-8 km. Det var härligt. Speciellt eftersom Kimba kunde vara lös större delen av rundan. Så när jag kom hem därifrån hade jag en vääldigt trött hund för en gångs skull! O som vanligt blev det en del bilder som jag gärna vill dela med mig! Älskar att fota Kimba o så. Hon ser o e så lycklig när hon får springa lös o hitta på lite hyss o få av sig massor utav spring i benen =)



"Kimba på åkern m en vacker ensam blomma!"



"Kimba i full fart!"



"O lite närmre!"



"Så mycket fart o energi i henne. Så hääärligt!"



"Sötehund. Fick ta nån lugn bild också!"



"Så charmig!"



"Sen tog hon ett litet lyckovarv ute på åkern. Sprang i väg, kom igen o stack iväg igen!"



"På väg tillbaka!"



"Framme hos matte nu!"

Lite mer =)

Här kommer lite fler bilder på Kimba o nån m Cocos när de busar o leker lite!




"Cocos försöker ta Kimbas leksak. Då bjuder hon på så roliga miner!"



"Kimba när hon har varit Duktig. Då drar hon ut lådan i köket (behöver jag säga att den åker ut många gånger per dag)!"



"Sen ställer eller sätter hon sig o kollar upp mot där vi har godiset. Men hon får inte godis varje gång!"



"Kimba vs Cocos!"



"Mamma myser m vovvsingarna på golvet!"



"Kimba börjar få lite lång päls igen så i dag fick hon ha tofs!"



"Leker o busar igen. Ännu en rolig min från Cocos o m Kimbas hela mun stort öppen!"


Kimba e så snäll. Hon tar det så försiktigt m Cocos, oftast. Kimba förstår inte riktigt att hon e så stor o tung som hon e eftersom hon själv känner sig ung o busig! Men hon e den snällaste :)

Rallykurs =)

Nu har jag precis kommit hem från rallylydnadskursen. Det gick bra. Vi började m o välja ut 2 st skyltar var som vi ville träna o sen ställde han ut de o då blev där helt plötsligt massor utv skyltar o träna på. Det gick bra. Har svårt för att sätta henne framför mig o sen backa bakåt o sen sätta henne framför mig, för för henne e det jättkonstigt eftersom hon alltid annars ska sitta bredvid mig så nu när hon ska sitta framför så e det konstigt.
Sen hade han byggt upp en bana som vi skulle gå. Det gick väldigt bra för oss. Det enda han klagade på det var att vi hade för mycket lydnad. Eller jag gick som man gör i lydnaden. Lite mer stelt o så. Så nu framöver ska vi träna på eller JAG ska träna på att gå mer ledigt o använda hela kroppen vid de olika skyltarna. Annars gick allt super! Kimba e så duktig :)

Här kommer en bild jag tog för ett tag sen. Lille Cocos som e på mitt täcke. O på tal om Cocos så e hon en helt fantastisk valp. Typ rumsren sen vi fick hem henne. Har kissat inne 2 ggr men det var för att mamma höll på o städa för att vi skulle ha gäster. Annarsgår hon till dörren o kommer vi inte så skäller hon. Nog inte många valpar som är så!



"Hitta hunden!" *hahaha*

Liten uppdatering!

Nu var det ett tag sen jag uppdaterade. Har hänt en del eller tränat en del sen sist =) I torsdags var jag inne o köpte en mindre apportbock som jag ska träna m fall hon tycker den andra e för stor eller obehaglig. Så ville jag köpa fler i olika storlekar men de var skitdyra så jag har bett morfar att fixa några som ska se lite olika ut men så länge ska jag träna m de jag har =) O när hon väl tar den i munnen så får hon godis o boll.



"Kimba m sin favoritboll!"


I fredags tränade jag inte så mycket. Men det var andra dagen på rad Kimba stack från mig när det dök upp en fasan. I torsdags så var hon borta länge. Kom o kollade var fasan flög upp från, stack igen, kolladepå ett annat ställe där fasanen hade legat o stack igen o när hon skulle komma ner där jag var skulle hon ta sig igenom ett häststacket, men eftersom hon inte e den smidigaste så slog hon knut på sig o ramlade ner för en kulle o kunde inte stå på sitt ena ben. Sen haltade hon men under dagens lopp så blev det bättre o bättre. Dagen efter syntes inget men då hittade hon en annan fasan o stack Igen. Men när hon var på väg tillbaka o hon såg mig så sprang jag på andra hållet o då sprang hon efter!



"Fjäril jag räddade från uterummet!"

I lördags så tränade jag vallning för 2 ggr. Det gick ganska bra för o vara andra gången. Jag tycker inte vallning e så skoj men gör det bara för att se fall man kan ta fram lite vallningsinstinkter i Kimba. Först var fåren i fållan o då gick det bättre än förra gången. O sen tog hon ut fåren o då hade jag Kimba i en lina o skulle lägga henne ner efter 2-3 meter o sen gå o sen lägga henne igen o det gick inte så bra eftersom hon lyssnade inte på mig o det kändes som om jag slet ut på ordet "ligg".
Sen provade hon tränaren m henne men då har hon en käpp som hon typ hotar henne m (inget jag supportar) o då löd hon ju bättre. Sen fick jag prova igen o då fick jag en petflaska m stenar i för lyssnade hon inte på mig skulle jag skramla m den för få henne uppmärksamhet o då la hon sig ner.



"Vandra runt fållan!"



"Gå m henne efter fåren. Gick inte så bra!"



"Sen provade tränare o då gick det bättre för hon hade sin läskiga käpp!"



"Sen hade jag en skramelflsaka o då gick det bättre!"


Senare i går kväll la jag ut ett spår som Lord skulle ta m Kimba. Det gick väl okej. Det var självklart för mig att spåret började på ett visst håll så det berätatde inte jag utan jag sa bara att gå fram till pinnen o visa henne spåret. Så det blev lite fel i början, men när hon väl hittade så gick det bra! Hade en vinkel på spåret o Lord visste inte var det var men det var så tydligt när hon hade gått för långt att hon då var av m det, men hur enkelt som helst backade hon o sen hittade hon vinkeln o fortsatte. Gick bra tyckte jag. Ska vara mer tydlig nästa gång.



"Lord i Kimba i spåret!"


I dag har jag klippt o badat en hund =) Det var längesen men hunden var snäll o busig. Så det gick bra =)

Nu ska jag köra ner till rallylydnaden så skriver jag mer när vi e tillbaka :D

Allmänna bilder + Dagens träning :)

Här kommer lite bilder jag vill dela med mig men har inte orkat lägga in förut =P



"Mamma, Kimba o Cocos i Trelleborg!"



"Fick köpt en ny säng till Kimba, även liten men hon fick nätt o jämt plats i den!"



"Bortskämd även hos kompisar, här i knäet hos Erica!"


I dag så gick jag ut o tränade. Hade allt klart i min hjärna hur jag skulle göra. Så jag gick ut, tog m en massa leksaker + apportbocken. Har nämligen problem att få henne att ta den. Men så brukar jag ibland ställa upp en rektangel av koner o valla av den o tappa lite leksaker här i var i den o i dag tappade jag även min apportbock i den. Får då springer hon in, tar en leksak o kommer o byter den mot en godis o då trodde jag at då tar hon ju apporten också. Men icke! Det var den enda saken som låg kar i rektangeln när hon snällt o fint tagit in alla andra leksaker =P Fattar inte varför ;O haha

Så nu får jag backa lite i min apportträning o klicka när hon tittar o sen nuddar o sen gapar osv osv osv. Så som jag tränat innan o då har hon velat gapa över den men nu öppnar hon inte ens munnen xD

Sen tog jag ut min fina nostarget. Gjorde om den lite. Satte på en tennisboll utanpå antennbollen o sen fyllde den m silokon bra för den inte skulle glappa o så hon itne ska kunna skada sig på den =) Så började jag m att stå nära den o när hon tittade klickade jag o hon fick godis. O efter kasnke 2 min stod jag 2 m i från o hon sprang gladeligen o tog nosen på bollen o fick sitt klick o sen godis :D Inga problem alls! Så den ska snart användas i rutan!

Alltså ska vi bara kämpa på m apporteringen. Har ni tips så håll de inte inne!! Kommentera gärna på vad vi kan prova o jag e öppen för alla förslag. Mitt m att apportera den i min rektangel fungerade inte =P Hon sprang förvirrat om kring i rektangeln o letade efter fler leksaker o totalt ignorera den xD



"Dutta m nosen var ju inga problem tyckte hon :) !"



"Letar leksaker o ignorerar min apport!"

Trelleborg igen + bruks =)

Jag har världens bästa pojkvän. I går ringde han mig 21.50 o frågade om jag kunde hämta honom i käglinge för då hade han åkt ner för o överaska mig :) o jag blev såå glad! Han e bäst!
Så idag när jag kört han till bussen så körde jag o Kimba, mamma o Cocos ner till Trelleborg o hämtade Gisela så körde vi till torget i Trelleborg o gick där lite i en park o sen fikade vi o sen körde vi hem =)



"Kul att man har en sån snäll hund som inte bryr sig om fåglar o människor o ingenting. Som bara står snällt vid ens sida alltid *haha* (inte alls ironiskt)



"Efter att ha skällt lite på henne så gick det bättre!"



"Jag o Kimba!"



Sen har jag nu på kvällen varit på bruks! Började som vanligt m platsliggning o idag gick jag lite längre i från henne, men nu för tiden e platsliggningen inte 2 min utan 5 tror jag så hon började gnälla mot slutet så nu vet jag att jag kanske kan vara 2 m i från henne som i dag fast gå lite närmare när det börjar dra ut på tiden. Vill försöka få en bra platsliggning nu!

Jag tog ut Kimba sist men när det blev min tur så började jag m o värma upp o sen tog jag lite linförighet o det börjar gå så bra!! Har kontakt nästan hela tiden. Nu kör vi ju inte långa sträckor men det vi kör går kanon!

Sen tog vi 2 inkallningar. Helt perfekta. Jag fick dock under den tiden jag gick i från henne, vända mig om o berömma henne medans hon satt men sen fortsatte jag gå ut från henne o sen kallade jag in o då kom hon i bra fart o gjorde en fin ingång på första inkallningen o på andra så fick hon lek o godis!

Sen gjorde vi även 2 snygga hopp. Finns inte mer o säga. Jag råkade på första hoppet kommendera "Kimba Kom" istället för "hopp" men hon lydde snällt ändå :)

Sen körde jag rutan. La leksak o sprang in efter henne o lekte o busade o gav godis. Gick också mycket bra!

Sen visade jag de hur det gick med apporteringen o det går ju inte alltför bra xD Så det ska vi verkligen träna på. Ska träna på 2 olika sätt så får jag se hur det går nästa gång.

Sen avslutade jag m lite linförighet igen! O det gick inte fullt lika bra nu. Hon var nog trött så vi slutade när dte gick bra o fick klapp o godis.
Märkte iaf i dag att det var lite läskigt m mina skuggor så hon satte sig gärna lite längre bak än vad hon skulle ;)

Ajja, iaf mycket nöjd m dagens träning!!!!! :D

 



Vill bara avsluta med att skänka en liten tanke åt briardkompisen Avanti som tyvärr lämnat oss i går efter en lång tids sjukdom. Han blev inte ens 2½ år. Våran värld är alldeles för orättvis! Är jättelessen o tänker på Linda m familj.

Avancering utav spår!

Nu har spåret gått så bra de senaste gångerna o Kimba fattar nu vad hos ska göra. Så i dag tog jag hennes godisskål, la ostbitar i den o gick ut. På insidan av huset hade jag en hund i full fart o rev o skällde för o komma ut. 15 min senare gick vi ut o tog spåret!
I dag hade jag gjort spåret lite längre + gjort en 90 gradig vinkel för första gången. Så vi gick ut. Inga problem på den första raksträckan. Sen tyckte hon det var konstigt för spåret "slutade" men där var ingen godisskål. Så då stod jag o väntade o då började hon söka sig ut o runt om mig när hon till slut, efter kasnke 30 sekunder hittade en fortsättning som vi följde kanske 2-3 m o sen kom godiset där.
O då hade jag en lycklig hund! Hon älskar det o tycker det e så skoj!! :D

Bjuder på en gammal bild från 2006 när vi för andra ggr kom o hälsade på Kimba. Kollade på henne när hon var 5 veckor sen kom jag 1 ggr i veckan o hälsade på. Nu e vi här andra gången.



"Tänk att det lilla monster som hon var har blivit en sån trevlig hund som hon e!"

Rally i regnet!

Har precis kommit hem från rallylydnadskursen! Det småregnade hela tiden men det e inget som hindrar oss (H) På m regnkläder på mig o regntäcket på Kimba sen tusan e det inget som stoppar oss! O bra gick det minsann. Gick igenom 4 nya skyltar o sen mot slutet byggde han en bana. Första gången gick det bra. Då kommenterade han på att jag skulle ha lite längre koppel o sen andra ggr fick vi lov att ha lösa hundar om man ville så det provade vi!
DÅ hade han inget o kommentera på... 100 % bra sa han till o m!!

Bara för att min hund e bäst!! Så nu bara kämpar vi vidare m allt annat så blir allt ännu bättre :)

Spårkurs!

Idag var vi på spårkurs. Det var inte vid det vanliga stället utan vi samlades vid en kyrka o körde där tillsammans ut på en låång grusväg o stannade i skogskanten. Sen var det lite annorlunda träning i dag. Vi la nämligen ut spår till varann :) Då visste vi bara var spåret började men hade ingen aning om riktigt var det gick hän, utan vi skulle lita på hunden o iaktta hur hunden rörde sig o betedde sig. Det var intressant!
Det var lite annorlunda. Jag hade ju spårat lite under veckan o dte känns som om hon börjar fatta vad hon ska göra. Så la en man ut spåret i dag o sen fortsatte vi andra o la ut spåren till de andra. Nån skulle ha vilt o klöv spår o nån skulle ha personspår.
Hon jag la ut spår till skulle ha personspår m små pinnar i som jag la ut som hunden skulle ta + 1 vinkel.
När vi skulle at vårt spår, visade han som lagt det var det började, o han hann knappt visa det förräns Kimba hade hittat det o höll ovanligt hög hastighet i gick rakt ut o jag var ju då tvungen till o följa efter, men det var ju hur lätt som helst (H) haha hon tog det direkt! Så bra det gick, hon var så duktig!! :D
Sen tog de andra sina spår o när alla var klara stannade vi kvar + han som la ut vårt spår så la han ut ett till o jag la ut ett till han. O denna gången tog Lord Kimba o spårade upp det o det var lite längre o en liten böj på slutet. Men det gick också superbra! Kom av sig på ett ställe men kom snabbt rätt igen! Hon verkar tycka det e jätteskoj nu när hon förstår vad det handlar om :)



Veterinären + stadspromenad

I dag när jag kom hem från AMS så sa pappa att Kimba brukar kasa på rumpan igen. Konstigt tyckte jag eftersom jag nyss opererat bort analsäckarna. Så jag ringde in till djursjukhuset i malmö o berättade för de o frågade vad det kunde vara. Så sa de att operationen o ta bort de hade gått bra men de upptäckte att hon hade Dermatit. Det var hudavkommor runt analregionen. Skumt att de inte hade berättat för mig om det. Även det kanske inte e farligt eller så så vill man ju veta.
Så jag ringde ner till de veterinärerna jag brukar gå till vid Trelleborg o frågade vad dermatit va för något o de berättade att det var utslag/inflamationer i huden. Så jag fick en tid i dag 14.30 för o kolla upp hur det såg ut.
Så jag körde ner där då o Kimba e så underbart snäll. FInner sig i allt. Kom in där o la sig lugnt i väntrummet o sen kallades vi in då snäll som ett lamm gick hon efter o snällt hoppade upp på undersökningsbordet. Så kollade hon på Kimba o såg att allt såg bra ut o att hon trodde Kimba kliade sig för dte satt i "huvet" eftersom hon har haft problem där. Sen frågade hon om Kimba brukade slicka sig där men det gör hon inte, inte mer än vanligt när hon tvättar sig.

Sen körde vi från veterinären ner till trelleborg. Mamma o Cocos följde m. Så gick vi där lite för socialträna Cocos. O Kimba också för den delen. Men det gick bra :)

Spår..

I dag la jag ut 2 spår. Ett kort till Cocos eftersom hon använder sin näsa hela tiden. O sen la jag givetvis ett till Kimba också. Cocos var kasnke 2 meter men så tog jag ut Kimba o platssatte henne under tiden o då kunde Cocos inte koncentrera sig så det gick inte så bra men det gick absolut bättre för Kimba. Spåret hade flyttat sig ca 1 m till vänster för det blåste men då spårade hon där ute i stället o hon följde inte det till 100 % men dock-- Det har inte gått så bra förut så jag e hur glad som helst!! :D Min bästaste hund!

Bruks!

I går var det riktigt roligt på bruks. Nu för tiden åker jag dit o e lite nedstämd, tyckte förut det var så skoj men nu e det bara för jag har betalt o ska ge det en chans till. Men i går när jag väl kom dit så var vi bara 4 som skulle träna lydnads-lydnad. Jag hamnade m en som hette Mona.
Vi började m platsliggning o jag håller ju på att träna om det så hon ska känna sig trygg. Så jag stod i kopplets längd o det går hur bra som helst :)
Sen började jag m o ha Kimba ute. Satte upp en ruta o värmde upp lite innan Mona hade satt sin hund i bilen. Ja tusan vad taggad Kimba var. Linförigheten har inte gått så bra på säkert 6-7 månader! Sån kontakt, HELA TIDEN. O eftersom dte gick så bra tog vi kanske bara nån sväng o enstaka halt o sen berömde jag o busade o sen ville inte jag mer! Då var jag så GLAD!!!! Sen ville jag köra en inkallning för o få upp lite tempo i henne, vilket hon har ganska mycket av ändå men hon älskar o springa. Även det gick super! Hon lägger sig i bland, men i går så gick jag långt i från henne o på mitten av vägen bort från henne vände jag mig om o berömde o frotsatte sedan vidare. Det gick super. Gjorde 2 inkallningar varav en när hon kom in i position o en där hon fick leksak bakåt för o få mer tempo :D
Sen körde vi rutan, gick inte lika bra som förra gången men jag la en leksak där o det gick bra. Ska klicka in henne på pinntargeten men leksak funkade okej o massor av beröm o godis.
Sen avslutade jag m o få lite tips på apporteringen så det ska jag m lägga lite mer tid på!!

Alltså i går var det en superbra träning för oss! Kimba var såå duktig o då var jag riktigt stolt över min fluffs!!

RSS 2.0