Besked!

Min mobil ringde precis! Det var veterinären. Kimba har Knäledsinflammation. Så nu ser hennes framtid ut så här:

I 10-12 dagar ska hon ta det lugnt m korta promenader.
Efter det får jag utöka promenaderna o börja ha henne lös, eller i spårlinan som jag kommer ha i början.
Kortisonsprutan som hon fick i knäleden varar i 4-5 veckor och efter det trodde han absolut att detta skulle bli bra.

Behöver jag skriva att jag e LYCKLIG nu????

Min älskade lilla hund som jag för några dagar sen trodde på operation m månadslång rehabilitering har ändrats så drastiskt!
"Min älsklingshund!!!"

Glad eller lessen?!

Nu har jag precis kommit hem från Malmö Djursjukhus. Vi ringde dit i går och ville prata med en ortoped elller en sån som kan mycket o lite till om korsbandsskador. Vi fick en tid i dag 8.30 till han som gör alla Malmös djursjukhus operationer i korsbanden o benen. Kändes skönt att få prata med en som riktigt vet.
Han kollade när jag gick o småsprang m henne o han såg ingen hälta. Han kände o klämde i henne o hon visade ömhet i båda benen. Sen gav han henne lugnande så han kunde känna ordentligt o då kom hon bara till att reagera där hon visade smärta. Vilket hon gjorde i höger bak o det var ganska mycket hon visade. Men hon visade inget i vänster så det kan ha varit för hon har belastat det benet.
Så han kände o klämde o kollade så höfterna var bra, vilket de var o vi diskuterade fram o tillbaka o kom fram till att röntga henne IGEN. Eftersom han inte kände något glapp i korsbandet o har korsbandet blivit uttänjt kan det inte gå tillbaka så han trodde inte det var en korsbandsskada.
Vi röntgade henne o det såg bra ut o hade det varit fel på korsbandet så skulle det varit svullet på röntgen men han såg inget + att hon inte markerade ömhet o korsbandet utan o knäleden.
Så nu har han tagit vätska ur knäleden som jag får reda på antingen i dag eller i morgon om där möjligt kan vara en inflamation i knäleden vilket han trodde det var. Så nu ska hon ta det lugnt i 10-12 dagar sen kunde jag börja ha henne lite lös!!!
Så det jag trodde ha varit o fått diagnostiserat till mig, en korsbandskada. Är antagligen en knäledsinflamation. Så om jag sökt dit direkt hade Kimba kanske varit frisk för 3 månader sen!?

Så nu vet jag inte.. Är så glad för det inte var nåt "Farligt". Hon har nu blivit behandlad m Kortison i knäleden lokalt. O snart kunde vi utöka promenaderna o lite lös.. Givetvis e det inte 100% säkert än, men efter de 10-12 dagarna ska hon få röra sig mer o blir hon halt igen så får vi utreda mer om det då. Men detta känns skönt!

Kimbas syskon!

Som sagt så träffade jag Kimbas syster på tävlingen. Chanel. O efter när vi var klara så körde jag ut till Silvåkra för att träffa Kimbas bror. O jäklar vilken hund! Snyggare hund får man leta efter! Har inte sett nåt liknande! Wow! Så stor, maffig, cool, lugn o underbar! Sån kärlek till den hunden! Hoppas verkligen att nån kommer ha honom som pappa till sina briardvalpar för då Måste jag ha en hund efter honom. Vackrer hittar man inte. Synd bara att inte alla kan träffa han för bilder säger dock inte allt tyvärr...."Chanel!""Också lite överbyggd bak, men jag kollade mycket på briarderna i dag o alla e lite så, så Kimba e nog inte så extrem som jag tror...!""The one and only, Bastian!""Så muskulös o vacker!""Så stilig o himla lik sin pappa, Tjabo faktiskt!""Det första Kimba hittade var ett tuggeben som hon gick o bar på hela tiden, då gick det minsann bra o apportera!""Tappert försök för att visa hur mycket större han är!""Igen, han var så stor! O så fin.. Åhh haha!""Där emellan trivdes jag. Briarder är bäst helt enkelt.. Helt underbara!""När Kimba ryter till e det bäst att akta sig....!""Var 4 rådjur precis vid vägen när jag skulle köra hem!"


Sån lyckad dag det varit i dag! Nu i efterhand e jag faktiskt nöjd m våran tävling. Tack alla som kom dit, var superskoj! O i detta inlägget blev det mycket skriv om hur underbar Bastian var (vilket han är) men Kimba e still number 1!!!

Lydnadstävling!

Idag körde vi ner till årets första lydnadstävling. Vi var 4 som anmälde oss, jag, Anna, Camilla o Malin, men tyvärr hamnade Malin i grupp A o vi andra i grupp B. Men vi körde ner så vi var framme vid 8,45 så vi han se första starten o sen gick Malin ut som nummer 3. Det gick himla bra för de. Momenten sitter skitbra! Så skoj o se, nu ska Malin bara ut o tävla en massa så hennes tävlingsnerver försvinner!

Sen var dte en dryg väntan, men där var en massa fina hundar (läs: briarder) så man hade o göra! Dessutom var Karryn där, min uppfödare så hade hon m sig Chanel, Kimbas syster. Så då fick jag se henne, det var skoj. Hon var fin!
Sen var det dags för oss att dra startnummrena o Anna fick nr 16, jag nr 17 o Camilla fick nr 18. Så det var bra! Dags för platsliggning o tandvisning! Jag fick 10:a på båda o sen var jag glaaad! :D

Sen satte Kimba i bilen o en stund innan togs hon ut o värmdes upp o hon hade fin kontakt o la sig bra o allt gick super. När jag kom in på banan visste hon inte att jag gick där inne m henne. På linförigheten nosade hon konstant. Lite trist faktiskt. På läggandet la hon sig inte. Inkallningen gick super! Ställande också! Apporten tycktes inte om i dag o hoppet avstod jag. Helhetsintrycket 10. Glad åt det iaf! Så mina poäng slutade på 129, bättre än jag nånsin haft. Så de momenten jag väl fick poäng på så var poängen bra! Kan inte klaga på min lilla fluffhund <3 Hon e den absolut bästa!

Anna däremot slog på stort! Hon hamnade på 3 plats m braiga 177 poäng! Camilla hamnade m 1:a pris på delad 8:onde plats! Inte illa det heller. Jag o Kimba fick däremot nöja oss m 3:e pris för denna gången! Men nästa gång, då får alla akta sig för oss! haha!"Kenny tävlade klass 2 m Fancy!""Anna o Pelle vilade sig i form.. Kanske är nåt att prova nästa ggr!""Han vilade så got i mattes armveck!""Mamma hade m Cocos för miljöträning. GIck skitbra!!!!""Malin o Guinness!""Jenny o Johanna. Så snällt att ni kom ner!!!" :)"Linda o lille Lucas, kom också som publik.!""Malin o Guinness igen!""Förbereder inför platsliggning!""Kimba till o m ligger o posar framför kameran på platsliggningen!""Anna o Pelle!""Hoppla!""Jag o Kimba under vår katastrofala linförighet!""Efter linförgheten fick vi sån kontakt!!! Här precis innan läggande under gång!""Här e hon på väg ner men nåt hindrar henne?!""Brabra inkallning!""Camilla o Nouchi under linförigheten!""Hopp över hinder m Nouchi!""Sötisbriardis!"

Earth hour!

Vi släckte ner hela huset, med lite övertalning på pappa! Lite bilder tagna under tiden.."Tände ljuslyktor på mitt datarum!""O även en del i mitt musikrum!""Lite ljus ute i uterummet också!""Macro på ljus!""Så här kul tyckte mamma o pappa det var under tiden.......!""Tog en liten mysstund m Cocos i biabädden!""Sen ville Cocos inte vara m på bild mer!"

Rallyvideosar!"Evelyn o Zsa-Zsa!""Jenny o Zorro!"
"Birgitta o Chillie!"


Tyvärr så var filmen m Anna o Pelle o Mamma o Cocos för långa/stora så de kunde inte läggas in på youtube.. Men det kommer fler ggr!

Rallylydnad!

3 tillfället på min rally var i dag! Det gick väl sådär. Hundarna kändes väldigt ofokuserade ibland, men annars gick det bra! Lite bilder från dagen kommer nedan!"Anna o Pelle!""Birgitta o Chillie!""Jenny o Zorro!""Kimba hade tråkigt o var lite sur för inte hon fick jobba!""Anna o Pelle i pågående sidosteg till höger!""Mamma o Cocos lär sig sitta vid sidan!""Evelyn o ZsaZsa!""Birgitta i dubbelslalomen!""Zorro var glad!""Zorro!""Birgitta o Chillie!""Jenny o Zorro!""Pelle!""Evelyn o ZsaZsa!""Sån sötis ZsaZsa. Grattis på 1 årsdagen!!! :D!"

Halvstryp vs Sele!

Jag går alltid m Kimba i hennes ursnygga ViBri halvstryp. Egen designat o helt perfkt e det. Trivs verkligen m det! Då känner man att jag har kontroll på Kimba. Har jag henne vid min sida o håller längst inne på kopplet så går hon där jag vill o det blir ett annat dragande i halsbandet o det dragandet e enklare att göra nåt åt.

Nu har jag blivit rekomenderad att använda sele på henne under rehabiliteringstiden eftersom då var det bra att hon drog lite för då sköt hon i från m sina bakben o det stärkte o byggde lite muskler på rätt ställe.

Har använt selen några gånger men ser inget bra m den! Funkar bra att spåra i men inte på vanliga promenader. Hon blir så fruktansvärt stark o jag har nästan inget o säga i från om. Hon drar som en gammal oxe på ett fält o hon har så mycket kraft då när hon drar o dessutom har jag henne skitlångt fram, även när jag håller innerst på kopplet för då e jag vid hennes skulderblad ;S

Får se hur länge jag orkar ha sele på henne, men antagligen inte så länge..

Tacka vet jag halvstryp o halvstryp så det inte stryper bara för det e lätt att ta av o på!

 

Hacke Hackspett på besök!

Äntligen kom min efterlängtade hackspett på besök!"Tycker hackspettar e så fina!!""Flyttade sig emellanåt!""Men ändå stannade den säkert i 10 min!""Så jag hann få många bilder, här m en jordnöt i näbben!""Får avsluta bilderna för idag!"

Välkommen!

Välkomnar Camilla in i bloggvärlden!

http://nouchi.blogg.se

Gårdagens träning!

I går träffades jag, Camilla o Malin och tränade lite inför söndag! Det ska bli så skoj!

Vi träffades på bruks o sen gick vi till en närliggande gräsplan för att vara på en ny plats o träna! Först körde vi platsliggning, Kimba har börjat resa sig när jag lämnar henne men när jag väl kommit ut tills där man ska stå så går det bra.
Sen körde jag igenom hela programmet. Tvekade lite eftersom hade det då inte känts bra hade det inte känts bra för söndag heller + att om de hittade en massa saker att ändra på så hade det inte varit lönt eftersom det bara e 2 dagar tills tävlingen. Men efter många tankar så ville jag köra igenom allt för o veta hur man låg til.
Linförigheten kändes skitbra!!!  Finns inte mycket mer o säga på det!
Läggande gick mindre bra - hon la sig inte =P Kan vara för det var blött o regnade så vi hoppas på fint väder på söndag!
Inkallning gjorde jag inte, men jag satte henne, gick ut o sen in o belöna o gjorde en mer positionsliknande övning, ca 1 m framför kallade jag in henne o hon satte sig fint. Lite snett men ajja.!
Ställande gick bra, förutom att Malin glömde att säga åt mig att stanna o vända mig om för de kollade på Kimba så när jag gått o gått o beslutade själv att vända så följde Kimba så smått efter!
Apporteringen gick väl okej. Fick säga apport 2 ggr innan hon tog den, men sen gick det bra!

Så nu e vi redo inför söndag! Ska bli skoj!

Har precis också pratat m min uppfödare. Skulle berätta vilken tid jag ska vara där. Hon skulle själv hjälpa till i köket så hon var också där. Fick kanske inte tid att gå ut o kolla på men hon skulle ha Chanel m sig, Kimbas syster alltså! Det ska bli så skoj o se hur hon ser ut!

Belöning under tävling:

"Den tävlande får inte genom klappning eller liknande uppmuntra hunden under ett moments genomförande. Detta är däremot tillåtet efter varje avslutat moment. I fall av överdriven uppmuntran (exempelvis lek, hopp i famn, slalom melan förarens ben etc) påverkas i klass 1 och 2 betyget för helhetsintryck. I klass 3 har domaren möjlighet att muntligen påtala oönskat uppträdande. Om föraren inte åtlyder har domaren rätt att avstänga hunden från vidare tävlan vid det aktuella provet."

Fågelskådningsdag i går!"Gravand!""Igen!""Flera gravänder!""Tofsvipa!""hihi, en Kimba i blåsten!""Strandskator!""Igen!""Strandskata, tagen i farten!"

Rehab nr. 2

I dag var jag på djursjukhuset för rehab för andra gången. Det gick bra. Kimba var så duktig så! Visste vad hon skulle göra o gick snällt upp på treadmillet men hon tycker dock inte om det så mycket men hon var så snäll =) Sen gick vi in o hon strechade henne lite, sen var vi klara. Pratade lite mer om hennes framtid, vi ska se hur det går nu med stärka hennes muskler annars e det operation som gäller o då kommer hon kunna leva ett vanligt liv FAST av de som opererar sina hundar för korsbandsskador är det ca 1/3 som får problem med andra korsbandet... bara mass klydd hela tiden. Men bara Kimba blir bra så hon får ett lyckligt hundliv så e jag nöjd, det är absolut det viktigaste. Hon måste få vara lös o busa lite.

Sen kom jag hem, hann knappt hem för sen skulle vi o träna. Börjar märka resultat nu. Kör lite styrka men mest kondition o det är så skönt! Man känner sig så flitig o nyttig, dock bara tills efter träningen då vi åker hem o fikar xD haha.

Sen gick vi en promenad i byn m hundarna, mamma var med m Cocos o så gick jag ner till en gräsplätt o tränade o sen mötte mamma upp mig där när de gått klart sin runda. Då hände en skoj sak.! Jag tränade på positioner o läggande o ställande lite o helt plötsligt på lekplatsen kom där ett par gåendes o hade varsitt STORT smajl i hela huvudet o utbrast: "Åhh så duktig hon är, ja ni e så duktiga. Tänk att man kan få en hund till att göra sånt, o så fint." mm mm. O då blev man ju lite stolt som matte där haha!! :D

Har precis kommit hem från valpbruks. De hade en återträff. Av kanske 16 hundar som gick kursen kom 4.. Lite tråkigt men desto mer tid o träning till de andra! Det var skoj iaf!

En massa text. Hoppas ni orkar läsa!

Min dag i dag!

Hände inte så mycket förräns farm till runt halv 12 då jag sakta o säkert körde mot Svedala flr att gå på promenad med Guinness. Malin hade ingen hundvakt så jag fick äran att promenixa m honom. Vilket var lite spännande.. På vägen från deras hus fick jag i stort sett släppa med honom för han ville inte riktigt gå på promenad m mig. Jag lockade o försökte busa mig med honom men då kom han fram till min sida sen gick han o kollade bakåt hela tiden, tills vi vände upp för att gå tillbaka igen, då drog han o när han fick syn på Malins bil som stod hemma, ja tusan vad glad han blev då o drog som tusan mot den xD"SötisGuinness!! :D!""Han var så snäll o följde snällt m men han ville ju bara titta efter Malin =) En kul hund o fotografera iaf!""Hittade ett ställe jag vill bo på! Det ser obebott ut o jag hade passat att bo där!""Kom tillbaka, satte in Guinness o när jag kollade sista ggr mit huset blev jag lite rädd, där stod en Guinness i fönstret xD!""Sen körde jag hem o teorrisera Linda, Ante, Lucas o vovvarna. Här e lilla Molly :)!""Jag ville nämligen mysa m lilla valpisen Cookie!""När jag kom stod Linda i duschen o Ante skulle fixa m Lucas så han slängde ut hundarna på framsidan så fick jags itta där m de :)""Jag håller m Molly, man vill lukta på valpar. De luktar nåt speciellt, speciellt briardvalpisar... :D!""Sen kom jag hem o gick m Kimba... Vilket fint väder vi fick på vår promenad xD!""Snö mot himmeln!""Älskling i vårsolen!"

Fick reda på när jag var hos Linda att Eva från Rave On hade ringt. Hon hade nämligen 1 tik över så tyckte hon att jag skulle ta henne, hon ville gärna sälja en valp till mig... Så svårt, jag vill jag vill jag vill. Men pengarna hindrar mig. Så hade jag en trisslott här hemma som gav 100 kr, så då skulle jag byta in mot 4 nya trisslotter o hoppas på storvinst o sen köpa valp-gul!
Men på väg hem från resturangen smsade Linda. Hon ahde haft besök av valpköpare o valp-gul är nu såld :´( Så då visste jag inte om jag skulle ta 100 kr eller nya trisslotter, det blev 4 trisslotter men tyvärr gav de bara 50 kr, så det hade ändå inte blivit nån valp =(
Fast nästa år ska hon ha valpar på Ayla, Avantis syster, så då kanske!! :D

Fågeluppdatering :)

Nu har jag några fågel bilder som ville bli uppdaterade :)"Grönfink som myser i vårsolen!""2 grönfinkar i min automat!""Stor o grotesk råka som snor talgbollar!""En nyfiken bofink!""Koltrast!""Bofink igen!""Igen, gick o spatserade framför kameran!""Rådjur som jag kunde fått bättre bild på om jag var snabbare. Det var nämligen utanför Sofie sen i helgen. Efter vi fikat gick vi ut då en av ägaren till en briard började få kontakt m mig m typ, du, hallå, ser då, hoho mm. O samtidigt ringde det till mig, så svarade jag utan o vet vem o det tog tid innan jag förstod at det var Birgitta o då höll jag på o klydda för o få upp min kamera för o kunna fota de o sen försöka förstå vad Birgitta ville o svara mannen som ville visa min rådjuren för att inte vara otrevlig.. Det var lite spännande xD!"

Rallybaneprövning!

Ska vara ensam hjälptränare i dag på Rallyn, Karin skulle nånstans. Så jag gick ut m hundarna o provkörde banorna! Det var skoj o vi var så varma när vi kom in! Det gick faktiskt bra m Cocos, hon e ju ung men bättre än vad jag hade hoppats o förberett mig på! :D Kanske bli nån tävling m henne till höst! :D Kimba gick det också bra m. Hon är såå taggad! Men på hugget! Sen var där båda en katt, Sam o en massa höns längre borta som störning, men förhållandevis bra! :D"Var o tog blodprov på hundarna, så hör sitter de m sina små bandage!""Satte upp hundarna medans jag satte ut banorna :D!""Delar av nybörjarebanan!""När vi kom in så var de jättetörstiga o drack ur samma skål... SÖTISAR!"

Rallylydnad!

I går var det 2 ggr på min rallylydnad =) Det gick bra! Vi var många! Så skoj! Lite bilder:"Malin o Guinness, det viktigaste är att ha kul o vara rolig!""Evelyn m Sassa!""Kan ju fråga sig vad Anna gör sen e det Camilla m Nouchi o Evelyn m Sassa!""Birgitta m Chillie!""Camilla m Nouchi!""Malin o Guinness o mamma m Cocos i bakgrunden!""Johanna m Leon!""Evelyn busar m Sassa, sånt e bra!""Ser bra ut för båda o Nouchi försöker charmas m tassen!""Birgitta o Chillie i fin position!""Det blev dags för lite frisering för Nouchis del, det är bra att kunna se ut!""Pelle pigg o jätteglad!""Birgitta o Chillie går bana!"

Valpträff m halvsyskonen =)

I går var jag på valpträff i Rinkaby m Kimbas halvsyskon, eller de är till o m mer än halvsyskon. De har samma pappa o deras mammor är halvsyskon! Det ni, fina hundar de dära!
Jag var där iaf vid 10.45, visste inte var hon bodde så jag var ute i god tid. Sen kom de andra sakta o säkert o när alla kommit körde vi ut i skogen o spårade o gjorde lite sökövningar. Jag fick anpassa övningarna till Kimba o hennes ben. Men så skoj det var o kolla på dessa fina briarder! Älskar den rasen. En gång briard, alltid briard kan jag säga!
Sen när vi var klara där, körde vi hem till kennelmatten, Sofie igen o åt lunch o pratade o hon hade sin ena kompis där som pratade om räddningssök så efter vi ätit upp körde vi till en skola i närheten och jag o 3 andra fick vara figuranter till en pensionerad gammal räddningssökhund, Skorpan - golden.
Så skoj det var att se hur han jobbade, han älskade vad han gjorde. Jag fick ligga inne o en träbåt xD Sen fick även vi prova på m våra hundar, jag hade Kimba kopplad men de andra hade sina lös.
Sen var hon där som hade haft Kimbas bror den sista tiden. Tyvärr hade han farit illa större delen av sitt liv så när han äntligen fick dte bra slog det lite fel o de fick tyvärr avliva honom. Men jag fick sett en bild på honom o han var lik Kimba. Hon hade nu köpt en ny briard, halvbror till Kimba men hon hade inte honom m sig igår."Kimba som har full kolla på figgen som hon snart ska leta upp!""Halvbroren Ichiban!""Ichiban som hade spårat o låg o sträckte ut!""Halvsyskonens mamma, Wilma!""Wilma igen, väldigt ivrig på att leta upp figgen!""Chevy! De har vi träffat på nån ggr ute på bilträffar!""Chevys tur att leta upp matte!""Manda :)!""Snart ska Manda leta upp figgen!""O där var hon iväg!""Här satt jag en stund innan jag blev upphittad!""Skorpan - pensionerad räddningssökshund!""Där hittade han en figge på båten. Det var under den jag satt innan!""Där inne ligger en figge o Wilma ligger o skäller tills matte kommer!""Kimbas tyvärr avlivade bror, Cape Bayron, Alonzo. Tycker man kan se likheter mellan de.""Kimba o halvbroren Chevy!""Blev en del lekinviter för det var ju så längesen Kimba fick leka tyckte hon!""Det fick avslutas med en bamsebjörnkram!"

torsdag!

i dag har det varit en tråkig hunddag. Jag eller vi här hemma har bara städat hela långa dagen =P Så nu vid kvällen runt 18 gick jag ut lite m Kimba o passade på o kamma henne vid trädet, få bort hennes underull o lite tovor =) nu blev hon fin :) o hon går så fint i koppel nu också.. Det går bättre o bättre!! Vi kämpar på!

Sen kom vi in i trädgården igen o då började jag träna in rutan. Har tränat den innan men inte gillat någon inlärningssätt hittentills så nu tar vi den lång vägen (för dte lär ändå ta ett tag innan vi ska tävla en tävling m rutan i) o klickar in momentet. Sen avslutade jag m lite linförighet där det ända jag brydde mig om var att INTE gå o kolla på henne! O det gick skitbra o även läggande går super, ställandet e väl okej =P o även apporteringen tränade jag m att presentera apporten klicka när jag inte säger nåt o ta bort den o sen kommendera apport då hon tar den direkt! :D Älskar o träna hund, vill skaffa en till för o kunna träna de saker som jag inte kommer kunna träna m Kimba. Had ejag bara haft pengar skulle jag skaffat en liten schapendoes :) men det kommer!

Jag är iaf väldigt nöjd m dagens träning!"Kimba hår!""Hoppas våren e här för o stanna, kvällarna e så mysiga :)!""Rutan!"

Gårdagens träning!

I går kom Anna, Camilla o Malin hit så tränade vi lite lydnad på olika sätt! Först ut var Anna o Pelle. Det gick himla bra förutom att Pelle sackade lite vid läggande under gång. Annars tyckte jag det gick himla bra! Pelle har små ljud i från sig när han blir ivrig, så sött!

Sen tränade jag lite m Kimba.. Hon var galen i går, kanske inte konstigt m tanke på hennes motion till hennes behov av motion. Men efter sen stund kunde hon fokusera på det vi skulle o då gick det himla bra!! Ville egentligen inte ha henne lös eftersom om i fall att hon skulle springa i från mig m hennes ben så hade inte det varit bra, men Anna övertalade mig o det gick ju bra ändå! När Anna skulle ge oss apporten så blev Kimba skitglad! Sen skulle vi apportera o jag hinner inte säga apport innan hon tar den o då ställde hon sig upp, får träna lite på det under veckan!

Sen var det Camilla o Nouchis tur o det gick också väldans bra! En pigg Nouchi var det! Hon tog en massa skutt när de gick Fot o hoppade sött när hon skulle sätta sig i position!

Malin o Guinness tränade att gå fint o inkalling mellan oss o sitta kvar när där kom dummies flygandes!

När jag sa Uchibuchi så blev Nouchi jätteglad för hon trodde jag kallad epå henne :) Hon e för söt! :D Nästa vecka nån dag sk ajag träffa Camilla o hjälpa henne starta en blogg!! :D Ska bli skoj o kunna följa de också! :D"Kimba var vrång o stod o skällde hela tiden i början...!""Anna o Pelle tränar på läggade!""Pelle i farten!""Sen lugnade monstret ner sig..!""Fin kontakt! :)!""Jag o Kimba!""Vi igen. Jag kollar på henne HELA tiden! Säg till mig!! Gaahhh så jobbigt, känns inte så men det SYnd nu på bilder!!""Hon ser faktiskt glad ut så lite skoj borde hon tycka att det är :)!""Vi igen :)!""Inga problem o ta den men nu reser hon sig. När man löst ett problem så kommer ett annat xD!""Fint!""Camilla o Nouchi!""De har så bra kontakt!! Så skoj o se :)!""Ser bra ut!""Gick in o lämnade Kimba o tog ut Cocos för att träna lite socialt m henne, det går så bra :)!""Enda bilden jag fick på Guinness innan min kamera dog ;(!"

Macrotajm!

Var ute lite innan o provade fota lite m macro m min systemkamera, vilket inte är det lättaste.. Men det är bara att öva!"Våriga snödroppar =)!""Fågelautomat!""Tusensköna!""I vårsolen!""Vintergäck!""Ett gäng krokusar!""Trädstam som hackspetten varit på!""Skulle fota en snödroppe men Sam kom i vägen!""Snödroppe!""Kött att grilla!""Glödande kol!"

Vårpromenad i Trelleborg!

I dag körde jag o mamma ner m hundarna o hämtade Gisela o gick en promenad i Trelleborg! Det gick så bra.. Ända tills vi gick in i en park där det var fåglar o lösa höns överallt, då blev Kimba så stressad, sen när vi skulle gå vidare fick jag ta ca 10 min att lugna ner Kimba på, ute på torget utan fåglar som störning o bara klicka för frivillig kontakt o SEN kunde vi gå vidare o då var hon helt super igen! Sen satte vi oss o fikade o sen gick vi till bilen o åkte hem! Tränade även lite följsamhet på gågatan. Vilken super hund jag har!"Jag o min lilla Fluff!""Jag o mamma m hundarna!""Kanske ska ställa ut Kimba igen o ha en höna som störning, då ser hon inte överbyggd ut iaf!""En smula för mycket på fel håll...!""Bättre :) !""Våååår!"


Jag är så glad att jag så tidigt hittade klickern. Utan den vet jag inte vad jag hade gjort. Jag älskar den o tycker att den gör så mycket o man kan göra så mycket m den. Jag använder den på 2 sätt, både som belöning och som operant inlärning o Kimba blir GALEN så fort jag tar fram den. Den är bra o snäll o ja, den e bra!

Hatar människor!!!!!

Inget personligt mot nån bara att människor är det värsta som finns!!!

Var ute i byn i dag, följde m mamma o cocos på deras runda. Mötte en KÄRRING som hade 2 hundar varav den ena skällde skitmycket medans vi gick förbi, o hennes försök till att få tyst på hennes hund var att Sparka den 3 ggr varav de 2 sista sparkarna skrek den till av smärta ;S o den andra hunden såg ut till vara en valp eller iaf en unghund.
O så påstod hon att hon inte hade sparkat till hunden utan bara puttade till den..

Vissa människor borde inte få ha hundar.. Idoiter.. jag e arg!

Första Rehabgången

Nu har jag precis kommit hem från Malmö Djursjukhus. Jag var på rehab m Kimba. Så stolt jag är över Kimba, hon är så trevlig att ha m sig o ha o göra m! Älskar henne!
Så kände o klämde Marie som sjukgymnasten hette. O hon märkte att Kimba hade lite mindre muskler runt det onda knäet. Men hon tyckte att det kändes förvånadsvärt bra m tanke på hur länge hon hade haft problem så vi hade skött det bra o tränat på rätt sätt. Fast vi fick lite fler övningar. Gå över cavalettibommar, gå över stege så hon får lyfta sina ben o bara korta pass. Inga explosiva övningar utan mer sånt som kräver att hon använder de små muskelgrupperna.
Sen fick hon gå på treadmillet m vatten i. Det tyckte hon var lite läskigt.. O jag m för den delen. Men det såg bra ut tyckte hon.
O jag frågade om hon trodde det kom till att bli bra o hur hennes framtid skulle se ut. O hon vågade inte säga att det kom till o bli helt bra. Nu är korsbandet uttänjt så nu får man försöka stärka alla muskler runt om o som det lät på henne nu så var det skritt o trav det gällde för Kimba lång tid fram över. Gärna bada i vatten o gå i vatten, uppförsbackar o i sand. Jag kom nog alltid till o behöva tänka på hur vi tränade o motionerade för det var lätt att en spn skada kom upp igen. Skydd o sök kom jag nog inte kunna träna, om jag nu hade velat utan det fick bli de mer stillsamma sporterna. Hon vågade inte säga om hon fick gå lös m tanke på att hon har så mycket energi o e ganska explosiv av sig o springer gärna i galopp.

Så det gick väl bra =) Ska fortsätta m det ett tag iaf!

PM!!!

IDAG fick jag mitt PM till veberöds tävling :) Det roliga är att det är 2 andra briarder utöver Kimba o Nouchi! Skoj! Tyvärr verkar Malin att ha hamnat i grupp A, då hon inte står m på min lista, men det gör Anna o Camilla! Längtar, det ska bli så skoj! :D

Äntligen!

Har som sagt läst igenom reglerna för freestyle o jag har ju längelänge tränat moment o även en del till musik. Skulle ju göra ett julnummer för familjen i julas men då var ju Kimba nästan som mest halt o jag fick lägga ner vårt projekt. Men nu har jag hittat en låt som jag ska ha.! Nu e jag taggad på att få i hop vårat första freestylenummer! :D
Vad passar då bättre än en rockballad? Kan se det framför mig! Jag e lite rockigt kläd o Kimba e nerrakad så man ser hennes nithalsband!! ojojoj ska träna i morgon!! :D
Ska läsa min freestylebok igen lite o strukturera upp låten! :D Längtar tills i morgon.. Ska sova nu då kommer morgondagen snabbare!! Go natt!

MÖTLEY CRüE - WITHOUT YOU <3


Rallystart :)

I dag hade jag min rallystart på min kurs =) Tack ni som ställer upp för o vara mina "försökskaniner". Det gick faktiskt bra o det var skoj! Jag älskar rally eller iaf kontakten man får med hunden när man tränar rally! Först fikade vi (tackLinda för receptet!) o de fick kurslitteratur o vi gick igenom lite historia o skyltar. Sen gick vi ut o tränade lite på skyltarna o sen hade jag byggt ihop en bana. Den kommer utvecklas för varje vecka när fler skyltar tillkommer :) Kändes bra m upplägget hittentills =)
nu vill jag utbilda mig till freestylesinstruktör *hihi*
men som sagt, jag vill så mycket men kan göra så lite..

Sen gick jag o mamma m hundarna, det gick bra! Kimba har så mycket energi så det e sjukt. Stackars henne. Hon får mycket mental stimulans men hon har spring i sina små ben :("De låg så nära varann innan, det var så längesen de gjorde de :)!"

Händelerik dag!

Vaknade i morse (logiskt) o sen fixade jag lite saker o gjorde mig klar för att köra till Linda för att sedan bege oss till Ronneby till Rave on!
Så kom jag dit så gick jag en liten runda m Molly, lite kaxig man känner sig när man går där med en lös hund xD haha. Sen körde vi o då såg vi en flock tranor i svedala på en grästrädamark.. Tusan vad jag stört mig på de hela dagen! Sen körde vi upp o hämtade lille Cookie! Det var trevligt. Så hämtade vi henne o pratade m Ewa o var där en stund.. Fick hålla Lucas idag igen! :) Sen körde vi neråt mot Skåneland igen.
Så satt vi i en bilkö så kom vi fram, såg vi en lastbil som var krockad i fronten o en liten bit längre fram låg där en död älg i diket :( Det var sorgligt... Men tur att det var en lastbil som krockade m den o inte en personbil! Om nu någon tvunget skulle krocka alltså!
Sen stannade vi en stund för Lucas var lessen o vi tyckte att Cookie skulle kissa men det gjorde hon inte så efter ett tag körde vi vidare hemåt!
Väl hemma så gick vi en liten promenad m Molly o Cookie för de skulle bekanta sig lite o sen körde jag hem!

Då låg där ett paket från Canis till mig. Beställde böckerna i går o fick de i dag!! :D Wow, det kallar jag snabb service! Så i kväll ska jag läsa ut skjut inte hunden!
Så har jag nu när jag kommit hem gått m Kimba o det gick Skitbra! o sen nu lite senare klickade jag m henne. Gick väldigtväldigt bra det m!

 

"Cookie!"

Flitig dag!

Vaknade då tidigt o vi åkte till Treleborg o åt frukost, vackert vårväder o frukosten var god. Så kom jag hem o städade o fixade till sen gjorde jag klart min kurslitteratur o gick ut o körde en rallyfortsättningsbana med Kimba, det gick bra. Jag ska göra rallylydnad o lite freestyle innan tävlingen den 29 mars. Då kommer vi att vinna! O på tal om det så har min regelbok för lk 1- 3 försvunnit :S får köpa en ny på måndag!
Sen har jag gått lite m Kimba i dag, som vanligt =P Sen gått bajsplockarrundan, fotograferat lite, läst o varit på kalas.. Har hänt saker hela dagen!

I morgon ska jag följa m Linda o hämta hem lille Cookie! :D

Bookaholic?!

Har beställt 2 böcker från Canis! Hade fått ett presentkort på 60 kr från de som jag då använde. Den ena är givetvis Skjut inte hunden. Den andra hette, Klick & Trick! Ska bli spännande så nu väntar o längtar jag tills de dimper ner i brevlådan! :DSKJUT INTE HUNDEN av Karen Pryor
- En bättre väg till bättre beteende

Karen Pryors underhållande redogörelser för hur beteendevetenskaplig teori kan användas i praktiken har gjort Don't Shoot the Dog! till en klassisk bestseller i USA. Den här reviderade utgåvan bjuder på ännu mer av hennes insikter i djurs - och människors - beteende.

Som nydanande beteendevetare och dynamisk djurtränare är Karen Pryor en kraftfull förespråkare av principerna för positiv förstärkning och deras användning i ny inlärning. Här kommer hemligheterna med att förändra beteendet hos sällskapdjur, barn - till och med dig själv - utan att skrika, hota, tvinga, bestraffa, skuldbelasta... eller skjuta hunden.

Läs om principerna för den revolutionerande "klickerträningsmetoden", som haft fenomenal framgång tack vare den omedelbara responsen - det råder ingen tvekan om vilket beteende du belönar.

- Åtta metoder för hur man blir av med oönskade beteenden - allt från kattens klösande på möblerna till slarviga rumskamrater.

- De tio "shejpinglagarna" - för resultat utan stress eller smärta genom "affection training"

- Tips om hur du får hunden rumsren, blir bättre i tennis, eller hanterar en omöjlig tonåring...

- Spännande nya användningsområden för förstärkningsträning

Citat: "Den här boken har förändrat mitt liv!" Upptäck varför, och hur du också kan ha glädje av dessa kunskaper i din vardag...


"This delightful, clear, and utterly helpful book is for anyone who wants to understand or change the behavior of an animal - whether the animal in question is a barking dog, a nosy neighbor, a hostile cat, or you and your own bad habits."

Carol Tavris, Ph.D. Author of Anger

KLICK & TRICK

En lekfull bok om operant inlärning för hundarEn bok att inspireras av! Vänder sig såväl till nybörjare i klickerträning som till instruktörer och erfarna klickertränare med idétorka. Massor av trick, skojtävlingar och lekar. Instruktörsguide till en 4-veckors klick & trickkurs ingår.En bok för dig som vill utvecklas som tränare och/eller bara vill ha kul med din hund!

Så mäktig....!

Varning - många ormvråksbilder!


Om ni inte visste det så ÄLSKAR jag rovfåglar! Har länge länge försökt få bra bilder på den som härjar runt oss men så fort den ser mig så flyger den. Men så i dag såg jag den landa i vår hage o jag hämtade kameran o smög smög ut o ställde mig bakom en sak o tog så många foto jag nånsin hann innan den flög. Men i dag satt den kvar ovanligt länge... Något lockade på marken.."Satt lugnt på marken!""Tittade på andra hållet!""Dansa runt o hålla fast något m klorna!""Så vacker!"".....!""Dansa lite till!""Fånga bytet igen!""Stor o stilig!""Sen flög den o den har fortfarande något i ena klon!""Nu hade den suttit länge framför mig så nu flög den kanske 50 m bort och fortsatt likadant utanför hagen!"

Jobbigt...

Det var så jobbigt i natt när jag skulle försöka sova. Låg o läste o blev skitinspirerad (IGEN) av att träna hund givetvis. Har fått låna "Skjut inte hunden" av Ewa som har kennel Rave on. Så snällt! O det är den Bästa boken jag någonsin läst o jag har inte läst ut den ännu! Den ska jag beställa själv så jag kan läsa dne om och om och om igen!

Så när jag skulle sova låg jag o ville gå ut o träna m Kimba sen låg jag och störde mig på att jag inte visade lite klickerträning för de på talarskolan i går.. Jag störde mig så otroligt mycket och jag vet inte hur lång tid det tog för mig o somna. Finns ju inget o göra åt den men jag var irriterad! och inspirerad haha. O då var dte inte lätt att somna!

Sen nu i morse bussade mamma hundarna på mig för då skulle vi om 30 min ner till Trelleborg o äta frukost med Giselapå systrar & bönor. Verkligen gott! Frukostbuffe o de hade en massa massa gott! Sen körde vi inom Gisela för jag skulle låna hennes kamera och prova den lite så skulle jag även kolla på hennes palestinasjalar. Jag vill ha en rosa/svart men dte hade hon inte så jag fick en grön/svart i stället. Den var cool!! Tack!!"Min nya sjal!"

No more mister nice guy!

Så nu e tyvärr min talarskola slut :( Var på sista tillfället i dag o då skulle vi prata i 8 - 10 min om vad som helst o vad passade då bättre än o berätta om rallylydnad som övning inför söndag? Jag hade med mig Kimba för jag har pratat så mycket om henne så hon fick följa m =) Ångrar nu att jag inte visade lite saker m henne o de önskade de att jag hade gjort också men sånt e livet.. Det känns iaf bättre (där) får hoppas att lite av mina problem har släppt o nu har jag en del saker att tänka på. Det roliga är att nu studerar man hela tiden när man ser folk prata typ på TV, bruks o andra ställen så funderar man på hur de pratar o om de gör nåt speciellt o tänker mer på hur jag beter mig. Så jaghoppas detta har hjälpt mig en del. Skoj har det varit iaf!

Nu är det iaf vår. Har hängt undan min vinterjacka o tagit fram skinnjackan! VÅÅÅÅÅÅR!! :D:D"Välkommen våren!""Min lille Fluffs på väg in till talarskolan!"

Finito!

Så nu e jag klar m Kimbas täcke :) Jag e faktiskt nöjd m tanke på att jag o symaskiner o allt som har m sy att göra inte brukar komma överens! Här är resultatet..!"Tadammmm! Reflex e alltid bra att ha lite på! O spännen fram o under magen + remmar mellan bakbenen som håller ner det om det blåser. Fast tanken e att jag mest ska ha det när hon ligger i bilen o det är kallt! Så är det stort så det går ner över hennes rumpa :)!""Andra sida :) o cocos ska ju givetvis vara m överallt också :) hihi!""Bakifrån, tyvärr suddig... ;(!"


Vad kommer det att bli av det.......?

Jag fick en galen ide i söndags.. Jag ska sy ett eget varmt täcke till Kimba. Hade allt klart i mitt huvud o tyvärr har jag ju en bild utav täcket som klart o jag e rädd för att mitt inte kommer att se ut så.. Men det återstår o ser!"Kommer detta verkligen bli ett täcke?!""Ritade av det täcket som sitter bäst på henne fast jag gjorde det ganska mycket större på de flesta håll!""2 lager klara utav 3, nu börjar det likna nåt!""Sytt ihop alla 3 lager o även reflex, nu har jag vara sistan kvar :)!"

Blandade bilder :)"Lataste hunden... Ligga ner när man torkar tassarna... Okej, Lat är väl helt fel ordval på den rasen... Bekväm xD!""O sen torka magen så ska man ligga på rygg!""Vi pillade räkor för nån dag sen,, såå gott!""SöteCocos i min säng!""Sen blev dte räksallad dagen efter...!""Jag tror inte alls Kimba e sugen på Cocos morot..... =P!"

På G!

I dag har jag varit ute o byggt en rallybana sen körde jag den m Kimba! Det gick super, nu medans hon e dålig i sitt ben o vi går korta promenader så tränar vi super mycket kontakt o det har hjälpt känns det som! Hon tar mycket mer o oftare kontakt nu när vi e ute o går så det är super skoj! Men iaf, vi tog rallybanan o det gick bra fast banan var inte så bra bra så den får jag bygga om lite =) Kimba tyckte det var latjo att äntligen få göra något o rallyn e ju bra eftersom där går man lugnt o göra lite moment!! TOPPEN tycker Kimba!
När vi gått den banan så tränade jag lite lydnad o går det så den 29 så vinner vi xD hah anää kanske inte men jag tränade bara läggande o ställande o det gick super! Tog inte fel en enda gång o la sig litelite segt men direkt o ställandet ställde hon sig superbra! Jag har en superhund! :D

Bjuder på ett litet klipp på min favoritlåt m Judas, underbara trummor!! :D (inte den bästa kvaliten!)"Judas Priest - Painkiller!"

Happy! :D

I dag så kom skyltarna till min rally o då satte jag på lapparna på skyltarna som papap fixat! :) O så satt jag där o tänkte en massa o så bestämde jag mig för att jag skulle ringa till de som har Kimbas bror. Har fått hennes nummer men inte vågat?! eller nåt ringt dit men i dag o nu kändes det rätt så jag ringde o pratade m henne i 20 min ungefär o hon har en hane som e så stor o väger ca 45 kg! Kimba väger 30 xD
Så efter min tävling i Veberöd den 29 mars ska jag kör ut till henne som bor i närheten. Sen efter det så tyckte hon att jag skulle ringa till uppfödaren så då gjorde jag det, så nu har jag precis pratat m henne i ca 30 min om jättemycket o om Kimba o alla valpar o så! Så skoj =) Så antagligen kommer hon til Veberöd m Chanel, Kimbas syster så då får jag se henne o efter det kasnke hon följer m till hon m Bastian! Så skoj!! :D Äntligen ska jag få träffa några av hennes syskon! :D Så himla skoj! :D"Senast jag såg de var de typ 7 månader på en valpträff!"

Så nu e jag jätteglad! Ska bli skojskoj! + att jag ska den 21 mars till Kimbas halvsyskon på deras valpträff :) skitskoj det m!! :D
Ajja, nu ska jag ut m Kimba!

Earth hour!!!

Gör som jag o mångamånga andra! Den 28 Mars mellan 20,30-21,30 ska man släcka alla ljusen! Gå in o "skriv på" att ni också tänker göra det.
http://www.wwf.se/vrt-arbete/klimat/earth-hour/1196404-earth-hour-2009-startsida

Impulsiv..?

åkte inte till talarskolan i dag. Det handlade om argumentationer. Väldigt intressant men komplicerat.. Jag argumenterade för varför man ska använda sig utav positiv förstärkning! :) o på bussen på väg in lyssnade jag på min mp3 o så började en rocklåt spelas... smsa mamma o fråga om där fortfarande e biljetter kvar till Judas Priest på arenen.. det var kvar :P så frågade hon om jag skulel dit o det var jag inte säker på, men när de skulle hämta mig skulle de ta m öronproppar o pengar. Så jag smsade Anna o förklarade läget att jag e så velig (dock inte ofta men idag var jag) och att jag hör av mig runt 20 för då slutar talar skolan o antingen åker jag hem eller åker jag till Judas.. Blev klart det sistnämnda för jag var sugen på konsert o rock o stämning o träffa folk!
Yeah va bra Judas var! Bättre än jag trodde, o jag räknade ALLA låtar var där gitarrsolo i xD De spelade Painkiller så jag var nöjd! haha.. o mysiga Angel!
Nu e jag så inspirerad så det lär väl bli lite spelade på trummor i morgon! :D"JUDAS PRIEST!""Gitarristerna!""Trummisen!!! \,,/!""Judas Priest, bättre än jag trodde de skulle vara!"

Random bilder jag hittade =)"Pluffshunden i soffan <3!""Håret mellan hennes framben e formade som ett hjärta.. Jag har rakat henne i armhålorna för att undvika så många knutor, därför ser det ut så!""Cocosen myser....!""Cocos blir fin i sin fluffpäls!""Älsklingshund vilar i min säng.. Hon håller mig sällskap nu när jag e sjuk.. :)!"

Trotshund!!!

Lille lille Cocos.. Nu ska hon börja testa kattens tålamod xD Stackars Sam o hon e den snällaste som finns, säger aldrig i från.. Viftar lite irriterat på svansen men det e det enda.. :P"Cocos busar!""Cocos lille..!"

Vårväder o fotograferingsdax!

Sånt härligt väder det har varit i dag! Nu kan man börja gå ut o fotografera igen!"Skulle fota en ormvråk men den flög så jag hittade en hönapöna istället!""O även en Sam på vägen in!""Pilfink!""Råka!""En grönfink gick o poserade framför kameran!""O en grönfink som satt o mumsade frön, o som tappade ett frö!"

veterinären..

i dag mår jag inte alls bra... känns bättre nu men har ont i hela kroppen när man bara nuddar vid där o huvudet värker o ögonen o det spänner i öronen.. usch..

fick iaf masat mig upp, mamma var snäll som körde mig till veterinären. Jag gick hos Niclas. så kollade han på henne, när jag sprang m henne o det syntes inte mer än att hon trmpade ut lite m sitt höger ben. Sen tog vi in henne o han kände o klämde på henne o hon markerade i sitt högerben att allt inte står rätt till. Så han gav henne lugnande o när hon lugnat sig kunde han känna ordentligt i hennes knä. Han fick känna o jämför många gånger o nu var korsbandet fortfarande lite rörligt men inte så mycket som det varit förut, dvs det e på god väg att bli bra!
Sen fick hon för första gången åka bår! Bar upp henne på en bår o sen in i röntgenrummet för o se så att allt fortfarande såg bra ut! Det gjorde det.
Så nu ska hon gå på rimadyl i 20 dagar o hon får även glykosamin. Sen den 16 mars ska vi till djursjukhuset på rehabilitering. Så får vi se vad det e för typ av sån hon ska få...
Men sånt fint o mysigt ställe! Sån fin veterinärklinik! o sånt trevligt folk där jobbade! Skönt att få kollat upp henne hos nån annan o bra att de hittade samma problem. Nu e det vila o vila o åter vila som gäller! o massor utav mental stimulans

Stackars lilla Kimba

I dag hade vi såndära, hundfixardag! Kammade de o gjorde de fina, klippte klor o drog öron hår o på Kimba satte jag i Epi-otic för hon har lite öronvax o brukar klia sig i sina öron. Filmade lite när hon höll på ute på bräsmattan, dra huvudet mot marken o skällde frustrerat på ingenting o tyckte allmänt synd om sig själva... LillePlutt!"Stackars Kimba!""Gnider huvudet mot marken...!""O även mot väggen, min fin blev hon iaf :)!"

RSS 2.0