Movitajm!"Ingrid & Ronja!""Johanna & Leon!""Karl & Bengt!"


♥ Dag 29 - En nytagen bild på mig och 10 faktapunkter om mig.

Idag så fick Karl äran att ställa frågorna!1. Var är du om 4 år?
- Om 4 år är jag 27 år och då har jag ett annat jobb och har flyttat hemifrån. Vill inte sitta o drömma för mkt om det just nu =P Det återstår o ser. Men visst har jag fler tankar än om bara jobb o flytta hemifrån

2. Vad är den bästa egenskapen med dig?
- Jag är nog snäll

3. Vilket är ditt favoritackord?
- B7

4. Vad är ditt favoritrecept?
- Just nu är det absolut "Silvåkra Pannkakor"

5. Känner du dig ofta ensam?
- Ja.

6. Vad var den första låten du lärde dig på gitarr?
- Love is all around - WetWetWet, kanske ljuger lite där för mitt minne är inte det bästa men en utav de första iaf!

7. Vad ville du bli när du var liten?
- Veterinär

8. Finns det någonting i ditt liv som du ångrar att du inte gjorde?
- Något som jag ångrar är att... en svår en - nästan den svåraste men jag hade önskat att jag hade åkt utomlands på min praktik när jag gick på lantan.

9. Vad blir din nästa tatuering?
- Det blir runt ankeln vid min G-klav, en text som där ska stå "Live Fast Die Fun".

10. Om du skulle åka till McDonald's vad skulle du beställa då?
- En cheeseburgare o en cola. Eventuellt en glass till efterrätt!


♥ Dag 28 - Det här saknar jag.

Finns väl en del jag saknar men varför tänka på det när man kan tänka på allt man har istället?! =)

En helg i Göteborg =)

I lördags så mötte jag Karl inne på malmös hundutställning. Kollade givetvis på briarderna men även på andra raser och på agilityn o på de sakerna som såldes. Träffade en massa folk som man kände - alltid trevligt det dära =)
När vi var klara där så körde vi hem för att tätt därefter styra bilen mot Göteborg. Hans kompis fyllade 25 år så vi körde dit. De bodde i ett jättesött litet hus med utsikt över en älv/sjö. Det var mkt trevligt! God mat o trevligt folk =) När klockan blev dags så körde vi tillbaka till hotellet som han hade bokat =)
I går innan vi lämnade GBG så tog vi ett besök inom Universeum. Där ena halvan är där man kan kolla på djur. Där fanns fiskar i alla dess storlekar o former o färger. Ormar, spindlar o reptiler o fåglar o APOR =) De hade silkesapor o goeldisapor. Fiina var de =) Andra halvan är sån dära där man kan prova på lite olika saker. Hjärnaktiviteter och sånt. Svårt och förklara =P Här kommer iaf lite bilder."En fin liten skäggdopping!""Den sprattlade m sin baktasse!""Finding Nemo =)!""Silkesapan!""Igen =)!""En annan pippifågel!"
"En annan fågel som typ mjuade =)!""Karl =)!""Man skulle hålla i stången o den var jättejättekall, men så skulle man koncentrera sig på en röst som man hörde i hörlurarna. Ibland satt man på en strand o där var varmt o sen skulle man tänka på handen o känna vilken smärta man hade där. Det var intressant!""Här skulle man flytta en boll m hjälp utav tankekraften. Det gick ganska bra!""Mkt fokuserad!""Det var jag också... Jag skulle ju styra ett rymdskepp - gick väl inte så bra =P!""Leka m bubblor o vatten!""Hälsade på min vän Apan =)!"

Tack Karl för en mkt trevlig helg i Gbg =)


♥ Dag 27 - Min favoritfärg.

I wear black until I find something darker...


♥ Dag 26 - Mina rädslor.

Väljer faktiskt att inte lägga ut o skriva om mina rädslor. Känns bäst om folk inte vet om de =P. Lägger istället ut en text, skriven av Paulo Coelho givetvis som handlar om rädslor.

”Därefter började rösten, som identifierade sig som denna världens furste, den ende som kände till vad som skedde på jorden, visa honom människorna omkring honom på stranden. Den förträfflige familjefadern höll på att packa ihop sakerna och hjälpte barnen att sätta på sig varmare kläder och som skulle vilja ha en affär med sin sekreterare, men var livrädd för sin hustrus reaktion ifall hon kom på honom. Kvinnan, som skulle vilja arbeta och vara oberoende, men som var rädd för mannens reaktion. Barnen som skötte sig väl, av rädsla för bestraffningar. Flickan som satt ensam framför ett soltält och läste en bok och som låtsades oberörd, medan hon i själen var livrädd för att förbli ensam resten av livet. Killen med en racket i handen som tränade sin kropp och som fasade för att behöva leva upp till sina föräldrars förväntningar. Servitören som serverade tropiska drinkar till de rika gästerna och som var livrädd för att han när som helst kunde bli avskedad. Den unga kvinnan som ville bli dansös men som läste till advokat för att hon var rädd för vad grannarna skulle säga. Den gamle som inte rökte och inte drack och sade att det fick honom att må så mycket bättre, när i själva verket fruktan för döden hela tiden susade som vinden i hans öron. Paret som joggade i vattenbrynet, med ett leende på läpparna och fruktan som de dolde inom sig som sade att de snart skulle vara gamla, ointressanta och onyttiga. Mannen som stannade sin motorbåt framför alla människor och leende och solbränd vinkade in till stranden och som ständigt var livrädd för att förlora alla sina pengar över en natt. Hotellägaren som betraktade hela den paradisiska vyn från sitt kontor och försökte se till att alla var glada och belåtna och som krävde yttersta noggrannhet av sina ekonomer, med skräcken i hjärtat för han visste att hur ärlig han än var skulle statstjänstemännen alltid kunna upptäcka vilka brister de ville i räkenskaperna.

Fruktan bodde i var och en av alla människor på den vackra stranden, denna andlöst sköna kvällning. Fruktan för att bli ensam, fruktan för mörkret som befolkade tankarna med demoner, fruktan för att göra något som låg utanför manualen för gott uppförande, fruktan för Guds dom, fruktan för folks kommentarer, fruktan för lagen som straffade minsta felsteg, fruktan för att satsa och förlora, fruktan för att vinna och tvingas leva med andra avundsjuka, fruktan för att älska och bli ratad, fruktan för att begära löneförhöjning, tacka ja till en inbjudan, fara till okända platser, inte kunna tala främmande språk, för att inte kunna göra intryck på andra, bli gammal, för att dö, bli uppmärksammad för sina brister, inte bli uppmärksammade för sina kvalitéer, inte bli uppmärksammade vare sig för sina brister eller kvalitéer.

Fruktan, fruktan, fruktan. Livet var ett skräckvälde, skuggan av giljotinen. ’Jag hoppas att detta gör dig lugnare’, hade han hört djävulen säga. ’Alla lever i fruktan. Du är inte ensam. Den enda skillnaden är att du redan har gått igenom det svåraste, det du mest fruktade blev verklighet. Du har inget att förlora, medan de som är här på stranden lever med skräcken vid sin sida, somliga mer medvetna om det än andra, några försöker blunda för den, men alla vet att den finns där och att den förr eller senare kommer att ta dem’”

~Paulo Coelho – Djävulen och fröken Prym~


Titluerad Nörd??

Får jag lov att kalla mig för Nörd nu?"Bildtext!""Bildtext!""Bildtext!""Bildtext!""Bildtext!"


♥ Dag 25 - En bild från mitt rum/lägenhet.Där jag spenderar mest tid, eller min enda tid i mitt rum när jag väl sover... O gitarren e en trogen vän som gör de sömnlösa nätterna möjliga att ta sig igenom. O därifrån kan jag även se min TV så jag kan kolla på mängder av filmer!


Uppdatering om Kimbas lille tasse =)

Här kommer lite bilder på Kimbas tass :)"Ser fint ut =)!""En till =)!""Lite närmre!""Ser lite konstigt ut!""Lille tassen =)!"


Hoppsan...

Var jätteglad igår för jag har anmält mig till en rallyuppdatering! Så trodde jag att det var på Hörbys BK eftersom det var en domare därifrån. Men tji fick jag! Fick en bekräftelse idag att jag var välkommen till Markaryd!! Nästa gång kanske man ska läsa inbjudan noggrannare nästa gång. Men nu ska jag till Markaryd o det ska bli kul att bli insatt i det nya reglementet! =)

Fotohelg =)

Helgen som gått har spenderats inne i malmö med Ingrid på fotokurs! Det har varit jätteintressant o nu har man äntligen lärt sig sin kamera o vet varför o när o hur man ska använda de olika funktionerna på kameran. Nu ska det bara smälta in så man snabbt o enkelt kan ratta allt! =)
På lördagen så gick vi igenom massa inställningar och fick prova på en massa skojigheter. Idag så höll vi mest på med porträttfotografering, vitbalans och mätning.

Lördagens bilder:"Bildtext!""Bildtext!""Bildtext!""Bildtext!""Bildtext!""Bildtext!""Bildtext!"

Söndagens bilder:"Bildtext!""Bildtext!""Bildtext!""Bildtext!""Bildtext!""Bildtext!""Bildtext!"


♥ Dag 24 - Det här får mig att gråta.

Det finns också mkt! Jag kan gråta av olika anledningar. När jag blir jätteglad, när jag är arg o irriterad. När jag är lessen. Gråter faktiskt ofta..., för ofta. Behöver inte rabbla upp allt men det e de stora som kan få mig att gråta =P

♥ Dag 23 - Det här får mig att må bättre.

Finns så mkt som får mig att må bättre. Bra musik, snälla sms, en kram, bra väder, den första snön, familjen, vännerna, min Kimba, cocos o andra djur, sova... Listan kan göras lång =)

Första omläggningen!

SÅ, då e det torsdag kväll o igår opererades Kimba. I dag har jag gått o varit nervös hela dagen för att lägga om hennes sår. Jag visste inte alls hur det skulle se ut, om det skulle var fuktigt o varigt o inflammerat som innan, kanske blodigt. kanske både ock. Har gått o mått små halft illamående - men det var i onödan! Såret såg jättefint ut och det var hur torrt o fint som helst så jag blev lättad!
Nu ligger hon i min säng o det hoppas jag hör gör hela natten - jag sover så bra då! Vi har fönstret öppet så här inte ska vara så varmt o då trivs vi!

Liten uppdatering om Kimba <3

Så - i dag blev Kimba opererad. Vi fick amputerat hennes tå. Var o lämnade henne vid 11 och jag tyckte att det såg bättre ut innan jag åkte dit o åkte dit med förhoppning att slippa operation men när hon klämde o kände så var det inte bättre så jag beslöt att ta bort den. Det var så himla tungt o jobbigt att sitta där tills hon somna och gå därifrån med hennes halsband o koppel.
Jag hade skrivit en "att-göra-lista" så att tiden inte skulle kännas så lång. Så jag åkte till malmö och köpte pärmar till min kurs som börjar i morgon. Är lite nervös faktiskt men det känns ändå ganska bra - just nu i skrivande i alla fall. Har lite att planera fortfarande men bara småsaker och den grovplaneringen. Sen handlade vi lite o när jag kom hem så plockade jag bajs från gräsmattan, städade o sortera papper på hela mitt skrivbord så nu kan jag äntligen sitta här igen, satte över pengar till operationen och spelade lite gitarr. Sen när det närmade sig så körde jag till veterinären igen. Var lite tidig så jag satte mig ett tag i väntrummet innan jag ringde på. Alla eterinärer hade åkt hem så det var bara en kille där - vet inte vad han är men sjukvårdare förmodar jag. Så fixade vi betalningen o kollade på papper o tog lite infornation innan Kimba fick komma ut till mig.
De har skickat iväg tån på analys, varför vet jag inte men då får jag redo på om mer om den =P. Sen så hade de haft problem att hitta hennes blodkärl så hon har flera stick i benen. De fick raka 3 ben innan de hittade något som var bra. Sen hade även ett kärl varit lite för tunt eller något så de hade fått lite problem när de skulle hälla i något i blodet.
Sen långt om länge fick hon komma ut till mig, men hon gjorde inte så stor notis om mig utan hon ville bara UT! Men så stannade jag o prata lite mer o sen gick vi ut till bilen. Nu ligger hon o vilar o börjar gå mer o mer på tassen. Klart att det känns konstigt att gå på tassen när ena tån är borta men nu hoppas jag på att detta blir jättebra!

♥ Dag 22 - Det här upprör mig.

Kan börja med att lägga in en länk som gör mig väldigt upprörd: http://www.ystadsallehanda.se/ystad/svarte/article1405324/Sto-misshandlat-i-hagen.html

Så djurmisshandel, tidelag, barnmisshandel o pedofili upprör mig också väldigt. När man går på oskyldiga o oförsvarsbara människor och djur. Lite större o allvarligare grejor som upprör mig.
Men det finns även mindre saker som kan uppröra mig som är ganska obetydliga till exempel när folk har använt min dusch o stänger dörren när de är klara så där är fuktigt när man går in där efter. När folk har fel o inte erkänner det. Kan göra listan längre men håller där, det e bara smågrejor och det gör mig inte jätteupprörd bara lite som snabbt går över :)

Aktiv natthjärna...

Varför e min o säkert många andras också hjärnor som mest aktiva nattetid... Just nu känner jag för o skriva av mig en massa. En massa som tynger mig, gör mig  lessen o får mig att må såhära dåligt men känner också att det e inte rätt o kommer inte kunna formulera mig som jag kanske hade tänkt mig nu heller så jag struntar i det för idag/inatt.


 

♥ Dag 21 - Ett annat ögonblick.

Ett ögonblick som gjorde mig glad hände igår på jobb. Lisas o hennes familj hade pysslat nån dag o då hade Lisa gjort en tändsticksask till mig. M glitter o mitt namn o en pärla på. Den var jättefin o gjorde mig så glad =)

♥ Dag 20 - Någon jag vill byta liv med för en dag och varför.

Haha vilken rolig en! Om man spolar tillbaka tiden några år då Travis Barker fortfarande var tillsammans med Shanna. Då hade jag gärna velat byta plats med henne. Så Shanna Moakler är den person jag hade bytat plats med.
Tänk att spendera en hel dag tillsammans med Travis! Det hade ju varit jätteskoj! Kort men det säger allt, haha!

Försökte lägga in en bild på de 2 här men det ville tydligen inte min dator... ;S Ni får helt enkelt googla bilder på dem :)


♥ Dag 19 - Min absoluta favoritlåt.

Nu var det dethära med bra låtar och favoritlåtar... Detta var den första låten som kom upp i huvudet =) O den e braaa! :)
"Millencolin - Story of my life!"


♥ Dag 18 - Min favoritfödelsedag.

Glömde skriva igår! Min favoritfödelse var nog när jag var i GBG o såg alla mina favorit punkband! Var på West Coast Riot och de band som spelade var: Bad Religion, Flogging Molly, Lagwagon, Millencolin, No fun at all, NOFX, Neverstore. Inte illa o se så många underbart bra band på en o samma dag!!

♥ Dag 17 - Mitt favoritminne.

Vilken svåring! Har en massa favoritminnen! Men för att välja ett utav alla så har jag skalat av alla ämnen o tänkte då på bloggen o vad den skulle handla om i grund o botten - min briard Kimba! Så då kan jag berätta ett minne av henne. Faktiskt andra gången vi var och hälsade på henne.
Som sagt, det var 2e gången vi var o hälsa på de. De var ute i snön när vi kom! Jag har då logiskt sett bara träffat min lilla hund en gång innan men ändå så kände hon igen mig. Det var en härlig känsla. Att se henne där ute o när jag kom o kalla på henne så hennes uppsyn o intresse för mig var så stort - men det var då det, haha! O då var vi ute en stund med de och när det blev lite för kallt så togs de in o mamma Sacha o min lilla blomma togs in i köket o vi hade det så mysigt!"Lilla Kimba!""Jag o min lilla hund som nu e så stor =)!"

Som sagt, ett favoritminne av alla favoritminnen som jag har. Men just den lilla händelsen kan göra en så glad =) Härligt att man kan bli glad av så lite!


Hunden som aldrig får nån mat..."...!""2 timmar senare...!""4 dagar senare...!"


Bandageomläggning!

Har precis lagt om Kimbas bandage. I morgon ska hon badas o tassen ska tvättas rent från en massa räliga saker = torkat blod o salva.

 

"Här ligger hon, redo för att byta bandage :)!""Inte så lätt o fota hur det ser ut, men här kommer lite försök!""I den pulpan/benet har hon sin lilla spricka!""O sista försöket. Så ser hennes klo ut!""O sen på m bandage o sen blev det så här fint =)!"


♥ Dag 16 - Det här är jag beroende av.

Jag har väl inte något så stort beroende. Mina beroende går lite upp och ner. Mina beroende e ju inte så stora o inte så "farliga" heller.
Men saker som jag så fall är beroende av är:
Hundträning o min hund givetvis!
I vissa perioder kan jag inte lämna mina TV-spel.
Musik - måste få musik på något sätt dagligen - flera gånger om dagen!
Tatueringar har väl blivit ett beroende också.. Inte för det händer såå ofta men man vill hela tiden ha fler o fler när man väl har börjat.
Ben & jerry sitter aldrig fel det heller =P
Är väl lite smått beroende av min mobil o internet också kanske?!
Kommer inte på fler beroende just nu.. Har säkerligen fler =P


”Kärleken är som en drog. Först kommer euforin och den fullkomliga hängivelsen. Sedan, nästa dag, vill du ha mer. Du har ännu inte blivit beroende, men du tyckte om känslan och tror att du fortfarande kan hålla allt under kontroll. Du tänker på den du älskar i två minuter och glömmer honom eller henne i tre timmar.

Men så småningom blir du van vid den här personen och blir till slut helt beroende av honom. Då går du och tänker på honom i tre timmar och glömmer honom i två minuter. Om han inte finns i din närhet upplever du samma sak som narkomaner när de inte kan få tag i sin drog. I det ögonblicket är du, precis som narkomanen som stjäl och förödmjukar sig för att få tag i det han behöver, bredd att göra vad som helst för kärleken.”

                                                          ~Paulo Coelho – Vid floden Piedra satte jag mig ned och grät~~*~*~*Jag vill vara luft, jag vill glömmas bort, jag vill vara allt, jag vill kommas ihåg~*~*~*


♥ Dag 15 - Mina drömmar.

Här finns det lite olika typer utav drömmar också. Dels de man drömmer på natten. Även framtidsdrömmar eller såna vardagliga eller möjliga drömmar och sen sånt som man bara kan drömma om. Kan skriva lite kort om alla =P

Drömmarna på natten:
De är väldigt varierande. I bland vill man inte vakna från de, går o tänker på de långt efter. I bland är de jättebra. I bland mindre bra o ibland väldiga mardrömmar. Jag kommer alltid inte ihåg vad jag drömde men ibland kan jag vakna på dåligt humör för man drömt något dåligt men å andra sidan kan jag vakna på väldigt glatt humör när drömmen varit bra!

Framtidsdrömmar:
Alltså, jag tänker inte så mkt på min framtid. Det känns väldigt deprimerande o jag känner mig alltid så ledsen när jag tänker på det. Men framtiden närmar sig hela tiden och jag borde göra mkt mer åt den än vad jag gör men just nu känner jag mig så likgiltig o nere. Men det är dags att ta tag i det nu. Jag hade iaf velat flyttan hemifrån. Helst till hus men blir väl en lägenhet såsmåningom, känns som en evighet..

Bara att drömma om:
Jag vill jättegärna till månen!


Nog om mina drömmar. Jag är nog inte en så drömmande person... Har inga drömmar nästan.


Lite allmän uppdatering =)

I måndags så hade jag ju med Cocos till agilityträningen. Kimba har ju fortfarande bandage så jag fick låna henne. I bilen var hon superstressad, likaså på agilityn men hon skötte sig jättebra. Luktade på alla  o inga utfall. Bara lite gruffande men det var bar lite. Men agilityn gick bra! Det e lite svårt o träna ordentigt m en hund man inet är så van vid att träna med.
Första banan var lite slalom, tunnel o hopphinder! Vilken fart den lilla hunden får upp! Herregud men skoj är det o skoj tycker hon det är! Likaså jag!
Nästa bana var mest kontakthinder och jag vet inte hur långt de kommit på den träningen så de hoppade vi över men tog lite på A-hindret vid sidan om senare. Det gick jättebra! Kommer inte bli några problem alls med henne!
Slutligen tog vi hela banan. Men jag förvirra bort mig o vi tog bara lite för jag var jättenöjd! Så det var snällt att jag fick låna henne =)
Under tiden där hemma tuggade Kimba på sitt märgben o tog det lugnt :)

I dag var jag på återbesök m henne. Jag tyckte att det såg mkt bättre ut men Icke! Det var fortfarande inflammerat, vilket var konstigt tyckte veterinären eftersom hon gått på antibiotika i 1 vecka. Så nu tog vi ett bakt. prov för att se fall hon kanske blivit resistent mot den medicinen. Hon tog även en röntgen bild för att se fall hon missat lite o se hur benet såg ut. Det såg inte så bra ut. Hon har en spricka i sin tass/pulpabenet. Vet inte vad det heter. Så nu ska hon fortsätta på rimadyl o antirobe (tills vi fått reda på bakt.provet) o därefter ev byta tablett + fortsatt vila. Men hon har inte så ont  längre så jag ska nog länga promenaderna lite =)

♥ Dag 14 - En hemlighet.

Kommer faktiskt inte att bli så spännande för jag har inga hemligheter att berätta! Det blir så jobbigt att veta vad man ska o inte ska säga så jag kommer faktiskt inte på något. Är det något som jag inte berättar för nån så är det ingen hemlighet utan då är det brist på tillit istället. Kanske har nååån hemlighet så jag ska inte sitta här o ljuga men absolut ingen som jag kommer på nu ;S Jag är en sån ärlig o öppen person =P haha

Finfint!

I dag när jag la om Kimbas bandage använde jag ett nytt o fint! Tyckte det var såå svårt o jobbigt för de co-flexen e ju på tok för fina för o användas =P haha. Men det blev ett blått m fiskar på! Jag börjar bli bättre o bättre på o lägga bandage o det e verkligen skoj."Kimbas tasse som den ser ut idag =)!"

O sen svar från ett förra inlägg är att jag har redan en förstoring på bilden med gisela, mig o hundarna =)"Förstoriingen i A3 tror jag!"


RSS 2.0