Senil...

Det e inte lätt att vara senil. Massa man ska komma i håg men väldigt lite som faktiskt stannar. Fick jag ju absolut besked på nu på klubben. Våra jackor, Ja juste, de skulle ju beställas. Men jag har ju även lovat bilder sen agility nere i Beddinge men de e för många att lägga ut här så gå in på facebook via denna länken så ser ni de där:

http://www.facebook.com/profile.php?id=903465611&v=photos#!/photo.php?pid=15158231&id=903465611&ref=fbx_album&fbid=10150273125240612

Även e här bilder sen BiV på min debut: 

http://www.facebook.com/profile.php?id=903465611&v=photos#!/album.php?aid=549682&id=903465611

För övrigt så har jag precis kommit hem o har tränat på klubben. Rutan o positioner... Jisses vad det ska vara svårt! Annars gick det bra! Hopp sitt hopp går skitbra. Hon tjuvade inte på inkallningen trots många "kalla in" - vilket e Bra o sen apporten den tar sig men vad det ska vara mkt o tänka på. Var på bättre humör i dag för i tisdags då var jag såå trött o träningen var mer strukturerad men den kan absolut bli bättre. Men all irländsk musik idag har gjort mig "borta" jag e här men inte här. Jag vill dit igen, NUU! =)

Tränade tillsammans m Ingrid, Karl o Anna. Jätteskoj o se alla. Det var läängesen jag tränade m Anna - ända sen snön så det var ett tag sen o Pelle var ju så taggad! Sen var det första gången Karl kom dit o tränade med oss - men inte den sista! Det var skoj o se de utanför agilityplanen men vilken kontakt de har m varandra husse e allt för Bengt! Så härligt o se! O för Ingrid gick det bra - rutan ser så lätt ut, bara traskar in där o hon vet vart hon ska! Sen blev det fika - utan kaka!

Avslutar med en film på Karl o Bengt som e filmad i lördags på deras avslutning på agilityn! Enjoy :)Ostrukturerad träning!

Var på lydnadsträningen igår men jag borde inte tränat. Jag var såå trött o hade ingen struktur eller något alls förberett eller tankar utan bara körde på lite halvhjärtat = inte bra =P
Tränade rutan men det var för mörkt så det gick inte så bra o även inkallning men belönade kvarsittandet eftersom hon har börjat tjuva. o sen blev det lite apportering vilket gick okej o fritt följ som går super o även lite hopp över hinder. Det vi behöver träna på e positioner o kvarsittning. O massa andra saker m men det e det största, om jag inte räknar m rutan!
Ska träna i morgon igen på klubben o då tusan ska jag vara mer förberedd o veta vad jag ska träna, vad jag ska belöna, hur jag ska belöna det och ha skitskoj!

Sen har jag faktiskt anmält både mig o mamma till klubbtävlingen i agility på lördag. Det ska bli spännande! Lite nervöst faktiskt men det e superbra träning - speciellt för mina nerver haha!
Har för övrigt Äntligen börjat måla min blivande Hippiegitarr!! Den kommer bli så tjusig! Iaf som jag ser det i mitt inre haha!

Inlägg till Annsofi

För 1 år sen = 3 terminer sen kunde jag äntligen börja på agility. Hade velat det jättelänge men pga Kimba e en stor hund så e hon sent utvecklad + att hon var skadad i 6 månader vilket gjorde att min agilitykarriär började senare än jag velat. Då hade jag Katarina o Annsofi som då gick som hjälpinstruktör som intsruktörer på den första nybörjaren. De körde med bra metoder som passade mig o Kimba perfekt. Klicker o positiv träning - det gillas. Sen höll Annsofi på att gå sin instruktörsutbildning så hon fick tips o ideer som hon provade på oss som försökskaniner, haha.
Vi körde en genomgrundlig kurs och började aboslut från början, vilket jag tror ger resultat i slutändan. Tar längre tid o träna in men jag tror det fastnar bättre!

I våras så anmälde jag mig till fortsättning agility kursen men tyvärr låg den på onsdagar, den dag då min utblidning till min allmänlydnadsinstruktör låg så därför valde jag att gå om nybörjarkursen igen eftersom steget upp till träningsgruppen var alldeles för stort. Denna termin var det Annsofi själv som höll kursen. Vi körde på samma positiva sätt men vi hade ett snabbare tempo, vi fick prova på mer o kom lite längre än terminen innan. Vi fick börja m kontakthindrena och även lite fler kombinationer.

Nu i höst så fick jag komma upp i träningsgruppen i agilityn. Vilket fortfarande e ett för stort steg men där fanns inget annat alternativ när vi skulle lägga kursdagarna o få ihop alla kurser jag skulle gå o hålla o Annsofi som skulle vara m på min rally så därför fick det bli såhära, men än så länge går det okej, men det e knivigt!
Jag har även denna terminen följt m mamma en del gånger till bruks då hon har tränat agility m lilla Cocos o då e det Annsofi som har hållt i nybörjarkursen.

Det jag nu vill få fram e att när vi (jag o Kimba) så hade jag en hund klistrad på min vänstersida o allmänt många "fel" som lydnaden ställt till m. Men tack vare Annsofi's hökögon som ser allt! Belöna där, godis där, tänk på detta, gör så här, hon gjorde detta pga..., använd handen, fram m axlarna... You name it, allt! Så har vi kommit så här långt som vi kommit nu.
Likaså i mammas kurs. Där var jag m de första gångerna o i går när de hade avslutning o vilken skillnad det blivit på alla ekipage. Vilka förare det blivit o vilka agilityfrälsta hundar alla har och detta e för att Annsofi funnits där o peppat o inspirerat, gett konstruktiv kritik, sett allt o hjälpt till så mycket och haft såna roliga o innehållsrika träningspass!

Man vill aldrig lämna apellplan när man tränar agility - bara så Du vet :)

Träning m Ingrid o bus m Frasse!

I tosdags så var jag på klubben o tränade m Ingrid. Senare kom Ulrika m Frasse, en briardhane som var så stilig! Här kommer filmer på Ingrids träning + briardbus!


Träning o träning!

Just nu ligger vi i hårdträning =P Eller ja så hård e den inte men intensiv! I går var jag på klubben o tränade agility. Vi var 3 st, de andra (kanske 8 st) stannade hemma pga vädret, mesar, HAHA! Men iaf. Lotta byggde i hop en bana där vi fick träna på handlingen en del. Den var väldigt nyttig den övningen och det gick så himla bra för oss. Kimba älskar det o hon e så duktig. Gör jag rätt o e tydlig o mitt kroppsspråk så gör Kimba till 95% rätt. känns härligt att ha en sån följsam o uppmärksam hund!

I dag bev det lydnadsträning. Ska träna mer positioner o Rutan (vem var så dum o kom på det momentet??) men iaf. För övrigt så gick det också riktigt bra! Min lilla stjärna. Hon har fått sån bra fart o hon verkar tycka det e skoj. Men som sagt, poäng på rutan hade inte varit fel =P

Citat

"Kommer snart"
betyder inget för en hund.
Allt den vet är att du är
BORTA!

- Jane Swan –Tar Du hand om en svältande hund och ger den ett gott liv,
tackar den inte genom att bita Dig. Det är den huvudsakliga
skillnaden mellan en hund och en människa.

- Mark Twain –Hunden har ett mål i livet.
Att skänka bort sitt hjärta.

- J. R. AckerleyGårdagens träning!

ÄNTLIGEN!!! Den gick så jäkla bra o jag e så lyycklig! Min hund e den bästa, nåja enligt mig iaf! Det mesta gick så bra.
Apporteringen går bättre o bättre. Hon känns lite mer taggad på apportbocken nu o det gillas! Snart får jag träna ingången lite mer men farten e där inget fel på.
Rutan, ja, det e ett svårt moment men vi har backat lite o börjat om med ett nytt sätt får se fall det kanske lossnar nu för henne.
Inkallning m ställande går skitbra! Ställandet kunde absolut varit snabbare MEN jag e helt klart nöjd med som det ser ut nu!
Fjärren går också bra, hon stegar lite för mkt upp men det e bara att träna på. Läggandet börjar bli snabbare!
Det vi har svårast m e nästan det fria följet, positionerna där vid halterna, tips mottages gärna. Inte så att hon inte sätter sig men det vore synd o säga att de blev raka =P

Sen tränade vi även lite agility o hemma börjar slalomen lossna!! Finally!!! :)

Nu ska jag ut o ha rallykurs för gänget men vi ska faktiskt klicker träna en del idag istället! Hej hopp!

Dagens fundering!

Jag har jobbat ganska länge på Tingeling, mer än 1 år iaf. o Under den tiden så har jag haft minst 3 par skor men iaf 2 par nu detta året. Jättesköna o bra att gå mkt i eftersom vi går en del minst sagt när vi jobbar. Under de månaderna som jag har de skönaste skorna ever så har jag aldrig trampat i hundbajs 1 enda gång! Men sen började jag använde de andra som också e väääldigt sköna men de går inte fullt upp emot de tidigare o m de har jag trampat i bajs 4 gånger på dubbelt så kort tid ungefär. E det skorna som drar till sig mer skit eller e det ren olyckshändelse???

Bara en liten fundering nu på kvällskvisten =P

Sista filmerna från agilityn!Bilderna kommer såsmånigom! =)

Debuten i Lk 2 på BiV
Här kommer filmen från min tävling på Bäst i Väst när jag var där uppe m briardklubben. Alltid så himla nyttigt att se sig själv! =)

Som sagt, irriterad...

Jo i går kände jag mig lite irriterad o så även idag... Inte jätteirriterad men en lite jobbig irritation som bara ligger o gnager o kommer ibland upp i tankarna då o då o gör mig lite mer irriterad men det lugnar sig snabbt. Inte så att jag går o e irriterad hela tiden utan bara lite då o då.
Jag lever mitt liv som jag vill o trivs med. Tycker om att ha mycket saker att göra. Visst, jag har svårt att säga nej så ibland kan det bli en aning för mycket att göra men jag trivs med att göra mycket. Har jag en ledig dag för att ta det lugnt så kommer rastlösheten snabbare än snabbast. Visst, det kanske inte är så bra heller men det gör den.
Har jag för många lediga dagar (3-4-5 dagar) så börjar ångesten komma krypandes då tårarna bara tränger fram o allt känns lite mindre bra helt enkelt. Men som sagt, jag gillar att göra saker.
Att jag nu e på klubben ca 4 dagar i veckan, tränar rally m gänget här hemma ca 1 dag i veckan, tränar Kimba här hemma utöver det och hon får ju sina promenader som hon ska o tävlar lite då o då, det e kanske ganska mycket hund. Sen jobbar jag ju m hundar också, men jag älskar det! När jag var tillsammans m Lord så tränade jag också hund men inte alls så mycket eftersom jag ville ju spendera tid m honom.
Just nu e jag singel o har ingen på G o visst det e inte så skoj men så e läget nu o varför ska jag då inte få spendera min fritid m saker jag gillar så som hundträning utan att få höra att jag e tråkig, att jag aldrig har tid, att jag inte kan vara impulsiv, att jag e lite enkelriktad, att man förstår varför jag inte har nån pojkvän för att hunden tar all tid. Men hade jag haft en pojkvän hade jag ju inte tränat så mkt hund o sagt ja till allt som kommer i min väg utan jag prioriterar vad jag vill göra. Så just nu prioriterar jag Kimba eftersom jag älskar min hund, älskar hundträning o tävling o speciellt nu när träningen börjar ge resultat men när jag har/hade pojkvän så drar jag ju ner på hunderiet för att kunna umgås också, vilket jag gärna gör!!!
O sen så kan jag visst vara impulsiv, kanske inte alltid när man blir frågad saker men till stor del så hittar jag gärna på spontana saker men jag e en person som planerar en del o har en full kalender så impulsivitet funkar inte till 100% men kan jag så säger jag givetvis ja.
Så nu har jag fått skriva av mig en del. Jag e inte alls jätteirriterad bara lite som gnager som sagt! Nu ska jag återgå till o ta det lite lugnt innan jag ska jobba eftermiddag också o sen ska jag på bruks i kväll =P

De flesta filmerna =)Agilityuppvisning i St Beddinge!

Hej!

I dag så har det varit en rolig dag! Jag hämtade Ingrid m sin pälsboll Isa. O shit vad fint o härligt de bodde så långt ut på landet på en fin gård o såna fina hästar!! =) När jag lämnade henne fick jag lov att följa m in i hagen o lukta på de, haha!

När vi väl kom ner där så var där nästan inget "känt" folk men de kom så småningom o vi fick satt upp en bana. Den var bra för man kunde göra en egen bana efter egna svårigheter! Me like!
Det var verkligen skoj o väldigt bra miljöträning! Men min Fluff håller så bra koll på mig inne på banan, får vi bara till slalomen o jag kan handla henne bättre så har jag en superhund!!! Men det e bara o kämpa på!

Det var även skoj o se alla de andra duktiga från Svedala BK som visade upp sina hundar! Blir så inspirerad av o se duktiga hundar! Längtar redan tills i morrn då det e träning igen m träningsgruppen i agility! Kimba älskar det o jag tycker det e skitskoj! :)

Det filmades en del också där o de e på väg upp på youtube så under kvällen e de nog inne!

OBSOBSOBS!!!!
Ny länk ute till höger!
http://clematis.bloggo.nu/

Filmerna sen igår =)
Sista filmerna sen förra gången!


Filmer! More to come!Adrenalin!

I går va jag på kräftskiva inne hos Natta. Det var lika trevligt som alltid o gott var det o folk o hhundar var det men det e givetvis skoj! Men en sak hände när jag skulle köra hem! Hade kört ut i från malmö o nästan kommit fram till käglinge så svängde en bil ut från ett stopp längre fram till vänster. Så jag fick slå av halvljuset för att inte blända bilen som visade sig vara Snuten!
Det roligaste var att de gjorde en U-sväng så de kom efter mig o sen slog de på de blö/röda ljusen i fronten o slog på sina helljus, så jag fick ju blinka in till vägkanten o la bilen i friläge. Så efter typ 1-2 minuter kom polisen fram till min bil o då hade jag knäppt loss mitt bälte o var på väg bak till de för det kändes som en evighet, men till slut kom han till min bil o jag öppnade dörren o så här var vår konversation:

Polis: Hej! Har det varit en trevlig kväll?
Jag: Hej. Ja absolut. (Kimba skäller som en galning i bakluckan för hon hatar poliser o män i uniformer)
Polis: Har du varit o rastat hunden nu?
Jag: Ja! Nej! Eller jag har varit på kräftskiva o då fick hon följa med.
Polis: Har du körkort?
Jag: Absolut (tar fram o visar)
Polis: Så bra. Har du blåst i en sån här nån gång? (Håller fram en alkoholmätare)
Jag: Ja, det har jag.
Polis: Så bra. Blås tills jag säger till!
Jag: (blåser)
Polis: Det ser bra ut. Ha en trevlig kväll!
Jag: Det samma!!

O fastän jag visste att jag hade körkort o var helt nykter så började hjärtat pumpa mkt snabbare än det brukar o adrenalinet börja flöda så jag tog upp mobilen o ringde till Natta för o berätta om denna roliga händelse o bara garva o visst einte vad jag gjorde! Lika så ringde jag till mamma efter o de låg dessutom o sov!
O hur tusan ville snuten att jag skulle kunna åka hem o sova nu när jag var helt uppe i var?? Tusen tack för det!

Helgen på Tånga Hed - BiV

I fredags så styrde Lindas bil mot Vårgårda. Det ligger ca 7 mil NO om GBG. När vi kom upp checkade vi in o lastade in alla saker o sen körde vi ner till byn igen för att äta, hon tog pizza o jag hamburgare! Sen handlade vi frukost o sen körde vi tillbaka till Tånga Hed. På kvällen socialiserade vi oss med några Rave On:are innan jag o Linda gick o la oss (tidigaste som vanligt).

Lördag! Då tusan började dagen m lydnadstävlingen. Det var 12 anmälda i 1:an, 6 i 2:an, 2 i 3:an o 2 i eliten! Jag var så himla nervös, brukar vara liite men inte så HÄR! Men långt om länge så blev det äntligen vår tur i 2:an att ha platsliggning o det e jag alltid mest nervös för, för där kan man mest påverka de andra, men Kimba låg en lugn o trygg plats o jag var lycklig o inte alls nervös längre. Tyvärr hade jag dragit nummer 6, dvs att jag startade sist men det gick bra ändå. Kimba har aldrig varit så taggad o haft så mkt kontakt som hon hade i lördags på våran debut! Jag var så himla glad o Kimba var så duktig!!

Platsliggning: 10
Fritt följ: 6
Läggande: 6
Inkallning m ställande: 8.5
Sändande m ställande: 0
Apportering: 5
Fritt hopp över hinder: 9
Fjärrdirigering: 8.5
Helhetsintryck: 9

Summa: 135 poäng som slutade med en andra placering i klassen! Inte illa!

Hade i stort sett aldrig tränat ett helt moment utan bara delar ur momenten så det var himla intressant nu att få se var vi ligger till o vad vi behöver träna mer på! Domaren var faktiskt väldigt snål m poängen så jag är så fruktansvärt nöjd! =) =)

Söndagen så var det bara utställning o om man inte ställer själv eller är jätteinsatt så e inte det så spännande. Det var skoj o se de få hundar man kände igen o även när BIR o BIM skulle tävla mot varann men that´s it. Men där e massor av fina hundar o de som vann var urtjusiga!

Men innan utställningen började gick jag en långrunda m Kimba i skogen! Det var så himla mysigt! Bara hon o jag i skogen o hon var lös o helt avslappnad! :)"Myyyyys!""Min vinnarhund! Älskade Kimba <3!"

Film från tävlingen kommer så snart den e ute på youtube!


RSS 2.0