Utställning i Tollarp

I lördags (lite efter men skit samma) så var jag o Lord i Tollarp för o hjälpa Eva lite m hennes ena hund o kamma henne o så. Detvar väldigt skojo vara där. Lite drygt för dommare brukar dömma 20-25 hundar i timmen, han här dömde 10!!! så det blev så försenat men då var det tur att det var fint väder :) DiDi hon som vi borstade Är 10 år o blev BIR Veteran o 2:a bästa tik! Hon är så mysig o kelen o Pussglad! Dessutom e hon importerad så hon har kuperade öron =)"Jag o DiDi!"

How many dogs does it take to change a Lightblub?

Golden Retriver: The sun is shining. The day is young. We've got our whole lives ahead of us, and you're worrying about a stupid burned out blub?

Border collie: Just one. And then I'll replace any wiring that's not up to code.

Dachshund: You know I can't reach that stupid lamp!

Rottweiler: Make me.

Lab: Oh, me, me!!! Pleeeeze, let me change the light blub!! Can I? Can I? Huh? Huh? Can I?

German Shepherd: I´ll change it as soon as I've led these people from the dark, check to make sure I haven't missed any, and make just one more perimeter patrol to see that no one has tried to take advantage of the situation.

Tibetian Terrier: Let the Border Collie do it. You can feed me while he's busy.

Jack Russell Terrier: I'll just pop it in while i'm bouncing off the walls and furniture.

Poodle: I'll just blow in the Border Collie's ear and he'll do it. By the time he finishes rewiring the house, my nails will be dry.

Cocker spaniel: Why change it? I can still pee on the carpet in the dark.

Doberman: While it´s dark, I'm going to sleep on the couch.

Boxer: Who cares? I can still play with my squeaky toys in the dark....

Chihuahua: Yo quiero Taco Blub

Irish Wolfhound: Can somebody else do it? I've got this hangover....

Pointer: I see it. There it is. There it is, right there...

Greyhound: It isn´t moving. Who Cares?

Australian Shepherd: First, I'll put all the light blubs in a little circle....

Hound dog: ZZZZZZZZzzzzzzzz.z.z.z....z....zzz......zz

Briard: Light blub? I'm sorry, but I don't see a light blub.....

Kimbas sommarfrisyr :)

I dag körde jag o rakade ner Kimba. Har länge tänkt på detta o nu blev det gjort :) Hon var så duktig o hon verkar trivas o tycka det e jätteskönt :) Före-bilden blev inte så bra tyvärr, hon ville inte stå som jag ville på trimbordet, men ni vet ju hur hon såg ut innan o efter-bilderna blev hon så söt på. Som valp igen :D"Före-bilden, dock inte så lyckad!""Efter-bild innan jag gjorde de små finjusteringarna o badade henne!""Efter, när hon e nybadad. Marken lutar lite framåt, hon e dock Inte riktigt så överbyggd!""Sötis!""Hin blev så fin :) Hon verkar tycka det e jätteskönt!""Glad buse-hund!"

Träning :D

I dag träffades, jag o Kimba, Anna o Pelle, Linda o Avanti o MAlin o Guiness på klubben för o träna lite. De e nämligen ute flitigt o tävliar så de får hålla igång nu under sommaren medans andra har lov :D Jag o Kimba tog bara lite budföring o lite lek bara för det skulle vara skoj. Men det gick bra! :D
Efter vi tränat så hade Anna köpt m rulltårta så då fikade o pratade vi lite. O nu efter att ha känt mycket på Avanti så har jag till 99% bestämt mig. På antagligen måndag åker Kimbas päls av. Hon ska ju snart opereras o nu e det så varmt så det kan vara skönt för henne :) Avanti var så mjuk (förlåt Linda! :P ) o skön så då fick jag ännu mer lust, men jag måste först samla mod över helgen :D"Linda står beredd m vattnet fall Avanti skulle börja busa!""Avanti & Kimba!""En pigg o söt Guiness!""En glad o nöjd Pelle!"

1 september, that´s the day!

Ja, Kimba har haft massor av problem m sina analsäckar nu de senaste månaderna. Har varit o tömt de 3 ggr och nu sista gången var sekretet inflamerat så nu går hon på antibiotika =/
Så vi fick en tid till henne, den 1 September att operera bort analsäckarna o då ska hon samtidigt kastreras. 2 stora operationer så jag e lite (eller väldigt mycket) nervös, men hon e ung o frisk i övrigt så det ska säkert gå bra :)
Hon har nu även under flera månader tovat igen snabbt. Hon hade ju sina perioder när hon släppte valpullen/pälsen då det var mycket jobb m pälsen men nu har hon börjat tova skitmycket igen o vuxenpälsen ska inte vara svår o hålla bra :/ skumt. Blir kanske nerrakning så småningom ändå.

BADA!

Kusinerna från SUndvall e nere o min ena kusin önskade att hon var född till en sjöjungfru, det e hennes dröm =P hon badar alltid o bor i vattnet när hon får chansen till det =P så det var därför passande o åka ner till havet o ta Kimba m oss :D"Vattendjuret Kimba & Alexandra!""Blötehund! <3""De gick ut så hon simmade också lite !"

Höstens träningar =)

Har anmält mig till en spårkurs uppe vid vinslöv nu till hösten =) Den börjar den 6 September o det ska bli skitskoj! Har bara hållit på m lydnad o nu ska vi utöka vår träning ytterligare. Valde en kurs där uppe för o kanske lära känna lite folk o så där uppe eftersom det e dit vi ska flytta så småningom =) Så det ska bli kul o se hur det fungerar m sånt o om hon tycker det e skoj! Det var både blodspår o människospår :D      "Bild från hans sida som vi ska gå kurs för!"Sen ska vi ju även, som jag nämnt förut börja m rallylydnad! Det ska ju också bli skoj, se fall det också kan vara något för oss :D"Skyltar till rallylydnad!"

SÖTEBILD!"En sötebild bara för jag tycker så mycket om henne!"

Fredags!

I dag hjälpte jag till o vakta på sommarrocken lite! o som belöning fick jag gratis inträde. Men jag var där bara en dag för jag hade fullt upp resten av helgen. Så jag valde att åka dit i fredags för o se CRASHDIET!"Min outfit för dagen!"


Min uppgift var att dels sitta nere vid husvagnarna o kolla så bara de m pass kom in där. O sen skulle jag också hjälpa till m o släppa in artisterna på området.. så jag klagade inte ;D Musik e livet!!!"Sångaren, inte så bra som den gamla men grym ändå! Jaa, vad mer ska man säga!""Gitarristen som hade såå bra solon!"

Hade hört att de inte skulle vara bra live, men kan efter att ha upplevt de själv nu inte alls hålla m! tyckte de var väldigt väldigt bra!
Sen körde jag in o hämtade Lord på stationen :)

MH-test!

i dag var jag i Lomma o Mentaltestade Kimba. Det har jag velat göra så himla länge men har tyckt det har varit för dyrt o lägga ut så mycket pengar bara för o försöka vara med. Men för några månader sen fick jag kontakt m en briarduppfödare uppe vid Kristianstad-hållet. Hon hade fått upp en kull - Kimbas halvsyskon, de har nämligen samma pappa. Så då sa hon att de skulle ha ett MHtest o då fick jag lov o vara med! Så himla snällt!"Kimba var lite tveksam m att följa m en främmande man, hon e lite mammig av sig!""Men sen när det gällde lek var hon inte sen på att vara m!""Efter andra försöket sprang Kimba som tusan efter trasan, första ggr sprang hon bara halvvägs!""På aktiviteten (som jag tycker skulle heta "passitivitet") nosade hon från början men sen stod hon så lugnt o stilla o såg söt ut!""Lite havlt nyfiken på den skumma gubben var hon redo att springa o leta upp han!""Sen lekte o busade de. Hon var den första o enda hunden som gick fram o lekte m honom under dagen. Snacka om att han var glad att äntligen en hund ville leka!""Hon blev lite överaskad o morrade/småskällde till på den direkt när den hoppade upp men hon stannade ändå hyfsat nära!""O sen visade hon ingen kvarstående rädsla för den!""Skramlet däremot var lite läskigare. Det lät mycket mer o var jättenära tyckte hon!""Men när jag satt ner o kallade på henne kom hon nyfiket fram o undersökte skramlet + att hon hade inga kvarstående rädslor efter det!""Kimba stod o vaktade mig hela tiden för de enormt läskiga spökena. Hon hade full koll men när de kom lite för nära backade hon bak så hon stod vid mig o vaktade ändå!"
"Sen fick jag ta ett steg framåt för hon skulle våga gå o ta saken i egna händer!""Så gick hon fram o blev glad när hon fick konstaterat att det var en människa!""Sista moment var då skottet. Kimba e ju lite skotträdd sedan innan men vi fick upp lek o sen smällde det av o då ville hon inte fortsätta leka, det gick inte. Kimba började leta flyktvägar för o springa där i från o då avbröt vi gick fram o tillbaka men hon hade lite svårt o släppa det förräns vi satte oss i skuggan, hon låg i mitten o vi pratade om hur det hade gått på rundan!"

Tyckte detta var himla intressant, vissa moment trodde man att hon skulle reagera helt annorlunda än mot vad hon gjorde, det var lite skoj =) Fick iaf godkänt mentalstatus o Fick även henne exteriört/unghundbeskriven. Det var också skoj.

Tattoo-time!

Shit så snabbt en månad har gått. Den 12 Juni åkte jag in till en tatuerare o visade vad jag ville ha gjort o fick en tid, de blev då i dag den 10 juli. Kändes som jättelänge när jag väl fick den men det känns som i går jag var där inne o bokade tid. Lite skrämmande :P ajja det var i dag jag skulle dit in så vid 15 tiden åkte vi till käglinge, satte bilen där o fortsatte vidare in till Karlskronaplan till tatueraren. Lite fakta bakom tatueringen o Kimba:

Det e en kolibri, blomman är däremot av större betydelse. Kimba är nämligen döpt efter den. Uppfödaren till Kimba är nämligen från Australien. Eftersom alla valparna blev fawn-färgade så blev de döpta efter röda saker nere från Australien. Så när jag väl fått tjatat till mig att få köpa en sån hund ringde vi o pratade m henne o i slutet av samtalet frågade vi vad valparna hette, då rabblade hon då upp en massa namn o det var speciellt ett som vi fastnade för. När vi åkte o hälsade på valparna för första gången så var alla så söta men det var speciellt en valp vi fastnade för, hon som kom fram först till mig o den som var mest aktiv o somnade på golvet sist o så. När vi skulle där i från frågade uppfödaren om vi ville åka hem o prata o diskutera om att köpa valp eller bestämma oss nu. Jag bestämde att vi skulle prata om det för det var kanske småsaker man inte ville prata om hos henne. Precis innan vi skulle gå frågade vi vad hon hette, o självklart så var det hon som vi hade fallit för namnet innan, Desert Rose. O då sa jag direkt att jag vill inte tänka mer utan jag tar henne :)
Så blomman e alltså en Desert Rose blomma!

Så här blev resultatet:"Närbild!""O på lite håll!"

Livet leker!!!! =)"Kimbas glädje till o slippa allt m träning!"


Nu verkligen har Kimba semester. Har inte tränat på hur länge som helst. Vi bara busar, lekar, äter, sover, går på promenad o myser :)
Hon tycker det e hur härligt som helst! Njuter av livet fullt ut! Bara jobbit att det ska vara så fruktansvärt varmt. Men då e det tur att det finns vatten :)
Ajja vi har det skönt o slippa allt m krav o sånt, föruomt det vanliga då ;)

Utflykt m bad!"Vattenmonster Kimba!"

I dag körde vi till Åhus o kollade runt på olika ställen o sen hamnade vi vid Åhus gropahål o där fick Kimba bada lite, eller det blev nästan mer än bara hon."Långhårig hund + vatten + sand= inte bra!"

Hon älskade o springa o busa i sanden o hoppa i vågorna o leka m sin nua boll som hon fick :D Jätteskoj o se!
"Älskar vatten o sin boll!"

Såna problem jag hade m o försöka hålla henne när hon märkte att vi närmade oss vattnet! haha xD"Dyka ner i vatten!""Springa efter matte!"
"O sen tillbaka till husse igen!"

Shoppingtime!

I dag busade vi som tusan på gräsmattan o Kimba älskade det. Hon har aldrig  lekt så mycket innna, hon brukar leka en stund o sen tröttna. I dag tröttnade hon för hon var så trött o varm o jagtyckte det var så skoj. Fast tyvärr så gick våran leksak i sönder xD så jag körde Lord till jobbet o sen fortsatte jag o hans bror ner till Teba för o shoppa leksaker! :D alltid lika skoj o kolla o shoppa hundsaker!! Så nu tusan ska det fortsättas o leka :D Men nu ska jag snart köra o hämta han o sen ska vi till magle våtmark o promenera o fotografera :)"3 olika kampleksaker, 1 tennisboll o en lite större basebollsliknande sak!"

Kvällsstur i skogen =)"Lord & Kimba"

I går var jag, mamma, pappa, Gisela o morfar först på hörby marknad, sen körde jag de till Hässleholms station fö rde skulle ta tåg o buss hem, sen körde jag vidar hem till Lord o väntade till hans slutade jobb. Sen tog vi en kvällspromenad o fottade lite o gick lite i skogen! där e så mysigt, jag vill flytta nu!
På marknaden köpte jag 3 olika sorters te, o de som sålde det hade Kennel Rave On, så blev det lite prat om briarder o Avanti o Linda o så :D himla skoj! :D"Kimba i skogen"

Tävling i Oxie

I dag var det samma "gäng" som var o tävlade på oxie. Jag fick startnummer 10.. Ganska lagom. För min del gick det inte så bra på platsliggningen. Hon skällde oavbrutet hela tiden o när jag gick tillbaka så rullade hon! Dock inte så bra men ack så charmig hon e! Haha.. Ajja det går bättre nästa gång, om det nu blir nån nästa gång.

Platsliggning: 0 - skäller ihållande
Tandvisning: 10
Linförighet: 5,5 - kk, vxl pos, halter, snusar
Läggande: 7 - trp, segt
Inkallning: 8,5 - avslut
Ställande: 6,5 - trp, steg
Apportering: 0 - tar ej
Hopp över hinder: 8,5 - avslut
Helhetsintryck: 6,5 - okonc.

Så det slutade på 114,5 poäng o ytterligare en sistaplacering xD"Linförighet""Läggande under gång""Inkallning""Ställande under gång""Apportering""Hopp över hinder"

Lite träning!I går var jag o Kimba o tränade m Anna o Pelle, Linda o Avanti o Malin o Guiness på Oxie BK eftersom vi ska tävla där i morgon =P Det gick väl inte så himla bra, Kimba har tröttnat o jag känner mig inte alltför motiverad på det längre. Så det ska bli den tävlingen o sen ska vi ha semester o träna på annat. Har hittat en spårkurs uppe i vinslöv till hösten så jag får se ;D
Men åter till gårdagens träning. Jag o Kimba körde igenom hela passet o sen fick det vara bra m det. Platsliggningn gick väl sådär.. Hon ligger o gnäller, men annars ligger hon bra. Tandvisningen gick bra, hon e lite livlig. Linförigheten e dötrist o går inte så bra. Läggande under gång gick faktiskt bra :) Inkallningen gick okej. Ställande gick också bra. Apporteringen går väl som alltid. Hon tycker inte apporten e skoj. Hoppet över hinder gick mycket bra!
Känner mig dock inte alls motiverad till tävlingen. Men kör dit o gör som vi brukar o sen får det avsluta det för detta året eller nåt. Kimba ska få vila o leka o busa i massor sen. Har hon även fått gjort nu innan men nu Utan lydnadsträning :D

RSS 2.0