Hunddag!

Var på skolan lite kort i dag sen träffade jag Anna o Linda på klubben o tränade lite lydnad! Det var väldigt trevligt o skoj! Som vanligt! Sen gick vi in o fikade o pratade ännu mer! Jätteskoj!
Min träning m Kimba gick faktiskt väldigt bra.! Ska lära om positionen o fria följet för hon sätter sig snett - mycket snett o sen plogar hon. Antagligen för jag haft leksak i fel ficka.. Tradigt men sant! Ska ha leksak bredvid o inte på mig så får jag hoppas det går bättre! Hoppa över hindret gick väldigt bra, inga problem o hoppa ifrån mig. Inkallning m ställande gick väldigt bra det också faktiskt o Apportering gick också bra! Lite dåligt tempo men hon TAR den!! :D:D

Nu ikväll blev jag hämtad utav Anna för då skulle vi till klubben igen! Hon skulle på lydnadsträning o jag har agilityn! Det gick också väldigt bra! Kimba e så bäst (den bästaste briarden - Pelle den bästa labben Peter!!). Ska dock träna mer på bur träning så hon kan börja trivas i sin bur. Gick bra in i den 2 ggr sen ville hon inte mer o då ville jag inte tvinga in henne där så då fick hon vara i Annas bil där Kimba snodde ett tuggeben i låg o gnaga på. Självbelöning på hög nivå!

Nu ska jag o kolla på film innan jag ska sova! Tjingeling!! o god natt!

kommer inte på nån bra rubrik..

I igår åkte jag ner tidigare till malmö eftersom jag hade inte hunnit med rätt tåg om jag följde m Lord o hans pappa till ekohallen i Bromölla så jag kom ner till malmö vid 13.15 tiden så då gick jag på gågatan o där fanns massa säljare så jag hittade ungefär en sån väska jag velat ha länge så jag blev glaaaad! sen gick jag o satte mig på expresso house o tog en chailatte så började jag skriva på mitt brev till Karryn, uppfödaren. Mitt sista försök att få tag på henne sen kommer jag inte bry mig mer!"Det var mysigt o vara alldeles själv o bara ta det lugnt i höstvädret!"

Idag var vi på museet m skolan o efter det gick jag till Sandra o sen gick vi o hälsade på Erika som fått sin unge, Emil den 15 september :)"Jag o Emil på trappan!"


Sysselsättning =)

Nu sitter jag hemma hos Lord, han e på avskedsfest på DHL och efter det ska vi ev in o se "Flickan som lekte med elden". Snart ska jag skriva en textanalys på Tristan o Isolde.

Vill iaf skriva att igår så tömde jag Cocos analsäckarna. Hon slickade mycket så mamma ringde Lena o hon sa att jag skulle göra det, de har visat på Kimba för hon har ju haft problem m det men jag har aldrig "vågat" prova, men så igår prova jag på Cocos o det gick himla bra! Så stolt att jag klarade det! Känns skönt o kunna!

I dag var vi även på Hässleholms hundutställning =) Lite impulsivt men det var trevligt. Eva från Rave On var där så det var skoj o prata m henne. Cody var den enda briarden så hon blev BIR m hp. Grattis! Sen fanns där så många fina hundar så det är alltid skoj o kolla på! Sen e jag glad att jag kör snälla metoder på Kimba, så tråkigt att vara ute på såna ställen o se hur vissa folk beter sig mot sina hundar ;S

Fick frågan av Pelle om att göra en bloggkurs i hur man stretshar sin hund. Så det ska jag faktiskt göra! Det är jag faktiskt duktig med att göra på Kimba när vi varit aktiva eller tränat mycket eller gått långt :) Inte så himla svårt, men det kommer nu i veckan!

Har satt upp några mål m Kimbas o min träning/tävling! De är:

* Denna hösten ska jag anmäla till 4 rallytävlingar och jag siktar på att klara fortsättningen på första tävlingen o då går jag upp i avancerade klassen o sen e där ju 3 tävlingar kvar, hade varit skoj att klara rallyn! haha. Man måste sikta högt då kommer man åtminstone halvvägs!

* Sen tränar vi i lydnaden så vi har planer att debutera i Lydnasklass 2 till våren!

* Även har jag bestämt mig att träna in brukslydnaden till Apellklassen o starta en bruks tävling i spår såsmåningom, nästa år hade varit skoj till hösten kanske!

Stackars Kimba som har mig som matte!! Hon har det inte lätt m alla mina planer o saker! :D"Jack White - Never Far Away!"
<3

Låååång promenad =)

I dag så kom jag tidigt hem från skolan efter att ha gjort ett engelskprov. Fick även sms från posten att äntligen mitt brev kommit från SKK men när jag skulle hämta ut det så hade jag inte mitt leg m mig så då fick jag köra hem igen, Utan dipolm!! Så när jag kom hem så körde vi till Lomma för o hämta Cocos nya bilbur som kommit in. SÅ gick vi där på minizooet o kollade på getter o kaniner. Jättefint hus till kaninerna hade de.. Ideer som jag absolut kommer ta efter!
När jag kom hem därifrån var jag sugen på att gå en långpromenad m Kimba. Så jag gick 6.8 km, 9188 steg o det tog 1 h o 17 min. Raskt med andra ord! Har som sagt bestämt mig för att lita mer på Kimba så hon var lös större delen av rundan o det gick braaaa! Älskade lilla hund <3"Min Fluff på promenaden!""Det blåste lite xD!""Lös till o m på asfaltvägen!""Tusingfoting!""Lös på promenaden!""När jag kom hem strechade jag Kimba. Får vara rädd om hennes små ben :)!"


Igår när jag körde från svedala så var jag frusen, stressad o lite nedstämd så ringde jag hem o bad de fylla upp ett varmt bad till mig. Så kom jag hem så hade mamma gjort det jättemysigt! Tänt levande ljus o lagt i en badbomb som luktade såå gott! Det var så himla härligt!"Mysigt...!"


Titulerad!"LP1!"

Syns kanske inte så bra men nu har mitt LP1 skickats, ska hämta ut det när det kommer! :D yayayaya!


Klickertränade!

I går när jag var på klubben så jobbade vi kortakora pass med våra hundar, vi snackar 1-2 minuter. Vi var 2o2 o när typ 2 minuter gått så skulle vi byta hundar dvs springa till bilen, ta ut sin hund, träna 2 min, springa till bilen, sätta in hunden, springa tillbaka o kritisera den man jobbade m, springa tillbaka till bilen ta ut hunden - ja ni förstår.
Vi fick motion kan jag ju säga. Men så har jag ju ett sånt dära fint hus till Kimba men som vi aldrig använt men det e hög tid nu at få henne att gilla den =P Sen ska den vara m så det inte blir så långt o springa.
Så i dag tog jag ner den o veckla upp den o så fort hon såg den kom fram så gick hon o la sig o ville knappt komma in i rummet jag var i =P
Men så klickade jag kanske 1-1½ minu sen var Fluff i huset!"Huset!"
(Stod dock inte där när vi klickade utan på golvet)"Nåt utav det mysigaste som finns o komma till sängen o Kimba gör en sällskap :)!"


Resesällskap!

Jag söker resesällskap till London måndagen den 26 oktober till den 29 oktober! Flyg o hotell blir ca 2500 kr / person.! Svara snarast om nån e intresserad!

För att vara extra tydlig så e jag SERIÖS.


Stackars lille Kimba!"Så här hade Kimba sett ut om hon hade bott nere i egypten...!"


Grattis bloggen!

Just nu, detta inlägg blir mitt 500:adre inlägg! Congratz to my blog!

Söndag!

I går så smsade Malin o frågade om vi var sugna på att följa m o spåra. O efter förra spårtillfället så sa vi inte nej.! Så det blev bara jag o Malin o Lord givetvis som också följde m! Då började vi att lägga spår till varann. Mitt spår bestod av ca sammanlagt 150 m med 1 vinkel o Malins var m 2 vinklar o också ca 150 m långt! Sen gick vi en lång o mysig runda i skogen. Då var hundarna lösa men de busade inte utan de gick så fint o travade på för sig själv o Kimba hade sån bra koll på mig så jag har nu bestämt att jag måste våga lita på henne mera. Sprang o gömde mig 3 ggr o hon märkte snabbt att jag var borta o sen letade hon upp mig =) Jätteduktig!
Sen började jag  ta mitt spår men Malin hade glömt bort eller tappat bort var det började nånstans så vi gick på det från sidan o hon gjorde ett bra upptag men hon följde efter fel visade det sig för de hittade starten o då gjorde jag samma igen, gick på från sidan o lika fint igen så följde hon det nya spåret!
Det följde hon himla bra. Brukar inte ha näsan så långt nere som hon hade igår utan hon var såå himla fokuserad o cdet var så skoj. I vinkeln tog hon ett varv runt o sen gick hon på det fint igen. Sen blev det några ställen där hon tappade det men hittade snabbt o fint igen. Mot slutet blev hon himla trött det kändes men vi hittade slutet o jag var så lycklig o Kimba hade varit så duktig!!"Vackra Guinness!""Jag o Malin står o diskuterar om hur vi ska göra o Kimba e väldigt sugen på Kebbe!""Detta ska föreställa mig som går efter Kimba!"

När jag gått mitt spår så var det Malins tur. O det gick också himla bra! Det hade nog blåst lite mer där hennes spår låg för Guinness rundade en vinkel o gick ca 10 meter längre i den sista vinkeln o följde det diagonalt tillbaka mot där det låg en "pinne" som han tog. Han jobbade också himla bra o fokuserat, han hade ett högt tempo men vilken näsa!"Kimba var såå trött när vi kom hem o deckade på mitt golv (ursäkta röran)!"Lördag!

I lördags så blev vi, jag, Lord o Cocos hämtade utav Klara vid 9.30 tiden. Vi skulle ner till klubben för att kolla på tränignsgruppen i agility och Klara skulle prata m de för hon var intresserad o börja hos de. De var jätteduktiga, såna skutt Nalle, hennes wheaten terrier tog!
 


"Cocos som njuter i solen!""Klara o Nalle!""De igen, jätteduktiga. Nalle tyckte det var såå skoj!"

Sen därifrån blev vi åter igen hämtade fast denna gången utav Anna för vi skulle ner till SKurup för att kolla på Birgitta o Chillie som skulle träningstävla i 1an! Men vi var där lite tidigt så Anna sightseeingade oss runt i Skurup! Sen körde vi till klubben o där mötte vi Brigitta. Det gick så bra för de. Sån kontakt de hade. Blev väldigt imponerad över de faktiskt!"Birgitta o Chillie!"

På kvällen träffades vi hos Linda o Ante o dit kom även, Malin o Niclas o Anna o Peter. Det var såå himla trevligt! Tack för en rolig kväll!


Fler Cocos bilder!!! :D

Var ute o fotade lite fler bilder på Cocos idag. De blev mycket bättre. Anledningen att jag gör det det var för att i TA så hade de en tävling för oss som bor i vellinge o trelleborgskommun. En fototävling där man ska ta ett foto på något som symboliserar frihet! O det tycker jag att Cocos gör när hon springer m sin fluffpäls på ängen. Fick en del på Kimba också men hon e ju naken nu så därför blev mitt bidrag ett på min favorit efter Kimba!"Hello! Cocos i full fart o vem smyger inte bakom hörnet m kamera?!""Vackra lilla hund!""Hopphopp!""Matte jag kommer.....!""JÄTTESNABBT!!!!""Mitt bidrag!""Sen hade jag Cocos m till bruks, här i Annas bil!""O här sitter vi o kollar på folk medans jag sätter iordning skyltar :)!"


Träning på klubben!

Efter en del klyddande så blev det att mamam följde m o träna idag på klubben! O det var himla tur för det gick jättebra! Cocos e en sån stjärn, så lättlärd o turbohund! Så först började vi m platsliggning o det gick väl okej. Skulle ligga i 3 minuter o jag körde växelvis synlig o dold omvartannat. När 2 minuter hade gått så reste Kimba sig o belönade sig själv. Var det en tillfällighet eller vet hon om att platsliggningen faktiskt bara ÄR 2 minuter lång?
Sen började mamma o träna! De påbörjade lite moment från lydnadsklass 1. Började m tandvisning o det blev Anna som kollade tänderna. Från början var Cocos jätteglad att Anna kom till de men det var inte lika skoj när Anna blev "tråkig" när Cocos rörde sig. Det tog 3 ggr sen satt hon snällt fint kvar vid sidan o precis när Anna skulle kolla på tänderna så reste hon sig upp men förblev lugn!"Mamma o Cocos!""Piggelino o då blev Anna passiv!""Sen stod hon helt stilla!"

Sen tränade de inkallning, läggande under gång o apportering!"Apportering!"

Sen var det Annas tur. De tränade rutan o det gick okej. Roligt att se att han förstår nu att det är nånstans vid konerna man ska vara. Men det e ju synd om våra hundar. De borde bli så förvirrade m allt vi håller på o träna m de. Först ska de springa ut o sen ska de stanna o de kan ju inte fatta alltför mycket :p Men Det gick bra iaf o sen gjorde de fjärren o det gick SUper!!!! De värmde även upp m lite fritt följ o det såg också bra ut!"In i rutan o belöna!"

Sen var det min tur o jag började också m rutan o det går väl okej det också. Får stå närmre kom jag fram till, annars går det väl okej. Sen provade jag inkallning med ställande o det går också okej. Efter valpiskursen så tränade vi lite enskilt fast tillsammans vid varann uppe på backen o det gick bra. Klickade lite o ska få henne o backa rakt o sen tränade vi lite apportering också m framsteg! :)"Våra hundar <3!"


Nya kurs + avslutad kurs!

I går började som sagt agilityn :) Det ska bli himla spännande. Har väntat i ca 3½ år att få gå den o nu äntligen. I går var det bara teori så den riktiga träning börjar nästa vecka! skojskoj!

Ikväll e det valpisbruks. Tyvärr sista tillfället. Tiden har gått så himla fort! Har lärt mig en massa o har varit jätteskoj. I kväll ska de visa varsin konst som de ska ha lärt sin hund! Ska bli skoj o se. Men innan dess ska jag o mamam o Anna träffas på klubben o träna lite! skojskoj! Vi har börjat träna lite mer intensivt på 2an! :D

Nu har jag mattelektion som jag får gå till! Hörs mer ikväll! Tjingeling

Spännande!

I dag fick jag ett mail från Burlövs BK om dag o tid instruktörsutbildningen börjar. Ska bli så himla skoj o spännande! :):)

Stackars lille Kimba <3

I dag åkte Kimba i badkaret! Hon ska får på nytt frontline på tisdag o henne öra var äckeloljigt sen hon fick örondroppar o jag har missat en del när jag rakade henne så ikväll när jag går promenaden så ska jag tukta till det ojämna som lägger si på rätt plats när hon e nybadad! Därför fick hon bada idag! Men som vanligt älskar hon inte det men snällast som hon e så går det bra :)"Kimba i badet!""Lille svansen ska också spolas!""Men hon verkade inte alltför arg när vi var klara *PUSSKALAS*!""Mysigt o torka vid öronen!""Cocos ville gärna vara med och KOLLA, inte mer!"

Sen har jag ju varit på Svedala o hjälpt till på tävlingarna där! Kom dit så började vi o bre mackor o fixa :) sen var jag protokollhämtre fram tills 10 då jag var sekeriterare  till klass 2. Det var himla intressant o lärorikt! Nu e det ju dags på riktigt att vi ska träna inför 2an. Blev så taggad o träningssugen!"Anna kl 7 på morgonen i klubbstugan - pigg o glad!"


Underbara lilla Cocosnöten! <3<3"Livet leker!""Älskade fluffboll!""Vill bara sitta o lukta på blommorna NOT!""Galenhund <3!""Cocos!""Full av bus i benen!""Så otroligt söt!""O vacker!""haha, hoppar hon upp eller ner?!""Kimba fick också vara med på ett litet hörn!""Min Fluff <3!"

Tyvärr blev en del "in action"- bilder ofokuserade. Ska ta fler o hoppas på bättre, haha!


Leta koooorv!

Nu har Kimba precis fått leta korv lite. Hon tycker det e så skoj o jag med! :D Shit vilken näsa de har! :D"Kanske fanns där nåt gott där....!""O där fanns en till!"


Spårardag!

I dag träffades jag, Anna, Linda, mamma o Gisela nånstans i någon skog och la lite spår o fikade! Det var väldigt trevligt o spännande! Det gick himla bra!

Först ut hade vi mamma o Cocos. Vi hade innan vi åkte ut varit inne o köpt en ny spårsele o spårlina o Cocos blev såå himla söt i sin sele! Nästa gång ska vi göra spåret ännu längre för hon var väldigt duktig m tanke på att vi inte gjort det så många gånger men hennes näsa e grymt bra så när hon väl förstod vad hon skulle göra så var spåret slut. Så längre spår nästa gång!"Mamma o Cocos!""Söta lilla Cocos!"

Sen var det Cookies tur. O det gick okej första gången o bättre andra gången. Intressant o se när de börjar förstå vad det handla om. Men hon blev lite rädd för olika saker i spåret men de hittade slutet!"Linda o Cookie!"

Sen var det min tur. Anna hade gått ut mitt spår så jag visste bara var det började, anledningen var för att Kimba kan spåra (ibland) o då vill jag kunna lära mig läsa o lita på henne istället för att jag ska veta var spåret går så jag kan styra o påverka henne. Men det gick himla bra. Kimba var såååå taggad när jag bytte till sele o koppla fast linan o sen hade vi litelite problem i början men sen var hon jättefokuserad. Gick lite zick-zack i spåret men höll sig bra till mitten o tappade hon det så letade hon tills hon hittade det igen. Superskoj o duktig är min nakenstjärna! <3

Sen var det Annas tur. Jag hade lagt ut deras spår. Pelle var väldigt taggad att få komma ut så han hängde inte m så bra i början men efter en liten stund så kunde han fokusera lite på vad han skulle o när han tappade spåret så letade han reda på det igen!"Blev lite fel i början o han var nabb så jag fick ingen bättre bild!"

Får träffas oftare o spåra eller så för det var skoj + att det är intressant o se hur hundarna jobbar o utvecklas!"Hur får man en unge att vara tyst? Ge de en klicker o de blir glada!!!!!"

Sen var det dags för den obligaoriska fikan xD Anna hade bakat supergoda kanelbullar *tacktack*"Riktiga hundögon och Anna klarade stå emot, hade jag Aldrig gjort!""Alltså labradorer... Inte ALLS sugna på mat xD!""Mamma, skoj att hon också följde med m lille Cocos!""O Gisela följde också m :D skoj!""Tigger eller myser? Det är frågan?!""Skogsmullarna!""Min älskade Fluff!"


Naken briard <3<3

I dag var Kimba hos frisören!"Före!""Före!""Efter!""Efter!"

O hon trivs så bra i sin sommarfrisyr! Blir så lycklig o busig! <3<3


Bäst I Väst!

I fredags blev jag, Lord o Kimba hämtade utav Ante, Linda, Lucas o Coookie. Tur att de fått låna en buss annars hade vi Inte fått plats! Kändes som om vi skulle flytta dit där xD Men sen bar det av mot Vårgårda! Vädret var jätteblåsigt o regnit hela fredagen o det var väl en aning bättre på lördagen när det var utställning. Mestadels var det uppehåll men inte hela tiden tyvärr. Så det kunde varit bättre!"Ordningsregler för vandrarhemmet!""Men Kimba kunde ju inte läsa de för de satt ju alldeles för högt upp!"

På lördagen var det som sagt utställning. Där var väldigt många hundar anmälda o där var väldigt många fina hundar! Det var lite drygt att en hel dag sitta o kolla på folk som sprang runt i ringen men annars var det trevligt. Alltid skoj o se på fina hundar - vilket helgen har varit full av!"Linda o Cookie. Tyvärr så var Cookie väldigt busig inne i ringen så hon visades inte från sin bästa sida men de hamnade på en bra 2a plats i deras grupp! Grattis!!!""En massa snygga Rave Onare m deras mattar!""Ante o Cookie!""Isfolkets Royal Bodyguard - BIM!""Lillooets Lady In Red - BIR!""BIR o BIM!""Jag tror inte Kimba är sugen på min hamburgare.......!"

Igår (söndag) så var det tävling. Där skulle jag o Kimba ställa upp i Lydnadsklass 1. Vi startade sist av alla på hela dagen! Gillar inte o starta så långt bak men det gick "bra" ändå =P Efter 3an o 2an så var dte äntligen dags för 1an. Vi hade platsliggning, mitt största orosmoment. 2 hundar gick upp men Kimba LÅG KVAR! Jag var lycklig o varje gång platsliggningen går bra så har jag redan vunnit inombords. O hon låg så tryggt! Härligt o se när ens träning ger resultat!
Väl inne på planen när det var min tur gick det väl inte så bra. Eller det KÄNDES inte bra! Linförigheten var seg, hon la sig inte på läggande, inkallningen var bra, ställandet var bra men sackade i tempot innan, apporten tog hon inte (tävlingsledarens miss) o hoppet var perfekt.

Platsliggning: 10
Tandvisning: 9.5
Linförigheten: 7 - dk, up,no,vs, btö
Läggande: 0 - uem
Inkallning: 8.5 - ss
Ställande: 7 - vt, dk
Apportering: 0 - uem
Hoppet: 10
Helheten: 8 - btö

Summa: 142 poäng

Dessa underbara förkortningar! Undra om domaren överlevt om 0.5 poängen inte funnits. Han var hård o man fick många 0.5 haha.!

Men iaf det slutade med en klassvinst o KLUBBMÄSTARE 2009 !!"Väldigt sammarbiten inför platsen!""Tandvisningen. Som han påstod Kimba inte gillade så mycket =P!""Tävlingsledaren, Skrivaren o Domaren!""Bäst i Västs Klubbmästare 2009 Lydnadsklass 1!""KimbaKimba! Min underbara hund som är så bäst! Jag var så lycklig o är det fortfarande, kan inte förstå det faktiskt!"


Torsdag..!

I går så var det valpbruks. Jag var med BM o hade inkallningar. Som jag blir pussad av dessa små! Helt vilda är en del! Jättesöta o roliga! Det gick bra iaf! Nästa vecka är det rasbeskrivningar. Skitspännande o lyssna på en så himla massa blandade raser! Lär sig alltid något nytt! Längtar dit!

I dag så var det min start på rallykursen. Det gick bra. Förutom att vi fick ha ett litet avbrott pga åskan o jätteregn. Men vi satte oss på verandan o snackade lite skit o sen när det hade dragit bort så gick vi ut o tränade igen. Vi var en tapper skara på 4 st hundar. 2 nybörjare o 2 fortsättare. Jätteduktiga allihopa, o hundarna (läs: Pelle) tycker det är så himla skoj! haha!

Nu sitter jag o packar o pluggar om vartannat. I morgon drar det nämligen iväg mot Vårgårda till Bäst I Väst.! Yeah, ska bli så himla roligt! 116 briarder anmälda till utställningen o ca 15 briarder till lydnaden. Förstår inte varför inte fler ville ställa upp i lydnaden. Men men. Jag o Kimba ska ställa upp o vi hoppas på ett första pris men allt beror på om vi klarar platsen *håller tummarna*

Nu ska jag o packa sistan! Tjingling!

RSS 2.0