Kall dag..

I dag kom Cocos in o väckte mig vid 7.30, då tyckte hon att jag skulle upp, vilket jag skulle för jag skulle följa m mamma o Cocos på valpkurs. Det var så kallt. Vet inte riktigt vad man ska ha på sig för att inte frysa ;S  Men annars gick det jättebra! Det e så skoj o inspirerande o kolla på.. Det verkar Kimba också tycka för jag tränar m henne när jag kommer hem xD

I dag var första gången att jag gick i byn sen hon skadade sitt ben. Vi gick bara en liten runda men vi tränade apportering, snabba ligg (går skitbra) o positionsträning. O svängarna! Måste Varje gång peppa henne till o ta apporten, men det kommer snart tror jag :) Nu tar hon den iaf!! O försöker jag vänta ut henne så sätter hon sig i Fotpositoner o slutligen lägger hon sig.. Så det funkar tyvärr inte.. än iaf ;O"Kimba!""Close-up!"


Direkt när jag kom hem från bruks så gick jag o la mig, frös som tusan o hade sovit dåligt. Sen körde mamma o pappa några ärende o då satte jag mig o läste min Bibel. Då satt jag där o blev helt inspirerad. De berättade lite om Chicken camp o så klicka m hönor. Hmm, varför inte?! Vi har ju höns så när pappa kom hem frågade jag om jag fick ta ut, 1 tupp o "hans" hönor till en liten mindre bur i kanske 1 vecka o prova klicka m de! Så om jag får tid i morgon annars får det bli på måndag så ska jag fixa till så jag kan klicka lite m våra höns HAHA.."Random-bild på höna via google, inte vår. Men bilder kommer att komma!"

HH = Hel hunddag! :)

Det e precis vad denna dagen har varit =) Vaknade så gick jag upp o kammade o gjorde Kimba så himlans fin. Sen kammade mamma Cocos o hon blev också supersöt!"Nykammad o fin :)!""Cocos på väg att bli lika fin!"


Sen satte jag mig o planerade allt inför Rallyn på söndag =) Om jag skulle haft en kurs i Rally framöver hade jag inte lagt upp det som jag gjort nu, men annars hade det varit så tråkigt så jag hoppas detta kommer bli bra =) Sen fick jag gjort en rallybana som de ska få gå o då måste jag ju veta så den fungerar så jag tog Kimba o gick ut o körde lite rally ;D Hon älskade det, hon e super på det o så himla taggad nu! Fick ändrat en sak så nu e den bra :)"Massor att planera men det känns bra o just NU tycker jag det ska bli skoj men DÅ kommer jag vara SÅ nervös haha!""Mamma satt bredvid o mös m Cocos!""Sen gick jag ut o la ut banan o provgick den m Kimba, det ÄLSKADE hon!"Sen körde jag o mamma till arken o fixade lite saker bla mitt favoritbalsam eftersom Kimba skulle badas!
Sen fortsatte vi in till djursjukhuset o köpte en FURminator, en karda som tar bort alla döda hår, men den e nog bättre på hundar m inte fullt så lång päls, så den kommer vara perfekt när Kimba snart ska rakas ner igen :)
Kom hem o så tränade jag lite apportering o snabba läggande m Kimba, vilken stjärna jag har! Det går så himla bra :)"Vi grillade i dag o det var såå gott!!""M bakad potatis o sallad.. MUMS!"


O nu har jag precis badat store fluffs o hon luktar såå gott o blev så mjuk :)"Provade ett nytt schampoo jag hade liggandes, ett spraybalsam. Det var helt okej, men det var jobbigt att spraya så mycket så det hade nog varit bättre m en mindre hund o m mindre päls xD!""Sen i m balsam.. Tar i balsam efter schampoot o sen blötar jag huvudet o sätter i schampoo o skäljer ur lite o sen i m balsam för hon tycker inte om o få vatten i huvudet när jag vill. Cocos kom ibland som stöd!""Skölja, skölja. Hon e så snäll :)!""Cocos berätar att hon snart e klar o det e inget som e farligt.. haha!""Jag fick också en puss.. Hon den dära Cocos e för snäll :)!"

Lyckligast!

Tänk vad jag kan vara lyckligt lottad av att just ha Kimba som hund (okej, så tycker ni andra om era hundar o det e bra, så ska man tycka!!)
Men jag är verkligen det. Hon e helt enkelt bäst. Var då m mamma precis på valpkurs o jag stod o tänkte en massa o iaktog så mycket som möjlig. Tänkt mycket på att "Åhh så valpissugen jag e", "så ska jag göra m nästa valp", "Så skulle jag gjort m Kimba". Så min 10 hund kommer vara perfekt! Men bla så handlade det om o leka. Jag lekte mycket m Kimba när hon var valp men borde kanske ha lekt ännu mer eftersom hon nu inte e så glad i att leka.
Hon bryr sig inte så mycket om leksaker, kan komma m vissa saker ibland så tar man o vill börja busa men då lägger hon sig eller går där i från.
MEN så i dag, nu när jag tänkt en massa på bruks, så kom vi då hem o Cocos lekte för sig själv. Har en boll, hoppar upp i soffan, släpper ner bollen så den rullar iväg på golvet, hoppar ner o springer o hämtar bollen osvosv. Så tog jag bollen o började småkasta m den som jag brukar. SÅ regerade Kimba, hon kom fram o ville ha den o då gav jag henne den, sen låg hon o busade m bollen själv på golvet o det var så sött, så gick jag ner på golvet o satte mig hos henne o skulle ta bollen o busa m henne o så var leken igång o jag var SÅÅ lycklig. Jag kunde riktigt leka m henne som jag inte gjort på länge :P
Vi kan leka lite smått då o då men nu lekte vi mycket o hon hade säkert kunnat fortsätta o det var så skoj :) Min lilla Kimba :)

Ajja jag e iaf lyckligast av att ha henne som hund!

ÖB!

Det e en del som undrat var jag köpt mitt hundskydd till bilen till baksätet, o det har jag ju gjort i berlin. Men nu säljer ÖB ut likadana i stort sett för 99 kr.


Liten ändring!

Har en annan blogg också, http://worldofnature.blogg.se men där har jag 1 besökare om dagen o typ ingen annan.. o det e mamma som håller koll! Därför har jag beslutat att jag ska ta bort den o även ha lite fågelbilder o lite andra djurbilder o natur på denna bloggen. Men mest hundträning absolut! Är ändå inte ute o skådare så mycket nu utan det blir mer när det e finare väder, ENDAST eftersom mitt teleobjektiv inte tål kyla :("Ormvråk på väg till törringeskogen!""Sen flyttade den sig, tyvärr har den itne full fokus!"

Tycker ni det e okej, kommentera gärna det efter som annars fortsätter jag m 99% hunderi som nu!

Älsklingshund :)

Nu har jag preic svarit o lämna Sam hos veterinären. Hon ska operera bort en tand. O jag tog Kimba m för att se vad hon vägde, våran våg här hemma e inte riktigt pålitlig. Så när vi åker bilen m Sam så mjauar hon på ett hjärtskriande sätt som Kimba aldrig hade hört innan o hon blev helt förvivlad, satt upp m huvudet på Sam hela vägen o rev m tassen på lastgallret o hon va så söt!"Älsklingshund....!"


Sen vägde jag henne o hon hade gått ner 2 kilo, yeah! Bara minst 2 kilo till! Ni tusan, sen fick jag utöka rundorna m 15 min / 2 veckor så nu ska vi gå lie längre fast givetvis hålla koll på benet :)"Snart under 30 kg!""Kimba på vågen, en lessen Sam i buren o en trött mamma på stolen!"

Beställt!

Nu har jag beställt 2 jätteroliga pipebollar till Kimba. Hoppas att hon fortsätter tycka att de e skoj, annars får Pelle leka lite m de så blir det kanske bättre! Beställde även 2 paket hundgodis av nåt slag. Kimba uppskattade förra gången o de var bra o klicka m! Nu vill jag få mina beställda saker o träna m HyperKimba! :)

Hmm, om man ska slösa lite pengar till....

Som sagt, varför e det så lätt att göra sig av m pengar? Nu sitter jag ut på Häromis hemsida o kollar på böcker, givetvis eftersom jag e en tönt som samlar på hundböcker!
Har hittat en del böcker:
"Låter som en bok jag hade behövt. Där skulle stå allt om alla problem som kan uppstå o hur man löser de o en massa råd o tips o ideer! Det e nog nästa kommande bok faktiskt...!""Denna handlade om råd o tips o träning om att kunna ha hunden lös nästan överallt, inte jaga harar o kaniner mm o inte springa fram till folk o hundar. Kimba e duktig!! Men JAG måste bli bättre! Känns som det också e en bok jag behöver!"
(De 2 ovanliggande böcker e utav Marie Hansson som e väldigt bra på att skriva hundböcker tycker jag o i den understa av de 2 ovan medverkar även Anders Hallgren som inte behöver någon närmre beskrivning)"Den handlade om jaa, hur hundar komminicerar när de träffas, skitintressant o den e skriven av Memea Molin som nog inte heller behöver beskrivas!""Den har jag velat ha länge, hade varit skitskoj o lära Kimba söka kantareller, lite roligt o tidfördriv. Marie Hansson o Anders Hallgren på denna m!"Räknade precis o jag har bara 45 hundböcker..

Skogen, träning o spår igen!

Kimba har nog börjat komma ur sin depression! :) Vilket e skönt. Som hon betedde sig idag!
Jag o Jenny träffades vid 10 tiden i Törringeskogen. Så först gick vi ut o la spåret, sen hämade vi hundarna o tränade lite på en öppen plats.. Jag började o Kimba var såå himla laddad! Det var verkligen jätteskoj! Jag tränade lite positioner o hon hade jättebra kontakt o satte sig rakt mestadels av gångerna. Hon hade himla bra fart o gjorde en massa snabba läggande! Hon var till o med väldigt intresserad av apporten så den har aldrig gått så bra när vi varit utanför uerummet :P
Det gick även bra för Jenny o Zorro! Han gick bra i linförigheten även hon inte hade extern belöning o även när hon inte gick o kollade på honom. De gör såna framsteg hela tiden :)
Sen gick vi o tog spåren. Zorro tog sitt först o det gick himla bra. Sen var det Kimbas tur o det gick väl bättre än det brukar men hon var såå speedad :P haha"Jag o lille Kimba!""Jenny o Zorro!""De spårar...!"
"Jag visar Kimba början!"
"Vi spårar...!""Jenny tog lite bilder på Zorro under tiden vi kom tillbaka från vårt spår.!""Min taggade hund..!""Skogsmulle :)!"

Träningsdags igen!

Nu i eftermiddags/kväll träffades jag o Anna o tränade lite =) Annas mamma var även där för o miljöträna Curry, hennes lilla valp :) Lite osäker i början men sen ville hon sitta i knä hela tiden :) en helt underbar hund! Det e faktiskt något Väldigt speciellt m de bruna labbarna faktiskt. Var väl inte så glad i labbe förut men sen har man träffat Pelle o sen fler av deras bruna labbar o de e himla charmiga o goa!!

O jag har nog aldrig sett Pelle så glad o hyper som han var i dag! Så skoj, tyckte jag som kolla på iaf! Det gick iaf väldigt bra för de, förutom ställande. Pelle var lite för glad för o stå men å andra sidan gjorde han ett perfekt läggande!

O Kimba.. vad ska jag skriva?! Det mesta gick bra, jag får lägga om min apporteringsmetod lite. Funkar inte så som jag håller på. Har planer på att strunta i o hålla den o bara låta henne ta den från marken o börja därifrån o sen sakta ge henne den. O sen nu kan vi apportera hemma bra, nu får jag flytta mig ut i vår trädgård. Det går nämligen inte så bra på bruks o bygga upp det den vägen. Men vi ska hålla den!
O jag försökte ju leka m min jätteroliga boll i snöre m henne men det ville hon inte så var Anna snäll o lånade ut Pelles boll - pipeboll o DEN var ju skoj! Sån måste jag köpa några stycken! Den var det roligaste hon nånsin lek med! Som hon höll på min lilla Plutt! Så när jag fått reda på var Anna köpt Pelles så ska Kimba också få en eller två så jag har i förråd! Hon blev så taggad efter hon pipet m den! Så skoj!"Idag fick jag post. Det var från Canis. Jag har kommit upp 1 nivå högre på poängjakten på sidan så idag fick jag en klicker!! Yeah!""De hade bundit igen grinden?! Så Anna klättrade över. Väldigt smidigt HAHA!""Pelle apportera!"

Foto-tajm hos Sandra!

Idag, långt om länge kom jag äntligen in till Sandra! Har bestämt flera gånger förut men alltid kommit något emellan men idag så klaffade allt! Vi börja m o prata en massa strunt o hon gjorde numerologi på mig. Här e lite kort om vad hon fick fram.

Ambition: 1 : Ledaregenskaper, pionjäranda, orginalitet, oberoende, energi, arbetsam och viljestark
Yttre intryck: 7 : Förmåga att analysera, självkritisk, hemlighetsfull, trohet, klokhet, lugn o ro, inåtvänd, starkt känsloliv men säger inte så mycket
Karaktärsdrag : 8 : Svårt att uttrycka känslor, behöver kärlek och tillgivenhet, mer beroende av andra än vad de vill medge, god organisatör, energisk, ambitiös och kunnig.

Stämde väldigt bra faktiskt =)

Sandra har dessutom precis utbildat sig till taktilmassör. Väldigt skönt kan jag intyga. Så det kan jag rekomendera!

Sen gick vi ut o fotade Casper lite. Blandras mellan cockerspaniel och tollare :)"Casper :)!""Sötehund!""Sandra o Casper :)!"

Snällaste hunden!

I går skulle jag klicka lite m Kimba. Skulle lära henne skämmas.! Då satte jag en tejpbit på nosen o förväntade mig att hon skulle ta av den m tassen då jag hade planerat o klicka. MEN Kimba sat där, from som ett lamm. När jag inte klickade så provade hon stå, ligga, skälla, backa.. Ja det mesta som hon kan. Hon e för bäst!

Sen fick vi ta ett litet avbrott o följa m mamma til Trelleborg o lämna Gisela o sen gå ett varv m Cocos. Då hade jag tid på mig att sitta o tänka vad jag kan använda istället =P

när jag kom hem bant jag en scarfs runt nosen på henne, inte så hårt o inte så löst att den ramlade av. Samma där. Hunden bara satt o gjorde inget åt den :O
O då vände jag ryggen till henne o hade koll på henne genom fönstret i speglingen o när jag inte såg tog hon upp tassen o då klickade jag! Efter det kunde jag kolla på henne för då hade hon ju förstått vad hon skulle göra!
Hon e för söt :)"Kimba, trognaste som finns :)!"

Spårning i dag m!

Idag la jag ett spår ute i hagen det blev ca 50 m + 3 pinnar + 1 vinkel. Det gick sådär, hon var väldigt okoncentrerad ibörjan när jag skulle presentera spåret. Hon markerade dock väldigt bra på pinnarna men hon tog ingen. I vinkeln blev hon lite förvirrad för spåret "försvant" o då gick hon lite rundor men hittade åt vilket håll det gick. Men hon går ju absolut inte rakt i det o hon springer runt o "flummar" känns det som. Så slutet uteblev."Försökte visa var det började men hon hade näsan åt ett annat håll!""Markerade på en pinne!""Här ser det väldigt bra ut (därför jag tog denna bild xd)!""Hon gick förbi slutet på ca 50 cm till vänster o fortsatte sen tog det ett tag innan hon märkte att jag höll kattmat. Hon har kanske något fel på sin näsa xD!""Jag o min hopplösa lilla hund haha!"

Mysrunda i skogen!

Shit vad Kimba tyckte det var skönt.. Att gå nån annanstans än bara puckorunder upp till "trädet" o vända. Det var skoj o se men vi fick hålla henne så lugn det nu gick :)
Jag la ett litet spår till henne! Hon har tappat suget på spår tyvärr så nu har jag inte spårat på ett tag så jag la ett kort spår ca 20-30 meter + att jag la 2 st apportpinnar i spåret bara för att försöka få upp hennes motivation. Nu förtiden älskar hon de små apportpinnarna så då tänkte jag att jag la de i spåret kanske hennes intresse kom tillbaka. Hon hittade den ena galant o gav den till mig, sen fortsatte vi i spåret o sen stod hon över den 2 pinnen o luktade runt men hittade inte den så då fortsatte hon. Som slut hade jag en burkmat till hund. Något som hon älskar, åter igen för att försöka få upp hennes motivation o intresse. Det gick faktiskt bra :)"Mamma :)!""Gisela, pappa o Nicklas!""Hopplahopp på Cocos!""vi hade tagit m varm oboy o kaka så då fikade vi lite!""Mamma, Cocos o Kimba!""Cocosen o mamma!""Jag fixar till oss innan vi skulle börja gå spåret!""Försöker visa henne spårstarten men hon var såå ivrig!""Första pinnen upphittad!""Slutet funnet!""Mysstund vid slutet!""Hon var så duktig min lilla Plutt!""Cocos!"

So far so good :)

Idag är det 3 veckor sen jag slutade med Rimadyl, smärtstillande tabletterna på Kimba o fortfarande har hon inte börjat halta :) Hon tar inte för sig som hon brukar o ibland när hon vänder så tar hon små hopp men det kan ju vara för hon e lite öm. Så jag e glad!!

Nu ska vi till skogen en liiiten långsam runda :) Uppdaterar me sen!


Tacokväll!!

I dag var vi hembjudna till Linda på taco! Det var så gott!! O trevligt! Jag hade lille Cocos m o Anna hade lille Pelle m o de var så söta! O Linda har ju sin lilla Molly :) Sen var även Malin o Jenny där :) Cocos var verkligen jätteduktig!! :) Så skoj att man märker framsteg på henne hela tiden! Tack för en trevlig kväll!"Jag fixade efterrätten, en briardkladdkaka!""Anna som fixade sin mat o en Pelle som håller koll så att hon gör rätt. Jenny som sitter på golvet m Molly o Linda som e förvånad över att det var hela krossade tomater!""Pelle o Cocos som hoppas på att något ska tappas!""Jenny, Malin, Anna o Linda!""Cocos som ville busa o pussas m Anna!""Malin :)!""O sen ville Cocos busa o pussas lite m Jenny!"

godisglaa katt!"Sam! Jag hade levergodis som vi själva gjort inlindat i handduken o det ville ju Sam komma åt :)!"

Träning IGEN!

Ja nu har jag precis kommit hem från svedala. Tränade m Jenny o Johanna. Det gick väl.. okej xD. Det blåste en massa. En massa spännande dofter o löv o allt annat som var intressant. Linförigheten gick dock över förväntan. Bra kontakt mestadels!
Sammanfattning i bilder!"Jenny duttar pinne m Zorro!""Lite rutan träning!""Sitta vackert!""Johanna m akitan Leon!""Han var så stilig!""Leon!""Sån sötis!""Igen :)!""Johanna o hennes andra akita Kia!""Lite fundersam på hur hon ska få henen att sitta, hon var en ganska envis dam!""Sen körde vi hem till Johanna o fikade då fick Zorro o Kia busa lite!"

Så gullig!

Hittade en video på youtube. Helt underbart söt!!"Christian the Lion!"

Tråkig hunddag!

I dag körde vi hemifrån 7 o var uppe 8.30 i Vinslöv! Så satte pappa o Dennis in toastol o vask o satte ihop duschkabinen så nu e där jättefint inne!! Tusen tack för hjälpen!
Jag, mamma och Lord jälptes åt att lägga golvet i vårt alltiallorum. Har lite kvar men det får jag o Lord fixa nån annan dag o sen ska vi lägga i köket också :) Det blev så himla fint! Bilder kommer när det e mer klart! Har blivit sån skillnad o så fint!
Men det har ju varit en tråkig dag för hundarna, men de har skött sig exemplariskt! Helt underbara hundar har vi fått tag på :)"Kimba ligger o tråkar på golvet redan 30 min efter vi kom....!""De fick varsitt grisöra o Cocos hamnade i buren för att inte springa omkring överallt :)!""SöteCocos... Så himla fin hon är!!!""Kimba ser så fruktansvärt uttråkad ut!""Mickey kom ut så då passade vi på o ta ut Cocos till han, det gick himla bra :)!""När vi körde hem låg Kimba som en seg råtta, som hon gör när hon har tråkig (kolla första bilden)!"


Ska ut o klicka lite m Kimba nu så hon iaf haft lite kul i dag :)

Träning i trädgården!

I dag har jag även varit ute på gräsmattan o tränat m Kimba. Lite klicker men mest lydnad faktiskt. Raka sittningar, snabba ligg och snabbt ställande. Mamma fotade men vädret var konstigt, konstigt dis eller nåt så där har blivit en konstig hinna på linsen."Värmer upp m lite slalom mellan benen, det e ju skoj =)!""Sen runt om o mellan benen, lite freestyle moment som uppvärmning o ibland som avslut eftersom det e så skoj tycker Kimba!""Klickade lite när hon stod på sin träsak, o hon börjar få in att man ska använda bakbenen där, dock m lite hjälp men ändå!""Det blev en del fritt följ baklänges, så himla bra det sättet är o Kimba har blivit en hejare på det! Släpper inte min blick förutom när hon ska tugga godis!""En del positionsövningar, Mestadels raka, YES!!!! :D (tassen kom på foten ibland men vad gör det?!, haha)!""Nu var det mot slutet av vårt träningspass, då var Kimba lite osamarbetsvillig (känns som ett riktigt briardhumör!) haha!"


Har precis nu i kväll klickat lite m Cocos. Visade mamma lite övningar hon kan göra m henne. Det var target m musmatta, klicka när hon kollar, luktar, går, står osv på den och även tog jag fram mitt ridspö (som inte e till för o slå de med) o gjorde likadant där o klickade när hon kollade o hade nosen på yttersta spetsen av spöet. Kul o se hur hon tänker. Iblnd går hon o nosar runt i rummet som om hon blir lite frustrerad av att hon inte kommer på vad som gav henne klick o godis. Önskade at jag började m klickerträning tidigare m Kimba, MEN bättre sent än aldrig!

Sen i framtiden vill jag köpa en schapendoes (velat ha en sån länge) som ska heta Smila o ibärjan ska jag inte ha några kommando på henne utan bara klicka allt hon gör!! :D Hade varit jättespännande!

Ajja, nu ska jag o sova, ska upp tidigt men först läsa lite i min bibel! Tjingeling!

Träning igen!

I dag träffades jag o Jenny nere på klubben o tränade lite. Det gick bra för mig del. Tog apporten i dag utan några problem o sen lånade jag Jennys ena apport som hon tog utan problem också, känner att jag måste träna mycket m andra så ska mitt mål vara för tävlingen i Mars att vi ska få något poäng på apporteringen. Kanske ett högt mål men vi ska göra ett försök o fram till dess ska jag täna mycket apportering, träna in kommandot apport o tränat m andra apportbockar så vi inte blir insnöade på min i vår lugna uterumsmiljö utan nu tusan ska vi sikta högt!
Alltså, apporteringen gick bra.
Sen tog jag lite ställande under gång, o jag ska säga "Stanna" lite mer bestämt annars tvekar Kimba lite o jag tvekar också eftersom jag inte är säker på om hon ska stanna eller gå m.. O när jag ska gå tillbaka till henne ska jag ta ut svängen lite o svänga försiktigt in mot henne för nu tar hon nåt steg ifrån mig m sina bakben så hon ställer sig snett.. Sånt man inte tänker på..
Sen avslutade vi m linförighet, det gick väl okej. Mot slutet, samma som igår gick det bra. Då gick det jättebra o om man tar många halter o svängar o sånt, annars tröttnar hon lite...

O för Jenny gick det jättebra! Zorro har blivit så duktig o koncentrerad. Kul o se. Plogade lite på linförigheten men inte så mycket som förra gången, o apporterade bra o hade bra kontakt m Jenny!"Kimba, villig att apportera!""Första gången hon skulle hålla den i dag så reste hon sig o ställde sig på tvären.. MEN hon höll apporten!""Bättre.. Hon har blivit så duktigt min lilla Plutt!""Redo inför ställande under gång, ett moment vi måste träna mer på...!""Staaaannaaa!!""Jenny o Zorro, fin kontakt o inget plogandes!""Så duktig han har blivit!""Sen fick han bollen som belöning o då fick han ta lite ärevarv!""Apporteringsdax..!"Jag längtar tills Kimba e helt bra i sitt ben! Har så mycket tankar o funderingar o övningar som jag vill prova, jag har blivit helt inspirerad nu när jag har läst en massa hundböcker o jag vill bara träna, träna träna hela tiden. Men snart e Kimab bättre o så länge får vi ta det lugnt o träna lugna moment, vilket det finns GOTT om också!

Nu ska jag gå o klicka lite m Kimba så det lär komma en uppdatering senare!

Det var ett tag sen...

Kimba fick följa m o träna! I dag nu i kväll så var vi på klubben o tränade m Anna o Malin =) Tyvärr hann jag itne se när Anna tränade eftersom vi kom från Staffanstorp o satt i en bilkö efter en traktor.. Inte det roligaste, men men.
Det gick bra för Malins del tyckte jag. Himla bra fart i inkallningen o mestadels raka sitt o det e kul o se de träna iom Guinness tempo!!
Sen var det dags för Fluff o jag. Vi tog bara lite kort, började m linförighet som gick sådär.. Lite okoncentrerad stundtals men sen bra vissa stunder.
Sen tog jag lite läggande under gång men det gick väl sådär, en gång la hon sig inte o nästa gång segade hon lite.. Får träna mer m tempot där fast bredvid mig o sen när jag går lite.. Hon e ju en sån snabb hund annars..!
O sist avslutade vi m apporteringen. Det gick väl sådär.. eller när det gick bra!! Först ville hon itne ta den o då fick jag backa några steg o peppa henne lite o berömma när hon var när o till slut så kunde hon hålla den!! Så det gick bra..!! :D:D Hon e duktig!! :)"Kimba var också m givetvis :)!""Annapapparazi o Pelle (som tyckte synd om sig själv när matte klickade fast till Guinness)!""Malin o Guinness under läggande under gång!""Anna o Pelle, charmigaste labben ever..!""Malin o Guinness apporterar!""En glad Malin :D!"

Apporterande trummisar \,,/"Älskling kan också spela..!""Fick vara lite snabbare m Cocos, hon skulle springa iväg..!"" -Nu håller jag den, Hur ska jag göra sen..?!"

Finaly!!! :D:D:D

Nu har jag läst ut 2 av de 3 böcker som jag hade påbörjat, men den ena boken hade jag bara läst 15 sidor i så den struntar jag i just nu :P"Klarläst! Den var intressant, nu vet jag lite hur jag kan försöka hantera vissa saker, så får jag hoppas att det hjälper =) Har känts hyfsat bra nu i ca 1 vecka!"


Så nu ÄNTLIGEN har jag redan börjat på min hundbibel! Den e uppdelad i olika delar, ganska komiskt skivit ibörjan att om man inte är jätteintresserad om etologi o psykologi (som var skrivit på lite akademiskt sätt) ska man hoppa till del 2 där det var lite annat fast enklare att fatta på hundspråk o ville man ha inläning av moment ska man till del 3. Men givietvis ska jag läsa hela.. E en god väg än.. ska in o läsa lite till innan jag ska sova! Men jag har planer på att kopiera av inlärningen av moment o ha det m istället för o släpa m hela boken, för jag har en känsla av at jag lär läsa det en del gånger o för att slippa slita ut boken också xD

Kimba e en smula taggad!

Det e så himla skoj, Kimba har verkligen laddat upp sig nu under tiden hon har haft strul m sitt ben o bara fått kortkorta kissepromenader. Nu e hon så taggad.

Tränade lite apportering o även klickade lite m henne innan idag =) Hon tar apporten Såå fint o jag e såå stolt o glad över henne! O det jag tränade mest på det var att hon nu ska börja förstå vad ordet "apport" betyder. Nu säger jag det 1 ggr o sen tar hon den fint utan att jag behöver peppa henne innan :) Min plutt!

Sen klickade vi lite. Det älskar hon.. Då visar hon allt vad hon kan o jag bara berömmer allt hon gör.. Så skoj! O hon gör även lite nytt, eller nä det gör hon inte utan när hon försöker lugnt prova sig fram så kommer det automatiskt nya konster o beteende som jag klickar o belönar då blir hon lite fundersam men provar samma sak igen. De e för kloka de små hundarna!

Sen körde jag även lite positioner... Det gick nog sämst.. tror hon gjorde 2 raka sitt av kanske 8. Men bättre 2 än inga. Måste träna mer på det, jag e lite lat av mig jag vet!"1 av mina favoritbilder på Kimba!"
Älsklingshund <3

Älsklingshundar!"Cocos m sin försenade julklapp. Kosseleksak till en kossa..!""Jag har tunnat ut luggen på Kimba så nu kan hon se bättre ut (o vi in)!"

Hundens och kattens dagbok!

HUNDENS DAGBOK
07.00: Tjohoo, en promenad. Det är det bästa som finns!

08.00 - Tjohoo, hundmat. Det är det bästa som finns!

09.00 - Tjohoo, ungarna är uppe. Det är det bästa som finns!

12.00 - Tjohoo, leka i trädgården. Det är det bästa som finns!

14.00 - Tjohoo, åka bilen. Det är det bästa som finns!

15.00 - Tjohoo, ungarna kommer hem. Det är det bästa som finns!

16.00 - Tjohoo, leka med en boll. Det är det bästa som finns!

17.00 - Tjohoo, matte och husse kommer hem. Det är det bästa som finns!

18.00 - Tjohoo, hundmat. Det är det bästa som finns!

20.00 - Tjohoo, bli kliad på magen i soffan. Det är det bästa som finns!

22.00 - Tjohoo, sova i mattes och husses säng. Det är det bästa som finns!


KATTENS DAGBOK

783:e dagen i fångenskap...

Mina kidnappare fortsätter att tortera mig med bisarra dinglande saker. De frossar i färskt kött medan jag tvingas leva på torrfoder och slemmig burkmat. Det enda som håller mig igång är hoppet att jag en dag ska lyckas rymma, och den milda tillfredsställelse jag får av att klösa på möblerna.

Imorgon ska jag eventuellt äta ännu en krukväxt.

Idag misslyckades jag än en gång med att döda mina kidnappare genom att försöka fälla dem med min kropp. Jag borde kanske försöka vid toppen av trapporna. I ett försök att sätta mina förtryckare ur balans, framtvingade jag en hårboll i deras favoritfåtölj. Kom ihåg: lägg en på deras säng. Fångade en mus som jag bet huvudet av. Lade den huvudlösa kroppen vid dörren som ett tecken till mina kidnappare om vad jag är kapabel till, så att de ska gå runt i ständig skräck. Bemötandet jag fick var en massa klappar, kramar och gullande om vilken duktig kissemiss jag är. Saker och ting går inte som planerat.

På kvällen dök deras kumpaner upp för någon sorts sammankomst. Jag blev placerad i isolering under mötet, men jag kunde känna doften av deras mat och höra brottstycken från deras kriminella planer. Tydligen var jag inlåst på grund av min kraftfulla förmåga att framkalla något de refererade till som 'allergi'. Jag måste komma underfund med vad detta är så att jag kan använda det till min fördel. De andra internerna smörar för våra fångvaktare och jag vågar inte anförtro mig till någon av dem inför risken att någon tjallar. Hunden släpps regelbundet ur sina bojor men återvänder frivilligt. Han är uppenbarligen efterbliven. Fågeln däremot ger intryck av att vara en informatör. Han pratar med våra kidnappare regelbundet, och jag är övertygad om att han rapporterar vartenda steg jag tar. Tack vare sin placering i metallrummet är han för tillfället i säkerhet. Men jag kan vänta. Det är bara en tidsfråga innan mina planer slår i verket...

Mysdag igår :)

I går var det en sån skön dag :) För det första så vaknade vi vid 12 (vi hade pratat till seent in på natten) o sen gick vi upp o tog en liten promenad o gick in o handlade lite så vi kunde äta "frukost".

Sen körde vi in o spelade bowling. Det gick inte så bra för nån av oss men jag kom iaf fram till att jag ska börja slå m min vänsterhand, e vanligtvis högerhänt. Jag gjorde 2 strikar så. Så nu vet jag det till framöver."Det gick nog inte som han ville...!""Jag tycker inte det e så jätteskoj m bowling..!"


Sen när vi kom hem var vi hemma en stund o sen körde vi in till Kristianstad o gick ut o åt på en grekisk resturang. Maten var jättegod o det var ganska skoj, vi fick grekisk underhållning. Där var nämligen ett sällskap som firade nånting där så de dansade o berätta roliga historier o höll på. Men de ursäktade de sig sen för att de höll sånt liv där men vi tyckte det var skoj! Har aldrig varit m om nåt sånt innan på en resturang :P"Min mat, Kycklingspett m tzatsiki o friterade råpotatis. Såå gott!""Lord m sin mat, lite olika sorters kött o likadana potatisar och sås!""Våran underhållning.. Så skoj! haha!"


Efter vi ätit skulle vi på bio. Vi var ute i väldigt god tid för vi satt utanför bion 1½ timme innan den började, lite drygt men vi gjorde hänga gubbe o då gick tiden lite snabbare!""Vi var o såg på Yes Man m Jim Carrey. Helt underbar film! Jätteskoj!!!"

Hittade en artikel om första hjälpen på hund!

FÖRSTA HJÄLPEN FÖR HUND

Vad gör du om din hund blir skadad, ormbiten eller förgiftad? Här får du en liten första hjälpen-guide!

Foto: texasmamma

LABC

LÄGE = Avvärj akut fara för dig och din hund

ANDNING = Kontrollera andning och puls

BLÖDNING = Stoppa eventuella blödningar

CHOCK = Behandla och motverka chock

GRUNDREGLER

 • Förbli lugn och sansad.
 • Försök få tag på en medhjälpare så att du kan koncentrera dig på att ge första hjälpen, medan din medarbetare assisterar, ringer till veterinären etc.
 • Kontrollera hundens tillstånd genom att se om hunden reagerar när du kallar på det eller klappar i händerna. Var beredd på att hunden plötsligt kan bita i nödsituationer, även om den känner dig. Behöver du sätta munkorg på hunden? Bind en gasbinda runt nosen och knyt en enkel knut under hakan. Bind ihop ändarna under öronen.
 • Om hunden inte andas eller verkar livlös, försök rädda hunden genom återupplivningsförsök.
 • Ljusröda, pulserande blödningar (pulsåder) ska tryckförbindas eller täckas över med en ren handduk, eller några sterila kompresser, medan hunden körs till veterinären.

KONSTGJORD ANDNING

Om hunden har slutat andas, måste du handla snabbt så att hundens lungor börjar arbeta igen och hela kroppen får syre.

 1. Lägg hunden på sidan med rak hals. Öppna munnen och dra ut tungan, så att luftvägarna är öppna.
 2. Skulle hunden fortfarande inte andas, stäng dess mun och håll den stängd. Andas åt den genom att blåsa sakta och försiktigt i näsborrarna. Fortsätt tills hunden börjar andas av sig själv eller tills du kommer till veterinären.

HEIMLICH-MANÖVERN

 1. Stå bakom hunden med benen isär och slå båda armarna runt bakre delen av hundens buk.
 2. Lyft upp bakdelen mot ditt bröst, kläm på buken och skaka försiktigt.

Små hundar kan man lyfta upp helt och hållet. Om det är en stor hund, lyft upp bakdelen och låt hunden ha frambenen i marken, som om hunden vore en skottkärra.

Det krävs lite kraft för att göra Heimlich-manövern på rätt sätt, så var inte rädd för att trycka, som en björnkram. Hundens liv kan hänga på det!

AKUTHJÄLP VID FÖRGIFTNING

Om du:

 • Är säker på att hunden svalt giftet inom den senaste timmen.
 • Du är säker på att giftet inte var en stark alkalie, syra eller petroleumprodukt.
 • Din hund är pigg och vid medvetande.

Framkalla kräkning genom att ge hunden vätesuperoxid (3 %), med doseringen 1 msk per 7-9 kg kroppsvikt. Mät upp vätskan i en doserare för oralt bruk och sätt in spetsen i hundens mun, strax bakom hörntänderna. Tryck långsamt ut vätskan. De flesta hundar börjar kräkas inom fem minuter.

ORMBETT

 • Inspektera och leta efter bettet.
 • Ge kortison om du har möjlighet, annars ta dig så fort som möjligt till veterinär.
 • Håll hunden i stillhet, speciellt om bettet tagit i tassar eller ben. Om du inte kunnat ge kortison och måste flytta hunden, bär den om det är möjligt.
 • Om du kan få tag på is - lägg ett kylande omslag.
 • Uppsök alltid veterinär.

DIVERSE TIPS

 • BLÖDANDE KLO: FÖRSÖK INTE att klippa eller avlägsna den brutna klon. Pressa en kompress mot klon. Blödningen stannar efter några minuter. Uppsök veterinär fortast möjligt.
 • ENKEL SKYDDSSTRUMPA: Trä en kraftig plastpåse över bandaget och fixera med gummisnoddar.
 • BLÖDANDE BEN, TASS ELLER SVANS: Täck över såret med en kompress. Lägg handen på bandaget och tryck stadigt. Håll kvar för att stanna blödningen. Om blodet går igenom skall bandaget INTE tas bort. Lägg flera kompresser och fortsätt att trycka tills blödningen upphör. Vira elastisk gasbinda omkring bandaget tillräckligt hårt för att hålla bandaget på plats. Stannar inte blödningen inom fem minuter måste du anlägga stasförband: Bind en gasbinda mellan såret och hjärtat, 5-10 cm ovanför såret. Bind fast en pinne med en enkel knut. Vrid pinnen tills blödningen stannar, men inte hårdare. Bind om pinne och tass så att bandaget hålls på plats. OBS! Skulle det ta tid att nå veterinären skall tassförbandet lossas under ett par minuter varje kvart och sedan dras åt igen.
 • TASSFÖRBAND: Tvätta såret och lägg på en steril kompress. Lägg förbandsvadd mellan tårna och under sporren för att förhindra trycksår och irritation. Täck såret med ett sterilt material som inte luddar. Håll vadden (en eller två fingrars bredd) på plats med ett gummiband. Se till att det sitter ordentligt utan sitta så hårt att det stoppar blodcirkulationen. Lägg bomull runt tassen och en bit upp på benet. Det yttersta lagret ska bestå av plåster och ska förstärkas med flera lager på ställen som utsätts för slitage, t.ex. trampdynan. Linda gasbindan fram och tillbaka, fäst med tejp, runt tassen och benet. För att förhindra att förbandet glider ner kan du eventuellt fästa det i pälsen med plåster. Fäst aldrig på bar hud eftersom det finns viss risk för infektion.

RINGA VETERINÄREN ELLER INTE?

Lita alltid på din intuition och ring hellre en gång för mycket till veterinären!

Symptom att se upp med och uppsöka/rådfråga veterinär vid:

 • Problem med andningen
 • Svåra kräkningar
 • Svår diarré
 • Blod i avföringen
 • Blod i uppkastningarna
 • Allvarliga blödningar
 • Krampanfall
 • Extrem svaghet och matthet
 • Ihållande hosta
 • Hostar blod eller annan vätska
 • Blekt tandkött
 • Uppsvälld buk
 • Plötsliga skador
 • Om du vet att hunden ätit kemikalier eller gifter, eller om andedräkten luktar kemikalier
 • Allvarliga matsmältningsproblem
 • Svårigheter att kissa
 • Förändringar i ögonen
 • Alla typer av trauma

Foto: joytickBenjamin Button!

Nu har jag precis kommit hem från bion. Jag o mamma var o kollade på Benjamin Buttons otroliga liv.
En pojke som föddes som 80 åring, sen blev han yngre o yngre ju äldre han blev.
En sevärd film men inget jag vill se igen. Men den var bra!
Hade hört att den skulle vara så sorgligt o att man skulle gråta den sista timmen så jag o mamma tog med varsin stor näsduk, men jag satt o undrade hela tiden när man skulle gråta...

Nu ska jag sova =) God natt!


haha lille Cocos...

Det var skoj i går. Då var Cocos inne på mitt rum o så la sig Kimba mitt i dörrhålet till mitt rum o så ville Cocos ut till mamma men Kimba låg i vägen o småmorrade när Cocos närmade sig. Tyvärr hann jag inte få med de från början så nu har jag när Cocos hoppar runt lite skoj på mitt golv. Sen vänder Kimba tröttsamt bort huvudet o då passar Cocos på o gå emellan.."Sötis hundar!"

Förslag..!?

Söndagen den 1 Februari, om ca 2 veckor, fyller Kimba 3 år. Så tänkte jag om vi "bruksgänget", kan träffas hos mig o först träna lite Rally o sen fika hos mig efteråt?! Vad säger ni om det? Hade ni kunnat då?

Mumsigt.... tycker hundarna o katten iaf..!

I dag gjorde jag eget levergodis. Kokade upp 2 bitar nötlever. Sen skar de i bitar sen in i ugnen i 80* i ca 2 h. Sen fick de stå o svallna i ugnen tills de verkade torra... Hundarna uppskattar det o Kimba kan nu också få smaka lite eftersom det inte innehåller så mycket fett."Usch.....!""Kimba kom väääldigt snabbt och gjorde mig sällskap!""Ganska snart därpå kom även Cocos o Sam!""Sen in m bitarna i ugnen!""Sen var de klara.. O djuren Älskar det.!"

beställningsdags!

I dag beställde vi lite saker från Engelsons. Finns ju alltid en massa skoj i den katalogen och så även denna ggr =P

Jag köpte ett underställ som jag hoppas e varmt o mamma köpte ett par termobyxor o Lord beställde ett set av byxor o jacka.!
Varför e det så skoj o göra av m pengar?! O lätt går det också.. haha

Torsdag...

I dag har det inte hänt så jättemycket. Jag fick gjort det målet jag hade - Tvätta o dammsuga min bil. Den blev fin o ren.. Men hur mycket kan man begära när det är en hundbil?! Då ingår ju faktiskt smuts o hår o selar o koppel o väskar o linor att de ligger i den. Men nu e där lite bättre ordning i. Hade även köpt ett sånt skydd man sätter på baksätet som jag satte dit så nu ska mitt säte förhoppningsvis inte bli jättesmutsigt mer + att det var jättelätt att sätta på så om nån ska åka bak hos mig (människa då) så går det smidigt att ta bort."Min nytvättade finfina bil!!""Skyddssaken i mitt baksäte, det blev himla bra :)!""I ordninglagt o nyskakat så nu e där fint o rent igen!"


Sen när jag kom in o hade fixat bilen så ville mamma spela TV-spel. Så då kom Kimba in o ville ligga i sängen, men nu iom hon inte e bra i sitt ben så skulle jag bära upp henne. Så jag satte frambenen i sängen o när jag bockade mig ner o skulle lyfta upp hennes bakben så hoppas Kimba upp självmant så hon small sitt huvud i min käke så jag klämde min tunga så den började blöda o sen nu kan jag knappt svälja o tugga för det gör så ont. Jag ska ringa vårdcentralen i morgon :P

Nu har jag äntligen anmält mig till Veberöds tävlingen! Kan i värsta fall avstå hoppet men vi ska tävla!!!

Har även anmält mig till den Strecha din hund på Sydskånskakennelklubben =) det kan vara intressant :)

Ny mat..

Fick köra in till djursjukhuset innan o köpa dietmat till Kimba.. Nu när hon bara får mat som hon brukar fast ingen motion så har hon gått upp i vikt o det e verkligen inte bra. Så nu har jag införskaffat dietmat som hon ska gå på tills hon får motion som vanligt o gått ner de kilona :)
Så nu får vi kämpa på m det o i morgon ska jag koka lever till henne så hon får godis som e fett snålt =)


Var ska hundarna vara...?!

om inte i sängen med oss. I går skulle jag o mamma spela TV-spel, nintendo 64 - tetris! Så skoj. Och var ska våra hundar vara om inte i sängen med oss?! Tur sängen e stor sä där e liite plats till oss 2-benta haha!"Mysigt m sällskap...!"

Åhh såå träningssugen....

Har varit nere på klubben i dag o kollade på när Jenny o Zorro tränade. Linda o lille Lucas var också där :)
Sån skillnad det var på Zorro. Det var verkligen skoj o se.
Jag hade Cocos med mig som social o miljöträning. Det gick faktiskt väldigt bra. Skakade mycket i början men sen gick det hur bra som helst. Så nyfiken av sig :)
Linda fick även tvångsklappa henne. Det gick också bra.. Skakade lite i början då m men sen pratade hon lugnande m henne o då gick det bättre. Sen var jag rädd för att när jag släppte ner att hon skulle bjäbba efter henne men icke! Hon var faktiskt så duktig :)

Miljöträning i Malmö!

I dag har vi varit i malmö och miljötränat hundarna. Alltid bra träning för Kimba att följa med ut på små äventyr också.. Vi parkerade på stortoger utanför Max, sen gick vi längs gågatan, upp till gustav adolfs torg o sen lite tillbaka o in mot lilla torg o sen till stortorget igen.
Det första som hände när vi kommit ur bilen var att de smällde 2 raketer väldigt nära o de lät väldigt högt, då blev Kimba stressad o bara drog hela tiden. Men sen smällde de inte mer o så såg hon kanske på Cocos att hon inte brydde sig för
på kasnke 5 minuter hade hon lugnat ner sig till så som hon vanligtvis alltid är..! Då blev jag glad!!!! Igen, haha hon gör mig så glad!
Sen gick vi förbi en affär, Tiger. Så skulle Gisela snabbt in o kolal fall de hade lite saker, bla halsduken mamma har på sig för hon frös. SÅ de som jobbade där fick syn på oss för vi väntade utanför m hundarna, så kom de ut o ville klappa den lilla, men dte går ju itne så bra, så de fick klappa Kimba i stället. Så de kom ut 1 o 1 o klappade Kimba o då den ena gången kom Cocos fram o nosade på hon ena då gick hon in o sa at hon fick klappat lite. Gisela stod där inna o hörde allt, o berättade vad de hette o var de var för ras o så för de ville veta.. hihi."Mamma o hundarna på gågatan!"

När vi kom hem låg hundarna o busade så fint!!"Kul o kolla på när de ligger ner o busar!""Kimba håller på o ska äta upp Cocos!"


För några dagar sen var jag ute och fotograferade Kimba ute o Cocos inne. Ville dela m mig av en rolig bild på Cocos.. Den är inte bra, jag bara älskar Cocos grimas på den..!"Cocos den lilla toshunden!"

Lite träning!

Tränade i dag lite på gräsmattan.. Lite apportering och rutan. Apporteringen gick skitbra! La ut några leksaker, några apportpinnar och båda mina apportbockar i båda storlekarna.. Det roliga var att hon gick ut och hämtade pinnarna och apportbockarna först innan leksakerna!!! Min lilla Kimba har börjat apportera!!! Tyvärr så e hennes ben inte bra än.. Hon är fortfarande ohalt, men hon tar inte för sig som hon brukar m det benet o även när hon ska vända tar hon många småsteg o små hopp.. :/"Kimba var sååå taggad idag!""Några leksaker, pinnar o apportbockar!""Stora apportbocken. Jag hade spårlinan på henne så jag hade kontroll på hur mycket hon rörde sig!""Min vacka Kimba <3!"

Minnen...

Tänkte berätta om en händelse som hände förra våren.. Närmare bestämt natten till alla hjärtans dag den 14 februari...

Jag vaknade mitt i natten runt halv 4 tiden och mådde verkligen jättedåligt.. Kände mig kräkig o svimfärdig så jag gick upp på toaletten och satte mig på golvet. Så kände jag att jag kommer att svimma, så jag reser mig upp, öppnar dörren och kallar på mamma och pappa sen svimmade jag för de hörde bara hur det small till.

Sen vaknade jag o då låg jag på golvet och hade huvudet i pappas knä o de pratade m mig men jag hörde knappt inte vad de sa o jag kände att jag kunde inte röra mig o det stack till i hela min vänstra sida. Så mamma ringde ambulansen o pratade m de o berättade att jag brukar svimma i bland men det har aldrig hänt att jag tappat känslen o känt stickningar så de skulle skicka en ambulans.

Hela tiden låg Kimba vid min sida för hon kände att jag inte mådde bra. Sen efter en liten stund, vet inte hur länge så kom ambulansmännen o då tog pappa ut Kimba från toan o jag kommer ihåg som Kimba skällde o morrade när dels pappa tog ut henne från mig o sen när 2 okända gick in till mig. Hon var så lessen för att hon inte kunde vara hos mig.

Så de hjälpte mig upp i min säng för då hade det blivit lite bättre o de tog lite olika tryck o allt såg bra ut. Sen körde de igen o jag låg i sängen hela dagen och det gjorde Kimba också... Sen kom Lord ner o gjorde oss sällskap. Hade väldigt ont i huvudet eftersom jag ramlade m huvudet in i vasken o sen ner på golvet.
Lite berättelse eftersom jag hade svårt o tro att Kimba skulle göra så.. Just att hon blev så arg på ambulansmännen. Min lilla Kimba! <3"Min älskade Kimba som är ett sånt stort sällskap!"

Skoj!

Har pratat m den tjejen som håller i Skåne/Blekinge distriktet för briardklubben. Så nu har jag anmält mig till vilt o klöv spårningsdag i slutet av februari. Ska bli skoj! Kul o se en massa fina fluffhundar o skoj o kunna prata briard i massor!!! Så det ska bli skoj! Extra kul e det att hon, Emma heter hon, har Kimbas halvsyster. Tjabos första kull! Hon e så stilig!

Sen har jag anmält mig till en kurs vi studieförbundet vuxenskolan, Talarskolan. Där man ska lära sig o komma äver sin nervusitet att prata inför folk o lite sånt. Hoppas verkligen det ska hjälpa.

Ska snart träna lite m Fluffs. Uppdaterar mer om det sen :)

Gårdagen - lördag!

Den började m tt jag läste ut 1 av de 3 böcker jaghåller på m. Den var väl lite intressant stundtals, men kommer knappt i håg nåt för den var från 70-talet o svårt skriven o krånglig o läsa. Därför påbörjade jag många böcker samtidigt xD"Tråkig o svår tyckte jag...!"


Sen åkte Jag, mamma, Lord, Gisela o Nicklas ner en runda till Trelleborg o gick ett varv m hundarna :) Det gick faktiskt skiiitbra! Kimba e ju för det mesta duktig men Cocos... Hon gick till o m fram o nosade på ett litet barn!! Hon e jätterädd för barn eftersom hon blev skrämd av såna en gång när hon bara var 10 veckor. O i går ville hon klappa "den lilla hunden" men det går ju tyvärr inte. Men då fick jag säga att "Den stora e jättesnäll också" O så satte jag Kimba ner, men den lilla flickan ville inte. Men då under tiden passade Cocos på o lukta på henne!!
"Min Fnuffsis i bilen på väg hem.. Inte bra o ha hundarna så, vi vet men det får gå ibland.!"


Sen på kvällen åkte jag, mamma o Lord ner till Trelleborg igen för o gå på 3 lycktor o kolla på när Anna skulle spela. Har velat det så länge så nu fick vi ett litet tillfälle o åka dit. De var himla bra! Jätteskoj o kolla på. tyvär kunde vi inte stanna så länge eftersom Cocos var ensam hemma m Kimba iofs men vad spelar dte för roll?! Så vi kommer en annan gång o stannar längre. Var tråkigt o köra där ifrån.. Speciellt eftersom jag o Lord satt o blev jätteinspirerade av att spela xD"De Kaverrbann!"
http://www.dekaverrbann.se/

"Äntligen" - tänkte Kimba!

I dag följde jag o Kimba m ner till Trelleborg när mamma skulle gå m Cocos. Det var för längesen tyckte Kimba men ändå gick dte så himla bra, nästan hela tiden :) Där kom fram en dam som tyckte Kimba var såå stor men så charmig o jättefin. Det tyckte Kimba om när andra kom fram o ville hälsa haha!

Jag har planer på att gå ut o träna litelite i trädgården senar.. Lite apportering, får ju börja lära in vad Apport" betyder o sen även lite linförighet o nu känner jag mig så taggad på Rutan så jag ska börja träna om den lite. Givietvis tar vi det lugnt, men så länge hon inte busar o springer så tror jag dte kommer gå bra."Jag, Kimba o lille Cocos!"

Ohalt fortfarande!

Nu har det gått 4 dagar sen jag slutade m tabletterna. Förra gången tog det 4 dagar o sen började hon halta, men än så länge e hon ohalt!!! Jag e glad.. Låt detta nu bara blit bättre så hon slipper ta det så lugnt.
Jag har utöka promenaderna Lite.. kanske 50-100 m längre än de jag gick innan. Tänker vara överförsiktig nu när jag utökar det o fortfarande ta det lugnt... Kanske 1 månad eller nåt. Bättre o ta det säkra för det osäkra.

En kul sak e att Camilla m söta lilla Nouchi har anmält sig till Veberöds tävlingen också!! Skoj!! :D:D
Jag ska också anmäla mig snart o e Kimba bra tälvar vi annars kommer jag o kollar på.. Men det e typ 2 månader till så det e klart hon e frisk då *positivt tänkande*

Dessutom har min hundbibel kommit! Den var större än jag trott xD Ska bara läsa ut alla andra böcker (3 st) jag håller på o läsa innan jag börjar på den... Måse komma in i den rythmen att ta 1 bok i taget igen.."Kimba ville också vara m o läsa den viskade hon till mig!"
(samtidigt som Cocos drog i snöret på kameran)

Bevis!!

Idag filmade Lord in att Kimba apporterade. Det e inte 100% MEN hon håller den o jag räknar till 10 sekunder.. Inget tugg, bara litelite kast m huvudet. Problemet e att få henne o ta den, så jag får lära in att Apport betyder att ta den..! :D
"Min lilla apporterande Fluffs!! <3!"

Lyckligast i världen!!!!! :D:D:D:D:D:D:D

Jaaa.. Det e så jag kännerm mig just nu... :D:D En liten saga......."Apportera frukt e perfekt... Hålla det i munnen sen äta upp det. SUPER!! Här m en banan i munnen!""Samma sak m clementin... Mjuk, o gott efteråt!""Sen har hon inte så mycket emot träpinnen, apportpinnen, den e okej!""Lite mer okej m min storleken mindre apport!""Sen provade jag lägga ut min stora, alltså rätt-storlek-till-Kimba-apporten o här kommer hon m den gladeligen till mig.. Svansen glatt viftandes o hennes uttryck ser inte plågandes ut... Jag är GLAD!!!!""Bildene  inte den bästa MEN det e hennes stora apport.. Hon höll den läänge.. typ 3-4 sekunder... Ich bin lycklig!"

Nu börjar Kimba bli långhårig..

Det märks för hon börjar få en del tovor. Så i dag fick jag ha lite pälsvård på henne. Annars har jag tagit en karda 1ggr / vecka o snabbt borstat igenom henne men nu börjar den bli lite för lång.. Så då passade jag på o klippa klorna o håret mellan trampdynorna + dra öronhåret. Nu e hon så stilig så!
Sen i går köpte vi 1 gummiband m en stor boll på som jag provade på henne. Hon gillade inte den men ack så söt hon var i den!!"Dags för kamning...!""Hon blir så söt o hon känner sig nog också fin för hon blir helt glad efteråt, eller så e det för hon slipper stå på trimbordet xD!""Sötis i sin nya tofs!""Min vackra lilla prinsessa <3!"

Lite "gamla" bilder...

Råkade ta mammas kamera istället för min nu de senaste gångerna jag fotat så nu när jag skulle tömma "min" kamera fanns där bilder jag inte tagit :P Så här kommer lite bilder =) De e kanske 1-2 veckor gamla."Gisela o Kimba myser i soffan o Cocos kollar på TV!""Köpte en sån aktiveringsboll som man lägger godis i till Kimba, men den var skoj i ca ½ minut sen tröttnade hon o då kom Cocos o rulla ut alla godisarna i stället!""Var ute o gick kvällsrundan m både Kimba o Cocos!""Detta var lite skoj. Hundarna la sig väldigt nära varann fast m ryggarna emot varandra.....!""Sen la Kimba sig ner helt på sidan, så bara pälsarna öter varann, o efter en stund ville Cocos också ligga ner på sidan o när hon skulle göra det, så kände hon hur Kimbas kropp tog emot o då reste Cocos sig o la sig en bit bort.. Såg så himla skoj ut när man såg det iaf :P!""Min väluppfostrade hund *haha*!"

Lille Fluffs <3

Tog några bilder på våran "promenad". Ville visa er mitt eller ja, Kimbas halsband på!"Först en bild på min finis... Hoppas hon blir bra i sitt ben snart..!!!""Fick inte m hela när jag ville ha delar av hennes huvud m, men jag gillar det mer o mer hela tiden!"

Veterinären ringde innan o frågade hur det var m Kimbas ben. Så berättade jag att jag sett henne halt 2 ggr men annars e det ju "bra" eftersom hon går på smärtstillande. Men att jag vet ju inte hur det egentligen e när jag nu på söndag ska sluta m de. Om hon börjar halta (ska ju givetvis ta det lugnt efter när hon slutat m tabletterna) ska jag ringa veterinären igen o då skulle ev en ortoped kolla på henne.. Håller tummarna för hon ska vara bra :)

Hundtränarbiblen!

Nu har jag äntligen varit inne o beställt den storastora lydnadstränarboken från Canis. Har velat ha den så länge o nu hade jag lite pengar "över" så du e den beställd! :D
För ju börja kämpa nu inför tävlingen i Veberöd (om Kimba e frisk)
"Snart min!"

Förslag!

När vi var hemma hos Malin så pratade vi lite löst om lite rallylydnad. Nu har jag gått o tänkt en del på det o känner att jag vill prova lite o mest få träning att prata inför folk o sån träning. Så när vi skulle träffas hemma hos Anna, hade vi inte kunnat träna lite rally innan??!
Antingen Utanför dig för där e ju en stor gräsmatta eller om vi tar det hemma hos mig i våra hagar. Sen hade man ju kunnat gå ner till Anna eller så hade vi kunnat gå in o fika o så hemma hos mig?!
Vad säger ni?! :)


Bloggkoll?!

Vill bara informera om en klok sida.. Hade den inte funnits så hade jag itne orkat läsa andras bloggar! Där gör man sig en inloggning o sen skriver man in vilka bloggar man vill följa o man kan även söka efter bloggar m hjälp av sökord, jag har hittat massor av briardbloggar via den sidan.
Sen när man fyllt i vilka man vill "prenumerera" på så får man ett mail / dag om vem som uppdaterat eller 1 mail när någon har uppdaterat.
Mycket bra sida!!

http://www.bloggkoll.se

Irriterad.......!

Nu har jag precis badat en hund =) En genomsnäll o söt goldentik MEN tyvärr 15 kg för tjock.

Jag kan inte förstå varför man nu låter sin älskade hund och bästa vän bli så tjock. Hunden kan inte göra något alls åt det för den förstår inte att den inte ska äta när man ger den massa onyttiga saker eller mat utan äter det glatt.
Om man nu tvunget ska ge sin hund sånt så motionera den mer. Hunden behöver minst 1 timmes aktivitet / dag. Visst det e bra att köra hjärngympa på sin hund, mycketbra,  lära de konster o roliga saker men hunden MÅSTE ju rör på sig också. Det är för hundens bästa! Kan tycka det e lite djurplågeri.. Pappa fick hjälpa mig upp och ner m henne i badkaret för jag hade ingen möjlighet att orka bära henne själv.

Ajja lite kort om vad jag tycker...

Sammanfattning om min nyår!

I går var jag, Lord, mamma, pappa, Gisela, Nicklas och nicklas föräldrar hemma hos oss. Det var mysigt :)
Vi åt vääldigt god o lyxig mat o sen spelade vi 2 olika spel, "När då då?" och "Med andra ord". De var faktiskt himla skoj båda 2.  Det var så härligt att bara ta det lugnt o umgås o äta!
Kändes som om de inte smällde så mycket raketer som de brukar, Vilket var skönt!! Men jag tyckte ändå att det gick himla bra. Cocos brydde sig inte alls, hon bara skällde på ljudet men hon var absolut inte rädd. Charlie, nicklas föräldrars hund är absolut inte skotträdd vilket är suerbra! O sen lille Kimba, hon var stressad o flåsade hela kvällen men det gick bättre än vad det brukar o göra :) Det e skönt. Fortfarande lite rädd men itne så hysterisk som hon har varit. Men det m kisserunder när det smäller funkar inte alls. Men annars gick det super!!!
Lite bilder (som vanlig) får summera kvällen:"Började kvällen m en välkomstdrink, alkoholfri of course!""Förrätten (gjord av mig) blev en Räkmacka... SUPERGOD!!""Varmrätten (som mamma gjorde, förutom såsorna som jag o lite Lord gjorde) var, fondue o det var underbart gott!""Efterrätten blev en mormors pavlova som Gisela gjorde. Skitgott!!""Sen blev det dags för spel!""Iordningfixad till Kimba, men där låg hon inte så mycket utan var hos oss mest :)!""Kimba bakerst flåsande o Carlie som ligger o sover!""O lille Cocos!""På natten ringde pappa till USA till deras kompisar o önskade Gott Nytt År!"


Hmm, nyårslöften, jovisst blev där en del såna (som vanligt fast de sällan hålls). Men 2 som jag inte håller för mig själv utan kan dela m mig o ska försöka hålla är :
*Bli mer konsekvent när jag tränar m Kimba, mest vardagliga situationer + bli roligare under promenaderna m lustiga lekar o sånt.
*Spela er instrument. Kanske inte alla på samma dag utan bara något lite men gärna dagligen.
Resten håller jag för mig själv *haha*

Nu ska jag ut o ta en kvällsfika o sjunga singstar m mamma.

Första inlägget år 2009!

Nu e klockan 01,07 precis när jag skriver detta. Min nyårsafton har varit bra. Kommer mer info om den i morgon.
Nu e jag jättetrött o ska snart o sova! Men först ska jag försöka för typ 10 ggr gå ut o kissa Kimba. Hon har inte kissat sen kl 16 o inte bajsat på hela dagen. Så fort man tycker att NU smäller de inte så mycket har vi varit snabba ut men just då tusan ska de smälla nån raket... o Kimba har dragit hem.

Nu ska jag o sova. Hoppas ni haft en bra kväll :)

RSS 2.0