Lydnadsläger Dag 2

Oj vilken dag! Den började kl 8 med frukost. Sen gick vi direkt ut i våra grupper och körde på - stenhårt. Min grupp började hos Emma och där hade vi momentträning. Vi började med det fria följet som vi höll på att traggla i 4?! timmar. Tiden bara flög iväg och hundarna tyckte det var super skoj o gjorde verkligen allt för att vara till lags. Det blev en massa positionsträning, igångsättningar, blicksläppsträning o uthållighet. Vi torrgick en massa för att veta precis hur vi ska vända. 6 olika sätt skulle vi komma på, vad som kändes bäst för oss. Sen torrgick vi det utan hund för att sen låna Emmas Bimbo för att prova med henne innan vi slutligen tog våra egna stackars försökskaniner!"Här har vi vårt lilla kryp-in. Kimba söker skuggplats för att komma undan värmen!""En massa torrgående blev det!""Sen fick vi låna Bimbo!""En trött hund <3!"

Sen åt vi lunch och efter det skulle min grupp till Pia. Där började vi lite med teori och pratade belöningar (och det handlade hela eftermiddagen om). Vad är en belöning, vilka belöningar finns det och när använder man sig av de olika belöningarna?!
Sen gick vi ut o tog hundarna och började att belöna de. Det var väldigt roligt och välbehövligt. Önskade bara att man börjat med det tidigare men man kan lära en gammal hund att sitta så det borde inte vara så svårt. Bara att träna! Vi tränade även stadgan i kvarsittandet och lite inkallning, extern belöningar, brytkommando och underhanskommando! Snart sitter det väl hos matte som kanske kommer att kunna överföra det på min lilla Kimba =)"Gick o la Kimba i skuggan. Men jag menar, hur många ggr har hon någonsin legat så här?! Med huvudet nere och med ryggen mot mig när man tränat?!!""Helt avslappnad och inget vaktande så långt man kan se. Störning brydde hon sig inte om för alla andra tränade o de var nära men Kimba powernappader =) Underbara hund <3!"


Lydnadsläger Dag 1

I går torsdag så efter jobb och efter jag packat, vilat o väntat på GPS:en begav jag o Kimba mig på en liten färd upp till Mjölby. Det blev ett kissestop o tankstopp på vägen. Det är ca 40 mil till mjölby och det flöt på bra! Sen ringde klockan 8.30 idag men jag var vaken ett bra tag innan dess o gick upp tidigare, duschade gick ut m Kimba o sen åt jag frukost för att sedan köra en bit till. Det var mkt längre hit än jag nånsin hade kunnat tro. Jag trodde det var 55-60 mil men det var 72 mil!
Men med en bra bil o snäll hund o bra musik så gick det hur bra som helst. Väl framme sa jag hej o sen blev jag visad till mitt rum. Vi fick varsitt eget rum!!!! Med egen toalett och dusch i! Inte illa alls! Då slipper nån dela rum m mig o min kärring, haha!
Sen samlades vi kl 14 o hade presentationer dr vi skulle berätta vårt namn o hundens namn o ras o vilka förväntningar vi har på helgen och 3 moment som vi vill träna på. De momenten jag valde var, platsliggningen - den måste jag absolut få hjälp med. Den var min prio ett. Fritt följ eftersom där finns alltid saker att kommentera på och det är också ett moment som följer med hela tiden och har hog koeff så det e lika bra att traggla det o sen tog jag vittringspinnarna så jag börjar lära in det rätt o jag sa apportering också så jag får se vad helgen bjuds på =)
Efter det så gick vi ut för vi skulle länka 2 moment, fritt följ och inkallning på den nivån man var på. Vårt fria följ gick faktiskt ganska bra och lika så inkallning m stå som jag då tog. Sen frågade de efter hur det kändes o jag sa att det kändes då ganska bra att det kunde gått bättre men men tanke på att det e nytt ställe o på hur nervös jag var så är jag nöjd. Då blev de glada för jag var den första (hade nr 11 av 13) som hade varit nöjd m min insats. Kan det vara så att jag inte har så höga krav o förväntningar på oss?! =P
Men iaf, nu såg de ännu mer om vart alla låg o på vilken nivå så de kan planera mer utifrån det. Efter det gick vi in o kollade på en film om vanliga fel o tabbar man gör på tävling, träning o i belöningssätten. Det var för att vi skulle bli mer medvetna om de o försöka undvika de.

Det känns redan bra o det ska bli väldigt spännande. Har höga förväntningar!!

God natt!

RSS 2.0