Tack för tipset Anna!



Har sen Anna rekomenderade Cesars bok i sin blogg för ett tag sen velat köpa den. Visste inte den fanns på svenska. Så i går fick jag den av Lord, så snällt av han :) o jag har knappt kunnat sluta läsa den! Shit så bra den e. Vilken människa han är! Har dock inte hunnit läsa ut den än men snart så e den nog slut, går inte o sluta läsa. Helt otrolig e han. Så tack för det boktipset!

Rallylydnadstävling :)



I går åkte jag o Lord ner till Eslövs BK o skulle kolla på när Linda o Avanti debutterade i sin första rallylydnadstävling. Eftersom nu Kimba har tröttnat lite på Lydnaden så var Linda snäll o anmälde mig till en rallylydnadskurs till hösten för o se fall hon tycker det e lite roligare. Jag har hört talas om rallylydnad innan men aldrig sett hur det egentligen gått till. Så därför var det skoj i går o dels kolla hur det gick till o såg ut, o dels kolla på Linda o Avanti o även prata m Göran han som ska hålla i kursen till hösten. Och eftersom jag inte vet några regler eller något alls om det så vet jag inte riktigt hur det gick för de, jag tyckte det såg bra ut fast lite segt :P Men shit så charmig Avanti e! sån nallebjörn!
Men jag blev väl inte jätteimponerad av "sporten". Men jag ska ge det en chans. Det kanske är roligare om man själv tränar det så det kommer jag märka till höst :) det ska iaf bli kul o prova på det!

2 x 20 år




"Lord & Jag"


Handlar iofs inte så mycket om hund men skriver lite om gårdagen ändå :) Det var så att Då fyllde jag o Lord 20 år. Konstigt att vi är lika gamla och fyller år på samma dag o vi är tillsammans.. Ajja, det e lite lustigt :P Men iaf, eftersom musik e ett annat stort intresse bestämde vi (eller jag) för att vi skulle fira vår dag uppe i Göteborg på en punkrock-festival, West Coast Riot. Körde hemmifrån mig vid ca 9 på morgonen o checkade in på hotellet vad 13- tiden, det var en del vägarbeten på vägen upp så det tog lite lång tid. Men väl upp la vi alla saker vi inte skulle ha m till konserten o sen gick vi dit, eller vi för första gången tog spårvagn :D Så kom vi dit så fick vi inte ha m kamera in så då fick vi hänga in väska o så. Dålig stil när man betalat så mycket så får man inte fotografera, men vi gick in o kollade runt o lyssnade på lite band men inga jättebra. Sen gick vi tillbaka till hotellet o tog Lord braiga kamera, sen ställde vi oss utanför området på en bro o kollade ner o kunde fotta hur mycket vi ville o hörde lika bra så vi fick bilder ändå :)




"Flogging Molly"

Har sett de förut o de blir aldrig dåliga, bara bättre o bättre. Det e sånt tempo i deras låtar o de e glada eller ja kasnke inte texterna alltid men deras sound e ju det bästa som finns! Fruktansvärt roligt o helt klart 3:e bäst för kvällen!



"Bad Religion"

Behöver knappt inte säga mer! Satan som konsert de gav på. Helt underbara! klart bäst den kvällen! Deras låtval var helt underbart o när de spelat, Stranger than fiction kunde inget bli fel. Så bra så det finns inte. Sån känsla o inlevelse!



"Millencolin"

Favoriterna igen! Såg de för en månad sen o det var helt otroligt men i går var jag lite besviken för de körde samma låtlista helt likadan, det var lite tråkigt. Men annars är de bra som vanligt. Mycket trallvänliga låtar m mycket ös i o sen The Ballad som skiljer sig mycket! Underbart! 4:e bäst under kvällen.



"NoFx"

Ojojoj! Äntligen fick jag sett de! De var värda att vänta på! Sångaren som inte sjunger likt nån annan o ett band som e vildare än alla apor på zoo! Jesus så bra! De hade så fruktansvärt mycket inlevelse o de stod inte still ½ minut på samma ställe o de levde riktigt upp! Sjukt jäkla bra! 2:a bäst under kvällen!

Det var lite om våran födelsedag! Mycket mysigt o komma i väg så i bland :)

Dagens träning :)

I dag tränade jag lite moment till freestylen i morse o i eftermiddags tog jag Kimba o min nya kamera o gick ut på en fotorunda :) alltid lika skoj!
Men nu i kväll var det dags för bruks. Första veckan på X antal månader då jag inte har tränat nån lydnad överhuvudtaget! O i dag gick det ändå helt okej, hon måste bli mer frammåt i läggande o ställande under gång, för där e det precis som om hon väntar på att kommandot ska komma.. Men annars e jag nöjd :)
Hon är även lite deprimerad just nu o mår inte helt 100 så jag e väldigt nöjd =)

Inspirerad till tusen!



Var i dag inne o hämtade den ena boken som de redan hade hemma i affären o efter 1½ h var den redan utläst o den var så skoj o helt inspirerande. Satt hela tiden o funderade på olika låtar man kan börja o prova på det till så småningom o nu känns det som om jag har 100 olika förslag, får se fall vi kan göra något skoj utav alla mina tankar. Men iaf, när boken var utläst o jag gått o funderat i min lilla värld tog jag min fluffshund o gick ut o började på lite nya moment. Några av momenten kunde vi redan men Långt i från alla så vi provade på lite enklare till o börja m o Kimba verka tycka det var skoj, göra saker "inte i fot-position o helt perfekt" o ändå få massa godis. Helt underbart o hon hade sån fart o glädje o nästan för mycket iver men hellre det! Har även kollat på youtube o fått ännu mer inspiration, där e de som e riktigt bra, det har varit så skoj o kollat på, sån kontakt o sån glöd de har i sina hundar :D skitskoj!


Köpt böcker :D

Har precis varit inne på akademibokhandlens hemsida och beställt 2 böcker. Har tänkt på det länge så nu blev det av för nu har jag lite pengar över xD

Det blev en bok om Briarder ;D Kunde inte motstå köpa den.. Har redan en sen innan men detta var inte samma så jag var "tvungen" o köpa den.



Sen även hur man tränar Freestyle m sin hund ;D alltid värt ett försök :D Nu tusan ska jag o Kimba dansa :D haha

Dagen efter m mys :)



Började dagen m frukost i innan deras andra vän till familjen hade kommit gick jag o Kimba o vilade lite :) det e alltid skönt ;D Sen när Stefan kom gick vi bort till Vinslövs idrottsplats för de skulle spela fotboll lite, tyvärr älskar kimba det också, men inte o spela fotboll utan jaga o döda fotbollen, så vi fick vara publik o hade nöjet o höra på Kimbans gnällande o gnyande när hon såg bollen lockande sparkas framotillbaka. Men Vi spelade lite fotboll m henne när vi kom hem till mig m hennes fotbollar som snart inte e så mycket boll längre :)


Midsommarafton m rullor :)

Var uppe hos Lord o hans familj på midsommarafton :) det var trevligt, tog det lugnt, åt gott o hade trevligt sällskap :D
Fast innan gästerna kom tog vi en sväng i Vinslöv på rullor o Kimba älskar det. I början vill hon bara springa o dra mig o så, men det e inte det som e meningen utan hon ska ta det lugnt bara för motions skull :) så efter en stund går det bättre när man talat om för henne vad man menar. Hon tycker det e så skoj :)


Jobba lite 19/6



"Före"


Hade haft lite ångest inför o fixa den lilla papollinen eftersom jag inte riktigt visste hur de ville ha den o så =) men så var det verkligen den snällaste lilla hund som fanns. Hade tyvärr blivit lös i magen då den hade ätit sin kompis mat som den inte tålde så den luktade så illa o det var bara att klippa bort det mesta hår där bak för o försöka få lite ordning på hans päls =) men han blev bra till slut :) Tyvärr fick jag han inte till o stå bra, så han står så konstigt men man ser lite skillnad iaf :)



"Efter"

Träningstävling i Skurup :D:D

För nån dag sen åkte jag o Kimba ner till Skurup för det skulle vara träningstävling. Där nere skulle vi möta Anna m Pelle, 2 andra från bruks  =) Kimba hade varit lite loj o sum i 2-3 dagar så jag var väl själv lite nere o ångrade nästan att vi körde dit, men vi betalade o var m ändå =)

Då var det först tid för platsliggning o det gick väl okej. Kimba ligger o gnäller som satan hela tiden men hon låg kvar iaf o på tandvisningen gick det superbra =)

Vi hade startnummer 5 och av 8 startande i vår klass kom 4 från svedala ;D Yeah!

När det väl var vår tur gick det super. Linförigheten har inte gått så bra på länge o läggande gick hur bra som helst o även inkallningen o ställande, allt gick verkligen super o sen apporteringen har vi haft lite svårt m så hon ville inte ta apporten men jag brydde mig inte så mycket, o sen hoppet gick som aldrig förr :D skitbra! Då blev jag så skitglad så det går inte o beskriva :D




Platsliggning: 6 - piper, reser sig upp innan kommando
Tandvisning: 10
Linförighet: 7 - sne sitt, drag i koppel, avslut, ane sitt
Läggande: 7 - Förare saktar in, DK kropp
Inkallning: 8 - La sig ner vid start
Ställande: 9 - Förare saktar in lite
Apportering: 0 - utför ej
Hopp över hinder: 9 - sakta in
Helhetsintryck: 8 - lite okoncenrerat

Det var även kul eftersom där var så många från Svedala. Det gick även bra för Anna o Pelle o vissa saker såg mycket bättre ut i går än tidigare =) så himla skoj :D

För o se fler bilder så håll utkick i min bilddagbok, http://pamizz.bilddagboken.se/ och på den 18 juni så läggs där snart ut bilder sen dagen när jag får tid :)

Fotorunda

Hade lite tid över innan vi skulle köra ner till Skurup för träningstävling så då tog jag nye kameran o gick ut o lekte lite :)
Börjar förstå lite, men fortfarande väldigt mycket kvar o lära, men sen så e det nog också en bra kamera :)




"Tusensköna!"




"Humla på blomma!"

Skogen =)



Idag åkte jag, kimba o mamma till törringeskogen =) Det var fint o mysigt väder så det var trevligt :D
Så tog jag m 2 gosedjur o lite leksaner o godis för jag tänkte jag skulle prova en "ny" lek o hitta leksak, men allt annat var intressant än mina saker, men ändå sprang hon o visade var leksaken hade hamnat men hon ville inte ta den.. Men med träning så xD



Sen kom vi då fram till en gräsplätt där det var fullt av folk o småbarn överallt. Så kom där fram 2 små tjejer o frågade om de fick klappa henne o de fick de o så pratade vi där en stund, sen gick vi vidare :) o så mötte vi ett gäng m ungar lite längre fram, de som gick först uttryckte sig " oj så fin hund" :D
De som kom bara lite lite efter utryckte sig "sån fluffig hund".
O sen gick där 2 pojkar o var helt upptagna på vad de nu gjorde o kollade åt helt annat håll o när den ena av de fick syn på Kimba blev han skiträdd! han sa inget men hans min sa mer än 1000 ord. Satan var rädd han såg ut, hahaha skitskoj! Kimba var ens inte jättenära han, o Kimba gick fint vid min sida. Stackars liten unge :P


Veterinärbesök + träning =)



           "Nåt mer du ville jag skulle göra matte?"

I dag kom jag ner från Lord vid 10tiden o sen var det bara att sätta sig i bilen o köra till veterinären, hon skulle få tömt sina analsäckar. Alltså shit sån hund jag har, kom in, helt cool lugn o 2 andra snubbar hade problem o hålla sina hundar.. Kimba hoppade självmant o frivilligt upp på vågen som stannade på 32.16 kg o sen satt där tills vi gick in :)
där var hon så snäll o stod o hängde m huvudet i min arm när veterinären pillade där bak o det var ju inte skoj :/
Men sen tusan var hon lycklig när vi gick till bilen :D

Nu senare på eftermiddagen/kvällen åkte jag till bruks för o träna m 2 andra från kursen :) det var trevligt o det gick väl.. hyfsat.. Tycker synd om Kimba, hon kan inte ha det lätt :P nu måste jag bli Ännu roligare, träna minimalt lite lydnad o massor av bus o lek. Ska prova några nya lekar/aktiviterter som jag fick tips på så vi varierar oss en aning iaf :)

Nu ska jag o sova ;D gonatt

Tävling i falsterbo.



Tävling i dag igen.. Det gick mindre bra.. Började bra m 8 på platsen o 10 på tandvisningen men sen gick det utför..

På linförigheten gick som vanligt, hon släpade o hade inte alls kul..

Läggande under gång då la hon sig =) det var bra :D

Inkallning så sprang hon ut o till de andra o Lord, han satt aningen för nära.

Ställande var hon så seg att hon stannade innan han sa verkställ o innan jag hann säga nåt kommando.

Apporteringen gick inte så bra, hon var inte alls så intresserad av den i dag.

Hoppet så hoppade hon faktiskt.


Platsliggning: 8 - Sitter upp innan

Tandvisning: 10

Linförighet: 5 - Korrigering i koppel, snus, okoncenrterad, SS

Läggande: 5 - DK i start, sakta ner + upp

Inkallning: 0 - Ur hand

Ställande: 0 - Stannar innan kommando

Apportering: 0 - Tar ej

Hopp över hinder: 9 - SS

Helhetsintryck: 5 - Okoncentrerat ekipage


Så det slutade på 87 poäng

Nu ska jag nog ge upp lydnaden lite. Hon tycker inte alls det e skoj. Jag ska träna rallylydnad till hösten. Ska ändå träna lite lydnad men även sånt m fart. Har fått tips o idéer nu som vi ska prova o få hjälp.. både nu på tisdag o onsdag :D

Men det viktigaste e att hon också har skoj!


Hopphopp!

Uppenbarelse! :D

nu har jag precis kommit hem från bruks.. helt jätteglad o lycklig!!

Berättade mitt "problem" för de jag tränade m. Sa att jag har problem just ute på tävling.. överallt annars går det hur bra som helst men just inne på tävling får jag inte henne m mig. Visst, vi har haft vädret lite emot oss men kan tyvärr inte skylla allt på det. Sa att jag kanske blir mer stel eftersom man tänker lite mer på att inte göra dubbelkommandon o man kan inte säga till de på det sättet o peppa henne som man brukar. Visst det känner ju Kimba av o känner att hon kan göra lite mer utan o bli tjatad på.

Så i dag på bruks gav de mig lite tips o så så nu e det hårdträning tills söndag. Jag visade även lite apportering, Jag gav apportbocken till henne, höll kvar handen nere vid henne o tog apportbocken snabbt när hon hållit den typ 1 sekund för o berömma henne. Så visste jag inte hur jag skulle få henne att hålla den längre. Så sa Kenny, eller rättare sagt, frågade Kenny, -"Vad händer om du tar upp din hand?"
Så provade jag det o vips så satt Kimba där o höll apportbocken i säker 3-4 sekunder innan jag tog den. Jag blev helt paff o nästan tårögd :D shit så glad jag blev.

Så nu e det hårdträning som gäller fram tills dels söndag, men även den 18 då det e träningstävling i skurup o sen den 2 juli då det e tävling m fler folk från bruks i oxie :D ska bli skoj!

Ajja, älskar Kimba, hon e bäst! <3

Lydnadstävling i Landskrona



I dag var det dags för tävling i Landskrona. Vi gick upp vid 8.45 för o packa väskan, ge Kimba mat (som hon inte åt), fixa m kamerorna o videokameran o åt frukost. sen ganska exakt 9.30 körde vi hemifrån för att logom vara på Landskronas brukshundklubb lite innnan 10.30 då vi skulle samlas.
Det var ganska lätt o hitta dit förutom när vi var ganska nära på grusvägen då blev det lite fel. Men vi följde efter en bil så hamnade vi rätt tills slut =) Så gick jag in o anmälde mig o sen var det bara att vänta tills vi skulle lotta startordningen. Jag fick nummer 6 D;
Sen strax därefter var det dags för platsliggning. Vi var bara 8 stycken så det var så fruktansvärt skönt. Snabbt dit o sen snabbt hem. Men iaf plattsliggning, hunden bredvid Kimba till vänster låg o gnällde redan innan o de två hundarna till höger om henne gick runt lite o la sig ner okliade sig så Kimba blev nog väldigt osäker så efter en stund då hon legat o gnytt kom hon sakta fram till mig smygandes. Hon har aldrig gått i från en platsliggning innan så det måste vara för hon kände sig så otrygg o osäker där i dag.
Sen var det dags för tandvisning o då gick vi på en rad fram till han (domaren) o satte de sen kollade han på tänderna. Det gick däremot bra ;D
Sen var det dags för oss att gå in på planen. o då såg hon nåt som hon inte gillade för då höll hon på o skälla o gny o morra lite för nåt i buskarna där framme, o hon hängde inte m alls o så. sen var det dags för läggande under gång o då la hon sig, så det var bra. sen var dte inkallning o då var hon så seg o sprang lite snett o ville inte komma in i fotposition. Ställande under gång gick väl också okej, hon tog några steg sen ställde hon sig. Apporteringen gick som vanligt, 0:ade i det momentet. I dag tog hon ens inte den. Kan jag iofs förstå för den var så stor så hon kunde knappt gapa om den. o tung var den också. o sista momentet var hopp o då kändes dte som hon kom i bra fart o sen just när hon skulle hoppa sprang hon runt om xD

Platsliggning: 3 - Ljud, upp
Tandvisning: 10
Linförighet: 5 - ej med, ljud, K.K
Läggande: 5 - släppar innan, långsamt, tidigt sitt
Inkallande: 5 - Dåligt tempo, hjälp in
Ställande: 5 - efter innan, stegsamt sitt
Apportering: 0 - Ej
Hopp över hinder: 0 -Ej
Helhetsintryck: 7

SUMMA: 77

Så nu ska jag nog lägga om min träning lite. Lite beror nog på värmen men inte allt så jag ska komma på något mer effektivare sätt. Ska även prata m de på bruks på onsdag =) Annars har jag världens trevligaste hund som jag tycker mest om <3

Hundens bön



Jag lever i ungefär 15 år.


Varje gång du lämnar mig betyder sorg för mig.


Ge mig tid att förstå vad du begär av mig.


Gör mig lycklig, Du är hela mitt liv


Var inte arg på mig länge åt gången och lås inte in mig som straff.


Du har ditt arbete, Dina vänner, Dina nöjen, jag har bara Dig.


Tala med mig fast jag inte förstår orden, jag blir glad utav att höra Din röst.


Kom ihåg att jag aldrig kan glömma hur Du är mot mig.


Innan Du slår mig, kom ihåg att mina tänder kan krossa Din hand,


men jag använder inte min styrka mot Dig.


När Du blir irriterad på mig för att Du har mycket att göra så tänk på att jag kanske är sjuk,


har ont i magen, är trött eller deppig.


Ta hand om mig när jag blir gammal, kom ihåg att Du också blir gammal.


Var hos mig när jag har det svårt. allt blir bättre bara jag har Dig.


Håll min tass när jag slutligen somnar in


Vi möts igen på regnbågsbron
 


Jag älskar Dig.


 Din hund.


Lydnadstävling i Ystad!

i Dag gick vi upp vid 8 för det var nu dags för vår 2:a tävling =) vi körde hemmifrån vid runt 15-20 över 9, så var vi där vid 10.30. Lite förtidigt men i det fina vädret gjorde inte det så mycket =) Så kom vi ner där o där var en del folk så tog vi m alla våra saker o gickk o satte oss på en gräsmatta o hade det mysigt i solen :)
Runt 11 gick jag o visade vaccinationskort o medlemskort o sen var det dags för lottning. Då låg där ca 20 choklad på bordet så skulle vi ta vars ett så stod vårt startnummer på baksidan =) Vi fick nummer 13 :D ganska lagom tyckte jag.
Sen var det då tid för platsliggning o tandvisning så då gick vi bort o ställde upp i våra grupper för vilka som skulle in i de 3 olika platsliggningarna. Vi var först i den sista ;P Men jag är så nöjd men vår platsliggning, Kimba började gnälla i slutet av platsliggningen men det håller vi på o träna o sen gör det inte mig så mycket. Sen var det dags för tandvisning o det har inte gått så bra, hon satt helt stilla o var jättejättesnäll!! :D
Sen flyttade vi våra saker o satte oss bredvid där Klass 1 skulle tävla, så satt vi där o väntade i solen ;D När det var paus o 2 före mig började jag träna lite lite o busa lite. Väl inne på plan gick det väl helt okej. Eller jag e supernöjd! Hon var lite seg o så, men det har säkerligen mycket med värmen o göra o det gick mycket bättre i dag än vad det gjorde förra ggr =) så nu tusan ska jag träna fram tills lördag då nästa tävling är =) Så här blev mina poäng:
Platsliggning: 7 - gnäller
Tandvisning: 10
Linförighet: 5 - släpar, SS
Läggande: 0 - släpar, lägger sig ej, DK
Inkallning: 7 - Lägger sig ner, snett avslut
Ställande: 5 - DK, seg, steg
Apportering: 0 - släpper, griper ej
Hopp över hinder: 10
Helhetsintryck : 7

Så vårt resultat blev 114 poäng :D skitglad blev jag! :D o eftersom det var över 100 poäng blev det 3 pris.


RSS 2.0