Bad vid dalabadet!

I dag så efter jag slutat jobb så åkte mamma o jag till dalabadet för att gå en runda o så Kimba skulle få badat =)"Mamma o Cocos o Kimba i vattnet i bakgrunden!""Cocos i full fart!""Kimba långt ute i vattnet o har kul m de flygandes fåglarna i luften!""Kimba fick var otrogen m en berner sennen som hette Charlie!""Kimba rullade sig i något mysigt!""Min fina hund =)!"


Äntligen!

Har jag haft tid - inte mkt men lite iaf! Tid till mitt trädgårdsland! Jag har satt potatis, iofs för nån vecka sen men nu börjar de titta upp från marken!! =) Sen har jag även satt morötter, rädisor och sallad och igår köpte vi tomatplantor, gurkaplantor, paprikaplanta och även lite kryddor som curryört, basilika, citronmejram och persilja. I dag mellan mina jobb, ska om 2 min köra till jobb igen så har jag varit ute och rensat lite ogräs och klippt lite utav gräset runt om så det börjar ta sig. Önskade att jag had mer tid till det men det kommer! Här e iaf 2 bilder. En före o en efter bild på det som gjordes idag!"Före!""Efter =)!"


Dagens tävling

I dag bar det av till Lund för att tävla lydnad! Har som alltid samma mål - vilket aldrig uppnås men det är ett mål iaf o det e ju att vi ska klara platsen. I dag fick vi startnummer 10 - 3 sist men det fick ju gå ändå. När det var vår tur så gick vi in, la hundarna o når jag gick bakom tältet så låg Kimba fortfarande ner. Nervösa och extremt lååånga 3 minuter gick förbi. Hunden låg ner när jag kom ut men ingen glädje tog ut i förskott. Det har hänt förut - hunden ligger men har varit uppe o vänt i sittandes position för att sedan komma på att nä - jag skulle ju ligga och då har vi nollat momentet. MEN idag så fick vi äntligen en 9a på det. Hon hade varit lite orolig o lyft sina tassar, vilket inte gjorde mig nånting för vi fick ju faktiskt poäng på det och några glädjetårar kom! Äntligen. Men det betyder verkligen inte att moomentet sitter utan det var mer tur än något annat!
Nu började jag ju i stället få lite prestationsångest eftersom nu har jag ju fått poäng på platsen och det e ju uteblivna poäng på platsen som hindrat oss för att få första pris på en del tävlingar förut så nu blev ju mina krav högre på mig själva för att lyckats bra med resterande tävling. Men om inget annat så e jag ju glad för att vi låg o fick poäng på platsliggningen!!!
Sen såsmåningom blev det min tur! Hade pipebollen i fickan o sen en godisskål som externbelöning en bra bit utanför!
Det fria följet flöt på bra. Jättebra kändes det faktiskt!!! Inga större fel inträffade där. Läggande gick bra och även inkallning med stå. Rutan sprang hon rakt in i helt perfekt för att sen gå ut bakom rutan och följa bandet på höger sidan o stanna där vilket resulterade i en nolla. O sen hände något roligt - det var faktiskt roligt o det går att skratta åt inte bara i efterhand utan även inne på planen. Jag kastade ut apporten vilket var på samma håll som publiken o min externa belöning. På kommandot Apport sprang Kimba exemplariskt ut till sin externa belöning för då hade gjort sitt. Jag fick kallat tillbaka henne och TL:aren gick o prata m domaren o jag frågade om jag fick fortsätta o det fick jag. Jag nollade apporteringen för er som inte förstod! Hoppet gick helt perfekt och fjärren gick okej! Här e våra poäng o kommentarer:

Platsen: 9
Fritt följ: 8 - tränger sväng, pos, snett sitt
Läggande: 9.5 - tempo ner
Inkallning m stå: 8.5 - avslut tempo
Rutan: 0 - ej in i rutan
Apportering: 0 - utför ej momentet
Hopp över hinder: 10
Fjärren: 8 - DK, tempo ner
Helheten: 8.5 - Trevligt ekipage! Arbetsvillig. Ngt "olydig" :-)

Tro det eller ej, men där var både utropstecken OCH smajli på protokollet! Slutpoängen blev 131 poäng o jag e faktiskt jättenöjd! Filmen/erna kommer i morgon =)

Lördag!

I dag så sov jag läääänge. Det var så härligt! Lite sömn skadar aldrig. Tyvärr sover jag (oftast) som bäst när mobilen ringer. Men gick upp lite o sen tillbaka till sängen o vaknade 10.55 då Mattias ringde o väckte mig. Härligt men jag e rädd för att jag hade behövt mera sömn. Har så mkt sömn att ta igen men det kommer en tid för det också. Senare begav jag, Karl o Natta oss till Hallamölla för att kolla på Skånes högst vattenfall men vi hittade inte riktigt dit. Vi var nära nära men ändå inte där. Men vi fikade en liiten stund o sen fotade vi ett annat liitet vattenfall o sen körde vi hem."Fika i gräset i en skog =)!""Karl =)!""Bengt =)!""Kimba =)!""Det lilla vattenfallet. Vi ska snart boka in en dag o ta oss till dit vi skulle men vi hade inte så mkt tid idag men det tar vi en annan dag =)!""En bild till =)!""Natta vid vattenfallet!""Eftersom hundarna inte fick så mkt som jag hoppats på så körde jag in om Törringe på vägen hem. Där blir det ju aldrig någon lång runda eftersom skogen e liten men det blev iaf en runda. Det gick superbra!""Skogen!""Kimba o den fina tunneln sen vi var i skogen m bruks!"

Sen nu i kväll har jag varit på Malmö Arena o kollat på Cesar Millan. Det var kul o se han live. Vilken show han bjöd på - jätterolig o kolla på. Som han bjöd på sig själv! Precis som alla andra hundvetare så finns det både bra o mindre bra saker men jag e glad att jag gick o kolla på honom!"Cesar Millan - him self!""Gandhi!""För några dagar sen klippt jag btw lugg på Kimba!"


Fredagen den trettonde!

I går var det fredagen den trettonde! Den flöt på bra. Inget speciellt hände - inte utav något negativt iaf. På förmiddagen jobbade jag och det gick bra. Kom hem o la mig o vilade lite på soffan för jag var TRÖTT. Hade jobbat jättemkt hela veckan så lite vilande på soffan kändes bra - dock fick jag inte så mycket vilande som önskat men det gjorde ingenting för Natta kom på tefika. Alltid lika trevligt!! Efter hon åkt så gick jag en promenad m min hund o sen gick jag o duschade. Sen var det dags att ta sig till Svedala för o hämta Karl. Vi skulle ut o äta o sen nån annanstans! Nåånannanstans som jag inte visste vart.

Men först tog vi oss till Lund o gick ut o åt tapas. Det var spännande o prova eftersom jag inte gjort det innan o gott var det =)"Tar bort strängen på musslan =)!""Sen bar det av till Lomma där vi satte upp en hängmatta o kollade på solnedgången =)""Mysigt!! =)!"

Det blev en väldigt bra o mysig fredagen den trettonde! :)


En Kaskelotsvals tankar

"En annan sak som blev bortglömd i sammanhanget var det faktum att en kaskelotval mot all förmodan materiliserats högt över en främmande planets yta.
Och eftersom detta av naturliga skäl inte är en särskilt hållbar position för en val, hade denna oskyldiga lilla varelse rätt ont om tid att vänja sig vid sin identitet som val innan den blev tvungen att vänja sig vid att inte längre vara någon val.
Detta är en komplett utskrift av valens tankar från det att den kommit till liv, tills dess att den inte längre var vid liv.

Hoppsan... Vad är det som händer, tänkte den.
Äh, ursäkta, vem är jag?
Hallå?
Varför har jag kommit hit? Vad är det för mening med mitt liv?
Vad menar jag jag med "vem är jag"?
Nu får jag lugna ner mig, nu måste jag skärpa mig . . . Oh! Det är en intressant känsla, men vad är det? Det är en sorts ... gäspande, kittlande känsla i min ... min ... tja, jag förmodar att jag måste hitta på ord för saker och ting om jag ska få nån ordning på det som jag nu, för det som jag härmed kallar debattens skull, härmed kallar världen, så då kallar jag det för mage.
Bra. Ooooh, det är verkligen stark. Och hjälp, vad ska jag göra med det här visslande och dånande ljudet som far förbi det som jag plötsligt måste kalla huvudet? Jag kanske kan kalla det ... vind! Är det ett bra ord? Det får duga ... jag kanske kan hitta på ett bättre namn senare när jag vet vad det är bra till. Det måste vara nåt viktigt eftersom det verkligen tycks finnas förbannat gott om det.
Stopp! Vad är det där? Den där ... låt oss kalla det stjärten - ja just, stjärten. Tjoho! Jag kan verkligen vispa omkring med den ganska bra, inte sant? Wahoo! Det känns fantastiskt. Det verkar inte ha någon större effekt, men jag kommer nog på vad den är bra till senare. Nu då - har jag byggt upp nån sammanhängande bild av saker och ting ännu?
Nej.
Hur som helst, tjoho, det var verkligen spännande. Vad mycket det fanns att undersöka, och mycket att se fram emot. Jag blir nästan yr i huvudet av förväntan . . .
Eller är det vinden?

Det är verkligen mycket sånt just nu, visst? Och tjohej! Vad är det där som nu plötsligt kommer emot mig så fort? Så väldigt, väldigt fort. Så stort och platt och runt, det kanske skulle behövas ett ord som låter stort och liksom utsträckt, som till exempel ... ah ... ma ... maa ... mark! Där har vi det! Det var ett bra ord - marken!
Undras om vi kommer att bli vänner??

Och sen, efter en plötsligt blöt duns, blev det tyst."

Gårdagens tävling + bad

Tänker inte skriva om min tävling - den gick åt helvete o jag e så lessen. Men nu tusan ska jag lägga om min träning!!! Bara på det Igen!"Ett STORT Grattis till Ingrid iaf som lyckades ta ett 1 pris m pallplats på sin debutt med Isa!""Efter tävling körde vi o tröstbada!""Kimba o Bengt!""Kimba börjar bli snäll mot honom - iaf ibland!""Synd att det blåste så mkt, annars var det jättebra!!"


Bilder sen grillkvällen!

I fredags kom det hit lite folk. Tyvärr inte så många som sa att de skulle komma men så e det alltid. Vi spelade kubb, grillade o åt gott o åt glass o rabarberpaj som snälla Jossa Kossa bakat o sen gjorde vi lite lekar o musikquiz!"Ia o Stellan =)!""Kill-laget i kubb. Undra vem som vann?? =)!""Josefin o Leon =)!""Alltid kul o bli fotad o sepciellt m mat i munnen =P!""Lekdags!""Lagets Gene Simmons!""Söta lilla Leon =)!""Josefin =)!""Lagets näktergal. Äta 2 knäckebröd o vissla efter!""Hardy o Ia =)!""Natta o Paul =)!""Lagets elefant!""Hardy som Picasso!""Paul o Mattias =)!""Lagets händiga!""Lagets husmor!"


Bilder sen ett tag tillbaka!

Här kommer lite bilder sen agilitytävlingen i Lomma! Tog inte så många bilder eftersom jag filmade lite mer - tills batteriet tog slut. Men jag var funktionär hela tiden därav lite bilder också!"Ingrid o Isa!""Igen!""Katarina o Daim!""Helene o Chippo!""Ingrid o Isa i agilityn - tyvärr på det missade kontaktfältet!""Katarina o Daim i agilityn!""De igen!""Ingrid o Ronja på 3e plats =)!""Anna o Zandi på 4e plats o Ingrid o Isa på 5e plats =)!""Fina lilla Paddy!""Senare så åkte vi in till malmö o träffa Ia, Natta o Hardy. Vi gick till pildammsparken o senare till Goldens o sen hem =)!""Hardy o Karl =)!""Dagen efter körde jag hem till Ingrid en stund. Här vallar Ronja lilla Alice!""Alice!""Söta Alice!""Tur att man fortfarande har nån som har häst så jag kan få lukta lite på häst ibland... Saknar det som tusan...!""Ingrid o Alice!"


Ett tag sen

Nu var det några dagar sen jag uppdaterade. Har tyvärr inte än lagt ut bilder sen agilitytävlingen. Ska jag vara ärlig så har jag inte ens kollat på de, men tiden bara flyger iväg o jag flyger inte med den. Här kommer lite bilder om de senaste dagarna!"På väg inte till malmö!""Vi gick en runda i malmö m hundarna - ut till limhamnsfältet!""Karl =)!""I torsdags så var det dags för Björn Rosenström. Äntligen fick jag sett han! Han spelade dock för kort tid. Tyvärr var där inte så mkt folk. Han skulle spelat i sommar i en park utomhus o inte inne på KB. Men han var bra ändå!""Björn Rosenström!"

Har inte heller lagt in bilder sen grillkvällen i fredags - men de kommer också! Kanske redan i morgon men vågar inte lova något. Nu e klockan på tok för mkt o jag borde sova men varför e jag inte trött?! Just nu känns det lite mindre bra. Ska in o duscha o se fall det känns bättre efter det. Sen även plocka fram allt inför tävlingen i morgon.


Filmer sen agilityn igår!"Annika o Ronja!""Ingrid o Isa!""Ingrid o Ronja!""Jag o Kimba!""Katarina o Daim!"

Har inte hunnit lägga in bilder än, men de kommer!


RSS 2.0