Stolt matte =)

I dag så hade jag en tid hos Jan Gyllensten. Hade sökt hjälp hos honom med Kimbas jaktproblem. Skulle vara där klockan tio i dag så jag körde tidigt eftersom jag inte visste hur väglaget var men jag var där uppe tidigt så Kimba hann få sig en ganska lång promenad =) Det var mysigt.
Jag fick börja med att ta in Kimba i hans träningshall. Där inne stod han så Kimba skulle få hälsa på honom. Så Kimba gick fram och luktade snabbt sen var hon klar och ställde sig hos mig. Då skulle jag gå bort ca 5 m o koppla loss för att se vad hon gjorde. Jag tog smidigt av halsbandet och Kimba fortsatte att hålla sig till mig o kolla på mig.
Sen skulle jag gå inne i hallen m henne. Om jag ville gå fot eller utan kommando men han ville se lite hur hennes förighet var så jag sa bara Kom sen gick jag och Kimba hängde på. Sen skulle jag leka med henne! Alla som hört talas om Jan vet att Leken är nycklen till allt. Om inte allt så väldans mkt! Efter det så gick vi in!
Där inne berättade Jan vad han hade sett och hur/varför han kommit fram till det.
Han sa att han såg en trevlig hund som tog kontakt med 4 ben i marken. Han tyckte vi hade en fin relation och Kimba var väldigt kommunikativ och frågade mig hela tiden. Han tyckte hon var följsam och harmonisk. I leken såg han att hon har mkt jakt och kamplust. Leker gärna och mycket. Kommer tillbaka m saken, släpper ogärna springer gärna och hämtar den när man kastar den igen. Han målade upp en modell och berättade att Kimba tillhörde den sista gruppen. Trygg hund men med mkt stor motor. Dock sa han också att han brukar ha riktiga problemhundar så en skala från 0-10 där 10 e de värsta man kan tänka sig så låg Kimba på en svag 2:a. Det var ovanligt att han hade dessa hundarna. Visst hon e ju ingen problemhund men det e problem för mig. Så där inne pratade vi mer om våra problem efter han berömt oss mkt för den mysiga hunden. Känns kul att höra såna saker när det är utav en människa man ser upp mkt till.
Så han berättade vad/hur o varför och vilka övningar vi såsmåningom skulle ut o träna vidare på. Han var jättepedagogisk och frågade så jag hängde med och tyckte allt lät bra. Underströk massor att vi inte ska korrigera henne o det ska inte bli något obehag på något sätt utan bara lugnt och tryggt men bestämt berätta vad hon får och inte får göra. Vilket jag tycker är så bra men behöver hjälp med.
Sen gick vi in i hallen igen så hade jag fått låna ett strypkoppel utav honom eftersom vi kom in på mina promenader som inte funkar så bra så det kollade vi också lite på. Återigen sa han att vi skulle inte rycka o slita i henne för när jag hör strypkedja så låter det inte bra. Men sen gjorde vi en gå-övning inne i hallen och det kändes bra. Sen började vi med jaktproblemen. Vilket bestod av min kravställning i leken. Sen ska jag hela tiden utöka svårigheten. Det gick jättebra! Kände mig riktigt nöjd över min fina lilla hund idag! Hon e kanske inte så hopplös ändå =P
Så nu skulle jag hem o träna träna o sen får jag se närmre sommaren bokar jag nog en tid till för att utveckla o kolla på det stadiet vi kommit till då. Sen fick jag lite andra småtips också som kan hjälpa mig i min träning för tävling! =)

På vägen hem stannade jag på Zooaffären i Lomma. Där köpte jag ett strypkoppel, 2 tuggetandborstar till hundarna för Kimba var så duktig! O även en "pall"/hus för Pippin. De var faktiskt väldigt bra med sina priser =)

Så jag e så stolt över min lilla älskade hund! Hon var så duktig. Nu e det bara matte som ska träna och vidareutveckla detta för att det ska bli bra! =)

Kommentarer
Postat av: Nathalie

Gillar att du uppdaterar! =)

2012-02-15 @ 18:36:51
URL: http://nathalieisaksson89.blogg.se/
Postat av: Ingrid

Åhh såå roligt får höra mer sen. Där ser du Kimba e inte hopplös! Ha det gott o tack för att ni hämta pokalen!

2012-02-15 @ 19:06:30
URL: http://clematis.bloggo.nu
Postat av: Anna o Pelle

Vad roligt att ni var hos Jan! Han verkar himla bra och vettig, han motbevisade många av mina fördomar kring medelålders fd polismän med schäfer som tränar hund... =)! Hoppas ni får "bukt" med Kimbas jaktintresse.

2012-02-16 @ 11:45:26
URL: http://pelleerovraren.blogspot.com
Postat av: Sandra

Vad roligt att du åkte dit och fick så mycket bra utav mötet :) Kanske äntligen kan få lite roligare promenader! Var finns denna Jan och vad kostar en tid hos honom?

2012-02-16 @ 19:21:11
URL: http://tystaplaneten.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0