Gott o nyttigt godis?

Nån som vet eller nån som har nåt recept eller tips till godis som man kan belöna mycket m utan att det e för fett?!
Nu när vi går våra rundor så använder jag mig mycket utav klickern, mest när hon är lös men även i koppelträningen, o då går det lätt att det går mycket godis."Vill inte ha en tjockishund!"

Kommentarer
Postat av: gila

Hahaha så lär nog aldrig Kimba se ut så som hon springer :) Använd morot.

2008-08-27 @ 14:27:03
URL: http://glorytogila.blogg.se/
Postat av: Lord

satan, blir hon så tjock så kan vi inte ha henne i bilen längre ;O haha

2008-08-27 @ 19:50:22
URL: http://wildlifepics.blogg.se/
Postat av: gila

Jag följer din Kimba blogg där också :) Mycket smidigt!

2008-08-27 @ 21:07:56
URL: http://glorytogila.blogg.se/
Postat av: mamma (detta kom från Veronica)

Hejsan!

Oj vad tiden går snabbt! Nu är de redan 6 veckor gamla, så mkt livligare de har blivit den senaste veckan, mkt mer att ta hand om =)

Vilka fina bloggar ni har. Jätte kul att ni gör en till 'Cocos' oxå=)

Fanns ingenstans man kunde svara på din dotters blogg. Hon skrev o undrade hur man skulle berömma hunden när man har dem lösa.

Du kan ju vidarebefodra om du vill.Så här brukar jag göra, vet ej om det är rätt eller fel, men tycker det har funkat bra.

Ger inte beröm om jag försökt att avbryta jakt, o hon inte lyssnar först, men kommer tillbaks efter att ha sprungit en runda. Då fortsätter jag bara att gå och tittar knappt på henne. Om du vill ge beröm ge inte så mkt beröm, bara typ ett 'bra' och en klapp på huvudet.

Om man ser att hunden just ska dra iväg efter något spår (de stannar upp och höjer ofta öronen) ska man genast kalla in dem, kommer de då ger man massor med beröm. Det är mkt enklare att kalla in en hund precis innan de börjar springa än när de har pejlat in spåret ordentligt.

Jätte bra att gömma sig och ge massvis med beröm när de hittar dig.

Som alternativ till första frågan, alltså om de inte lyssnar men kommer efter ett tag. Brukar jag när hon inte lyssnar gå och gömma mig, då det är en valhund man har blir de ofta oroliga vart man har tagit vägen och börjar leta efter en.

Lyssnar de inte när du ropar, fortsätt inte att ropa, för då har de hela tiden koll på vart du är. Vilket gör att de känner sig tryggare. Så försök vara så tyst som möjligt. Ge ev lite beröm om kommer tillbaks.

Öva mycket enkla inkallningar dvs ställ hunden och gå en bit bort och kalla in. Då vet hon att man får godis av matte =)

Hoppas du fick någon bra idé av mina övningar. O som sagt finns ofta inge rätt eller fel, man får känna efter med varje individ. Men detta har funkar för mig och Nellie.Mat som jag ger till valparna är Hill´s puppy (obs inte large breed) De får det uppblött och utblandat i välling. När valparna levereras kommer de bara stå på Hill´s puppy fodret. Det är ett fullgott foder med alla näringsämnen som en valp behöver. Vill man kan man givetvis blanda i ägg (går bra o ge hela ägget) och köttfärs. Men skulle inte göra det varje dag, kan göra att Cocos blir kräsen då och inte vill äta bara valpfoder. Jag kommer skicka med 3 kg foder till er så det är inget ni behöver rusa iväg och köpa sen på en gång.Mvh Veronica o vovvarna

2008-08-28 @ 08:00:54
Postat av: Jana

Haha, ett av mina favoritämnen! Några tips från "lågfettsexperten" (hunden min kan inte smälta ner fett så han får inte äta korv, köttbullar osv):

- Frukt och grönsaker: Syrrans hundar (en Briard, en PON) tycker mycket om morötter, äpplen, päron, gurkor, bananer. Min hund tycker dessutom väldigt mycket om ananas, broccoli, brysselkål, Han älskar egentligen alla kålsorter oavsett. Det är bara att testa sig fram.

- Lågfettgodis: Sådant finns ju att köpa, även om det är ganska dyrt. När vi har råd köper vi Hunter Trainer Snack Duo Bones. Finns på välsorterade djuraffärer. Annars är det bara att läsa sig genom alla förpackningar. Det blir allt fler sorter med mindre fett, även om de inte har "light" i namnet.

- Och så allas favorit, det här funkar även på våra katter: LIDLs färska tortellini med kött. Finns i kyldisken.

Vad det än är så ska det ju vara minibitar, helt klart. Hoppas att det hjälper även om jag inte tror att en ung briard kan bli tjock. ;-)

2008-08-28 @ 10:23:43
URL: http://isgardsdjur.bloggagratis.se
Postat av: Anna & Pelle

Som ägare av en ständigt hungrig labrador, drar jag in lite grann på den vanliga maten alternativt aktiverar honom lite mer fysiskt (cyklar te x)om vi är inne i en "matig" träningsperiod. Brukar fungera. Min mamma brukar ge morötter i små bitar till sina hundar (man kan lägga dem i en påse med ngt gott, te x rökt skinka, så luktar morötterna supergott!).

2008-08-28 @ 13:23:36
URL: http://pelleerovraren.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0