So long and thanks for all the fish

Det är viktigt, och allmänt bekant, att saker och ting inte alltid är vad dom ser ut att vara. Så tillexempel hade människorna på planeten Jorden alltid ansett sig vara mer intelligenta är delfinerna, eftersom dom hade åstadkommit så mycket - hjulet, New York, krig och så vidare - medan allt som delfinerna gjort var att skvimpa omkring i vattnet och ha kul. Men å andra sidan hade delfinerna alltid ansett sig vara mer intelligenta än människan - på exakt samma grunder.
märkligt nog hade delfinerna länge känt till Jordens förestående undergång och hade gjort många försök att mänskligheten uppmärksam på faran; men samtliga kommunikationsförsök misstolkades som skojiga övningar i att leka med bollar eller tigga godbitar, så dom gav upp till slut och lämnade Jorden för egen maskin strax innan vogonerna kom. Det absolut sista meddelandet från delfinerna missförstods som ett förbluffande läckert försök att göra en dubbel baklängessaltomortal genom en ring och samtidigt vissla the Star Spangled Banner, men det egentliga meddelandet var: Ajöss och tack för fisken.
I själva verket fanns det bara en art varelse på planeten som var intelligentare än delfinerna, och den tillbringade större delen av sin tid i beteendeforskningslaboratorier med att springa runt i diverse hjul och på så vis genomföra skrämmande intelligenta och subtila experiment på människan. Att människan även i detta fall totalt missbedömde situationen var helt och hållet i enlighet med dom planer varelser hade.


Kommentarer
Postat av: Nathalie

Hahaha, är det också från liftarens guide till galaxen?

2011-06-08 @ 02:45:20
URL: http://nathalieisaksson89.blogg.se/
Postat av: Anna o Pelle

HAHAHAHAHAHA!!! ÄLSKAR den boken!!!

2011-06-09 @ 15:17:20
URL: http://pelleerovraren.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0