Sista inlägget för i år :)

GOTT NYTT ÅR!

Ha det så himla bra o skjut inte för mycket raketer!!!


Jag har en apporthund!!!!!

OHHH YES!!!!!! NI LÄSTE RÄTT!!!!

Nu när hon har varit halt så har vi ju tagit det såååå lugnt, men vi har kört lite apporteringslekar i uterummet. Både m leksaker, mjukisdjur o små apportpinnar till o börja m o sen massor  av belöning när hon tar något!

Det har gett lite resultat o + all den andra träning jag nu tränat i x antal månader!

Så i dag la jag ut lite leksaker o apportpinnar o hon var duktig.. Tog alla pinnar först!! Helt imponerade o sen en massa beröm o uppmärksamhet när hon snubblade över en leksak för först förstod hon inte att hon skulle ta det, det såg så skoj ut!!

Sen hade vi ett litet vad-slag här hemma. Lord trodde absolut att Kimba kom till o ta min apportbock o jag o mamma trodde inte det så jag var ute i bilen o hämtade mina, har 1 liten o en i hennes storlek så fick Lord själv välja vilken hon skulle ta.. Självklart valde han den lilla. O jag jätteglad o entusierad visade fram apporten o Kimba bara vände sidan till. Jag försökte igen o hon ville inte. Jag tog fram den lilla pinnen o hon öppnade munnen o sen snabbt bytte jag till apportbocken o hon vände bestämt bort pinnen.

Så jag bad Lord gå o sätta sig en bit bort m en apportpinne o sen skickade jag Kimba till honom o hon grep bra o kom fint m den till mig o en massa beröm. Provade igen o det gick super! Jag var så glad, så bytte vi till apportbocken så skulle vi lura henne lite så Lord höll så bara pinnen syntes o gömde "knotarna". Jag skickade Kimba o hon TOG apporten, tappade den o jag kommendera att ta den igen, hon tog den, tappade den, sen 3 ggr gillt tog hon den o kom m den till mig så fick hon typ allt godis jag hade så nu e det slut!!!! Yes.. Litet litet framsteg! haha

Träning m smörgåstårta!

Igår så hämtade jag o Lord Camilla o Nouchi sen körde vi till bruks o väntade på Anna,Malin o Linda. Vi skulle ha en minitävling, men det var bara Anna, Malin o Camilla som var med. Linda o jag var hundlösa så jag o Lord var publik o Linda var domare o tävlingsledare. Det gick väldigt bra för de alla! Så himla skoj så i slutet av mars ska alla vi (om Kimba e frisk tills dess) tävla nere i Veberöd! Då tusan ska våra 1:a pris komma!
När de var klara så åkte vi hem till Malin o åt hemmagjord smörgåstårta! O satt o snackade o så! Det var trevligt.
Glömde helt bort att jag hade kameran m mig, så det blev tyvärr inte så många bilder ;(



"Nouchi, sån sötis!"



"Väldigt god smörgåstårta. Tyvärr var där lök i märkte jag men den var så god!"



"Molly som vill att matte ska spilla, o Guinness som slickar sig om munnen när han ser Molly.. Sånt drama där var igår!"



"Kramkalas!"

Liten uppdatering om mina juldagar!

Julafton firades uppe hos Lord. Först körde vi till hans farmor o farfar o åt o åt o åt o kolladepå Kalle o åt lite till. Sen körde vi hem till Lord igen o där spelade vi julklappsspelet o sen delade vi ut julklappar o sen åt vi ännu mer. Det var trevligt :D Lite bilder därifrån:



"Katta hade gjort plumpudding, den var inte jättegod men den skulle man hälla varm konjak på o sen tända fyr på den så den blev varm!"



"Fikatajm hos Lord farmor o farfar!"



"Lords föräldrar, Jolene o Anders!"



"Lords gran.. Så fin!"


Sen dagen efter körde vi ner till mig för jag skulle ta hand om lille Kimba o dagen efter den 26 firade vi jul m min familj. Mina kusiner från Sundsvall var nere så vi spenderade 2 intensiva dagar tillsammans. Först åt vi o sen spelade vi julklappsspelet o sen delade vi ut julklappar o sen avslutade vi dagen m att sjunga singstar, behöver jag säga att jag e oövervinnling?! :p haha



"Vårat julbord!"



"Folk!"



"Cocos var inte så glad över att få vara i mammas o pappas sängkammare under tiden vi åt!"



"Sen var det dags för julklappsspelet!"



"Cocos som letar efter sina julklappar o Kimba som e på väg att hjälpa till!"



"O min apporterande hund hittade sin julklapp!"



"Angelika läste upp en dikt till mormor o morfar, den var faktiskt lite rörande!"



"Singstar som avslut på en bra kväll!"

Dagen innan jul....!

Jo det e sant, men vart e alla julkänslor?!

Ajja, igår fick jag äran att gå m Cocos, mamma hade inte tid så hon gjorde annat o då gick jag m henne :) Det gick iofs inte så bra, det var ingen bra dag i går o mitt humör var inte det bästa så det gick ju givetvis ut över lille Cocos.



"På promenad!"


O eftersom Kimba inte mådde bra så bestämde jag att jag skulle sova ute hos henne, känns lite bättre så låg vi o mös tills vi somnade :) Det var härligt.. Fast sen blev dte för varmt på madrassen o då flyttade Fluff ner på golvet.



"Fluff i våra sängar igårkväll :)!"


För några dagar sen beställde jag en julklapp till Kimba. Var inne o läste på deras hemsida för nån dag sen o då stod det att leveranstiden var ca 3 veckor så då kunde jag ju sluta gå o vänta på att det skulle ramla ner i brevlådan. Så i dag fick jag ett paket, så trodde jag att det var 2 nintendo 64 spel som jag köpt men halvvägs ner på gåravägen stod det "vibri".. Då tusan blev jag glad så i dag max 1 vecka efter kom hennes efterlängtade halsband!
Blev lite missnöjd så fort jag öppnade det för jag hade inte föreställt mig det så eftersom jag har sett Nouchis men efter ett tag o man kollat på det lite då o då så blir det faktiskt finare o finare så nu e jag nöjd :) Kommer bild när hon har dte på sig om nån dag, men så här ser det ut...



"Hennes nya halsband :)!"



"Halvstryp fast inte så det stryper!"

Tog även lite julbilder på cocos i dag :)



"Lille Cocos!"



"En misslyckad bild men som blev lite tuff!"



"Hon var inte så bekväm i tomteluva...!"



"Närbild på lillfluff <3!"

Nu ska jag snart köra till Lord för o fira jul där i morgon :) Tyvärr utan Kimba men hon har det bättre i lugnet här hemma. Så jag får meddela nu att jag kommer Inte på träningen på torsdag kl 15 för Kimba ska vila!!

Ha det så himla bra o God jul på er alla!!!

Veterinärsbesök =/

Ringde ju veterinären i morse men framåt lunch blev hennes ben sämre o ibland kunde hon inte stå på sitt stackars ben. Så jag fick en tid 15.00 o nu har jag nästan precis kommit hem. Kände över henne likadant som förra gången o hon visade ömhet på samma ställe fast dock inte lika mycket.
Hon fick lugnande igen precis som förra gången o kände igenom henne när hon var helt avslappnad eller ja när hon bara låg o då kände hon en liten instabilitet i hennes högra korsband så de röntgade henne fast röntgen var bra, den visade ingen.
Så jag fick en ny omgång m Rimaldyl + att nu ska hon vila o vila o vila. Tyvärr kom det lite olägligt nu i juletid så den 24 kommer mina kusiner ner så vi har fått ett nytt medel mot oro o som lugnar henne lite, kosttillskott som hon ska få för annars blir hon så fruktansvärt glad när det ringer på dörren o så blir hon så uppspelt o glad så vi ska göra allt nu för att det ska bli så lugnt som möjligt.. försöka koppla bort ringklockan o hon ska bara få vara i tvättstugan mest så hon inte kan springa o busa o sen koppelpromenader 5 min ut o kissa o in igen.. Annars var det risk att korsbandet gick av, så nu ska dte bli en luuugn jul!!! För min Fluffs ska bli bra snart!
Men lite lessen e jag...

Pratat m veterinären

Var uppe o ringde veterinären i dag vid 8. Berättade som det var o att hon har börjat halta igen fast inte lika mycket. Fick instruktionerna;
* inget bus
*inget spring
*ingen överansträngning
*bara kissepromenader, ut göra behovet in-rundor
*bara bara vila.

Inte så skoj, men får hoppas det hjälper, annars skulle jag höra av mig nästa vecka igen..
Nu haltar hon lite mer dessutom min lilla Fluff :(

Julfirande hos farmor o farfar :)

I dag firade vi jul hos farmor o farfar.. eller firade o firade, vi hade fått pengar m till Berlin o shoppa för så vi åkte ner o åt o fikade o visade vad vi hade köpt för deras pengar :) Det var så mysigt, för sällan man hälsar på de äldre tyvärr.
Båda hundarna var m o de var så duktiga :) Här kommer lite bilder :)



"Kimba i deras hall, ser faktiskt glad ut för o vara tomte :D!"



"Sötehund :)!"



"Farmor o Gisela satt o stickade o virkade hela tiden xD!"



"Cocos som sitter i mammas knä o hälsar på farfar!"



"Farmor, Gisela o Nicklas!"



"Hundarna fick varsitt grisöra o Kimba kan inte äta nåt förutom sin mat om  man inte håller det!"



"Pappa kollade på Nicklas tennsoldater som han köpte som julklapp xD!"



"Jag som hade flätor o tomteluva!"

Julhälsning :)

Fick igår ett mail av damen som köpte min gamla häst.
Sålde honom förra året i juli o har lite kontakt m henne fortfarande o har även hälsat på Wibbe en gång.
Från det jag bestämde mig för att sälja honom tog det 1½ år innan jag hittade den rätta köparen. Det kändes jätteviktigt för mig! Så när jag var o hälsade på honom så kallade jag på han men han reagerade inte längre på min röst (jag kom före hon som köpte honom) o när väl hans nya ägare kom o kallade på honom så tog han glatt fram öronen o kom emot oss, det kändes så skönt för han så så glad ut då o det var ett gott tecken på att han trivs o har det bra :)
Så hon bor i Åstorp o tycker jättemycket om lille Wibbe, ett danskt halvblod o alldeles underbar!



"Wirbelwind aka Wibbe <3<3!"

Neeeeeeej!!!! :(

2 tråkiga besked just nu.

Farfar fick åka in m sin hund, en japansk spets till veterinären eftersom när de var ute o gick så hörde han bara hur Jon skrek till så ringde han pappa så åkte de till malmö djursjukhus där de fick konstaterat att korsbandet hade gått av. Eftersom Jon var 12 år bestämde de att det var en för stor operation + mycket jobb för rahabilitering efter så de beslöt sig för att somna in.. Det vet man iofs om att det kommer när man skaffar sig djur men det e alltid ett svårt beslut o ta :(

O när jag kom hem o vi hade ätit lite nu i kväll så skulle Kimba hämta sitt tuggeben så såg jag o mamma att hon haltade igen.... samma ben som vi var hos veterinären för för 2 veckor sen. Trodde först bara det var en synvilla men icke.. hon har börjat halta igen o hon tog ett sådant hoppla steg när jag var ute o kissade henne nu innan sovdags. 3 dagar efter vi slutade m hennes tabletter. Vi har ändå tagit det lugnt. Tränade på bruks i torsdags men då tog vi bara linförighet, läggande o inkallning.. Hon får inte busa här hemma för vi vill hon ska ta det lugnt ett tag till o hon har bara fått koppelpromenader, dock har jag utökat de till 40 mins runda. Men inget spring eller bus.. Så tråkigt o jag har sånt dåligt samvete fall det e för nåt jag har gjort..
Min lilla Fluffboll <3

Annat tips!

Om man har en hund m mellanlång päls o ev längrepäls hundar också som har mycket underull, speciellt när valppälsen släpps. Köpte en sådan i går o nu förstår jag inte hur jag nånsin kunnat vara utan den.
Nu var Kimba iaf 95% tovfri så jag kammade henne m den i ca 5 min o hennes päls kändes tunnare på nåt sätt.Jag tycker att jag fått hennes päls bra men nu e den minsann bättre! Inget underull alls! All dunig päls bara flög av henne! :D
Jag blev imponerad iaf.


Boktips!

Har läst en bok nu.. för 3 ggr på kasnke 1 månad. Jag tycker den är jättebra, men jag har inte så mycket erfarenhet innan kanske därför.

Den heter Lugnande signaler och är skriven av Turid Rugaas.


Att leva med briard :)

Att leva med Briard innebär...

...att man väcks tidigt på morgonen av ett blött skägg i ansiktet...

...att det konstant är en sjö runt vattenskålen - golvbrunn och gummiraka rekommenderas...

...att man aldrig mer behöver tvätta öronen - Briarden gör det så gärna...

...att man är befriad från att piska mattor - ingen ide´att ha några ändå...

...att man sommartid har lika mycket grus inne som ute...

...att man vintertid får golvet fullt med snöbollar...

...att man efter en skogspromenad får halva skogen med sig in...

...att man får en ny smakupplevelse all mat är kryddad - med hundhår...

...att man inte längre kan hålla koll på grannarna utsikten är förstörd av konstant grisiga fönster - på både insidan och utsidan...

...att man kan känna sig säker efter mörkrets inbrott - Briarden "joddlar" gärna i förebyggande syfte...

...att man aldrig mer behöver sova ensam i sängen - om man har en partner är Briarden ett utmärkt "förkläde"...

...att man måste skaffa en kudde till - den egna är alltid upptagen...

...att man vaknar mitt i natten och fryser - någon ligger på täcket...

...att favortplatsen i soffan är konstant ockuperad...

...att man får se upp i alla dörröppningar - dom är försedda med levande dörrmattor...

...att passagerarstolen i bilen är reserverad - Briarden har gärna nosen i luftintaget...

...att man skulle behöva vindrutetorkare även på insidan - runtom...

...att katterna i grannskapet får mycket motion...

...att alla man umgås med lär sig att hålla händerna framför sig - som sköld mot överfall...

 ...att man aldrig mer är ensam - inte ens på toaletten...




Vem kan leva utan allt detta......???

Inte jag i alla fall !!!

Gårkvällens träning :)

I går träffades jag o Kimba, Camilla o Nouchi, Jenny o Zorro, Malin o Guinness o Johanna m sin akita Cia på svedala brukshundklubb.
Det var första gången Johanna tränade m oss. Det e alltid skoj när det kommer fler människor o tränar m oss, tycker jag iaf! :D
Så vi var alltså 5 st så vi körde kort igenom vad vi ville när alla var i en grupp, sen hade vi en platsliggning sen delade vi upp oss 2 o 2 eftersom Malin gick hem.

När vi var hela gruppen o tränade så tränade jag o Kimba fritt följ. Det gick faktiskt himla bra. Hon hängde inte riktigt m i svängarna *haha* nä men sant, när jag svängde så svängde inte Kimba så det får jag träna mer på. Sen hade jag läggande under gång o det funkade faktiskt himla bra. o till sist körde jag en inkallning som också gick super!

Platsliggningen gick sååå bra! La ner hundarna o sen när vi gick i från de sa jag att jag itne hade nån mobil o ta tiden m o då ställde Kimba sig upp o då fick jag ju gå tillbaka o lägga henne igen men sen låg hon helt stilla + TYST i ca 2 min. Jag e överaskad! Kanske bara var en tillfällighet men det var evigheter sen hon var tyst hela tiden då jag inte gick in o belönade :)

Sen tränade jag o Johanna lite. Jag började för jag ville köra igenom hela lydnadsklass 1 momenten fast baklänges. Men jag hann bara hoppa o sen började de skjuta en bit bort. Kimba höll sig hyfsat lugn men jag fick inte kontakt m henne. Så då försökte jag köra lite vidare men hon stannade hos mig men kollade bort mot där det smällde hela tiden så då gjorde jag lite slalom o lite andra roliga freestyle moment o sen fick jag vara nöjd.
Det var jag visserligen också eftersom Kimba har varit ( o e säkert fortfarande) en del skotträdd. Så jag e så nöjd så m min lilla Fluffs :)

Nästa träningstid e på torsdag, dagen efter julafton kl 15.

Snart träning =)

I dag gick jag en runda m Kimba.. hah alåter som om jag inte brukar det men det gör jag dagligen men idag tog vi det så himla lugnt, fastän jag visste att jag var tvungen att vara hemma om ca 45 min för mamma o pappa skulle köra. Men vi tog det lugnt, o mot slutet kändes det riktigt bra.
Kan inte säga att hennes överskotsenergi e borta men den börjar o försvinna o nu börjar det bli som vanligt igen på promenaderna o det e skönt :)

Nu ska jag o vila lite innan jag ska o hämta Camilla o Nouchi för vi ska träna på bruks :)  Det ska bli skoj fast jag e såå trött.

Dancing Queen!

Jaa, inte jag då utan Kimba.

Nu håller vi på att sätta ihop våra moment till en lite längre kedja typ för i bästa fall blir vårt första freestyle program klart tills jul så jag kan visa släkten det då när vi ska fira jul här hemma :) Det hade varit lite skoj :D

Så i dag var det första gången vi var ute på gräsmattan o vi inte bara körde 1 o 1 moment utan en del moment på raken + att när vi var där ute o dansade så var det 2 nya moment som helt plötsligt kom till o det 1 sitter hyfsat faktiskt för o bara vara tränat kanske 3 ggr i dag :D Så himla skoj!

Älskar Kimba så mycket. Hon e bäst min lilla fluffs! <3<3

 

*God Jul*

Hjärnsläpp!!!

Vilken tid sa vi i morgon att vi skulle träna på bruks?! =P

Tacksam för svar! *haha*

Julbilder på våra fluffsar :)

I dag har varit en hyfsat bra dag. Vi har gjort lite ärende i stan o sen avslutade vi den m att gå en liten sväng i pildammsparken m Cocos. Måste säga att det går mycket mycket bättre o mamma har börjat på kläm på det där m klicken nu! Jätteskoj =)

Sen kom jag hem o gick på promenad m min Fluff :) Det går väl okej. Hennes 2 hyfsat långa promenad i koppel på 2 veckor ungefär, hon e sååå på G hela tiden o vill springa lös men det får vänta tills det e ännu bättre så jag e säker på att inget händer =)

Sen har jag även tagit lite julbilder på henne =) o även nån på Cocos men hon ville inte sitta still så länge o så dog batteriet i min systemkamera så jag fick ladda det så i morgon gör jag ett nytt försök. Men här kommer några få bilder iaf.
Nu har jag iaf kommit igen m alla mina inläg, nu ska det vara som vanligt :)



"Enda bilden jag lyckades få på de 2. Kimba ser måttligt road ut =P!"



"Min älskling!!!"



"Så söt... Kunde sett lite gladare ut men hon e charmig ändå :)!"



"Sittandes Fluff.. Ser inte fullt så plågad ut.!"



"Närbild när hon sitter. Hon e för söt...!"



"Lilla Cocosnöten fick också vara m :)!"



"Mamma satt o uppehöll henne, men som sagt, ska göra ett nytt försök i morrn.!"

Ovanlig väckning!

Eftersom de flesta har skrivit om det så gör väl jag m det!
Det handla givetvis om dagens jordskalv. Väldigt spännande men lite läskigt tyckte jag.

Väcktes vid ca 20 över 6 av att hela sängen skakade. Först trodde jag det var Lord som rörde sig helt mycket men när jag väl vaknade lite till så härde jag hur sakerna på mina hyllor lät o skramlade mot varande o det lät som en stor smäll. Nyvaken o förvirrad gick jag upp till mamma o pappa som också hade märkt av detta.

Lite annorlunda för att vara i lilla Skåne..

Kortfattat om Berlin!

Var nu i helgen nere i Berlin. Det var så mysigt. Härligt o bara komma i väg lite så kort då o då. Mindre skoj var det att jag fick reda på när jag kom hem att Kimba bara hade legat i tvättstugan i de 2 av 4 dagarna jag var borta o väntade.. Ajja, hon blev iaf mycket glad när jag kom hem o lämnade inte min sida på hela kvällen.. Lilla hjärtegull <3
Lite bilder får beskriva trippen!



"Massor utav juldekorationer överallt!"



"Dessa stod på vägen, mellan filerna i de olika riktningarna!"



"Stor gamal kyrka o runt om den var där en julmarknad!"



"Vi åt på ett ställe o i denna ugnen gjordes där pizzor, m levande eld!"



"Stor julkalender!"



"Nicklas o Gisela!"



"O min Lord!"



"Nicklas o jag köpte varsin Hot Lumumba...!"



"Gisela tog en varm choklad..!"



"O Lord e kräsen m det mesta så han fick vara trevligt sällskap..!"



"Gisela på hotellet xD!"



"Vi satt nere i foajen o spelade kotte varje kväll. Behöver jag säga att jag o Lord vann?!"



"Hjärtat sitter o läser en bok, något som inte händer alltför ofta!"



"Nicklas hade lite problem o hitta pengar, men dte löste sig till slut..!"



"En massa får som var mitt inne på en julmarknad. Så fina djur, såna ska jag ha senare också =P!"



"Lord var inte så glad så jag fick hjälpa han!"



"Så mysigt!"



"Vi 4 som åkte!"



"Något som jag blev så förtjust i!!! Crepes m nutella o banan!!!!"



"De hade tänkt ett Lucialjus på receptionsdisken på hotellet :)!"



"Gisela o Nicklas i bussen, Nicklas som fryser om sina fingrar o Gisela som umgåtts för mycket m äldre via hennes jobb!"

Bye bye!

Nu ska jag hämta Lord o sen i morgon 08.10 går bussen mot Berlin!!

Ha det så bra i Sverige så länge :)

Yes och äntligen!! :D:D:D:D

I dag äntligen hände något som jag velat o jag kan inte säga att jag väntat på det för jag trodde aldrig det skulle komma men Idag!!! så hände det faktiskt...!

Det e så att jag tränar mycket m klicker m Kimba. Kimba älskar det o jag älskar det för man kan göra så mycket utav det! Men så har jag gjort lite "fel" från början o hela tiden tänkt att med nästa hund då ska jag träna på annat sätt, men se, behöver inte vänta så länge för min älskade Fluff har visat i dag att hon kan.

Jag har förut bara använt det som beröm, även när jag lärt in ett betteende o kommande men m min hjälp. Hon har inte fått tänka själv o klura ut saker.

Om jag har stått o väntat ut henne så har det resulterat i att hon har lagt sig ner o där har hon legat... o legat o legat. Hon har inte förstått att hon kan tänka själv (tack vare för jag gjort lite fel på vägen).

Men i dag tog jag ut henne i uterummet o bara stod o efter kanske ½ minut så satte hon sig, o jag klickade, sen viftade hon m tassen o jag klickade o sen ställde hon sig upp o backade o jag klickade o hon gjorde det mesta utav de sakerna vi tränar annars fast självmant o jag bara lät henne hålla på o klickade för varje sak hon gjorde bara för hon skulle bli uppmuntrad!!

Jag e lycklig här hemma nu :D :D:D Så glad e jag!!! :D:D

Min lille sjukling =)



"När vi kom hem från veterinären tog jag fram hennes favoritmadrass, men hon la sig itne som jag ville. Här e hon nog inte helt pigg än, kolla hennes sorgsna ögon.. :( min fluff..!"



"Men när jag kom hem från bruks hade hon piggnat till, då ville hon ta motötter från kylen!"



"Bevis på att hon kan apportera. Hon håller moroten Stilla i munnen o dessutom öppnar hon en låda.. Knashund!"



"Hon kan hålla den jättelänge o stilla.. Vad e det för fel på apporten?! :P!"



"På vår morgonpromenad i dag!"



"Stiliga hund <3!"

Träningsdax igår!

I går var jag på bruks m massa andra o tränade :D Det var skoj, fast tyvärr hade jag ju inte m Kimba eftersom hennes ben inte e helt bra. Men nästa vecka ska hon m =) Tog en massa bilder, här kommer en del!



"Mamma kom dit en stund m Cocos. Det gick bra. Hon börjar bli jätteduktig!"



"Hon fick hälsa på Pelle. Perfekt hund o hälsa på för han e så lugn o charmig!"



"Jenny o Zorry kampar lite!"



"Efter ett ställande fick han springa bak o ta sin leksak!"



"Efter de tränat stod vi o prata lite om deras träning!"



"Söte Lille Zorro :)!"



"Anna o Pelles tur! Tror nog hon ville få fram att vi skulle vara petiga!"



"I väntan på godis! Det gick så himla bra för de 2 i dag! Lycka till på söndag!!!"



"Vet inte vad som görs här, tränar kanske på utställnings-ställande?!"



"Sen kom Malin ner o hälsa på m Guinness o Axa!"



"Axa, hon visste hur hon skulle posa!"



"O det visste faktiskt Guinness också :)!"



"Pelle hade lite mer problem m det.. Han ville ha en väldig närbild :)!"



"Men sen så slog han på sin charm!"



"Camilla o Nouchis tur här i ett fint linförighet innan ett ställande!"



"Ett lyckande ställande!"



"Inkallning, hur bra som helst!"



"Nouchi har lite problem m andra hundar m så här råkade Axa bara kolla lite på henne!"



"O sen, stunden efter blev hon from som ett lamm igen!"
Alla har sina favoritraser, o Briard e absolut min!



"Malin o Guinness tränade också lite...!"



"Söta Axa :)!"



"Gör sig beredd inför ett hopp!"

Tack för i går, det var som alltid lika skoj o träna m er fast jag inte hade hund m mig.
Synd bara att jag missar Annas tävling på söndag men jag ska hålla mina tummar!

Börjar bli långhårig :) + veterinärsbesök!

Nu börjar Kimba bli långhårig igen så jag fick ta in mitt trimbord eftersom hon hade en del knutor o tovor som jag skulle ta bort :) Tunnade även ut hennes lugg lite, så där fortfarande e en lugg men man kan skymta hennes ögon (bild kommer snart)



"Det var så många månader sen hon stod på det :)!"



"Efterbild!"



"Sen hörde hon nåt o då skällde hon xD!"



"Sen blev det Cocos tur, gäller o börja i tid. Eller hon e snäll o kamma men bordet e lite läskigt!"



"Kimba vill in på mitt rum hela tiden, jag fick såna smakprover från Royal Canin som var bra för tänderna o hon älskar de!"



"När hon väl kommit in o inget gett henne godiset o man e av med henne så har hon somnat på golvet min lilla Fluff <3!"



Var hos veterinären för en stund det m hennes ben. Hon markerade ömhet i hennes högra knä fast mer kunde hon inte känna så länge hon stod upp för då spände hon sig i alla musklerna. Så hon fick lite lugnande medel o då fick jag sätta mig ut o vänta lite o sen bar vi in henne o veterinären kände o klämde o det var inget fel på ledbanden o hmm ( tappat ordet men nåt annat som sitter vid ledbandet) men båda var stabila så det var skönt!!!
Nu ska hon vila o Bara gå på koppelpromenader i 1 vecka.. Hur ska det gå?!

2a advent + helgens händelser =)

I dag e det 2:a advent, snart e det jul o då får vi hoppas på en vit jul, vilket det sällan e men hoppas kan man alltid!
I helgen var jag uppe hos Lord, vi julbakade, lussebullar o knäck. Det blev mumsigt. Sen spelade jag, Lord, Katta (hans syster) och Jocke (en kompis) kotte. Det var skoj o sen kollade vi på en skräckfilm men den var inte så skräckig utan bara rå o blogid. Eden Lake hette den. Usch så illa jag mådde!!



"2:a advent!"



"Förra veckan var Gisela här m deras kisse Simba. Det var ju såå spännande!"



"Jag köpte en ny liten kompaktkamera o detta blev första bilden. Mys i bädden!"



"Söta söta Sam!"



"Kimba tog morotar från TVbordet xD!"



"O lille Fluff sträcker på sig på golvet :)!"



"När vi spelade kotte, fr v, Lord, Katta o Jocke :)!"


Det e skönt, nu e Kimba nästa bra i sitt ben igen. Haltar lite när hon precis rest sig o när hon springer lite tar hon ibland små hoppsteg, så det e koppelpromenader o lugna puckar några dagar till.
Som sagt, jag har köpt en ny kamera o den e skoj o fotografera med, ska prova den på tisdag då vi ska träffas på bruks o träna. Hoppas alla kommer!
Sen kan jag ju passa på o tillägga att jag har uppdaterat min andra blogg, http://worldofnature.blogg.se händer inte så ofta eftersom nu e det för kallt för min kamera att vara ute o skåda men kolla gärna in där =)

Nu ska jag gå o lägga mig o kolla på film o i morgon ska jag in till stan o fixa mina sista julklappar.. Känns skönt att vara ute i gooood tid. Händer inte alltför ofta xD

Lussefika m brukskompisar!!

Nu har jag precis kommit hem från Svedala där jag, Linda, Anna o Malin träffades o åt lite lussebullar o pepparkakor o drack, te, glögg o julmust. Behöver jag säga att jag e mätt nu?! :P haha
Ajja det var väldigt trevligt o sen hade jag m mig lille Cocos för lite social träning o det blev inte som jag tänkt mig. Jag trodde hon skulle sitta i sin bur hela tiden MEN icke! Hon satt inte i buren nånting, hon var faktiskt väldigt duktig =) Gick mycket bättre än vad jag trodde.
En mycket trevlig kväll :)



"Cocos som ligger bredvid labbedamen Molly :)!"



"Söta lilla Molly!"



"När jag satte mig på golvet ville ju Cocos inte ligga under stolen!"



"Linda, Anna o Malin!"



"De igen utan blixt så blev det mysbelysning!"



"Molly o Cocos!"



"Anna var ju spännande tyckte Cocos, hon e allt lite nyfiken det lilla livet!"



"Höjdpunkten var ju när ANna låg på golvet o gjorde ljud. Det var skoj tyckte Cocos!"



"Hon ville men vågade inte helt busa så mycket, blev lite grymtningar o småhopp!"

Bilder från Vinslöv!!!

I går var det hyfsat väder o då skulle jag ju ut o rulla m Kimba. Tog på rullorna o alla skydd o hade en lagom taggad hund som älskar att gå på promenader o hitta på saker. Kom ut, rullade 10 m MAX, sen började det össnöa!! O vi körde på, tog inte så lång runda som jag tänkte mig men hon fick kissat o bajsat o sprungit lite o så o när vi kom tillbaka var vi genomblöta! Kimba Älskar snö så hon busade runt på deras baksida o sen var hon lite trött o då kunde jag tapetsera lite.



"Tillbaka från vår mysiga rullningstur!"



"Kimba tackar =) Nu har hon legat o torkat i annexet lite!"



"Sen ville hon ut o busa lite till, mitt snömonster!"



"Mina byxor blev dyngsura sen vi rullade så det enda jag hittade var ett på shorts från Lord xD!"



"Kimba ligger o myser i snön, tyvärr har hon sträckt sig, vet inte riktigt när, kanske när vi rullade, kanske när hon busade runt i snön, men hon haltar lite idag.. Hoppas hon blir bättre snart =) Hon älskar iaf snö så det e synd att hon inte kan busa när när vi väl har lite!"


Några dagar sedan...

Brukar inte vara så seg på att uppdatera mennu e jag uppe i Vinslöv igen o då händer det inte så mycket inom hunderiet.. än ;O
Jag målar o tapetserar för fullt. Blir i bästa fall klar m att tapetsera i vårt "stora rum" idag =) ska bli skönt för då e det bara målningen kvar sen o det e ganska skoj =)
Var på AMS igår o skrev in mig i Hässleholm i stället. Det blev lite klydd för de hade inte skrivit över någon som tilhörde jobbgaranti för ungdomar innan, så jag skulle ta kontakt m min handläggare i Vellinge o be henne byta för det skulle gå via hon, men så hade hon "a day off"- eller nåt för hon var inte där. Så nu vet jag inte vad som händer, men någon skulle iaf höra av sig. Får iaf sånt dåligt samvete av AMS, jag får iaf de. Jag letar aktivt jobb, e ute o delar ut CVn, men får bara svar att de inte vill eller behöver folk. O ibland får man ganska otrevliga svar om att ingen vill ha en nu i dessa tider.... Jag menar, ska jag bara ligga hemma o inte göra nånting :S förstår mig inte på folk..
O sen vet jag vad jag vill i min farmtid, jag vill starta ett litet hundpensionat o kunna erbjuda hundbad o lite olika hundkurser, bla rallylydnad mfl. O när jag berättade det för kärringen nere i Vellinge så fick jag till svar: -"Men kan du inte göra det nu då? Det låter ju bra!"
O vaddå, var tusan ska jag få pengar i från o köpa en liten gård o fixa till det än om jag inte har några pengar?! :S så korkade.. Man har bara ett liv o leva o så ska man gå runt o må dåligt större delen av det.. det e inte skoj.. :S de senaste dagarna har varit ganska tråkiga o välidgt fundersamma så  jag har varit lite nedstämd.. men det blir väl bättre..

Nu ska jag ut o rulla m Kimba o sen fortsätta i gäststugan så jag blir klar m det. Fick dåligt samvete i måndags igen. Då åkte jag m Lord upp hit o skulle fixa det men så mådde jag dåligt, var konstant yr o sen började jag kallsvettades o kände mig helt svimfärdig så jag gick ut en runda m Kimba för o få frisk luft o när jag kom tillbaka hade jag skitont i huvudet o från o till  fick jag kramp i magen så då gick jag o vilade o då gick en hel eftermiddag till spillo..

Måste gå...!! Ciao!

RSS 2.0